Jump to content

mustikka

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mustikka

  1. Kyllä löysin alapuolelta paikan mutta yksin en yllä molemmille puolille. Täytyy ajella isäukon luokse niin saa nisäkäsiä käyttöön.
  2. Moro Katsastaja ei kolmeen vuoteen ole oikein tykännyt siitä, että äänenvaimennin vuotaa ja ajettelinkin nyt vihdoin sen vaihtaa ennen seuraavaa katsastusta. Takimmainen suojapelti vaan rupesi heti vastustamaan. Viimeinen pultti pyörii vain tyhjää, eikä kädet yllä ala- että yläkautta samaan aikaan irroittamaan sitä. Poraanko pois, vai onko parempaa vinkkiä irroittamiseen. Pelti on ok kunnossa, eli ei turhaan viitsisi sitä särkeä. Vaikkakin tässä kyllä ollut mielessä, että ottaisi koko koneen pois ja tutkisi mitä se on syönyt. Kesää on vielä vaan jäljellä, niin mennään aluksi vaimentimen vaihdolla. T: Jussi
  3. mulla on omassa jonkun itsetekemä(?) hattuhylly. Toteutettu niin että takakulmista korikannattelee ja etupuolella kolmiopuu joka makaa takapenkin raudan päällä. Kestää laittaa aika hyvin painoa päälle. Voin ottaa kuvia ja mittoja kun kotiudun reissusta, mikäli tarve. Hylly on -68 kulpassa.
  4. Ekat 5km ei ongelmia. Tyhjäkäynti ehkä aavistuksen verran liia korkea, mutta lasken sitä kun saan mittarin isäukolta niin saa varmasti kohdilleen. Paukuteltu tänään reilu 200km, ei ongelmia. :)
  5. Tyhjäkäynti löytyi ja kiihdyttäessä risteyksestä pääsee liikkeelle. Koeajolenkillä ruiskutussuutin irtosi ja kierrokset sitten taivaassa. Onneksi suutin jäi läppään roikkumaan, josta syystä kaasu jumikin. Takaisin tultiin sitten tyylillä auto käyntiin ja kolmosella vauhtia ja sitten kone sammuksiin jne... Kylläpä se jaksaa vastustaa. Mutta eikö koeajolle taas... ;)
  6. Nyt holkki pitää, tyhjäkäynti hukassa ja kiihdyttäessä tukehtuu edelleen. Lisäsin bensapumpun alle 1,6mm tiivisteitä. Nyt hakemaan tyhjäkäyntiä.
  7. ok, nyt ymmärsin, eli kevyt karhennus vain. Itse epäilin, että paine kasvaa liian suureksi ja siitä syystä alkaa vuotamaan. Mutta vetämällä lähti holkki irti, ei tunnu väljältä ja kannen reikä näyttää kans olevan ok. Eiku varaosaliikkeen kautta talliin takaisin. Pääsee vielä tälle päivälle testailemaan ja ajelemaan. Tällä hetkellä vajaa 3000km tälle kesälle ajelua takana, auton sain liikenteeseen 4.7 :)
  8. eli siis vain rullailen sitä edestakaisin pöytää vasten viilan kanssa. Perskule, kun ei löydy viilaa tallista, eiku hakemaan. Tiivistepaperiakin pitää hakea niin siinähän se menee samalla. Kiitos sikanopeasta vastauksesta. Epätoivo meinasi jo vallata mielen :)
  9. Vuotokohta paikallistettu. Millä ihmeellä tuon saa pitämään. Napsuttelin kumivasaralla varovasti takaisin jo kertaalleen. Mutta siitä huolimatta vuotaa bensaa siitä. Help!
  10. voisinpa veikata että tämä voisi olla todennäköisempi syy, mukana tuli vain yksi ohut tiiviste. Täytyy heti aamulla kokeilla, taitaa pari tiivistettä olla jemmassa jossain tai sitten käyn hakemassa paikallisesta varaosaliikeestä tiivistepaperia.
  11. voi muuten hyvinkin olla, vaikka parisen vuotta sitten kaikki vaihdettu. Kaasari muistaakseni mallia 28pict. Voiko tuota muuten mitenkään testata onko siinä vikaa? http://www.aircooled.fi/tuote/2538/sulkuventtiili-55g-12v-suutinmalli-tarvike tämä ilmeisesti käy kyseisellä kaasarille? Täytyy varmaan käyttää kaasari irti ja putsailla se kunnolla. Huomasin nimittäin että bensaa tippasee polttoaineletkun tulon juuresta. prkl...
  12. pumppu asennettu paikalleen ja onpa kiva kun ei tarvi kuunnella sähköisen kolinaa. :) En ehtinyt vielä säätämään kaasaria uusiksi, sen se ilmeisesti vaatii pumpun vaihdon jälkeen. Auto ei jaksa käydä tyhjäkäyntiä vaan sammuu, ennenkuin ehtii ratin takaa koneelle jotta voisi kokeilla säätöjä. Koeajolenkillä risteyksiin tultaessa auto sammuu kytkintä painettaessa, jos ei samalla pidä jonkinverran kaasua. Samaten risteyksistä lähdettäessä kiihdyttymään auto ei meinaa ottaa kierroksia. Kaasarin säädöt siis pielessä aika varmasti? löysin nämä ohjeet säätämistä varten: http://www.fvwa.fi/yleista/225-kaasuttimen-saato joten huomenna testaamaan.
