Jump to content

rausku

Members
  • Posts

    156
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by rausku

  1. 22 hours ago, KimmoH said:

    Ei ollut paikallisessa hytikkaliikkeessä kovia putkia tarjolla mutta kauppias vetäisi hyllystä malliksi joustavaa teräspunosletkua. Tosin eipä siellä olisi ollut värkkejä millä olisi saanut kovaa putkea väänneltyä niin piukoille mutkille mitä mun mukana olleissa jarruputkista väännellyissä malleissa oli. Pyöräytettiin sitten kokeeksi letkut tarjolla olleesta putkestä ja päihin prässättiin 90 mutkat AN8 liittimin. 

     

    IMG_1037.thumb.jpeg.82f0ff240102b7f183e2709e125ece9c.jpeg

     

    Nehän passas paremmin kuin hyvin. Ei tullut ylimääräistä romua sylinterien päälle ja jakajaakin mahtuu pyörittelemään. Vielä kiinnikkeiden virittely jäähylle ja tämäkin kohde olisi taputeltu kuntoon. Saa nähdä miten jäähy tulee käytännössä toimimaan mutta tästä eteenpäin se on sitten vain lastentautien korjailua 😄

     

    IMG_1036.thumb.jpeg.bd17f2b7770435678d7b2d8059f6d572.jpeg

     

    Kytkinvaijerin linja lohkon yli on pistänyt silmään jo pidemmän aikaa, ei kulje suorassa. Alkuviikosta kokeilin tehdä pikku virityksen. Alkuperäinen USSR kiinnike vasemmalla, liian lyhyt. Keskellä uustuotanto Ukrainalainen, vieläkin liian lyhyt. Näistä sitten apinoin oman version rapiat 10mm pidempänä ja tällä pitäisi ainakin teoriassa vaijerin asettua suoraan linjaan.

     

    IMG_1032.thumb.jpeg.6528d98d9bdcaece3c196a27b48e87ad.jpeg

     

     

    Millon savut?

  2. On 2/6/2020 at 7:55 AM, Simon Templar said:

    Toisaalta positiivisena puolena on ihan sama mitä osia käyttää kun ei tartte katsastajaa miellyttää, kuten esim nuo satulan kiinikkeet.

    Kyllä näitä poliisit "katsastaa" tienpäällä. Eli jos ei poliisia mielytä, niin kilvet veks. En muista monestakohan HD:sta lähti Himoksella kilvet viime vuoden miitissä, mutta lehdessä puhuttiin useammasta.

     

    Tätä projektia seuratessa ei ole siitä huolta, sen verta viimesen päälle tehty 👌

  3. On 12/3/2019 at 5:54 PM, KimmoH said:

    Tulppaanivaimentimien testailua. Saapuivat muuten melkein ääntä nopeammin Kiinasta! Alta kaksi viikkoa vaikka postin perseilykin sotki kuvioita. Jättääkkö tuohon vai toisiko karvan verran pidemmälle taakse....

     

     

    IMG_0533.thumb.jpg.ee90ed8be52bc40e9f950a06bf2c1cb1.jpg

     

    IMG_0534.thumb.jpg.1a40cd394549b724bbd37fde5220490f.jpg

     

    Vähän alkoi jänskättämään, stonga hipoo aika liki tankkia. Kyllä siihen huomiota kiinnitin jo koekasauksessa ennen maalausta mutta ei se silloin niin pahalta tuntunut kun metalli kolisi puhtaaseen peltiin 😄 Saa nähdä joutuuko kääntämään riserit eteenpäin tai hankkimaan karvan verran korkeammat. Muutenkin eka koesovitus maalatun tankin kanssa. Toistaiseksi kaikki rojut vaikuttaisivat mahtuvan paikoilleen suunnitelmien mukaan.

