Jump to content

jazi

Members
 • Content Count

  242
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by jazi


 1. 1 hour ago, Kharon said:

   

  Taisi mennä jo, mutta vanteen malli ja kupupöläri vahvasti viittaavat viisipulttiseen, sikäli mikäli se Kuplan akseli on.

   

  Väristä päätellen tämä(kin) on niitä postin vanhoja kärryjä. Näitä aina silloin tällöin myynnissä.


 2. 28 minutes ago, metake said:

   

  Kyllä ne ihan "oikeatkin" muotit tehdään insatseilla, ei se yhtä palaa ole niissäkään se muotti. Enkä usko että mistään saa edes insatseja muutamalla satasella, se kun tuppaa olemaan se muotin kallein osa, ja siltikin tarviit muotirungon jossa on ulostyöntötapit yms. kohdillaan jos meinaa ruiskuvalukoneeseen ne jotenkin saada. Edes tuolla tipin mainitsemalla 10 keur hinnalla ei kyllä tahdo vielä saada kunnollista muottia jolla saisi aikaiseksi kunnollisen lasin valaisimeen, tarkoittaa kuitenkin peilipinnalle kiillotettua muottia. Ei ainakaan kotimaasta, Kiinasta ehkä.

   

  Itse varmaan koettaisin ottaa ehjästä lasista savimuotin ja tehdä epoksivalun, tällaiseen luulisi osaajiakin löytyvän jos ei halua itse askarrella?

   

  Juu, mutta tarkoitan että runko pysyy samana ja vaihdetaan vain niitä muotopaloja rungon sisällä. Kyllä ne ulostyöntötapit saadaan toimimaan, usko pois!


 3. Mulla löytyy protokappaleiden puristuskone kotoa, muotti max n.100mm kanttiinsa. Ei ole kyllä mitään järkeä lähteä muutamalle kappaleelle muottia teettämään, vaikka esim. messinkiset tai alumiiniset muotit ihan toimivia pienissä sarjoissa, esim. hyvällä menestyksellä ajettu useita kymmeniä tuhansia iskuja messinkimuotilla, Kuitenkin ensin pitäisisi mallintaa tai skannata tuote.

  Tuo tipin hinta sarjatuotantoon tarkoitetulle oikealle ruiskuvalumuotille. Protomuotit usein insatsi periaatteella tehtyjä eli tehdään isompaan runkoon vain sopivat sisuskalut. Hinta sitten muutamista satasista eteenpäin.

  Itse harkitsisin juurikin tuota Timo Happosen tapaa.


 4. Ihan tietämättömän kommentti tuohon rungon jatkamiseen (ei siis mitään vi....lua). Onko paras vaihtoehto katkaista putki suoraan? helpoin se varmaan on. Mielestäni jo jiiriin katkaistulla putkella esim hitsisauma olisi pidempi. Tai esim.jossain isommissa kalustoissa runkopalkkeja jatketaan z-mallin leikkauksella, jolloin saumasta tulee pidempi ja näin ollen siihen kohdistuva vääntö/paine jakautuu tasaisemmin. Toki noissa itärungoissa esim. jotkin hitsisaumat aika surkeita jo alunperin ja silti kestäneet

×
×
 • Create New...