Jump to content

aapsi

Members
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by aapsi

  1. Itse oon näköjään tähän keskusteluun kirjoittanut vuonna 2015 tästä samasta ongelmasta ja sen verran lisätietoa, että ei olleet nivelet herkistyneet vielä vuoteen 2019 mennessä. Paljoa ei toki ole ajettu, mutta nyt keväällä vaihdoin kaikki pallonivelet uudelleen halvimpiin mahdollisiin tarvikeniveliin kun meni hermot. Prässäyksessä kiinnitin tarkasti huomiota siihen, että menevät varmasti oikeaan asentoon ja samoin siihen ettei pallonivelen "kuppiin" pääsisi kohdistumaan missään kohtaa voimaa, joka sitten ahdistaisi pallon pyörimistä. Näillä konsteilla sain omassani keulan taas pelaamaan ja ohjauksen palauttamaan hyvin.
  2. Ai niin, kupla siis itsellä kyseessä.. Ei tietoa kuinka asettuvat juniksessa.
  3. Itsellä vastaavanlaiset Fajs läppikset omassa rojektissa. Laatu muuten ihan ok, mutta vivut vähän heppoisen oloisia. Omissa tein vähän jäykistyksiä vipuihin jolla noi rungot synkataan keskenänsä. Samoten vivun kiinnitys läppä akseliin oli niin heppoinen, että kääntyili omia aikojaan vinoon akseliin nähden aiheuttaen sykronoinneissa ongelmia. Omiini vedin pienet hitsinapit päihin että pysyy paikallaan ja saa tarvittaessa hiottua vielä pois jos on tarvetta purkaa. Tilan kanssa oli myös vähän ongelmia kun suutintukki tulee "ulkopuolelle" ainakin normi tuplien imusarjoilla. Lisätilaa tein muokkaamalla konehuonetta hieman ja kierteytin myös tukkien päähän paikat banjoille, että sai letkut lähtemään 90° kulmassa, muuten olis tullut letkut konepellistä läpi... Vivustona itsellä on tuo HEX mallinen, joka sekin vaati jonkinverran rakentelua (mm. yläpuolen reikäjako oli muistaakseni eri kuin IDF kaasareissa) Summa summarum siis ihan toimivat saa mutta kuplassa ei ainakaan omalla kokoonpanolla ollut lähellekään Bolt on kamaa.
  4. Kevyemmät nostajat vähentää omalta osaltaan venttiilikoneiston liikkuvien osien massaa. Hyöty tulee siinä että venttiilikoneisto tarvitsee vähemmän jousipainetta pysyäkseen mukana korkeammilla kierroksilla. Pienemmän paineen takia osat rasittuu vähemmän. Tässä tapauksessa nostajien painolla en katsoisi olevan hirveän suurta vaikutusta. Vakioita ehdotin kustannussyistä ja tarkoitin nimenomaan "vanhaa tuotantoa" eli auton valmistusvuosina tehtyjä. Vanhoistakin voi pinnan hiotuttaa ja ajaa ne sisään uuden nokka-akselin kanssa. Jos nostajat joka tapauksessa tarvitsee ostaa uutena silloin kallistuisin noihin scatin nostajiin kun ei hintaeroa ole paljoa. Itsellä ei noista ole käyttökokemuksia, mutta palstalta etsiessä varmasti löytyy. Jokatapauksessa taitaa nostajien kuluminen useimmissa tapauksissa johtua puutteellisesta nokan sisäänajosta eikä osien materiaalieroista.
