Jump to content

joonak

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by joonak

  1. Saisikohan tuollaista säädettyä toimimaan bensalla? Olisi aika näppärä laittaa tuollainen Kuplan tavaratilaan imemään kemiallisen energiansa vakiobensatankista ja töhöttämään lämpöenergiansa vakio suulakkeista kabiiniin. Mahtuuhan sinne keulaan tietenkin pieni dieselsäiliö mutta kun bensatankki olisi siellä jo valmiina.
  2. Joo, hyvä huomio: 0,9 ohmia näyttää johdot yhdessä. Mittari on tällainen https://www.wentronic.de/media/pdf/77030_Bedienungsanleitung-Manual.pdf En muista mitä maksoin tuosta vuosia sitten mutta edullisemman pään laite kuitenkin.
  3. 3 ohmia näytti. Laturi on jo matkalaukussa; ei tuo paha ollut irroittaa, takaisin asentaminen voi olla toinen juttu.
  4. Iloisesti lataa vaikka DF piuha irti laturista. Ja nyt kun piippasin DF:n maata vasten niin maissahan se on. Lähden huomenna työreissuun ja taidan napata laturin matkalaukkuun. Vien laturin merille niin jos sillä tokenisi maaongelmat (jos joku ilta ehtisi purkamaan laturin pajalla osiksi) 😄
  5. Otin vihreän DF piuhan irti jännitteensäätäjästä mutta silti voltit nousivat samaan tapaan kuin ennenkin. Eli oletettavasti laturi kaput. Jaa, no voisihan tuota vielä kokeilla irroittaa DF piuhan laturin päästä niin voi varmistaa että piuhassa ei ole vikaa, vaikka toki jo aikaisemmin sen mittasinkin.
  6. Muutama vuosi sitten kun tuota viimeksi räpläsin niin silloin tein tuo polarisoinnin, ei ongelmaa, mutta tuon DF:n maavuodon voisi tsekata. Palaan asiaan kun tuo on testattu. Aircooled myy näköjään vaihtovirtalaturisettiä sataanviiteenkymppiin 😬
  7. Kokeilin laturin lisämaadoitusta sekä tsekkasin tuon DF johdon (ei ole maissa). Ei auta ei, sama tilanne, tyhjäkäynnillä latausjännite vajaa 14 volttoa, kierroksilla jopa 17-18 volttia. Minulla on vielä tallessa vanha elektromekaaninen lataussäädin mutta sen alapuolella oleva komponentti on rikki, onkohan sulake, diodi tai jotain muuta. Voisihan tuota kokeilla korjata ja katsoa mitä sanoo. Komponentti by Joona Karvinen, on Flickr
  8. Latauksen ja öljynpaineen valot toimivat mutta vilkun merkkivalo ei. Liittyisikö se jotenkin mystisesti tähän? Kokeilin jo lisämaadoitusta säätimelle. Menen tästä seuraavaksi tsekkaamaan itse laturin maadoituksen sekä tuon vihreän "DF" johdon.
  9. Tällaisen viestiketjun löysin vuosien takaa: Siellä Guest aleksilla tuntuu olevan samanlaista vaivaa joka parani korjaamalla väärä kytkentä. Valitettavasti hänen laittama linkkinsä ei toimi ja muutenkin jää auki mitä siellä oli tehty.
  10. Akun navoista olen mitannut. Ja kyllä se oikeasti lataa liikaa, akku alkoi jo oireilemaan kun äsken testasin mikä on maksimi mitä tulee ulos kierroksilla (tuo 18v).
  11. Ok, eli koska autossa oli ostettaessa viallinen lataussäädin niin sen on voinut hajoittaa viallinen laturi? Tässä juuri testailin ja enimmillään akulle menee 18v, tyhjäkäynnillä pyörii 14 voltin tuntumassa.
  12. Kyseessä on tasavirtalaturi ja on syytä uskoa että se on auton alkuperäinen. Katsoin taas johdotukset mutta katsokaa tekin arvon raati, liitteenä muutama kuva. Mikähän on tuo harmaa johto säätimen vasemmassa alaterminaalissa? Autossa on kokeiltu kahta eri täyteen ladattua akkua ja aina sama homma. Mitä nimim. hpa tarkoittaa ”ettei virrat karkaa latausvalon johdosta”?
  13. Kirjoittelin jo tuonne toisaallekin mutta ajattelin tehdä uuden topicin jos saisi näkyvyyttä. Auto alkaisi muuten olla leimakunnossa mutta latauksen kanssa on ongelmia. Auto on 1972 Kupla 1300. Ostin auton aikanaan projektiksi ja silloin se ei ladannut ollenkaan. Alkuperäisen Bosch jännitteensäätäjän (elektromekaaninen) alla oli yksi komponenti (olisiko diodi tai sulake) poksahtanut. Ostin sitten uuden (käytetyn) Boschin eletronisen säätäjän ja sitten alkoi lataamaan, tosin hieman liiankin kanssa nimitäin kierrosten noustessa jännitteet nousee 18 volttiin. Arvelin sitten että käytetyssä osassakin olisi vikaa ja annoin asian odottaa uutta motivaatiota. Nyt heti kolmen vuoden jälkeen aktivoiduin ja ostin Aircooledilta uuden Boschin säätimen kun tilasin muutakin tauhkaa Kuplaan. Mutta eipä auttanut oireisiin, ihan samalla tavalla nousee jännitteet. Huomasin myös tänään testaillessa että jännite hiipii pikkuhiljaa ylöspäin kun auto käy tyhjäkäyntiä. Että mitähän seuraavaksi pitäisi yrittää, pari tuntia olen tässä googlannut täällä ja samballa mutta mitään ahaa elämystä ei ole tullut. Johtoja kävin tänään läpi johtokaavion kanssa ja kaikki näyttäisi olevan paikallaan. Akun luona oli 3 johtoa joiden merkitystä ihmettelin mutta johtokaaviota katsellen kytkin ne paikalleen jonka jälkeen löysin tiedon ulkomaanfoorumilta että olisivat jotain diagnoosijohtoja.
