Jump to content

Zamppa

Members
  • Posts

    94
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Zamppa

  1. Homma hoidossa, tiedot saatu ja tavara liikkuu!
  2. Reko Vankka nimisen henkilön kanssa sovittiin tietyistä VW osista kaupat viikko siten, mutta yhteystiedot hävisi kun poistin myydyn tuotteen facesta. Laitin mesen kautta myös viestiä mutta ei ole kuulunut mitään. Jos tämä viesti tavoitaa, niin ota yhteyttä, tai jos joku muu tuntee niin pyytäkää ottamaan yhteyttä.
  3. Dynolla näytti ihan hyvältä ja nyt leimattu😅 Käsin pyöritellessä vaan tuntui liian erillaiselta keskenään.
  4. Just näin on säädetty ja sylinterit uusittu taakse. Kun poljin on sen verran painettuna että jarruttaa jonkin verran, vastus renkaasta pyrittäen vaihtelee, tätä tekee kyllä molemmin puolin, eli viittaisi rumpuihin? Voihan sen lisäksi olla myös letku osittain tukkeessa. Edessä oli letkut aivan turvonneet umpeen, piti vaihtaa letkut ja satulatkin kun oli männät niin ruostuneet kiinni.
  5. 1303 muutaman vuoden seissyt. Jarrut nyt muuten kunnostettu, mutta takajarruja ei saa ottamaan samalla voimalla kiinni. Kuskin puolen takapyörä ottaa heikommin kiinni vaikka säätää kengät ihan kiinni. Rummut hiottu puhtaaksi ja rasvat poistettu. Uria on sisällä molemmilla puolilla. Kengät oli lähes uuden näköiset niin en vaihtanut, putsasin vaan. Mitä ehdotetaan korjaukseksi? Kengät, rummut, vai voisko johtua takanakin tukkeutuneesta letkusta??
  6. Mistä löytyy samanlaisia? Nämä ilmeisesti vain uudemmissa vai sopiiko jokin muu malli samoihin kiinnityksiin?
  7. No niin, poikki ne on kierretty😖Onnistuukohan niitä poraamaan pois, vai mitä kannataisi yrittää?
  8. Kaverin -73 1303 yritän herättää henkiin ja jarrut jumissa parin vuoden seisonnan jälkeen. Etujarrut ilmeisesti Girling. Pitää ottaa satulat irti, mutta miten tän kuskin puolen saa ilmattua kun ei näy ilmausruuvia missään?? Hanttarin puolella kyllä on sisäpuolella.
  9. Minä laittelin tota jokin aika sitten uuteen kuosiin. Laatikoksi laitin Jyrängöltä ostetun rempatun laatikon jossa piti olla pitkä perä, käsittääkseni muuten normaali.
  10. Zamppa

