Jump to content

Fear

Members
 • Content Count

  87
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Fear

 1. Laukesi käsijarrukahvan sisukset pihalle kuin teinipojalla konsanaan ja eihän tuon kasaamisesta mitään tullut. Meniköhän jotain rikki vai irtosiko ainoastaan? Tältä näyttää siis omakin kahva T1 -68: Onko tuota mahdollista kasata paikoillaan (miten kasataan?) vai vaatiiko irroituksen; jos saa edes kasaamalla kuntoon?
 2. Kirjotellaas tähän vähän jatkoa jos muillekkin tulee vastaavaa. Laakerit vaihdettu kestovoideltuihin 6306 ja stefana käytetty vanhaa kun ei tuohon hätään löytynyt uutta. Oli vielä ihan ok oloinen. Stefan huulien väliin sipaistu reilusti jäykkää rasvaa. Vanha laakeri oli todella kevyesti ulkoreunastaan itse vetariputkeen kiinni, lähti ihan pikku nykäisyllä, ei varmaankaan normaalia? Sisäkooli oli vetariin kyllä kunnolla kiinni ja vaati ulosvetimellä irroituksen. Uuden laitoin ulkoreunastaan lukitteen kanssa kiinni ja oli muutenkin jämäkämpi. Kokonaan ei siltikkään välys kadonnut vaikka napamutterinkin kiristin momenttiavaimella, rakenne kuitenkin vaikuttaisi välyksettömältä.... Vielä ei ajoa ole kerennyt tulla jotta näkisi käytännön toimivuuden, mut josko tuo tuosta =)
 3. Kyllä se mäntä halkaisijaltaan pienempi on kuin sylinteri, mutta kuten voit huomata ovat männänrenkaat huomattavasti ulompana kuin itse männän kylki. Työkalun tarkoituksena on painaa kaikki kolme männänrengasta samaan tasoon kuin männän kylki, jolloin sylinteriputki liukuu jouhevasti männän ylitse ja männänrenkaat laajenevat vasta sylinterin sisällä. Tämä on se halvin panta männänrenkaille ja ostopaikkana mikä tahansa varaosaliike. http://www.motonet.fi/fi/tuote/450590/T-pultti-kiristin-58-63mm-RST Tämä on oikea männänrengastyökalu http://www.virtasenkauppa.fi/img/kuvat_suuret2/10181-ikh7024-mannanrengaspuristin-90-175mm-s.jpg Tuossa vielä huomionarvoinen asia männänrenkaiden rakojen kanssa http://www.team-integra.net/sections/members/images/911cce2c-8f64-44fa-b279-0862a7dcde87.jpg
 4. Jäi tuo laakerin asennus vähän vaiheeseen ku tuli muita hommia, mutta toinen puoli purettuna tällä hetkellä. Tuo Mikan stefa ei ainakaan kirjojen mukaan olisi käypänen. En omaa stefaa vielä kerennyt mitata mutta vaikuttaisi pienemmältä.
 5. Jos muistan rakenteen vielä oikein, niin nämä stefat pitäisi korvata esimerkiksi kaksihuulisella jotta jarrut säästyisivät rasvalta/öljyltä. Onko laakerien ja stefojen mitoille tietäjiä vai meneekö purkuhommiksi?
 6. Kilsoja ei tosiaan ole alla edes puolta tuhatta. Ihan matelu vauhdissa jo ruksahtelee ja auto ilmassa selkeä välys. 6306 laakerille antaa SKF mitoiksi 30*72*19, onko jollakin varmistaa mitat oikeiksi? Voisi hakea laakerit valmiiksi ja purkaa vasta sitten auton. Mitenhän tuon stefan kanssa sitten jos laittaa kestovoidellut laakerit, sehän tosiaan palaa piloille ja onko sit vaarana esim kaarteissa/nosturilla että öljy valuu jarruille?