  5. Itse en tuon kokoiseen moottoriin laittaisi kovin "häijyä" nokkaa että ajettavuus pysyy kadullakin mukavana. Nokaksi esimerkiksi Engle w110 ja ruttua 9 pintaan. Venttiilikoneiston pitäis pysyä vakio-osilla mukana tuon kanssa melko pitkälle. Jäykemmät sinkkujouset voi laittaa jos arveluttaa. Nostajiksi laittaisin ihan vaan kuplan omat. Halvat tarvikenostajat usein huonompia/pehmoisempia kuin nuo vakiot. AA mäntäsarja ihan ok katukäytössä kun vaan mittailee kaikki välykset ennen kasausta. Yksi vaihtoehto voisi olla isompi mäntäpyttysarja kun kannen tuolle 88 slip in putkelle joutuu kuitenkin aukaisemaan. Esim 90.5 jo selvästi paksummalla seinämällä. Ei painu niin helposti kansiin eikä vetele yhtä paljon lämmöstä. Potkua tuollaisella kombolla varmasti saa vakioon verrattuna. Vauhtipyörää en hirveästi keventäisi kun koneen muut specsit viittaisi kuitenkin "vääntökoneeseen". Kampiakseli/vauhtipyörä/hihnapyörä kannattaa tasapainottaa, muuten hukkuu vähän hyöty tuosta vastapainoakselista. Tuohon vielä vaikka 35mm kärmes kunnollisella kollektorilla niin pitäisi toimia mukavasti :)
  6. aapsi

    Ahistaako?

    Ei juurikaan ahdista... Vesivessan öljypohja eilen kiville ja tänään jätti ilmavolkkari tielle. Tuhoja ei tässä masennuksessa ole jaksanut vielä edes tutkia. Onneks on polkupyörä :D
  7. Kiitos! Mukavana se pyritään pitämäänkin ja nimenomaan puuhailuna että tuntuu harrastaminen mielekkäältä. Tulevaisuudessa sitte isompia projekteja kun on perusasiat hanskassa
  8. Kuva on vähän huono mut "torni" nousee bensapumpun etupuolelta ja sen päässä on kiekko mihin tulee auton oma kaasuvaijeri ja siitä lähtee oikeanpuoleiselle läppärungolle vaijeri. Läppiksellä sitten tääs tuplavaijerikiekko mistä lähtee vasemmanpuoleiselle läppikselle vaijeri... synkkien säätö tapahtuu siis pelkästään sillä läppiksien välivaijerilla ja toi "torni" vaan välittää liikkeen polkimelta.
  9. Ei se puhelimen kans luonnistu millään toi kuvan lisääminen... tuli muuten vähän hankintoja tehtyä säätöakselin ja droppiolkien muodossa. Tilauksee meni vielä plx dm-6 gen4 laajakaistalambada ja paineensäädin mittarilla.
  10. Hommia saatu pikkuhiljaa etenemään ja viikonloppuna pääsi testaamaan vähän purkkia/johdotuksia. Käymään asti ei pärähtänyt kun tarvii vielä polttoaineen siirtolinja tehdä välisäiliölle ja muuta pientä näpertelyä mutta hyvällä mallilla alkaa olla. Läppiksien vaijeristosta tuli kyllä sellainen viritys ettei oo ennen nähty mutta toivottavasti toimii.. siitä ei tarkempia kuviakaan tullut otettua kun oli rakenteluintoa sen verran paljon. Sähköt sain vedettyä suht siististi mutta perinteisesti muutama piuha unohtui ensimmäisessä asennuksessa ja ne täytyy taikoa vielä sukan sisällä tai sitten vetää vielä yksi ylimääräinen sukka. Ihan murheettomasti ei testailu mennyt kun ensiyrityksellä ei tullut kierroslukutieto ollenkaan. Näppäränä poikana olin ottanut hallin syöttöjännitteen bensapumpun releen takaa ja mega totta kai löi virrat sieltä pois kun ei pyörintänopeutta tullut... puolisen tuntia joutui kuitenkin ihmettelemään mikä sitä alkoi vaivaamaan :--D kipinääkään ei vielä tullu niin täytyy kokeilla pienempiä vastuksia signaalin ylösvetoon. Jossain forumilla oli keskustelua siitä toimiiko logiikkatason ohjaus edes ylösvedolla 5 voltista mutta testaillaan nyt vielä pienemmillä vastuksilla. Anturitiedot löytyi hyvin paitsi imuilman lämpöanturi ei oikein tunnu olevan kohdallaan. Anturi siis tuo bosch -085 päätteinen avoin laippa. Täytyy metsästää vielä vastusarvot jostain tuolle kun ei jostain megasta löytynyt suoraan. Tuollaiseen kuntoon jäi laitteet puuhastelun jäljiltä josko se tässä parin viikon sisällä jo hörähtäisikin.
