Jump to content

Jarlaita

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Jarlaita

  1. Ei muuta kuin poikkeuslupahakemus menemään! Mulla hakemus on juuri lähtemässä,vielä pitää vähän hieroa sitä. Autostani tulee tosin hieman matalampi,vähän niinkuin samanlainen muttei sinne päinkään.:) Olisko jossain kuvia moisesta rakennelmasta,jonka joku on tehnyt? (Siis juuri kuvankaltaisesta) .

     

    Tuossa on vähän sinnepäin, oli joku aika takaperin Sambassa myynnissä.

     

    http://www.thesamba.com/vw/classifieds/detail.php?id=1808835

  2. Kun kyseessä on toimilaite tai EN 1090 (CE-merkintä) alainen tuote on materiaalitokari välttämätön.

    On myös olemassa laite jolla saa tutkittua melko tarkasti pintapuolelta mitä materiaali on. On vaan aika tyyris, mutta maksaa itsensä takaisin todella nopeasti jos saa yhdenkin toimittajan vilpin kiinni.

    Sitä hydrauliikkajohdinputkeakin on montaa eri sorttia ja kovuutta. S235+N on hyvä taivutella ja kestää silti kivasti sen 40 MPa nestepainetta.

    Toi analysaattori on kyllä ihan ehdoton laite. Duunissa sellainen on käytössä ja aika tarkkaan se osaa kertoa mistä aineesta on kyse. Halpahan se ei ole, mutta erittäin pätevä kun tarvetta tulee.

     

    Putkista vielä sen verran, että nykyisellään Suomessakin vaikuttavalla SSAB:lla on valikoimissaan Docol R8 putki joka on valmistajan mukaa ainakin runkoihin ja turvakaariin tarkoitettua. Ehkäpä tuota on jossain myynnissä Suomessakin.

    Docol R8 http://www.ssab.com/Global/SSAB/SSAB_Shapes/en/830_SHAPE_TUBES_racing.pdf

  3. onkohan ne merkit vaan maalattuja korkeintaan kylmävedetyssä. Sitten niitä ei valmiissa kaarissa näkyisi.

    Aattelin että kun pinnan laatuvaatimukset on korkeat niin eihän siinä voi mitään meistettyjä merkkejä olla koko matkalla.

     

    Jotain meistattuja numeroita olen kyllä nähnyt kuumana tehdyissä "kattilaputkissa", en muista mitä niissä luki.

    Joo, siis ne merkinnät on jotain maalia yleensä. Oon nähnyt myös stanssattuja merkintöjä jossain kohteissa, mutta luulisin että ne on sellaisia missä se on ehdottoman tarkkaa että seurantanumerot ovat tallella valmiissa tuotteessa.

  4. Muistaakseni turvakaariin, runkoihin tms. oon joskus jopa myynytkin putkea. Se oli kaiketi jotain kromi-molybdeeni seosteista putkea, muisti saattaa pettää kun aikaa on jo kulunut . Ja kyllähän varsinkin teollisuuden käytössä tuo materiaalin seurantaan liittyvä dokumentointi on lisääntynyt valtavasti viime vuosien aikana.

  5. Tässä joitakin vuosia terästä myyneenä tuli mieleen että onhan aikalailla kaikkiin materiaaleihin tänä päivänä saatavana materiaali-/ainestodistus. Siitä käy ilmi kemiallinen koostumus, valmistustapa, koestustulokset ym. informaatiota. Seurannassa käytetään sulatuksessa käytettyä numeroa joka on putken ulkopintaan rullamerkittynä. Eli sillähän sen materiaalin saa todistettua, jos sellaiselle tarvetta on.

×
×
  • Create New...