 7. Onko muilla ollut ongelmia swingi akselisen Kuplan kanssa roimasti madallettuna etteivät takapyöränlaakerit kestä väljistymättä. Vetoakseliputket ovat aika jyrkässä kulmassa ylöspäin, niin öljy ei pääse voitelemaan kuulalaakeria käytännössä ollenkaan. Mietiskelin tuossa jos laittaisi mitoilla sopivan laakerin joka olisi pölysuojattu ja kestoveoideltu (niinkuin nyky autoissa), onko kenelläkään kokemuksia. Ei näyttänyt olevan ainakaan osatoimittajilla erikseen laakereita madalletuille.
 8. Menisköhän matot -68 Kuplaan vielä?
 9. Hellou pitkästä aikaa. Jäänyt kirjoittelu tänne vähän vähemmälle jostain syystä, mutta ei täällä harrastuksista olla luovuttu! Päinvastoin, kuplaa on rakennettu jatkuvasti, tosin vaihtelevalla motivaatiolla. Kelit haitannut vähän harrastustoimintaa, tässä kun ei kattoa ole minkäänlaista! Kausi pitäisi aloittaa leimasimella käymisellä. Onhan tuota viime katsastuksen jälkeen kerennytkin varmaan sen 400 km ajella :D Talven aikana tuli cal-look matala tuulilasi vaihdettua normaali kokoiseen, jotta uusien ovien tupakkaikkunat istuisivat nätisti tuulilasinkehyksen kanssa. Varaosa katosta leikkasin lasinkehyksen irti ja hitsasin vanhan tilalle koriin kiinni! Ovet ovat vielä pohjien tekovaiheessa, mutta josko noihin kohta voisi ruiskuttaa jo värin pintaan. Muutama kuva tältä keväältä, paikoillaan siis vielä vanhat ovet. Vanteet 4x100 jaolla ja mahdollisimman epäsopivat kuplaan, noh halvalla sai niin piti laittaa käymään....
 10. Map-aihetta sivuten onkon porukka tehnyt miten pitkiä letkuvetoja anturille? Tuli talven aikana vaihdettua mega konehuoneesta keulille, joten letkulle kertyisi pituutta noin 3 metriä. Vai joutuuko juottamaan map-anturin irti ja laittamaan piuhojen päähän konehuoneeseen?
 11. Itselläni oli vastikään koneistamosta tullut lohko, joka oli aarporattu ja laippa oikaistu 21mm. Aloin päätylaakeria (21mm) sovittelemaan ja sama homma, mutta "kynnet" ottivat niin roimasti kiinni ettei olisi mennyt edes pajavasaralla. Mittauksissa selvisi että lohkon laippa oli 21.3 tjsp. mitaltaan. Melkein oli koneistamolla osuttu sovittuun 21mm. Otin sorvissa laakerista vähän pois jotta tuli juurikin tuollainen kumivasara sovitus. En ainakaan ole mitään ongelmia huomannut, kampikin pyöri varsin nätisti lohko momentissaan.
 12. Ainakin omissa pässinsarvissa joissa suuttimien paikat, oli suuttimien reikien koneistusjälki niin karkea/urainen ettei saanut tiiviiksi suuttimen o-renkaalla. Piti pienellä hiomapaperirullalla ja akkukoneella hoonata seinämiä ennenkuin alkoi pitämään... Sellaista laatua niissä...
 13. Itselläni on sekä pumppu että lohko tulpattu. Pumppuna isorattainen ja kantena alumiininen scat ulosotolla. Viime kerralla kannessa oli vähän nirhaumaa rattaiden vaikutuksesta että sekin voi toki olla yksi potentiaalinen kohde paineen laskulle. Minkähän takia tuota takimmaista venttiiliä sitten kaupataan öljynpaineiden säätöventtiilinä jos vaikuttaa vain kennon virtaukseen?? Ja toimiiko tuo siis niin päin että mitä kireämpi, sitä enemmän menee lauhduttimen läpi vai just toisinpäin?