  11. Juuri näin... joku aivopieru tullut kirjoittaessa ja menny senat sakaisin =D
  12. Niin ja lisämaininta että ei kannata tuota kuvaajaa tuijottaa kun on tehty suoraan noiden 4 mittauskorkeuden funktiona.. jousipaine siis kasvaa oikeasti progressiivisesti eikä noin lineaarisesti
  13. Rupesin topicia selaillessa muistelemaan että mittailin yhdet tuollaiset sinisellä merkinnällä olevat jouset. Tossa taulukossa ne on nimellä tuntematon jousi. Siitä nyt ei ilmene kuin seetipaine ja aukipaine tuolla minun kombollani eli nostoa n 11mm ja samat tulokset 1.5mm shimmien kanssa. Tuota vilkaisemalla pääsee ainakin hehtaarille jos paineita tuollaisista haluaa selvitellä. http://www.volkkaripalsta.com/keskustelu/uploads/monthly_11_2015/post-2880-0-50704600-1446804447.jpg
  14. Sikäli mikäli ymmärsin kysymyksen oikein niin ei jäänyt kanavan pätkiä vaan taivuttelin nuo ohjaimet "liittymään" tuohon peltiin minkä laitoin siihen tilalle. En kuitenkaan hitsannu niitä sinne kiinni, oliskohan kannattanu...? :--D tuo ylimmäinen "jako-ohjain jäi siis käytännössä ennalleen ja muut pellit kutakuinkin näin:
  15. Vihdoin tuli tehtyä tuo puhallinkopan kavennys mitä olen miettinyt jo pitemmän aikaa. 36HP DH koppa olisi ollut nätimpi ratkaisu mutta näitä moni haukkunut puutteellisten ilmanohjaimien takia. Tuli modattu tuollaisesta tavan leveästä doghousesta vähän kapoisempi poistamalla kokonaan nuo kabiinin lämmityslähdöt. Kaikki ilmanohjaimet jäivät sisällä paikoilleen ja näytti jopa siltä että nyt ilma ohjautuisi paremmin koneen jäähdytykseen kun ei jää turhan takia pyörimään tulpattujen lämmityslähtöjen taakse. Rälläkällä reippaasti vaan ylimääräiset pois ja sopivasta pellinsoirosta palaa tilalle. Vähän huonosti tuli otettua kuvaa mutta tuossa korvauspeltiä paikallaan. Aika hyvin kapeni kyllä koppa kokonaisuudessaan Piti vielä hiekkapuhaltaa koko kikkare kun maalit paloi lahjakkaasti tuota peltiä hitsuutellessa Jos noista jälkituotanko 36HP kopista puuttuu nuo ilmanohjaimet niin luulisi kyllä merkittävästi vaikuttavan tuohon toisen puolen jäähtymiseen Maalit niskaan ja paikalleen. Toivottua tilaa tuli kyllä hyvin lisää eikä kaventamiseen mennyt edes tuhottomasti aikaa Helposti jää kaikki rasvajäljet sormista tuohon jauhemaalattuun pintaan kiinni... täytyis koittaa miten joku kestovaha toimisi tuossa päällä tai sitten jatkossa vetästä lakka vielä tuohon päälle Öljynjäähdyttimen tiivistelin tuollaisella nauhalla (jotain ikkunatiivistettä?) ettei mene ilma jäähdyttimen sivuista ohi. Triggeripyörän kiinnitykseen tuli kierteytettyä pultin paikat hihnikseen ja hollattua tuo sivusuunnassa kohdalleen. Ei tunnu kovin tarkka olevan tuo honeywell 1GT101 vai mikälie anturi noista etäisyyksistä kun signaalia testasin porakoneen kanssa. Aluksi ei meinannut jännite nousta mutta kokeilin 1ko vastuksella ylösvetoa +12v piuhasta ja silloin sahasi 0,15v ja 6,5v välillä jännite. Lieneeko hyvä? Ainakin mega luki sitä valittelematta. Muutenkin purkki tuntuisi toimivan ainakin antureiden ja kierrosluvun osalta. Tutkittavaksi jää vielä millaisella ylösvetovastuksilla