Jump to content

Matii

Members
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Karkkila
 • Ajoneuvot
  T1 vm-1965 | T2 vm-1967
 1. Osista tekeminen ei ollut hyvä vaihtoehto. Hirveästi hitsattavaa ja palojen sovitus keskenään myöskin iso työ. Lopulta päädyin tekemään oman jigin puusta. Löysin sopiva ison lankunpätkän johon piirsin tuon keulan kaarevuuden kyseisen pellin osalta ja lopulta leikkasin tätä viivaa pitkin kuviosahalla. Mittasin ja leikkasin pellin ja laitoin sen lankunpalojen väliin puristimilla. Tämän jälkeen naputtelin tuon alla olevan taivutuksen ja lopputulos on noin triljoona kertaa kestävämpi ja paremman näköinen (jos sillä nyt merkitystä kyseisessä osassa on ;) ) Osa työvaiheista puuttuu kuvista mutta tässä kohtaa sain jo keulan pellin kiinni ja pääsin sovittelemaan doglegejä lattian kanssa Kuvaa keulan pellistä kiinnitettynä. Myös oikean puolen (kuvassa vasemman puolen) a-palkin pätkää on jo jatkettu. Ja lopussa fiilistelyä. Keulapelti kiinni magneeteilla (jotka sai irti vanhoista tietokoneen kovalevyistä).
 2. Jos jatketaan tätäkin tarinaa välillä. Kevät ja kesä menivät tänä vuonna talon osittaiseen remonttiin ja muuhun pikkupuuhasteluun. Syksyllä pääsi jo talliin auton kimppuun mutta hirmuisesti ei ole tapahtunut. Pahoittelut hieman rakeisista kännykkäkuvista. Avasin pikkasen enemmän autoa ja altahan paljastui koko kauheus: A- palkit käytännössä rapisivat lattialle, Alla oleva keulan kotelopelti oli myös ruuvimeisselillä läpilyötävää kuten osa tuosta pellistä johon kabiinin lattia tulee kiinni. Ei auttanut kuin ottaa pois. Onneksi kotelon sai ostettua tarvikeosana kuten myös a-palkin pellit. Valitettavasti ei ole kuvia välivaiheista mutta keulan kotelopelti oli melko peruskauraa pistää kiinni runkoon. Ongelma tulikin tuosta pellistä johon kabiinin lattia tulee kiinni (johon on laikattu tuo leikkaus ylläolevassa kuvassa. Kun ei ole kunnon pellintyöstövälineitä niin ajattelin ensin tehdä sen osista:
 3. Jotain tällaista ajattelinkin...
 4. Aloittelevana vw-harrastajana täytyy kysellä tyhmiä. Onko kukaan koskaan suomessa tehnyt ässä-kuplan perästä junikseen irssiä? Saako tällaisen katsastuksesta läpi ? Luin www.steeringboxscrapers.net forumilta aiheesta ja mietin tällaisen rakentamista omaan junikseen. (http://steeringboxscrapers.net/forum/viewtopic.php?f=10&t=2774). Löysin kyllä tältä forumilta jonkin verran aiheesta mutta ilmeisesti yleensä käytetään varhaispallon irssiä. Eli ässästä tulisi vaihteiston lisäksi tulisi myös tukivarret (control arms) ja vetarit.
 5. Lähetä mulle noista mitat niin katon oisko nurkissa sopivaa materiaalia. Ja jos muillakin tarve niin samalla noita kaivelee ja pätkii useammankin setin. Musta näyttäisi siltä että putken ja tangon välissä on jotakin "laakerimetallia". Lienee pronssia tjms. En tunne metalleja niin hyvin. Mittoja: Holkin pituus 80mm Holkin ulkomitta 29mm Holkin sisämitta 18mm Liukulaakerin ulkomitta 18mm Liukulaakerin sisämitta 16 tai 17mm, en osaa sanoa kun on niin kulunut ja paskena Tangon ulkomitta arvatenkin 29mm tai hieman alle. Tangon pituutta en osaa sanoa koska oma vertailukappale on pätkittäin kadonnut. Jotakin voi kyllä arvella kun katselee kytkinvaiherin kiinnitysmekanismia ja poljin- lattaraudan paksuutta. Heittona sanon ett 110mm tai enemmän.
