Jump to content

peruskallio

Members
 • Posts

  740
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by peruskallio

 1. Ajankuluprojekti alkaa olemaan valmis. Nopeudensäädintä vielä odottelen että pääsee ajamaan, vaikka se ei oikeastaan pahemmin kiinnostakaan. Näpertely on pointti. ekassa kuvassa koppa maalissa, toisessa tarrojen kanssa.
 2. https://www.thesamba.com/vw/archives/info/wiringt1.php tuolla on sähkökaavioita, niissä näkyy tuonkin rasian kytkennät. Ympyröitynä selostus ja numero (5) joita selostus tarkoittaa
 3. Tai palanut koko talli, tutulla syttyi koppikärryssä ollut moottorikelkka tallissa sisällä palamaan. Sitä miksi syttyi en tarkemmin tiedä, mutta lataukseen se oli joku hetki aiemmin laitettu. Oli lähtenyt jotain osaa hakemaan ja takaisin tullessa talli täyden palon vaiheessa. palokunta ehti rakennuksen pelastamaan, mutta sisältä meni enemmän ja vähemmän kaikki. Vähintään ihan kaikkeen pahat nokivahingot ja ruostui käsityökalut. Yhtään monimutkaisemmat laitteet oli entisiä. palokunnalla tiedän useammankin akun räjähtäneen, kun ovat aina latauksessa tallissa ollessaan, vaikka nykyään älylatureita ovat.
 4. Tätä kannattaa uskoa. ei myöskään omakohtaista kokemusta, mutta kaveri joskus kyseli kuplaansa talvirenkaille vanteita. Mulla oli nurkissa vanteet joissa päällä muistaakseni hakkapeliitta malliset renkaat. Tuskin oli nokia, vaan pelkkä hakkapeliitta. Kuvio oli ainakin sentin syvä ja nastat ulkoni varmaan 3-4mm. laittoi kokeeksi alle, ajoikin useamman viikon. totesi että mitään eivät pitäneet ja kun renkaat alkoivat kirjaimellisesti murenemaan alle kävi hakemassa uudet alle. älä niihin ainakaan nastoitukseen rahaa käytä
 5. Palataan aiheeseen Mulla tälläinen rakenteilla, kun ei talliin tälläerää kerkiä. kyosho optima on malli.
 6. Esimerkkinä vesijäähdytys ja tämä palsta😄 en verrannut, niinkuin viestini lopussa lukee oli esimerkki siitä, että sen metsän saa pahaan kuntoon ihan jalkaisin, kunhan vaan kulkijoita on tarpeeksi. se miksi yleensäkään osallistuin vääntöön jossa ei ole lopputulosta on että olen harkinnyt myydä kotarin ja siirtyä sähköfillariin helppouden takia. Jos tuolla asenteet vaan on tätä luokkaa niin ei jaksaisi joka kolmas kerta toisen ihmisen ajellessa nähtyään jäädä huutamaan pää punaisena siitä saako siellä polulla ajaa vai ei.
 7. Itse ajelen polttomoottorilla luvallisilla enskareiteillä. Aina sillointällöin ollaan väännössä yhden aatesuunnan kanssa joka on sitä mieltä että metsä ja eläimet tuhoutuvat tämän seurauksena. Metsässä menee polku ja sateen jälkeen kun renkaanjäljet huuhtoutuneet ei tiedä onko siellä kävelty vai ajettu. katsellut sitten ohimemmen metsään tehtyä fresbeegolf- rataa. Siinäpä vasta metsäpohjaa kuluttava laji. 50m leveydeltä radoilla kaikki aluslasvillisuus hävinnyt ja juuret paljaana. Älkää nyt ymmärtäkö väärin, minulla ei mitään fresbeegolffia vastaan, mutta pointtina että saa sen metsän jalkaisinkin täysin v*tuiksi.
