Jump to content

Timo Suosalmi

Members
  • Posts

    178
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Timo Suosalmi

  1. Minulla 6V elektroninen rele ratkaisi ongelman...
  2. Kyllä toi Power-startti kannattaa aina asentaa 6V systeemiin. Mulla ainakin pelas tosi hyvin.
  3. Eipä ollut vaikea, kiitos!
  4. Siis et millai saa ilmoituksesta kuvan pois? Ei ainakaan heti löytynny.
  5. Tälläiset lisävarusteena olevat kapeat puskurinraudat vetosilmukalla vw no.111707323 Hinta 40€/kpl Ei taida monessakaan Kuplassa olla. Tällainen löytyi verkosta
  6. Kolisi vaihteisto, vaihdoin myös täyssynt. GL-4 öljyn. Tai en vielä vaihtanut, antaa tippua tyhjäks ja uudet öljyt huomenna. Katsastettu 2.7. eli viikko sitten. 6 v aikana kertyneitä osia nyt myynnissä ja itse autokin - viikon tai pari näytteillä kylillä!
  7. Suomentelen tätä ja vien korjausmiehelle huomenna. Kiitos Åkelle taas kerran!
  8. Kyllä se oli sitten bensalinjan vuoto mun autossa. Oli tänään asentajan viemänä katsastuksessa ja kun eilen oli pantu tankki, niin nyt jo vuotaa ja haisee. Korjausmies lupas vetää bensalinjan pohjaa pitkin, tunnelia ei varmaan voikaan avata, jos siellä bensaa, ainakaan rälläkällä! On ollut epäonnen auto, ensimmäinen ja viimeinen mun ilmajäähy varmaan, 6v tulee syksyllä korjauksen alkamisesta.
  9. Hyvä kun selvis. Mullakin on nyt kunnos, sano asentaja, oli väärin kytketty, sano. Eli jäi multa selvittämättä, mutta toimii. Meillä siis kuitenkin eri viat.
  10. Meneekin monimutkaiseksi. Minulla on 2-nopeuksinen kytkin, koska siinä kahdesta eri kohdasta (väännän ensin vasempaan ja uudestaan vasempaan) pyyhkijät toimivat, mutta samalla nopeudella. Eli moottori on kytkentäkaavion mukainen, mutta kytkin ei. Taidan laittaa ostoilmoituksen 1 nopeuden kykimestä...Täytyy viä kattoo, jos ymmärtäis Sambaa.
  11. Täytyy munki kattoo, kun tulee katsastuksest. Otan kans oikein irti ja kokeilen. Asentajan mielest ei katsastukses tarvii palautuksen toimia, kunhan pyyhkijät toimii. Kaavio on ainakin selkeä:
  12. Olen mäkin hyvä neuvoja, itsellä ei myöskään palautus toimi! Huomenna menossa katsastukseen korjaamon toimesta eli vielä katsotaan ainakin jarrut, valot, auraus. Mulla ongelma näyttää olevan se, että katkaisin 2-nopeuksinen, vaikka itsellä vain 1 nopeus. Olen laittanut katkaisimen ylös, pesimen moottorin taakse, ei näe merkintöjä, mutta tyhjiä kytkentänastoja näyttää olevan...Täytyis ottaa irti ja kokeilla, mut ei taida ehtiä, kun auto haetaan 1½h kuluttua.
  13. Pyyhkimet palautuu alkuasentoonsa, kun 54d on kytketty.
  14. En tiedä onko mulla alkuperäinen, mutta 1-nopeuksinen ja 66-malli. 54 on pyyhkimen virransyöttö, 54d pitäis sit olla pyyhkimien palautusjohto, mun mielestä.