  14. Kaksi tulppaa oli mennyt pimeäksi seisonnan aikana, hain Motonetistä WR78G:t niin pärähti heti käyntiin. Kaikenlaista sitä tapahtuu. No mutta seuraavaan ongelmaan. Kun ostin auton vuosia sitten se ei ladannut ollenkaan, totesin alkuperäisen lataussäätimen vialliseksi ja ostin tilalle käytetyn Boschin varaosan. Nyt Kupla kyllä latasi mutta kierroksilla jo liikaakin (17-18V). Arvelin että käytetty lataussäädin voisi olla viallinen. Niinpä ostin uuden samanlaisen nyt Aircooledin tilauksen yhteydessä mutta vika pysyy näköjään samana. Mistähän osaisi etsiä vikaa? Takapenkin alla on irtonaisena johtokimppu josta tulee ulos ruskea, valkoruskea ja punakeltainenjohto joista punakeltainen on kytketty akun miinusnapaan. Missähän nuo ruskea (maa?) ja valkoruskea pitäisi olla kytkettynä, päissä on Abikot? Ja kuuluuko tuon punakeltaisen olla kiinni miinusnavassa?
  15. Otin virranjakajan kannen irti ja virtojen ollessa päällä avasin kärjet ruuvimeiselillä ja kipinähän sieltä tuli. Taidanpa käydä seuraavaksi läpi tulpat.
  16. 1972 Kupla seisoi tallissa mitä lie, olisiko neljä vuotta. Ajettiin talliin ja juuri ennen huilia käyty läpi bensapumppu ja kaasari uusilla osilla. Nyt otin Kuplan työn alle ja ei tykkää käynnistyä millään. Starttia pyörittää ilosesti ja sillon tällöin yskäisee vähän. Bensaa tuntuu saavan ja varmuuden vuoksi annoin huikkaa kaasariinkin mutta ei muutosta. Yhden tulpan otin irti ja ei anna kipinää (jännä kuitenkin että välillä yskäisee). Putsasin pyörijän, kannen nastat ja kärjet, ei muutosta. Mikähän mättää? Konkka kypsynyt tallissa ollessa (kuiva ja kylmä talli)?
  17. Mitä öljyä haen Motonetistä vakioon vm. -72 Kuplan 1300 mosaan? Ja paljonko? nimim. ensimmäistä kertaa Kuplaan öljyä vaihtamassa
  18. Ostin joitakin vuosia sitten kuplaprojektin ja se on odottanut kiltisti tallissa muulta elämämenolta. Nyt olen aktivoitunut ja alkanut parsimaan sitä kasaan. Muutama puute siinä kuitenkin on: Mitä kuuluisi olla tuossa putkien välissä, joku puhallin? Tavaratila Puuttuuko ovesta muuta kuin lasi? Siis verhoilun lisäksi tietenkin; lasia ei tullut auton mukana mutta olisi tietää puuttuuko tuosta ikkunamekanismista jotain. Ovi Kupla on 1300 1972
  19. Voisin jatkaa tähän vanhan aiheeseen: Vuosimallin -72 Kupla ei ladannut. Laturista kyllä löytyy voltteja kun suoraan sieltä mittasin. Sitten tutkimaan latausrelettä, on ihan fyysisesti rikki, joku diodi pohjassa poikki. Ostin uuden Boschin säätäjän, kun käynnistää niin valo sammuu "Jee, sehän toimii!", sitten laitoin mittarin kiinni akkuun, jännite seilaa 13-17 voltin välillä riippuen kierroksista. Olisko mitään apuja? Vai onko uusi säädin susi?
  20. Tuli ostettua -72 Kupla kun sattui sopivasti kävelemään vastaan. Auto on ajettu joskus päin koivua ja korjaus ei ole oikein onnistunut. Autoon on vaihdettu keulapala (laikattu varaosa-autosta ei siis uusi tarvikepelti) ja se on ollut hitsattuna paikalleen ja siinä vaiheessa on ilmeisesti huomattu että pala ei istu kunnolla ja sen on laikattu taas irti. Tämä on nykytilanne. Ajattelin lähestyä tilannetta laittamalla palan kiinni yläreunastaan lokasuojien kiinnitysreikiä hyväksi käyttäen ja sovittamalla alareunan sitten lokasuojien ja etuluukun avulla. Sitten varsinaiseen kysymykseen, voisiko joku mitata neljännen ja viidennen (keulasta laskien) lokasuojan kiinnityspultin/reiän etäisyyden toisistaan niin saisi tehtyä latikasta "lukitustyökalut". Lokasuojista yritin mittailla mutta olisi mukava saada aivan tarkka mitta. Alla kuva tilanteesta, pala roikkuu nyt nippusiteiden varassa. Vai pääsisiköhän helpommalla jos ostaisi uuden keulapalan?
  21. Tämä. Itse juuri kunnostin eturummut ja tein niihin samalla 4x100 jaon sorvauksen ja maalauksen lisäksi. Aloin juuri miettimään että pitäisikö vielä tehdä 5x108 jako kun sellaisia vanteita löytyy hyllystä mutta taitaa tulla aika reikäjuusto ja reikiä ei saisi osumaan vahvikkeisiin.
×
×
  • Create New...