 14. Itselläni vähän samoja ongelmia. Takimmaisen öp-venttiilin tilalla on säädettävä malli joka ei hirveitä tunnu saavan aikaiseksi öljynpaineille kuumana; onko sitten jousi löysällä tai kireällä. Kylmänä öljynpaineet 5-8 bar riippuen kierroksista, mutta kunnes öljy lähestyy 80 astetta ei tyhjäkäynnillä jaksa enää pitää paineita. Autogaugen elektroninen mittari painuu käytännössä ihan nollaan. Heti kun kaasua vähän hipaisee nousee paineet 1 bariin. Ajossa 2-3 baria kuitenkin mukisematta... Laakerit uudet, nostimet uudet, kampura mitoissaan, kiertokanget uudet, lohko aar-porattu vasta. Itse jäin mietiskelemään voisiko falskata noin paljoa keinujen/työntötankojen välistä, jotka ovat ihan vakiot ja x kilometriä ajetut?
 15. Sulla on väärän kokoiset laakerit lohkoon. Lohko ilmeisesti laipastaan koneistettu jo kertaalleen tai hakkautunut väljäksi.
 16. Tulppa irti, kierteytys ja tilalle kierteellinen tulppa esim. http://aircooled.fi/tuote/338/oljykanavien-alumiininen-tulppasarja. Ovat sit NPT-kartiokierteellä, joten kierretappeja ei löydy ihan joka puljusta... EDIT: Hetkinen, eikös oikealla puolella ole ö-pumpun imukanavan iso tulppa? Siihen tuossa sarjassa ei ole kierretulppaa. Itse aikoinaan kierteytin kyllä senkin ja laitoin M-kierteellisen pultin jossa oli keskellä vielä lämpötila-anturille kierre. Pultin ja lohkon väliin sitten massatiiviste.
 17. Ajovalojen releelle ohjaus vaikka ö-paineanturilta. Eli Auto käynnissä = valot palaa, toki edellyttää ettei öljypaineet laske niin alas että öp-valo vilku koetaulussa :D
 18. Eipä tuolla alakerrassakaan mitään merkkejä ollut ongelmista. Laakerien pinnat ja akselien kaulat kuin uudet. Eipähän tuota kampuran päittäisvälystä tosiaan muuten voi kontrolloida kuin vauhtipyörän shimmeillä (jotka ainakin olevinaan säädin viimeksi heittokellolla .12 tjsp). Aika hurjalta vaan näyttää kampuran päittäisliike ilman vauhtipyörää :D Päästäänkin seuraavaan asiaan: Mikä on isoin sylinterikoko 10mm pinnapulteilla, ettei tule ongelmia kestävyyden kanssa. Mittailin että ainakin 94mm poraus (eli onko reikä tehtävä johonkin 98mm) on varmasti liian iso jo? Lohko pitää jokatapauksessa laittaa koneistamolle että ottavat siivut kaikista pinnoista pois. Ovat aika ilkeästi hapettuneet rypylälle, ennenkaikkea öljypohjan reikä on ollut ongelmallinen vuodon suhteen koko omistusajan! Kone kuitenkin purkautu palasiksi ja kuvassa vielä pinnapultit ym. pientä irroittamatta =)
 19. Uuden vuoden kunniaksi piti moottori napata pukkiin ja purkaa kun oli kerennyt jo pölyttymään reppana :D Ihmeen kuiva oli, mikähän lie mennyt pieleen... Öljynkiertoon tulee ainakin pienoinen cooleri flektillä, ruiskuun tyhjäkäyntisäädin, uudet suutintukit/läppärungot ja viimeistelyn tasoa muutenkin paranneltua. Coil-on-plug puoliakin mallailin diudin TFSI moottorista, mutta ovat mokomat aivan liian pitkiä mahtuakseen olemaan. Tulin tuossa purkaessa ihmetelleeksi kampuran päittäisvälystä ILMAN vauhtipyörää, klappia tuntu olevan useampi milli ihan, onko tuo normaalia vai onko sieltä jo joku runkolaakeri antautunut (en kerennyt vielä tänään alakertaa availla).... Aircooledin poikien loppuvuoden alennuksetkin piti hyödyntää ja tilata kaikenlaista "pientä" taas =) Näistä lisää hieman myöhemmin.