toimii tuo VAG konsernin 032 905 106B puola proto alueen 5 voltista. Tällä hetkellä siellä on 750ohm vastukset ledien jaloista ylösvedon kautta liittimelle. Tuon puolan kanssa ei siis tarvitse kortille sytkäkiviä eikä erillistä sytkämodulia ohjaamaan, vaan ohjataan ainoastaan logiikkatasolla. Äärettömän helppo asennus näin megan kanssa ensikertaa painivalle. Päänvaivaa tuossa on tuottanut vaijeriston rakentaminen noille läppiksille, mutta jonkun näkoinen kiekkosysteemi tuohon on sorvailtava. Moottori pätkähti vielä paikallee auton persuksiin ja armoton johdotus odottaa vielä edessä päin...
  16. Jotain pientä on taas puuhasteltu. Kuumeessa ei varmaan ikinä kannattaisi lähteä pajalle kun tuli kansien laittoa harjoiteltua kolme kertaa... Ensimmäisellä kerralla jäi nimensä mukaiset unohduspellit pois pyttyjen alta. No tämä ei mikään katastrofi ollut. Sen verran oli positiivistä mieltä matkassa että kävi mielessä ajatus "onneksi huomasin tässä vaiheessa". Pellit väliin ja takaisin nippuun. Hetken katselin tuotosta ja koitin sovitella imusarjoja paikoilleen mutta kohdistus kanavaan ei tuntunut natsaavan millään. Muistissa siis oli kumpi imusarja on tehty kumpaakin puolta varten. Kauaa ei mennyt kun tajusin kasanneeni kannet eri päin kuin purkaessa. Periaatteessa olisi voinut jättää ne paikoilleen noinkin pän, mutta tuli sitten vielä kertaalleen irrotettua ja vaihdettua päikseen. Unohduspelteihin tuli sovitettua myös tuollainen cossu sierran imuilman lämpöanturi mittaamaan koneen lämpöä. Ajatuksena oli että anturi reagoisi lämpötilaan nopeammin kuin esimerkiksi öljyn lämpöanturi. Isot pojat kertoo (esson baarissa) että jäähdytysilma huitelee enintään 40-50 asteen kieppeillä? joten eiköhän tuo anturi asiansa aja. Vedin anturin vielä hytikkalukitteella kiinni kun peltiin ei kummoista kierrettä saanut tehtyä. Tuossa kuvaa tuotoksesta. Sitten vielä keinut kiinni ja venttiilien säätö. Koska moottoriin nyt jäi ainakin toistaiseksi nuo cromotangot venttiilit tuli säädettyä "loose zero" periaatteella eli ruuveja niin paljon kiinni kun tanko vielä pyörii kevyeseti sormilla. Isommallakin välyksellä on koitettu ja rallatus oli sen mukaista. Venttiilikopat laitoin vanhalla tiivisteellä kansien päälle vain suojaksi. Hirveä ero on noissa tiivisteissäkin kun nuo vuoden vanhat korkkitiivisteet olivat kutistuneet melkoisesti. Ovat toki olleet irti koneesta ja päässeet kuivumaan, mutta varastosta löytyi myös useita vuosia vanhat "laatutiivisteet" jotka eivät olleet kutistuneet juurikaan. Ajattelin vaihtelun vuoksi tilata koppiin kumitiivisteet ja katsoa pysyisikö öljy niiden kanssa koppien sisäpuolella... Pulttikiinnitteiset kopat kun ovat niin "kalliita" että täytyy leikkiä näiden tivareiden kanssa. Päittäisvälys tuli säädettyä 0,09mm kun sattui sopivia shimmejä hyllystä löytymään. Samalla vaihdoin takastefan kun shimmilevyjä olisi kuitenkin joutunut kaivelemaan stefan huulen yli. Päittäisvälyksen kasvusta huolimatta en viitsinyt avata kampikammiota, koska laakeri istuu tiukasti paikallaan ja olen lähes varma että kyseessä on ollut kasaus/mittausvirhe.
