Jump to content

0551

Members
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

0551's Achievements

  1. Hienot kannet !! Venttiilokopat vielä hienommat. Laita Alex kuvia niistä !!!
  2. Aikoinaan ihan sama vika. Pumppu oli muistakseni Facetti. Paineensäädin väliin, ja "lorotus" loppui.
  3. Tein omaan autoon ensin huonekaluputkesta mallit ryssänmutkilla. Kun malliputket olivat kaikin puolin heppailtu kasaan, kiikutin seuraavana aamuna putket hytikkafirmaan. Iltapäivällä hain hydrauliputkesta mallien mukaan taivutetut uudet putket, jotka illalla ruuvasin autoon kiinni. Sopivat todella vähäsellä työllä aivan kuten malliputketkin. Jotain pientä piti ehkä mutkia säätää, mutta pääasiassa sopivat "heittämällä". Letkuja varten hain hytikkaliikkeestä ensin sopivat liittimet ja rautakaupasta kiepin kasteluletkua. Kasteluletkuista tein mallikappaleet oikeine liittimine. Hytikkafirmassa kehuivat että oli helppo tehdä letkut mallien mukaan, ja mä sain kerralla oikean pituiset autoon sopivat letkut.
  4. Vanteet ja väri ainakin oikeat. Hieno löytö. Kiitos kun postasit kuvan. Koetin itsekin löytää kuvaa omista arkistoista, mutta ei tärpännyt. Mulla kyllä pitäis olla siitä kuvia Pälkäneen tapahtumasta. Vuosi oli silloin muistakseni -95.
  5. Imusarjojen suunnittelusta ja kehityksestä voi lukea lisää http://forums.pelicanparts.com/porsche-911-technical-forum/932541-triumph-itb-aem-infinity-project.html Tuo oli hieno projekti ja lopputulos onnistunut, mutta imusarjoissa läppärunkojen pintaa olisi mun mielestä kannatanut kallistaa siten, että läppärungot olisivat tulleet pystysuoraan. Nyt ne jäävät tuossa hieman kallellee koneen keskellepäin. Tuo on kuitenkin vain pieni kosmeettinen juttu. Noi on hienot imarit ja asennuksesta tulee varmasti erittäin mielenkiintoinen projekti. Hintoja jos joku kauhistelee, niin kurkatkaapas saksan e-bayhin mitä kolmekurkkuset webrut maksaa. Ruisku saattaakin olla yllättäen halvempi vaihtoehto, jos pitää tyhjästä lähteä liikkeelle. Onko muuten noi tämän auton kaasarit Webrut vai Zenithit ? Saisiko myös hieman lisätietoa koneesta ? Koko ja nokka-akselit ?
  6. Auton ja omistajan tuntee täälläkin varmasti moni. Minä en. Näin auton 90-luvulla Pälkäneellä. Omistaja/rakentaja kertoi ABS:n olleen katsastuksessa vaateena takalevyjarruille. Auto oli vihreä kolmepuolaisilla vanteilla. Siinä oli kaikenlaista muutakin erikoista. Muistaakseni moottorissa ruisku, joka siihen aikaan oli jotain todella edistyksellistä. Imusarja kiersi flektikopan muotojen mukaisesti ja keskellä ylhäällä oli läppärunko. Auto oli (vanteita lukuunottamatta) hieno ja hyvin tehty. Toivottavasti joku auton ja omistajan paremmin tunteva näillä kuvauksilla osaa kertoa tarkemmin jarruista ja tietää mahdollisesti rakentajan yhteystiedot.
  7. Eli pitäisi olla nopeuden mukaan säätyvä taka- tai miksei etujarrujen paineensäädin ? Kaikki manuaalisesti ajon aikana säädettävät ovat tietääkseni tieliikenteessä laittomia. Tuleeko tämä edes katuautoon ? Oliskohan kuitenkin ABS paras ratkaisu. Suomesta pitäis löytyy ainakin yks ABS jarruilla katsastettu Kupla.
  8. Mistä maailmalta halpistapit tulivat ?? E-bayssä myydään myös käytettyjä tappeja. Olihan nämä varmasti uusia. Joskus e-bayn ilmoituksista vaikea huomata, ettei kyseessä olekaan uusi osa. Myyjiltä maininta osan alkuperäisestä käytöstä unohtuu joskus aivan sinne ilmoituksen alaosaan, jolloin se saattaa vielä aivan vahingossa tulostua muuta tekstiä pienemmällä fontilla ;-)
  9. http://www.torafors.com/kierretykalut.htm 18 euroa kappale
  10. Mielenkiintoinen vaihtoehto. Olis ainakin helppo hankkia kun IKH melko lähellä. Kuvista tihrusteltuna ilmeisesti melko samanlainen kuin AP:n? Osaatko vielä tarkentaa miksi et portteria tuolla nostaisi ? Mikä siinä epäilyttää ? Kysyn ihan mielenkiinnosta. En epäile arviointikykyäsi. Toinen mikä ihmetyttää, niin IKH:n sivuilla kerrotaan sen olevan "paineilma/hydraulinen". Lisäksi mainitaan että "sisältää hydraulipumpun ja jalkapedaalin". Siis missä mielessä tuo on paineilmatoiminen ??
  11. Voisiko tuosta "peltisepän nosturista" saada hieman lisätietoja. Ilmeisesti toimii hydrauliikalla. Käsi- vai sähköpumpulla ?? Näyttää melko kompaktilta ja keveältä. Varmasti helppo siirtää ja tarvittaessa varastoida vaikka seinän viereen pystyyn, mutta kuinka tukeva se on ?? Muuten olen Lassen kanssa samoilla linjoilla, hallitunkilla ja tavallisilla pukeilla pärjää jo aika hyvin.
  12. Onko kytkinkopan tarvitsijoille oleellista saada tuollainen Getrag juuri siinä olevan alennusvaihteen takia, vai miksi ? Jos alennusvaihde ei ole olellinen, niin sittenhän uudemman pallokeulan laatikon irtonainen kytkinkoppa voisi toimia jopa paremmin, vai ?? Mulla on aikoinaan ollut tuollaisia parikin. Toisessa oli noita koneen alle tulevia jalkoja hitsailtu. Ne olivat ilmeisesti murtuneet ihan alkuperäisessä käytössä. En tiedä kestävätkö sitten dyno-käytössä. Kytkinkopat oli myös melko ahtaita. Muistelisin, ettei ainakaan siihen toiseen olisi ollut edes mahdollista asentaa kytkintä. Toisessa oli paikat kytkinhaarukalle valmina aivan kuten ekan viestin kuvassakin.
  13. Mitkä on kapeet aluvarret ?? Eikö 944:n kapeet takatukivarret oo aina peltiä, eli vastaavat kuin IRSsi Kuplan ? Siis onko jossain 944:n mallissa kapeet IRSsi Kuplan tukivarsia vastaavat alumiiniset tukivarret ?? Turbossa ja jossain uudemmissa on alumiiniset tukivarret, mutta nehän on paljon leveemmät.
  14. Kyllä se voi hyvinkin tulla itestään jos käyttötangon lukitusmutteri on löysällä ja tanko pääsee pyörimään omia aikojaan. Tottahan toki. Toisille voi ihan "itsestään" tapahtua mitä vaan.
  15. Jeps, jarruvalojen palaminen todellakin todistaa vian todennäköisimmin olevan pääsylinterissä ja liian pitkässä välitangossa. Oletin jotenkin vian tulleen itsekseen alkujaan toimivaan autoon. Tuo vika ei kuitenkaan tule itsestään.
×
×
  • Create New...