     

    Note to self: älä enää ikinä rakenna mitään kiiltävällä maalipinnalla! Järki lähtee varoessa naarmuja. Niin mä 20 vuotta sittenkin Dodgea tehdessä päätin mutta tässä sitä taas ollaan...

    Nähdäänkös tätä jossain näyttelyissä?

  4. 15 hours ago, KimmoH said:

    Puolasta löytyi kuperia NOS varoitusvalo linssejä \o/ Kaikki 70-luvun jälkeen valmistetut on joko tasaisella lasilla tai sitten hieman montulla olevia. Sisäinen pussihousuni taasen tykkää enemmän vanhasta, pyöreämmästä muotoilusta 😉 Nyt valokuupassa olisi tarjolla kirsikanpunaista öljynpaineelle, aavistuksen oranssia lataukselle ja oikeanpuoleiselle tummanvihreälle pitäisi vielä keksiä joku funktio. Mittarista en ilman voimaa tai paikkoja särkemättä osannut lasia irroittaa joten toistaiseksi paikoillaan saa olla tuo hieman likainen mittaristo.

     

    IMG_0582.thumb.jpeg.5f4fdd230a9f7968eb2c8a1d61c5477e.jpeg

    Se on just hyvä kun se o vanhan näkönen 👌

  5. 1 hour ago, Matti-Pekka said:

    Tänään pöräytin tuon pojun mopo koneen ensitulille..mukavasti se näin perussäädöillä pörisi, ja wanha solex PHH oli mukavasti mukana heti alusta..kaamea polttoaineen siirtopumpun nakutus tuossa aluksi kuuluu. Pakoäänien mataluuden leikkaa go pro jo luonnostaa mukavasti pois , mutta onhan noiden tuplaputkien luoma "ruohonleikkuri" fiilis mukavasti mukana...no siitä eteenpäin säätelelemään ennen kun laitetaan mopoon kiinni..

    https://www.youtube.com/watch?v=ZlQZZRxSbLY

     

    Kierros herkkyyttä ainakin löytyy. Voi taivas mikä itäpyörä kuumeilu on päällä.

  6. 2 hours ago, x-pj said:

    Tuon kuvan mukaan olis pyöreä koho ja ilman messinki-liparetta. Neulaventtiilin tiivisten 1mm paksu.

    solex_61to67.jpg

    Pyöreä koho siellä oli. En kyllä kirveelläkään muista jäikö sinne tilaakaan jouselle.

    Kun nyt lumet sulaa ja pääsee kokeilemaan mitenkä kaasutin toimii ajossa. "Kylmä" käynnistys parani huomattavasti, eli ei enään 15 sekunnin starttia ;)

  7. On 14.3.2018 at 8:52 AM, Tanhis said:

    Joissain solex malleissa tuon kohon akselin päälle tulee sellainen messinkinen jousi joka pitää kohon oikeassa asennossa. Jos se puuttuu niin voi tulla juurikin tuollaisia mystisiä ongelmia että tulvii ja sitten ei tulvi. Tietty voihan se uusikin neulaventtiili olla paska jos sen vaihdoit.

     

    Eipähän semmosta ollut. Saiskohan tämän osan tilattua jostakin?

  8. BPmMdAZ.jpg

    Hansikaslokeron kanttakin sovittelin paikalleen ja eipähän tuo istunut kun tämäkin osa oli pilattu edellisen omistajan toimesta.

    yeiaWb0.jpg

     

    Eli nyt pitäisi keksiä millä tuohon saisi alkuperäistä vastaavan kiinnikkeen?

     

     

     

     

  9. 1 hour ago, NO H2O said:

    Menee joo...

     

    Yleensä noilla perusjutuilla nuo saa pelaamaan nätisti.

     

    Seuraava mikä mulle enää tulee mieleen on se että kaasari on jotenkin tukossa vielä jostain. Kovin montaa kanavaa tuossa ei ole joten senkin puolesta mielestäni parhaimpia volkkarin kaasuttimia mitä olla voi.