 20. Fear

  ruostemaali

  Mitenkä tuo ruostelakka on maalattu, paljaan pellin päälle vai?
 21. Hellou taas! Välistä korihommien osalta kyssäriä viisaammille; käykö vm. -65 tuulilasin kehys ja ennenkaikkea tuulilasin yläreuna tähän -68 malliin? Oma lasin yläreuna tunaroitu niin p*rsiilleen että tartteisi vaihtaa puolesta välin lasia ylöspäin. Naapurissa olisi laikattu -65 katto vaan joutilaana =)
 22. Lainaus opuksesta "Miten kokoat VW-Kuplan moottorin" sanoo näin: "Ota mäntä kerrallaan ja aseta se käteesi niin, että kun seisot sylinterin edessä männän yläpäassä olevan nuolen tulee osoittaa vauhtipyörää kohti." Eli tämän mukaan kaikki männät nuoli vauhtipyörään päin, vai olenko aivan väärässä?
 23. Tuntuu olevan aika kovia eroja hinnoissa paikkakuntien/tekijöiden toimesta. Kuopiossa Helinin konepaja, kansien sylinteritasojen oikaisu (vain oikaisu) 160-200€ pari!! Taitaa joutua reissaamaan toiselle paikkakunnalle :D
 24. Ja niin vain tuli aika "viidenkympin (50) kilometrin huollolle", siis täh? Juupajuu, viikonloppuna olin ajelemaan lähdössä kun kiinnitin huomiota kevyeen kolkattavaan sivuääneen moottorista. Irroittelin laturinhihnan ja tarkaselin ettei vain puhallin tai laturi olisi ääntä aiheuttanut, mutta ei, niin säännöllisesti tuli kierrosten mukaan moottorin keskilinjan tietämiltä. Viikonlopun ja yhden motivaatio juoman jälkeen kiskaisin moottorin pöydälle ja osiksi. Kiertokankien laakerit ovat aika huonoina sekä kangissa tuntuu selkeä sivuttaisvälys! Kampiakseli näyttäisi kauloiltaan ehjälle ja päittäisvälys ok. En ole lohkoa vielä avannut joten ei pysty sanomaan runko-/nokkalaakereista mitään. Ilmeisesti alun hetkellisten parin sekunnin pyörityksien ilman öljynpaineta ja todella rikkaan seoksen takia on voitelu ominaisuudet kaikonneet. Öljy haisi voimakkaasti bensalle ja tuntuikin aika lirulle... Nyt päästäänkin sitten asiantuntijoiden pariin. Voiko kampuran kaulojen ja kiertokankien kuntoa todeta mittaamalla (päittäisvälys) muuta kuin uusilla laakereilla kasattuna ja rakotulkilla mitattuna? Tietäisi vain tarvitseeko uusia kankia/kampuraa! Ja toisena kysymyksenä; voinko laittaa sylinterien ja kansien väliin ohuet kuparirenkaat (0.26 - 0.51 mm), joilla saisi tiivistyspintaa tiiviimmäksi? Tuntuu olevan aavistus kieroutta kahdessa putkessa/kannessa kun on hiukkasen noennut kantta. Ei varmaan tuollaisella renkaalla tarvitse muuttaa venttiiligeometriaa vielä?
 25. Itselläni meni AS41 lohkoon juuri sopivasti koputtelemalla kuten kuuluukin.
×
×
 • Create New...