Jump to content

Green

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Green

  1. 35 minutes ago, Tanhis said:

    Ei tässä nyt millekkään mustamaalauslinjalle lähdetä mutta yleensä jos tuotteita ja hintoja voi selailla netissä niin valmistajakin on mainittu.

     

    Ei tietenkään pidä lähteä, mutten itse pidä sitä mustamaalaamisena jos huonoista kokemuksista kerrotaan etenkin siinä vaiheessa, jos firman touhu on ollut enemmän tai vähemmän kieroa.

     

    Se on taas ihan eri juttu, jos yksittäisessä tuotteessa on sattunut joku virhe olemaan. Se voi tapahtua ihan minkä tahansa firman tuotteiden kanssa, laatutasosta riippumatta. Myös alkuperäisosien, mutta toki harvemmin.

     

  2.  

    On 1/5/2022 at 7:26 AM, Tanhis said:

    No, sentään tiesit ostaneesi b-laatua. Ne myyjät jotka eivät pysty kertomaan että onko osa a, b tai ö laatua on taasen ihan perseestä. Tästäkin maasta sellainen kauppias löytyy. Ja hienoimpia on ne osat jotka tilaat kuluneen alkuperäisen tilalle ja toteat että hitto tämä kulunut alkuperäinen on parempi kuin paketista tullut uusi osa.

     

    En tiedä mistä näitä kumin näköisiä tuotteita mahdetaan tehdä mutta ei ne kyllä kumia ole joustavasta ja mustasta ulkonäöstään huolimatta. Oma teoria on että joku vanha kumin raaka-aine on nykyään kielletty ja tästä johtuen korvattu jollain vihreällä höpö höpö aineella ja siksi nykyiset varsinkin repro kumit tuntuu järjestään olevat kauheaa kuraa. Tai sitten vain raaka-aineet maksaa sen verran että tietoisesti valmistetaan paskaa.

     

     

    Jos on oikeasti tällaista meininkiä, ettei kauppias edes kerro tuotteiden laatuluokkaa (ainakaan siinä kohtaa, jos tuote on oikeasti B- saatika Ö-laatua), voisiko tuon kyseisen lafkan nimen ihan rohkeasti kertoa täällä, ettei tulisi itse sorruttua moisen moskan ostamiseen?  Saa kauppias tuossa kohtaa syyttää vain itseään, jos maine menee ja ostajat kaikkoaa.

     

    Itse en näiden viimeisimpien ''kuparitiiviste olikin värjätty rautaprikka'' -tapausten jälkeen ainakaan tietoisesti suostu enää ostamaan muuta, kuin A-laatua, vaikka kiinankamaa olen yrittänyt vältellä aina muutenkin. Alkaa vaan olla oikeasti hankalaa saada hyvälaatuista tavaraa, vaikka siitä olisi valmis maksamaan kunnolla rahaa.

  3. Joo, ei tässä ollut tosiaan tarkoitus antaa myyjälle huonoa mainosta, sillä en usko että Ari tietoisesti moista scheissea myy. Olkoonkin se halvempi vaihtoehto kaupassa olevista vaihtoehdoista.

     

    Laitoin hänelle viestiä ja vinkkasin, että kannattanee jatkossa tilata hyllyyn jotakin muuta merkkiä. 🙂 Tuo tuote kun ei yllä edes siihen B-laatuun. Edit: tähän en tosin koskaan saanut mitään vastausta, ja ainakin näin 25.8. samat tuotteet ovat edelleen myynnissä nettikaupassa...

     

    Veikkaan, että olen joskus ennenkin saanut näitä rautaprikkoja tiivisteiden sijaan, sillä välillä proppu/pohja on jäänyt vuotamaan, vaikka kuinka huolellisesti on työn suorittanut.

     

    No, täytyy näemmä pienimmissäkin osatarpeissa ostaa aina kallein ja varmin vaihtoehto, vaikkei niidenkään laadusta tänä päivänä aina tiedä. Ja valitettavan usein tarjonta on kehnoa, vaikka olisi valmis maksamaan reilusti enemmän.

     

    Toinen esimerkki - Motonetista ostetut jarrukengät lensivät romuihin viikon käytön jälkeen, kun ei sitä vikinää voinut kuunnella. Stefan vuoto kun oli pilannut kengätkin, joten tuli kesken rempan haettua sieltä mistä nopeasti sai. Lopputulos: jarrut auki kahteen kertaan. Tilasin sitten A-laatuiset, ja nyt on jarrut taas kuin niiden pitääkin. 

