Jump to content

samuelx

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Ajoneuvot
    vw 1973 bussi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

samuelx's Achievements

  1. Getrag alennusvaihde 1:2,03 Käy myös ehjä koppa. itsellä tuo kytkinkopan koppa on ehjä , mutta alennusvaihteen koppa halkesi useampaan osaan. samuel 040 1929197
  2. Tuli ostettua kuplasta tehty peräkärry. Olisi ruoste ja maalivikaa. Olen täysi aloittelija näissä autonlaittohommissa ja olisi aiheesta muutama kysymys. Eli olisiko oikea järjestys, paikkojen hitsaus, lasimurskapuhallus, maalaus? Jostakin luin, että pitäisi heti maalata puhalluksen jälkeen. Vai voiko ensin puhaltaa lasimurskalla ja sitten vasta hitsata, näkis tietenkin paremmin mihin paikkoja tarvitaan. Toinen kysymys on maaleista. puhalluksen jälkeen kun maalataan niin pohjalle happo vai epoksi vai molemmat? ja päälle sitten uretaani pintamaali?
  3. Äitienpäiväajelulla oli taas riitävästi vastoinkäymisiä :( Moottoritiellä tuntu, että veto heikkeni ja perästä sininen pöllähdys, sain ajettua auton kotiin, kone käy tyhjäkäyntiä normaalisti, ja pintakaasulla ajettasessa ihan ok. Kovassa kiihdytyksessä rupee nakuttamaan. Selkeä sininen savu kaasuteltaessa ja öljyvalo rupesi palamaan. Sammuti koneen heti kun öljyvalo syttyi. Mikähän mahtaa olla vialla? Moottorina siis 2,1 wasserbokser
  4. Sori olen ihan noviisi näissä volkkarihommissa :( Mikä on hukkakipinä tai trikkeri MItä antureita tai muita oheistuotteita tuo systeemi tarvitsee, vai onko bolt on?
  5. Terve Pihassa seisoo pallokeula, johon joku on jossain vaiheessa asentanut tölkin bensa vesibokserin. Tupla weberit ainakin löytyy, muusta en tiedä, kun en ole konetta avannut. Kärjellinen vakio sytkä on paikallaan vakio puolalla. Nyt näyttäisi siltä, että sytkää tarvisi korjata. Olisiko ehdottaa hyvää ja kustannustehokasta kärjetöntä sytkää + siihen tehopuolaa? Jos haluaisi selvittää minkä ikäinen/tyyppinen moottori on kyseessä, mistä kannattaisi moottorin tyyppimerkintää lähteä etsimään?
  6. Häät on vietetty ja auto on taas leimattu :) Meni sitten perjantaina 3 yrittämällä läpi katsastuksesta. Takajarrut eivät oikein meinannut olla tasapainossa. Luultavasti toinen rummuista on niin lasittunut, että palat ei oikein tarraa kiinni kunnolla. Bussin suosio oli taattu. Parkkeerasin auton hääpaikan eteen, ja parhaat bileet löytyi bussista :)
  7. Sain kun sainkin oman bussin katsastettua juuri ajoissa. Perjantaina meni kolmannella yrittämällä läpi :)
  8. Terve Oma Pallis ei taida valmistua häihin ensi lauantaiksi. 1.10.2011 Tarve olisi saada morsiuspari ajetuksi Finlaysonnin kirkolta Haulitornin juurelle juhlapaikalle. Junankeula bussi tai pallokeula käy. EI tarvitse olla viimeisenpäälle entisöity, hippikukillakin varustettu malli käy, Aluksi oli tarkoitus viedä paria tällä, mutta katsastusmies on erimieltä. download/file.php?id=28435&mode=view Olisiko ketään avuliasta :P samuel at f3d.fi 0400 910479