  17. Jotakin saatu taas viikonlopun aikana tehtyä. Kansista ja venttiileistä tuli pahimmat karstat puhallettua soodalla pois. Samalla kun oli kaikki purettuna tuli vielä venttiilit läpättyä paikoilleen hienommalla tahnalla. Kansia kasatessa tuli käytyä läpi kuinka nuo lukot istuvat venttiiliin/retkuun ja melkein jokaisessa parissa lukot pohjasivat toisiaan vasten ennen kuin osuivat kunnolla venttiilin varteen. Lukkopihdeillä lukoista yksi kerrallaan kiinni ja smirgelillä sen verran tavaraa pois että jäi pieni välys tuohon lukkojen väliin. Kansien kasaamista vauhditti pylväsporakone ja hieno työkalu joka on joskus syntyny parin minuutin tuotoksena ajatuksella "tehdään sitten kunnollinen kun on aikaa". Aikaahan ei ikinä löydy niin kauan kun kaikki patenttivehkeet rokkaa ja hyvin tuokin vielä kesti vaikka jäykemmät jouset tuli samalla asennettua edelliseen asennuskertaan verrattuna. Lopuksi tuli vielä tiiveys testattua naftan kanssa ja hyvinhän nuo tuntuivat pitävän. Koneesta tuli myös päittäisvälys mitattua ja se olikin pahaksi onneksi hieman kasvanut asennusvaiheesta. En tarkkaan muista mitä säädin kasausvaiheessa mutta nyt päittäistä oli n 0,15mm ja tuntui hieman lotinalta hihniksestä rynkyttäessä. Vauhtipyöränkin irrotin ja koitin mitata liikkuuko laakeri kampuraa kiskottaessa mutta mielestäni pysyi kyllä koko ajan tiukasta paikallaan. Oma veikkaus on että kasausvaiheessa shimmien väliin jäänyt jotain pashkaa tai jokin muuten vaan kanittanut koneessa sen verran että tullut silloin (muistaakseni) pienempi arvo tuolle. Täytyy hankkia sopivia shimmejä ja hollata se sinne 0,10mm tuntumaan koska laippakoko on jo 20mm joten en viitsi "turhaan" pakettia repiä auki kun asialle ei mitään ole tehtävissä. Laakerit mitkä tuli tuonne laitettua oli Silverlinet kun KS:ää ei silloin ollut noilla specseillä (onko nykyisinkään...?), mutta en usko että laakerista johtuu nyt tuo vaan todennäköisemmin asennusmokasta. Imusarjatkin valmistui noilla läppiksille ja tuli käytettyä ne jauhemaalin kautta. Kartiokkuus jäi imareissa ikävän pieneksi kun läppä on kooltaan niin pieni, mutta koitetaan paikata sitä pitkillä imutorvilla joihin saa kartiota sitten tehtyä ja ilmaan vähän vauhtia. Imusarjoista tuli melko pitkät ja tarkoituksena olikin tehdä niistä sellaiset että toinen aalto osuisi alle 4000 kierrosluvulle, että on mukava kadulla päästää menemään. Imutorvet täytyy vielä mitoittaa tuohon niin että mahtuu pipercrossit hyvin päälle ja jää vielä hieman tilaa koneelle heilua. Päältä nuo ovat hieman karkean näköiset, mutta sisältä sai kurvit mukavan jouheviksi vingun kanssa.
  18. STP:lle ääni kanssa täältä. Ja pelkästään kabiinin puolelle niin samalla tulee eliminoitua riski eristeen irtoamisesta puhallinkoppaa vasten.