  13. en ole mikään ammattilainen näiden kanssa, mutta oireet kuullostaa samalta mitä omani koiri myöskin. Syy löytyi väärässä kulmassa olevasta polttoaineen tuloletkusta, ei jaksanut tulla tankista polttoaine pumpulle saakka. Ei edes polttoainesuodatin täyttynyt. Hain uuden kulman letkulle ja suodatin täyttyi ja kone käynnistyi ja pysyi käynnissä. Muutenkin tuntuu pelaavan paremmin, kun saa riittävästi bensaa. Ei muutako kokeilemaan letkun asentoja, niin suodattimesta näkee milloin bensaa tulee. Viisaammat varmasti osaavat paremmin neuvoa, mainitulla tavalla itse sain auton pelaamaan. Itsellä sähköinen pumppu tällä hetkellä, joka saa lähdöt kun saan varmuuden mikä koneelleni parhaiten käy.
  14. Moottori on D0386202 elokuu -68. http://www.aircooled.fi/haku?q=polttoainepumppu&search.x=-322&search.y=-243 vaihtoehtoja on aikasta monta :) jollakulla on kuitenkin kokemuksia joistain noista pumpuista. Kaikkineen tykötarpeineen tarvin. Vanha oli joku italialainen tarvikemalli, jonka oli joku aikaisemmin korvannut sähköisellä joka korkkasi. Nyt toinen sähköinen tilalla, mutta jotenkin en luota niihin.
  15. ehdinkin tuosta polarisoinnista lukea jo päivällä, en vaan ehtinyt tänne ajeluiden takia tsekkaamaan vastauksia. Nyt lataa ihan ok, voi ajella valot päällä. Nyt on vaan ongelmia polttoainepumpun kanssa, joskus aiempi omistaja vaihtanut sähköiseen pumppuun ja ne nyt on mitä on. Pitäisi laittaa uusi mekaaninen tilaukseen niin loppuisi ongelmat bensan syötön kanssa. Kiitoksia kaikille vastanneille.
  16. Yes. Käytin vanhaa säädintä paikallaan ja alkuperäistäkin. Sama ongelma molemmilla. Aloin sitten käymään johdot kertaalleen läpi. Ja löytyi vika tai ainakin luulen niin koska yhden liittimen uusimisen jälkeen uusi säädin paikalleen ja lataa. Puskee tulemaan nollan sijaan tyhjä käynnillä lähes 13v. Onhan se riittävästi? Nyt koeajolenkille katsomaan mitä lataa korkeilla kierroksilla.
  17. Uusi vaihdettu paikalleen. Ongelma kuitenkin jatkuu. Tällä kertaa ei edelleenkään lataa ja uutena on että mittarista ei sammu merkkivalo ollenkaan. Alkaa olemaan sormi suussa, kun ei tajua missä vika voisi olla. Laturi on uusi ja hiilet kunnossa. Vanhalla säätimellä merkkivalo välähti vain välillä. Kummallakaan ei lataus nouse 12v.
  18. Ari laitoin aamulla matkahuollon kautta uuden tulemaan. Kiitokset huippupalvelusta neoretrolle.
  19. juuri katselin sitä uutta säädintä, harmi kun sitä ei saa heti huomenna kun asuu täällä pohjoisessa.
  20. Elikkästä 68 kuplassa lataus hukassa, tänään aloin tutkimaan ongelmaa vähän paremman ajan kanssa. Mittailin mihin virta katoaa, kävi ilmi että akulle saakka tuli noin 12,6v. Ei siis tarpeeksi. Hetken haettuani, päätin avata jännitteensäätimen kannen. Oikean reunan käämissä(?) oli useampi lanka poikki ja löysänneet sitten muutaman kiekan irti. Voisiko siinä olla vika, että virta ei liikahta akulle saakka? Ei viitsi turhaan ostaa uutta säädintä. Laturi että säädinkin on uusittu muutama vuosi takaperin. Säädin on sitä mallia mikä toisessa keskustelussa oli todettu huonoksi. eli tälläinen: kiitos kuvan lainasta mikkocapille :)
  21. http://www.coolstuff.fi/Volkswagen-retkeilyteltta jokaisen volkkarimiehen miksei naisenkin festariteltta.
  22. kiitoksia nopeasta vastauksesta, saa osatilauksen sisään mahdollisesti jo pääsiäispyhien aikana.
  23. Moi Selvittelen tässä tilauksen tekemistä varten auton valmistevuotta ja -kuukautta, no ensikertailaisena tähän tarvisi vähän apua. Elikkäs vararenkaan kotelosta löytyy seuraava laatta: numero: 118531269 mitä tuosta itse osasin tulkita ja mitä vin decoder näytti, auto olisi vuosimallia 1968, mutta kuukautta en osannut katsoa tuosta, jostain sain käsityksen että kyseessä olisi alkuvuosi. Ongelma on nyt se että vuosimallin kesken jotkin tiivisteet ovat vaihtaneet mallia ja pitäisi saada juurikin oikeat tiivisteet, että ei turhaan täytä tallin hyllyjä sopimattomilla tiivisteillä. Moottorista taas vastaavasti löytyi seuraava numero: numero: D0386202 Tästä sain googlailtua että kyseessä olisi ilmeisesti heinäkuussa 68 valmistettu moottori? Tarvisin siis vähän apua että osaisin katsoa oikean vuosimallin ja valmistuskuukauden autolle että moottorille. Moottoriin on hommattu jo parikin virranjakajan kantta, kolmannella vasta tuli oikeanlainen malli. Samban mallinumeroiden listauksen mukaan 118 tarkoittaisi seuraavaa: 118 2 door Sedan; Deluxe Model RHD with sliding roof. Autossa ei kyllä rättikattoa ole, sekös tässä vasta sekoittaa tuota tulkintaa. Kiitokset etukäteen, jos joku vaivautuu vähän suomentamaan noita numeroita ja niiden tulkintaa aloittelijalle.
×
×
  • Create New...