 8. en osaa lakitekstiä tulkita, jätän sen viisaammille. https://www.kaleva.fi/saako-sahkopyoralla-ajaa-maastossa-ilman-maanomist/1634448 Koskevatko jokamiehenoikeudet myös sähköpyöräilijää, Suomen Ladun yhteiskuntasuhteiden asiantuntija Anne Rautiainen? – Jokamiehenoikeudet koskevat myös pyöräilijää ja sähköavusteista pyörää. Sähköavusteinen pyörä rinnastetaan ajoneuvolaissa polkupyöräksi, jos siinä on enintään 250 watin tehoinen sähkömoottori, sen moottori toimii vain poljettaessa ja se kytkeytyy pois toiminnasta nopeuden saavuttaessa 25 km/h.
 9. Mun mutu on että niin kauan kun se näyttää polkupyörälle saa olla rauhassa, Tuskin sillä jos ei kenenkään yli meinaa jyrätä ole väliä kulkeeko se laite 25 vai 45km/h Sitten kun laitetaan vähän katetta ympärille, vaihdetaan polkimet jalkatappeihin ja satula pitkään penkkiin alkaa kiinnostuneita löytymään.
 10. . Pyöräily on jokamiehenoikeuden piirissä, käsittääkseni ei eroa onko sähköavusteinen vai ei. käykääs ottaan kotari alle ja menkää kokeilemaan kauan kerkiää ajamaan ennen kuin on virkavalta tai joku mielensäpahoittaja haulikko tanassa vastassa
 11. Mulla on Jarakulta hankittu luukku. On priimaa jälkeä.
 12. Jos tyhjäkäynti on nyt ongelma, säädä se tyhjäkäyntiennakko nyt alkuun kuntoon. Kierroksilla ennakot sitten on mitä on. Voihan hihnapyörään vaikka tussilla tehdä merkin 30 asteen ennakon kohdalle ja katsoa lampulla kierroksilla että ei ole mitään ihan järjetöntä. Liialla ennakolla kaasu pohjassa kone alkaa jossain kohtaa nakuttamaan ja se on koneen tuho.
 13. Se bakeliitti melko varmasti katkeaa irrotettaessa koneen sisään. Palstalta löytyy ohjeet jämän irroitukseen, muistaakseni tarvitaan ainakin kierretappia ja varmasti sitä bakeliittisilppua tippuu koneen sisään. tämä vain tiedoksi jos operaatioon ryhdyt, tilaa ainakin uusi bakeliitti varastoon.
 14. 96cm kattoverhoiluun on 75 vuoden autossa vakiopenkillä. sitten on toinen auto vastaavilla jakkaroilla kuin olet asentamassa, siinä 104cm. Verhoilu on mallia liimattu kattopeltiin. Etureuna on korkeammalla että saa reidet hyvän tuen kun niitä polkimia urkurin ottein polkee. Mitat siis pyllyn kohdilta.
 15. Jos ei ala näillä korjauksilla toimimaan niin ennen kuin alat lisää tauhkaa ostamaan, mittaa puristukset. Onko tiedossa mikä nokka koneessa on? itse taannoin useamman vuoden taistelin koneen kanssa joka toimi kohtuudella ja lakkasi sitten vähän niinkuin yhtenä aamuna toimimasta. oli kannet auki, venttiileitä läpättiin jne. Ja kaasaria, virranjakajaa ym. Vaihdettiin. palotiloja en mitannut, enkä puristussuhdetta laskenut. lopulta kun öljy yhtenä kesänä oli korvaantunut bensalla ja alkoi huohottamaan siihen malliin että jotain olisi oikeasti tehtävä otin motin auki. Siellä oli joku 326 asteinen nokka ja puristukset vakiot. Unohduspeltejä ei ollut, mikä olisi pitänyt tajuta kansia ropatessa, mutta kun en asiasta tarpeeksi silloin ymmärtänyt ei tullut niitä lisättyä. Kai se myöhäistä olisi muutenkin jo siinä vaiheessa ollut, sylinterit varmasti soikeat jo siinä kohtaa. olisi vaan aikaa muuhun harrastamiseen säästynyt rutosti kun olisi alunperin selvittänyt juurtajaksain asiat, eikä yrittänyt vain virranjakajia ja kaasaria vaihtamalla saada toimimaan.