  15. Laitoin keulan mäkeen ja tongin vähän töhnää pois tunnelista. Bensaa ei mitenkään lainehtinut alaspäin. Eikö se tunneli ole ihan suora pohjaltaan, että bensa pääsis valumaan alaspäin? Mahdotonta sanoa mitä on, vanha bensaa, kotelosuojaa ym., haju ainakin paha, niin kuin vanhaa bensaa. Bensaa tulee nyt irtotankista konehuoneen puolella. Miten bensalinjan pitävyyden vois todeta? Tulppasin pään ja kokeilin pitoa puhaltamalla ja imemällä, mutta eihän se mitään todista, vaikka tuntui pitävän. Tosin bensalinjan puhkeaminenkin tuntuu epätodennäköiseltä, eihän sinne tunneliin mikään pääse sitä rikkomaan...
  16. Vilkku toimii. Ostin ensin Ural-kaupasta (venäl?) 5-12V releen, nakutti liian nopeasti, ei ehtinyt valot mukaan. Sitten tilasin releen 4AZ 003 787-051, joka korvaa releen 4AZ 003 787-011, toimii hienosti, ei tarvitse olla moottorin käynnissä. Sais viä ton bensahomman kuntoon, niin pääsis ajelee.
  17. Kyllä pekästään kuuma ilma voi sekoittaa bensansaantia. Olin menossa Ristiinaan Suomen kuumimpana päivänä 29.7.2010, ennätys 37,2, Mikkelissäkin varmaan 35ast, olin jo ajanut 400km, kun Mikkelissä jouduin odottamaan liikennevaloissa, jolloin moottori tietysti kuumeni entisestään. Jouduin työntämään huoltoasemalle, jossa taas jäähdyttyään käynnistyi. Olin jo saavuttuani ostamassa sähköpumppua, kun vielä kokeilin ja kävi taas, päästiin ilman pysähdystä takaisin, oli 10ast. kylmempi. Täsmällistä syytä en koskaan löytänyt, mutta lämpötila oli tässäkin suurin, ainoa?, muuttuja. Ajokkina tuolloin Saab 96 v.75.
  18. Kun ovea pitää kiinni, niin heti kohta sisällä pistävä haju. Otin jo tankinkin pois 5 pv sitten, mutta aina vaan haisee. Ajattelin, että tunnelissa bensavuoto ja siellä iso lammikko bensaa, mutta luulis jo haihtuneen. Penkeis uudet päälliset, joista vois kans tulla pistävä haju, Pruzzilta ostettu https://www.paruzzi.com/fi/beetle/puskurit-(t25-ja-kupla-75-alkaen)-kori-sisusta/etuistuimien-osat-ja-verhoilut/3155/ Onko tällaista havaittu muualla? Typ 1 -66.
  19. Hyvä että tuli tästä puhe, ens vkn alussa tulee mulle tuollainen tarvikepumppu ja olisin varmasti koittanut väärin päin!
  20. Palaan vilkkurele-keskusteluun: Onko tekstissä mainittu Hellan 4AZ 003 787-011- vilkkurele oikea lääke liian hitaaseen, jos ollenkaan, vilkkumiseen? Siinä 4 napaa, kuplassa 3 johtoa, kytkemisessä joku jippo. Kupla -66, 6V. ebay.de:stä löytyi vain 4AZ 003 787-051, mahtaisko käydä tai sit joku muu 6v elektroninen?
  21. Kumin liimaaminen maalattuun pintaan on ollut aina vaikeaa, pahin liimattava on ollut 100A:n ovitiivisteen alareuna, jonka pitäisi pysyä täysin sileällä pellillä, ei mitään uraa tms. jonka alle tiivisteen voisi laittaa. Mikään "kontakti"-liima ei ole koskaan pitänyt, kumiliimasta puhumattakaan. Ainoa keino on liimata ensin Bostikilla yms. ja kun on kiinni, niin pursottaa Soudalia, joka on jonkun sortin sortin "sikaflexiä", sillä erittäin hyvä liimauskyky.
  22. https://www.thesamba.com/vw/archives/info/bugchassisdating.php Huhtikuu -68
  23. Ei kuitenkaan kaupattavina yleisesti Suomesta ? Mahtavatko kirkkauslukemat vastata lankapolttimoita?
  24. Onko 6V led polttimoita saatavissa, siis taka-jarruvalo, vilkku? Yhtäkkiä etsien en edes löytänyt tällaisia. Olis varmaan hyviä 6V autossa.
×
×
  • Create New...