     

    Sen minkä itse olen havainnut on se että huolellisesti putsattukin kaasari kasaamisen ja säätämisen jälkeen alkaa pelaamaan vasta pienen käyttämisen jälkeen kunnolla, toki se ei silloin vuoda.

    kaasari.JPG

    Hyvä kuva. Sen verta alko vaivaamaan tuo että otin vielä kerran koho kammion kannen pois ja laitoin alkuperäisen neulaventtiilin kahdella rikalla. Kas kummaa vuoto lakkasi auton käydessä, mutta kun moottorin sammuttaa ja antaa hetken olla, niin akselin pää alkaa kostumaan.

     

    Itellä tulee vähän sellainen olo, että joku paikka on jääny putsaamatta. Ideoita?

  10. 21 hours ago, rausku said:

     

    Joku made in italy pumppu siellä on, eli on tarvike.

    Laitoin 2kpl 1mm tiivisteitä ja paine putosi n. 2psi:hin eli 0.13 bar pitäis olla nyt bensanpaine. 

     

    Täytyy vielä laittaa sen neulaventtiilin alle 2 rikkaa jospa se loppuis siihen se vuoto.

    Nyt menee merkilliseksi. Laitoin 2kpl rikkoja sen neulaventtiilin alle ja vuoto vain paheni läppäakselilta. Bensan pinta oli nyt 19mm. Täyttyy vielä tarkistaa koho että vuotaako se.

  11. 6 hours ago, Lasse said:

    Se noissa rivikoneisten kaasuttimissa on, että tuon vivuston joutuu säveltämään jotenkin kun se tulee toisessa kaasarissa kopan takapuolelle ja toisessa etupuolelle. Mutta tehtävissä toki.

    Eikait näitä vivustoja tarvii säveltää ja käännellä?

    20180312_175649.jpg

  12. 6 hours ago, NO H2O said:

    Yhdellä tiivisterikalla nuo ko.kaasarit tahtova tulvia vaikka olisivat kunnossakin. Kun laittaa toisen rikan niin laskee bensanpintaa sen verran että ei tulvi...

     

    Riippuu käytettävissä olevasta paperista, mitä ohuempaa paperia sitä useampia tiivisteitä tarvitaan. Tuo selviää vain mittaamalla sitä painetta. Jos käytössä tarvikepumppu voi olla että paineen säätö hankalaa...

     

    Joku made in italy pumppu siellä on, eli on tarvike.

    Laitoin 2kpl 1mm tiivisteitä ja paine putosi n. 2psi:hin eli 0.13 bar pitäis olla nyt bensanpaine. 

     

    Täytyy vielä laittaa sen neulaventtiilin alle 2 rikkaa jospa se loppuis siihen se vuoto.

  13. 2 hours ago, Matti-Pekka said:

    Sääditkö/tarkastitko bensanpinnan ja tutkitko vuotaako koho?

    Tätä olenkin yrittänyt tutkia kuinka tämä oikeasti säädetään? 

     

    17 minutes ago, NO H2O said:

    Pari tiivisterikkaa pitääkin neulaventtiilin alla olla, bensanpaine himpun verran liian suuri, pitäisi olla noin 0.2bar. Laita pumpun alle yksi tiiviste lisää ja mittaa paine uudelleen.

     

    Tarkista että tiivistepinnat ovat suorat kohokammion kannessa ja rungossa. Olihan käytössä varmasti oikea kohokammion tiiviste?

     

    Yhdessä ko. kaasarissa jota ropasin oli tuo kohokammion kansi käännetty kieroksi ja toisessa oli laitettu väärä tiiviste... Kierouden huomasin vasta kun tarkkaan mittasin kantta ja sen väärän tiivisteenkin hoksasin ihan sattumalta...

     

    .

     

    Ai minä aattelin kun räjäytyskuvassa on vain yksi tiiviste että se on vahingossa jäänyt sinne.