 16. Ei kai siinä mitään varsinaisesti tapahdu ainakaan mekaanisessa mielessä. polttoaine sytytetään kohdassa jossa paras palorintama syntyy vasta kun mäntä on jo matkalla alas ja tämän johdosta saadaan vähemmän tehoa. näillä polttoaineen hinnoilla tietysti vaikutusta kukkarossa kun samaan lopputulokseen pitää polttaa enemmän ainetta.
 17. Momenttihan riippuu onko mutteri 8.8 vai jotain muuta. Silti luulisi tuon 10nm kestävän, toki aika helposti tulee pinnpultitikin kampikammiosta ulos.
 18. Jälkikasvua olisi kiva tutustuttaa kuplan kyytiin, mutta turvavyöstä loppuu mitta kesken. olisikohan kenelläkään Tampereen lähistöllä sopivaa jatko ylimääräisenä? Tai tietoa toimiiko tuollainen yleismallinen vanhoissakin autoissa? 040 5702O55
 19. Eikös siellä öljyä ole sisällä. Lienee aika hankkia uusi puola.
 20. Itse laittaisin / laitoin tämän vakioautoon. Vakiopuolalla toiminut hyvin. Kai se kutitellussakin moottorissa menee. muuta huonoa en ole kuullut kuin hinnan pitämistä kalliina. Toimivaksi kuitenkin todettu. https://www.paruzzi.com/fi/volkswagen/sahkoosat/sytytysjarjestelma/2246/
 21. En nyt lähde vastaan väittämään koska kaikki viestissäsi pitää paikkansa, mutta koneessa on sama bensapumppu ja kaasarit kuin ennen remppaa, joilla oli toiminut. Tämä kerrotaan aloitusviestissä. syystä jota ei kerrota tehty remppa ja vaihdettu remontoidut kannet, joista ei ole mitattu palotiloja. tätä taustaa vasten, jos oletetaan että nokka on lähelle vakio ja kone pyörii mittausta tehdessä ”normaalia” nopeutta onko 8bar muuten tiiviille koneelle hyvä tulos?
 22. Mittasitko kansista palotilat? männänrenkaiden päittäisvälys? Äkkiseltään kuulostaa puristus bareina aika maltilliselta. hetki kun näitä viimeksi olen mittaillut, mutta perstuntumana väittäisin että luokkaa 10bar pitäisi rempatussa koneessa olla.
 23. https://tammerjarru.fi tuolla joskus teetätin uudet kitkapinnat kun ei siihen hätään uusia löytynyt. Ei mielestäni ollut kallista ja seuraavana päivänä valmiit.
 24. Ei siitä mitään tarvitse lisää irroittaa, ehkä iskari jos haluaa paremmin liikevaraa. Itse olen nuo irroittanut lyömällä porakiilan sinne ala ja yläpallon mutterien väliin, on kartiolla reiässä kiinni. Laita mutteri löysälle takaisin suojaksi. myydäänhän tarkoitukseen oikeitakin työkaluja, mutta onnistuu noinkin.
 25. Omastani sain ne auki lukkopihdeillä. mutta mitä virtalukon irroitukseen tulee, vahva muistikuva olisi että olen virtalukon kokonaisena pohjineen ottanut irti pystäristä paikallaan. Ei mitään käsitystä onko samanlainen tässä tapauksessa. Rattilukko piti ainakin olla auki (avain paikallaan) ja kahdella ruuvilla joku lipare irti. Pitiköhän viikset olla irti? Johdot sai jostain ala/takapuolelta kaivettua irti ja ja avaimesta vetämällä tuli koko paketti ulos. Tästä aikaa +10 vuotta, eli suhtaudu pienellä varauksella.
×
×
 • Create New...