Jump to content

freducom

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Turku
 • Ajoneuvot
  T1 -71 1302S
 1. Tarttisin uudelle radiolle sähköt. :) Maan + jatkuvan 12V ja virtalukosta tulevan 12V. Radiossa oma sulake. Mistä ne kannattaisi varastaa? Maa mittarin viereisestä maaliittimestä? 12V sulakerasiasta...mutta mistä? Entä mistä saan virtalukon yhteydessä päälle menevät 12V varastettua helposti?
 2. Ok. Miten se vaikuttaa auton ominaisuuksiin jos mitenkään? Tiedätkö mitä jousivaihtoehtoja on olemassa tai miten sellaiset kannattaisi valita?
 3. Liittyykö madaltaminen jousitukseen mitenkään ja jos niin miten? Mistä/miten autoa madalletaan? Mitä vaihtoehtoisia jousituksia on olemassa ja meneekö ne "madallussarjan" (mikä toi edes on?) kanssa yhteen?
 4. Ostin uudet vanteet (http://hotcars.net/loadframe.asp?page=prod/prod1E05.ASP -> Porsche 914 vanteet) joiden pitäisi sopia mutta jostain syystä ne eivät sovi eteen jossa MacPherson iskarit (kts kuva). Onko tälle yksilölle (1302s 1971) mahdollisesti tehty jotain kun jopa nykyiset alkup vanteiden kanssa kumi tulee todella lähelle iskaria kaarteessa. Mitä voin tehdä? Onko nykyiset iskarit "väärin" jotenkin? Voinko vaihtaa iskarit joihinkin kapeampiin? (Ideana olisi myös madaltaa autoa joten sen voisi tehdä samalla jos vaihdan iskarit). Kaikki ideat/ajatukset tervetulleita! Alla kuva uudesta vanteesta sekä nykyisestä jossa kumit paikalla.
 5. Ok. Eli ymmärsinkö oikein että mun tulisi 1) etsiä ykkös sylinterin yläkohta irrottamalla ykköstulppa ja pyörittämällä "isoa pyörää" kunnes siinä oleva merkki on moottorin kanssa linjassa ja tulpan kolosta tuntuu painetta 2) varmistaa että siinä kohtaa virranjakaja osoittaa ykkös sylinteriä Näinkö? Sori oon vähän uus. :)
 6. Moottoriremppa valmis ja nyt pitäis saada kone käyntiin. Laitoin virranjakajan takaisin paikoilleen mutta mistä tiedän menikö se oikein ja sytyttääkö oikeita sylintereitä oikeassa järjestyksessä ja oikeaan aikaan? (Lue: en saanut konetta käynnistymään). Laturin jalassa lukee sytytysjärjestys, onko tämä se pyörimisjärjestys myös virranjakajassa jos menee sitä myötäpäviää? Eli jos se nyt osoittaa ykköstä niin seuraava myötäpäivään mentäessä pitäisi olla 4? Miten varmistan että virranjakaja ja sytytystulpan on oikeissa paikoissa?
 7. Moottoriprojekti rupeaa nyt olemaan valmis, mutta sen takaisinnosto osoittautui suuremmaksi/vaikeammaksi kuin kuvittelin. Kaksi alinta tappia on kohdillaan mutta en vaan saa sitä ängettyä paikoilleen. Pitäisikö vauhtipyörän koloon ja/tai vaihdelaatikon tappiin laittaa vaseliinia? Se tila jossa vauhtipyörä pyörii oli täynnä hiekkaa ja muutakin sontaa joten putsasin sen kokonaan mutta miten sen voitelu toimii? Tai onko se kuiva?
 8. Mitä eroa muuten on 3 niittisellä ja 4 niittisellä nokalla pumpuissa? Mikä on niitti? http://www.aircooled.fi/kategoria/185/oljypumput Mistä tiedän kumpaa tarvitsen?
 9. Ilmeisesti tällainen? http://www.paruzzi.com/webstore/?zoektrefwoord=1807&group=1&subgroup=15&
 10. Moi, tarkoituksena uusia öljypumppu ja luin jostain, että samalla kannattaisi lisätä paikalle pumppu johon saa ylimääräisen öljynsuodattimen kiinni. 1) Onko kyseessä tällainen? http://www.paruzzi.com/webstore/?zoektrefwoord=1983&group=1&subgroup=15& 2) Miten sen saa mahtumaan kun pumppu on just hihnapyörän alla? Tuleeko suodatin itse "alaspäin"? Vinkkejä/kuvia/linkkejä otetaan vastaan :)
 11. Vein koneistamolle tänään katsottavaksi. Saavat hioa ja käydä läpi venttiilit ja sylinterit samalla ja katsoa jos ne kannattaa hoitaa kuntoon tai hankkia uudet. Kiitos kommenteista!
 12. Mitä tämän kuvan kansi kertoo teille kokeneemmille? Kansi ja sylinteri koneistukseen/hiontaan? Venttiileissä ruostepinta, mitä se tarkoittaa? Mitä uusisit? Tekisit? Kaikki kommentit tervetulleita :) Öljyä ilmeisesti vuotanut alapuolelta (tämä syy koneen avaamiseen). P.S. Kuva ylösalaisin.
 13. Mikä on paras tapa puhdistaa moottori alta ja sivuilta ulkoa? Moottori on jo irroitettu koneesta. Olen poltellut osaa vanhasta öljystä, koittanut eri liuotinaineita, paineilmaa jne. Mikä on paras ja nopein tapa putsata paskanen kone joka kolosta?
 14. Minkälaisen pannan? Mistä saan sellaisen? Ymmärsinkö oikein, että männässä on isompi halkaisija kuin sylinterissä ja että se painuu kasaan kun sitä painaa? (Vähän uus näitten kanssa – eka kone jonka puran)...
×
×
 • Create New...