  19. vähän kysymystä tuosta kortin kolvaamisesta heräsi. Tuon sekventiaali lisäkortti kolvataan osittain samoihin paikkoihin kuin kellopiirin komponentit, joten voiko koko kellopiirin jättää kolvaamatta tuohon korttiin eli ohjeessa vaiheet 27-40, vai kolvataanko nuo loput komponentit kiinni mitä tässä ohjeessa ei ole merkitty "poistettavaksi"? 3.0 kortti tosiaan. EDIT: onkohan tässä nyt mennyt meikäläiselläkin puurot ja vellit sekaisin manuaaleja pyöritellessä kun en enää päässyt kiinni omaan ajatusmaailmaankaan... saa vastata kysymykseenkin mutta taisin linkata väärät ohjeet tuohon tai sitten ajatus sekosi pahasti..
  20. Tuli hieman tuota kortin kasailua aloiteltua. Ensikertalaisena saa joitakin kohtia tavata useampaan kertaa että menee varmasti oikein... Virtapiiri alkaa olla kunnossa ja täytyy vaan kadoksissa oleva yleismittari löytää että pääsee sen testaamaan ja jatkamaan tuota eteenpäin. Vielä ei mitään mullistavaa tuossa ole vastaan tullut mutta kohta pitäisi lyödä lopullisesti lukkoon millä tuon sytytyksen hoitaa. Latausaika varmasti riittäisi hukkakipinälläkin kun kannet ja nokka alkaa ahdistamaan menoa jo 6000-6500rpm tietämillä. Jotenkin kuitenkin houkuttelisi myös tuo 4x"cop" vag puolapaketti, siinä ei ainakaan kipinäteho luulisi loppuvan jos kisaisempaa konetta joskus rakentelee ja olisi sitten kaikki valmiina ympättynä kortille/johtosarjaan.
  21. Jos ei näillä ohjeilla onnistu niin syytän sitten nykyajan osien laatua... kiitosta vaan auttaneille!
  22. Täytyykin toi reikä tarkistaa kun en edes tiennyt että siellä sellainen on. Ekalla kerralla kun tuli öljyä oli liian löysällä mutta toiseen kertaan pompin puolen metrin jatkovarrella ja painoa vähän alle 80kg.. koitin kyllä laittaa räjäytyskuvan mukaiseen järjestykseen mutta täytyy sekin vielä tarkistella uudelleen.
  23. Tuli hieman jarrujakin ihmeteltyä (taas) ja tällaista ylläriä löytyi rummusta (taas). Kerran jo kesällä vaihtanut koko sarjan tiivisteitä tuonna ja kyllähän se taas n 2000km kestikin. Alkaa ihmetyttään asennanko stefan jotenkin huonosti vai mistähän tuo oikein ahdistaa... Stefan huuli kuitenkin ihan ehjän näköinen kun tuli sitäkin ihmeteltyä. Täytyy vielä kertaalleen niputtaa uusilla tivareilla ja toivoa että pitää.
  24. Jotakin sain viikonloppuna aikaiseksikin... motti pois koneesta ja kannet irti. Tarkoituksena vaihtaa jäykemmät venajouset ja hieman siistiä kanavia. Sopivat jousetkin löytyi ja tuli varmistettua hienolla DIY työkalulla että ovat jäykkyydeltään samalla hehtaarilla. Kannet purkuun ja kanavien kimppuun.. paremman tiedon/osaamisen/virtauspenkin puuttumisen takia tuli hierottua vain purseita ja ohjurin kumpua pois. Noille vielä tuohon pientä sipistelyä ja köykäinen hiekkapuhallus niin rokkaa varmaan komeasti vääntökoneessa. Männätkin oli niin karstoittuneet ettei kone ilmeisesti ollut saanut riittävästi happea kesän ajoissa :-D (aika paksuilla seoksilla mentiin kun se lopullinen säätäminen sitten vähän unohtuuuui...) Köykäinen puhdistus ja takasin ajoon
×
×
  • Create New...