  9. vuotoja en ainakaan letkuista löytänyt, epäiletkö, että tukkiutuisivat? Edit. Tänään tein seuraavat teustaukset jarrutehostimelle imusarjoilta tuleva letku OK takaiskuventtiili OK Kalvo näyttäisi olevan kunnossa, koska ei imenyt korvausilmaa silloin kun jarrua ei painanut. Jarrua painaessa ottaa jarrutehostin korvausilmaa normaalisti. Nyt siis vika näyttäisi olevan muualla takajarruletkuissa tai jarrupaineen säätimessä, tai pää jarrusylinterissä. Yritin ilmata takajarruja, mutta nestettä ei tule juuri ollenkaan ja painekkin on huono :( Seuraavaksi irroitin paineenrajoittimesta takajarruille lähtevän jarruletkun, eipä tullut siihenkään kunnon painetta. Paineenrajoittimen tuloletkun irroitettuani paine näytti olevan hyvä. Otin paineenrajoittimen käteen ja se näyttäisi toimivan OK. Irroitin pääjarrrusylinterin, ja se ei ruiki kunnolla kun toisesta reijästä (etujarruille menevä piiri) Takajarruille menevästä reijästä ei tule kun pikkaisen nestettä. Vika on nyt 100% varmuudella siinä. Velipojalla on lauantaina häät ja auto pitäisi katsastaa siihen mennessä. Paruzzin pojilta löytyi sylinteri varastosta, kävin sen sieltä noutamassa, ja asensin paikallen. KIITOS ! Näyttäisi jarrut pelaavan. Katsastusmiehen dynamometri kertokoon totuuden :)
  10. Vaihdoin takajarruihin sylinterit. Ilmatessa huomasin semmoisen vian, että takajarruihin ei välillä tule ollenkaan nestettä vaikka polkee jarrua kunnolla. Käynnistin auton ja poljin jarruja oikein urakalla, sitten toimi hetken aikaa takajarrutkin. Mutta taas hetken kuluttua ei jarrua poljettaessa nestettä tullut takajarruille asti :) ilmaa siellä ei enää ole, eikä vuotoja, voisiko vika olla jarrupääsylinterissä?
  11. Nyt tais tärpätä, Neoretro/ Ari Huhta lupasi hommata osat nopealla toimituksella.
  12. Terve Seuraavat paikat on "ratsattu" paruzzi Hotcars Keiteleen kone ei löytynyt ainakaan heiltä :(
  13. Terve Tässä muutama kuva T2 Busseihin saatavista apusimpukan korjaussarjoista. Toinen näistä on tarkoitettu vanhempiin busseihin (junankeula) ja toinen Pallokeulaan. Tuo sarja jossa on enemmän osia on tarkoitettu Pallokeulaan. varaosanumero 211 498 171 A Tuo sarja jossa osia on vähemmän on junankeulaan tarkoitettu sarja varaosanumero 211 498 171 Eroja löytyy mm. noiden kupariholkkien paksuudessa, eli eivät sovi keskenään ristiin. Kannattaa olla tarkkana kun tilaa, ja varmistaa tavarantoimittajalta, että saa oiken sarjan. Muuten saattaa jäädä remontti ikävästi kesken. Nyt tarttis jostain kiireesti saada kyseinen korjaussarja pallokeulaan (211 498 171 A) Hot carssilla ei ole eikä aircooledilla Jos joku osaisi neuvoa, mistä suomesta saa tavaran heti, tai kuka ulkomaalainen nettikauppa toimittaa nopeiten. Olisin neuvoista kiitollinen. Auton pitäisi olla kahden viikon päästä leimattuna ja velipojalla hääautona :(
  14. Apusimpukassa väljää ja korjaussarja tuli tilattua suomalaisesta liikkeestä. Sain purettua osat irti lukuunottamatta puslia, jotka ovat simpukan sisällä. Pitänee huomenna mennä sorvauttamaan jonkinlainen lyöntitappi, että saisi lyötyä puslat pois. Semmoinen ongelma ilmeni, että vanhojen puslien ulkohalkaisia on n.27mm ja uusien puslien ulkohalkaisia on n.29mm. Onko kukaan muu törmännyt samanlaiseen ongelmaan? Ja miten asian saisi korjattua. Olisikohan vahingossa tullut vanhemman pakun (juniksen) korjaussarja?
×
×
  • Create New...