 6. Ei ihan vielä ole ajokunnossa. :) Muutama pieni edistysaskel on tehty mutta muuten aika on kulunut lähinnä muissa hommissa (lorvailu, rötvääminen ja yleinen saamattomuus). Kytkinpolkimen akseli piti ottaa irti, mutta oli niin jumissa ettei liikahtanut mihinkään suuntaan. CRC:stä ei ollut mitään hyötyä. Edes leka ja lämpö eivät auttaneet. Ei kellään sattuisi olemaan nurkissa ylimääräistä kytkinmekanismin akselia (ja sitä holkkia johon se akseli tulee kiinni runkoon?). Liitteenä kuvat osasta ja paikasta mistä otettu irti.
 7. Kyllähän noita on kuvista kateltu ja mittailtu mutta käytäntö on osoittanut että osat on hyvä sovittaa paikalleen ihan kunnolla. Ainakin ristimitat vastaavat vielä alkup. määrittelyä. Päivän saldo: Käsijarrun ja vaihdekepin tuki korjattu... Vielä pitäisi puhaltaa puhtaaksi ja vetää maali päälle (ja pistää runkoon kiinni tiätty).
 8. Aikamoinen tilkkutäkki tuo runko. Näin jälkikäteen tuli mieleen että olisi voinut kyllä vetää ihan reilusti uutta peltiä jos olisi tiennyt miten mätä tuo oli. Seuraavaksi pitäisi alkaa sovittelemaan poikittaispalkkeja lattian alle. Ongelma on että ei ole oikein helmaa mitä vasten tehdä, ja vaihdetangon suojaputkikin oli niin läpimätä että sekin pitää uusia. Pitäisi jotenkin saada se putki myös suoraan että vaihteet toimii, ja toisaalta olisi kiva että helmat olisi suorat... Tätä pähkäilen parhaillaan. Luulen että pistän vaihteiston paikoilleen sekä vaihdetangon suojaputkineen jolloin saan ainakin tekniikan toimimaan. Helmoja varten pitänee asentaa matkustamon ovet paikoilleen.
 9. Sitten kylään tuli minejä harrastava kaverini ja päätti käydä vielä viimeisenkin kulman läpi. Mätäähän siellä oli. Päätti sitten hajoittaa koko kulman ja jätti korjaushommat minulle. Tyypillistä käyttäytymistä miniharrastajalta ;) No ainakaan ei rungossa ole enää mätää. Onpahan jotain minkä päälle rakentaa.
 10. Lisää projektikuvia. Tässä vaiheessa jo luulin että kaikki runkopalat on nyt korjattu. Vähänpä minä tiesin :)
 11. Kevättalvella kupla ja bussi vaihtoivat paikkaa ja työt päästiin aloittamaan ihan kunnolla. Ensimmäisenä tietysti purettiin tekniikka pois pellintyöstämisen alta. Samalla koko karmeus paljastui. Autossa oli ehkä enemmän mätää kuin olin alunperin toivonut.
 12. Syksyn jälkeen härveli sai mennä kylmään talliin talvisäilöön kunnes työt kuplan kanssa oli saatu päätökseen. Ei tehnyt edes tiukkaa katon kohdalta =)
 13. Papereista selvisi että auto on ensirekisteröity Turussa vuonna 1967 Valio meijerit Oy Ab:lle. Siitä siis ketjun otsikko. Varmaa tietoa auton käyttötarkoituksesta ei ole. Tämän jälkeen auton on ostanut Turkulainen leipuriyrittäjä, jonka jälkeen omistus on siirtynyt kyseisen leipurin oppipojalle. Tämän jälkeen auton on siirtynyt yksityiseen käyttöön ja ollut n. 10 eri yksityishenkilöllä. Viimeiset ~20 vuotta lojunut pihalla käyttämättömänä.
 14. Tuli viime syksynä hankittua bussi. Tarkoituksena on rakentaa ensimmäinen oma auto ja koska pihalla oli jo vaimon kupla, niin bussi oli luonnollinen vaihtoehto. Alkaa tuo telttamajoitus jo riittämään volkkaritapahtumissa :). Auto haettiin viime syksynä, mutta varsinainen projekti alkoi vasta tämän vuoden keväällä kun kuplan talvihuolto saatettiin päätökseen.
×
×
 • Create New...