    Ilmajouset

    Mulla oli edellisessä Kuplassa 4" kavennetussa pallonivelkeulassa Monroen ilmaiskarit edessä. Muistaakseni 4bar ok ajokorkeus, eikä ollut sen jäykempi kuin normi madallettu.
  11. Samaa olen itse suunnitellut. Mahtaakohan turbo-painekoteloiden kautta liikkua ilmaa riittävästi vaparissa? Näillä sen toteutus olisi aika helppo. Mieto stroukkeri idf:illä mulla kyseessä ja jonkun hepan vois luovuttaa jos sai mökää pienemmäksi.
  12. Huohotuslinjat näyttäis olevan auki. Oikean kannen puolelta pärskinyt vähän huohotinpurkkiin asti. Tältä puolelta myös kannesta tihkuttanut, varmaankin ventiilikopan alta. Full flow suodatin asennettu pumpun päästä letkuilla ja putsari vaaka-asennossa puskuriraudan vieressä. Putsarin tiivisteen alta öljyä tiputtanut myös. ÖP- mittaria ei ole. Öljyä roiskuttanut sen verran paljon hihniksen takaa että paineet on nousseet varmaan liiaksi? Kone on vaan muutaman tonnin ajettu mieto stroukkeri joka uusilla osilla kasattu. Voisko olla öljynpaineventtiili jumissa?
  13. Vakiopaikasta, öljyntäyttökorkin vierestä on myös letku huohotinboksiin. Toimii vissiin vähän paluulinjana myös. Tämä käsittääkseni aika yleinen tapa, mutta onko se toimiva systeemi. Sent from my iPhone using Tapatalk
  14. Kiiti vinkistä. Pitääkin tutkia huohotus. Venakopissa liitimet josta letkut huohotinpurkkiin joka puhallinkopan takana. Keväällä putsasin ja tsekkasin purkin, mutta olisko joku letku litistynyt.
  15. Vaihdoin hihnapyörän vakioon kun siinä syvempi ura jonka pitäisi heittää öljyt takaisin. Ei auttanut, vuoto on vaan lisääntynyt. Onko kuvassa lohkon sisällä nyt "loiskelevy"? Mitä voisi asialle tehdä konetta avaamatta. Aluksi oli öljyä vain pumpun alla ja tippui, mutta nyt roiskii jo pannuhuoneeseen... Sent from my iPhone using Tapatalk
  16. Ovaalin sain eilen leimakuntoon, valmiksihan nämä ei taida koskaan tulla. Pikkuikkunat etuoviin pitää vielä saada palautettua jossain vaiheessa ja sisusta uusiksi.
  17. Onko tietoa saako jostain ostettua pelkkää laippaa vaimentajaa varten? Ajatuksena tehdä oma vaimentaja kun tuntuu aikaa äänekkäältä tuo tehdastekoinen.
  18. Järjestetäänkö tänä vuonna? Jostain netistä tuli vastaan että näillä näkymin ei järjestetä.
  19. Ok, eli yritetään kunnostaa vanhat. Kalvaimia työkalukaupasta varmaan, mutta mistä kannattaa kysellä? Saranan niittaukset on myös hieman kuluneet ja ovi liikkuu siitäkin liitoksesta. Pitää varmaan porata niitit ja laittaa uppokantapultit. Reijän muokkauskin voisi onnistua kun saranat kokonaan irti.
  20. Ylikokotappeihin tarvii sopivan poranterän, mistä niitä saa? Reijän linjan pitäisi varmaan olla kohdallaan joten ei taida käsiporalla onnistua?
  21. Saranat vähän kuluneet ja mietin jos vaihtaisi saranat kokonaan. Auto on 54. Tarvikekauppojen saranoiden kuvissa eri määrä reikiä kuin näissä. Löytyykö jostain uusia saranoita mitkä käy näihin oviin, ylä ja ala?
  22. Laittaa sitten droppeja tai ei, niin mielestäni kannnattaa laittaa matalammat renkaat kuin 165/80R15. Madalletussa näyttävät ilmapallolta ja muutenkin matalammat sopii helpommin. Nykyinen autoni tuli minulle säätökeulalla ilman droppeja ja oli yllättävän ok ajettava kunhan säätö ei ole ihan maksimissa. Esim 135/80R15 ok ajettavuus ja tilaa paljon enemmän kuin vakio rengastuksella.
  23. Joskus 16 vuotta sitten tehty hyvin, ei tarvinnut hitsata juuri mitään. Jarrut uusin kokonaan ja eteen laitin levyt ja 4" kavennetun akselin. Laatikkoon uudet tiivisteet ja tulpat etupalaan. Vanhan mallin laatikko ja osa tulpista puuttunut varmaan pitkään. Takapäästä pohjasta kuorin ämpärillisen öljy ja hiekan muodostamaa moskaa. Irtoperä tehty. Heitin takapään pellit roikkumaan muutamalla pultilla että näkee miten passaa. Kone puuttuu niin perä pystyssä. Tänä talvena vaan tekniikka kuntoon ja ensi vuonna purku ja maalaus niin ei tuu stressi ja pääsee keväällä ajamaan. Takavalot pudotin Doodahin mittojen mukaan. Tosi lähellä puskuria mutta kai ne oikeassa paikassa on?
  24. OK homma selvä. Jep vähän hitsatakin tarvii. Mietin että mitä osia lähtee metsästämään. Jos passaa myös muut kuin samanikäiset niin osia löytyy vähän helpommalla. Ei ole mikään entisöinti niin ei vääränmalliset salvatkaan haittaa. Tietty jos löytyy järkihintaiset oikeat osat niin ne mielemmin.
  25. Tallissa 54 Ovaali jonka ovien ikkunat on joskus muutettu yksiosaisiksi. Haluaisin palauttaa orkkis tyyliin jossa avattavat pikkuikkunat. Ikkunan välipienna tarvitaan ainakin ja tietty kaikki ikkunat ja listat. Onko näissä eroja, vai käykö oviin esim yleensä paksutolpan osat?
×
×
  • Create New...