     

     

  4. Ahdistaa nykypäivän tuotteiden "laatu"...

     

    Joo, kannattaa valita se a-laatuinen vaihtoehto jos sellaisia on saatavilla, mutta aina siihen hätään ei ole. Tarvikelaatuisten huonouden ei pitäisi ketään yllättää, mutta nyt jo ihan nauratti. Niinkin yksinkertainen tuote, kuin öljypropun tiiviste.

     

    Ensin kiinnität huomiosi karkeahkoon viimeistelyyn:

    IMG_20210803_130759__01.thumb.jpg.31ff6fc99d2ecd496d0798a249a1e852.jpg

     

    Sitten hetken mielijohteesta testi - tarttuuko se magneettiin? No tarttuu!

     

    Saman tien pakko pyyhkäistä proppua karhunkielellä, ja todeta että kuparisuus on pelkkää pintavärin luomaa illuusiota. 

     

    IMG_20210804_133907__01.thumb.jpg.c34e9d8ee4c65798182a038b1269794c.jpg

     

    Samaa tavaraa olivat öljypohjan kannen pinnapulttien pikkutiivisteet. Kannattaa siis kaikki tarkistaa tänä päivänä. 😄 Kaverini vielä sanoi, että oli itsekin saanut kupariseksi maalatun patarautaprikan a-laatuisen öljynsuodattimen mukana. Tämä oli sentään ihan rehellisesti halpisosaa, mutten itse kehtaisi tuollaista paskaa myydä edes B-laatuisena. Roskiin lensi, noita paperitiivisteitä ei ole muutenkaan tullut käytettyä aikoihin.

     

    IMG_20210804_134730__01.thumb.jpg.c2c38d4f91231e6c1e22ea4511f33f9b.jpg

    • Like 1
  5. 1 hour ago, -tipi- said:

    Eikös tuo Cezeta menis rajottamalla nopeus max 25km/h laillisena liikenteessä ilman rekisteröintejä, vakuutuksia tms. byrokratiaa. 🤗

     

    Mahdollisesti, en ole siihen asiaan perehtynyt sen syvemmin. En vaan välttämättä edes viitsis ajella liikenteessä 25 km/h, antaa Toyota-ihmisten hoitaa sen homman. 😁

  6.  

    Parit kaksipyöräiset on tullu leivottua tässä viime projekteina:

     

    Moto Guzzi 1000SP '82. Orkkista enää oikeastaan tekniikka ja vanteet (syy selviää googlettamalla vakio pyörä...)

    51422021_2295471650464134_78006056054203

     

    Sitten tämä outolinnuksi tarkoitettukin slaavisähkösukellusskootteri, eli Cezeta 501/03 '60. Pitkään etsin patinoitunutta, mutta mahdollisimman kokonaista yksilöä, ja viime alkutalvesta tärppäsi, orkkiskilvetkin vielä paikallaan. Talven mittaan pinnan alle tehtiin kaikki uutta ja laikka lauloi, periaatteessa koko "pohja" oli irroitettava ja nostettava ylemmäs. Tuloksena noin vaaksan verran vähemmän maavaraa, sekä modernin sähköskootterin tekniikka. Jousituksena coiloverit, ja levyjarrutkin löytyy. Latauspistoke on keulassa tankinkorkin alla, ja kaikki muukin tekniikkamuutos on tehty niin, ettei asia käy ilmi päälle päin kuin puuttuvista pakoputkista (ja tietysti äänistä). Showpeli, eli tällä ei tieliikenteessä ajeta vaikka kaikki toimiikin ja range on n. 30km tuolla akustolla. Tämä on siis tehty vain ja ainoastaan hämmennystä aiheuttamaan. 

     

    IMG_20200208_153038.jpg?img=medium

     

     

    • Like 12
    • Haha 2
  7. Kiitoksia! Vuosi on nyt menty kuusseiskan kanssa yhdessä, tuona aikana autoa on saatu aika paljon omaa silmää miellyttävämmäksi suht' miedoilla muutoksilla. :) Remonttiakin on saanut tehdä urakalla, vaikka sinänsä hyväkuntoisen auton ostinkin. Ensimmäinen ilmajäähyni, mutta koukussa ollaan jo pahasti. :D Ilmajousiprojektia harkittu tulevaksi talveksi, mutta katsotaan nyt.

     

    Ensimmäisen kerran läpikäyty jo vuosituhannen vaihteessa, ja palkittu Vuoden Volkkarina 2001, kojelaudassa on vielä palkintolaatta tallessa.

    • Like 1
×
×
  • Create New...