    Täytyy viritellä sinne yksi tiiviste alle. Ei kyllä löydy yhtään tiivistettä, mutta eiköhän tiiviste paperista leikattu kelpaa, minkä paksuinen oisi hyvä?

     

    Samanlainen tiiviste mikä siellä kaasarissa oli niin meni sinne takaisin, eli reikien määrä täsmäsi. Ainut vain että vanha oli ohuempi mitä uusi.

  14. Tuli purettua ja kasattua kaasari. Mitään muuta erikoisempaa ei löytynyt, muutakuin neulaventtiilin alla oli kaksi tiivistettä, kohokamion kannesta oli 2 ruuvvia löysällä ja vähän ruosteista töhnää kohokammion pohjalla. Muuten kaikki oli siistissä kunnossa.

    Vaihdoin neulaventtiilin, kiihdytyspumpun kalvon ja kohokammion tiivisteen. Mittasin bensan paineen 4psi eli 0,27bar tämä lienee normaali?

     

    Itse varsinainen ongelmahan ei poistunut. Bensaa tulee vieläkin läppäakselin välistä :/ Tulvimista ei havainnut kun kurkkasin moottorin käydessä kaasuttimeen.

  15. Vappu lähestyy ja aika on enemmän ja enemmän kortilla.

    Eli eli uutta konetta nyt ei ainakaan vapuksi kerkiä tekemään.

    Kerkesin tänään sentään tutkiskella nykyistä moottoria ja edelleen on todella pitkä startti ennenkun hörähtää.

     

    Huomasin myös että kaasuttimen läppä-akseli on todella väljä. Kannattaako alkaa purkamaan tuota pict 28-2 kaasutinta ollenkaan, kun siinä tuntuu noin selvä klappi?  Kuvasta näkyy myös kohta josta alkaa vuotamaan bensaa akselin juuresta kun sitä heilutteli.

     

    Hyllystä löytys yksi 31 pict-3 millä on ajettu 1300cc tekniikalla käykö tämä mitenkään päin tuohon 1200cc tekniikalla olevaan vai käykö se turhan rikkaalla kokoajan? (Suutin jumppaa?)

     

     

    20180302_145803.jpg

  16. Polttoaineen tulopuolella bensa kiertänyt yhden kaasarin kautta seuraavalle.

    Kyllä, ryypyn tapainen eli rikastin on tuo mekanismi. Se usein poistetaan ilmajäähymoottoreissa. Ei mahdu normi puhallinkopan kanssa eikä sitä välttämättä tarvita.

    Jos ostaisin sen pikkusen puhallin kopan, niin jää tilaa ainakin sinne puolen. Toki jos on turhake niin mikäs siinä revitään pois. Ilmeisesti tähän löytyy sitä kantta jostain osana?

     

    Molemmista kaasareista löytyy 2 lähtöä toisen voi hyödyntää letkun lähdöksi toiselle kaasarille, mutta mitäs toiselle keksis? Paluu linja tankkiin? Johonkin jemmaan tarviis varmaan bensanpaine säädin laittaa ettei tulvita näitä. Vai työntääkö tuo vakio pumppu ees niin paljoa?

     

    ZSVeIj8.jpg kertooko tuo mitää mistä tämä mahdollisesti on peräisin?

  17. No niin sain hommatuksi kaasuttimet tulevaan moottoriin 36mm IDF Weberit "made in italy".

    MtN2Ca2.jpg

    Nämä täytyis pestä ja ruveta katsomaan mitä sisälle laitetaan.

    Muutama ihmetyksen aihe tuli jo kättelyssä. Miksi tässä on 2 osainen tuo polttoaineen tulo puoli?

     

    3Veb6Wv.jpg

     

    ja mikä on tuo kuvassa näkyvän vaijjeri paikan tarkoitus, joku ryypyn tapainenko?

×
×
  • Create New...