Jump to content

Vesa

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Vesa

  1. Pallon akseli painittu kasaan Keltuaiseen kesäpyörää ja droppiolat alle
  2. Harvoin on pelottanu näin paljon. Piti tehä tuosta prässäystyökalustaki siistimpi että kehtaa lainata kaverillekki mutta se pyöreä hitsattava laippa päätti kadota.. varmaan löytyy joskus vuosien päästä kaikkien kadonneiden 10mm hylsyjen vierestä 🤔
  3. Käytin tuon pallokeulan takarummut sorvarilla ja samassa kyydissä oli tuo kuplan takarumpukin. Kuplan rumpu tuli bumerangina takas ku ei saanu jarrusorviin tuon keskiön takia kiinni. Uus rumpu motonetissä 37€. Rumpujen sorvaus tosiaan tutulla autokorjaamolla 40€ ja varmaan ois samaan rahaan pyyhkässy kaikki mitä ois tallista vieny 🤔
  4. Oikein mitään tapahtunu pajalla.. lohkolämmittimen laitoin uuteen moottoriin, lämmönvaihtimien vaijeri uusiksi. Samoin kytkinvaijeri jonka vanha suojakuori antautui kun ei kärsinyt taivutella eikä nuuka raaskinu tilata vaijerin kans samalla uutta.. tässäpä se taas kostautui 💩 Osia tilailtu ku tulis vaan. Samalla parsia vetarin öljyvuodot ja soikia jarrurumpu heittää romulavalle ku ei toista kesää jaksais sitä nypytystä enää 😅
  5. Vaan eipä malttanu Sami lauantaihin. Se heilahti puuilon keikalta taskut täynnä tomberin pihtejä ja kinttaat kipinää iskien hakemaan moottoria.. pääkallopaikalle ku päästiin ni hyvä että ehin kytkinakselin stefan laatikkoon vaihtamaan ni just ja just sain sormet välistä ku moottoria jo tuotiin.
  6. Tuosa tullu viikolla iltasin käpisteltyä ja putsailtua peltejä.. aateltiin lauantaina punnertaa motti persiiseen.
  7. Moottoriki purettu rungolle asti.. tallipäällikkö oli aivan varma että kaks milliä olis päittäistä ja hurjimmat veikkas kolmatta. Järjestettiin pieni veikkausliiga jossa voittajalle luvattiin palkinnoksi juhlalounas (kärkimakkaraa ja keskiolutta) kenttäolosuhteissa jossain ensikesän tapahtumassa. Tarkistusmittaus puuilon huippuunsa hiotuilla mittalaitteilla jysäyttivät totuuden pöytään, 0,88mm ja oma arpa osu. Epäilivät viilunkia koska kyse omasta moottorista ni joutuu vissiin ruokkimaan koko porukan että nostavat jatkossakin kättä..
  8. Viimeisellä matkalla tällä moottorilla.. saavuttiin siis Palonkylän pajalle moottorin vaihtoon ja näyttää sinne saapuvan jotain muutakin.
  9. Joo tässä vaiheesa voin jo sanoa että parempi olis semmonen missä erillinen pumppu ja sylinteri kiinteästi tuossa yläpalkissa.. tuo tunkki/palkki nyt niinku kelluu tuossa jousien varassa ni vähä semmonen "hölökkänä" mutta eiköhän tuo omat tarpeet palvele 👍🏻
  10. Sen verran hommat nytkähtäny eteenpäin että kuplan moottorinvaihtoa silmällä pitäen lämmin pilttuu hommattu vaihdon ajaksi ja työkaluja investoitu pajalle..
  11. Nikaleita rupes ropisee. Lukit oli paruzzilta loppu ni piti vanhankunnonliiton hotcarsilta tilata classic line.. liekkö suurta seksuaalista merkitystä näillä ajoilla kumpi siellä tarraa kiinni? Maltaakohan oottaa asennusta kahen viikon päähän että lomat rupiaa pyörii vai pitääkö hyökätä jo viikonloppuna 🤔
  12. Tähän on tultu.. uus päämoottori ja ehjät sorsat. Uus kytkin ja muuta hilpettä ropisee kohta postiloovaan ni pääsee asentamaan kunhan talvilomat koittaa.
  13. Sitten keltuaiseen. Kuten jo mainitsin niin tämäki piti ostaa talvikuplaksi ku Samillaki on..tai siis oli.. nehän kävi Merilapin ukot takki auki ja lompakko levällään hakemassa sen isolla rahalla täsä viikonloppuna. Tässä ensinäkemä kun tätä mentiin eka kertaa kahtomaan Saloisten kirkonkylälle. Vähä jo ihastuinki. Mulla on tosin viha/rakkaus suhde tähän hermojen kiristäjään. Välillä se toimii hienosti ja välillä ei. Riippuu päivästä. Aina käyntiin lähteny ja vieny paikasta A paikkaan B mikä sinänsä on jo suuri ihme. Kaasarin sai putsata kahen viikon välein, jakaja kahtella kerran kuussa, strobolamppujakin menossa jo kolmas ku niin kiivaasti rukoillu polvillaan takaloosterissa että pysys jyvä ees hetken paikallaan. Kauas tällä ei kehannu lähtä mutta pieni seikkailunhalu mielessä käytiin Oulusa vappuna ja KKP nallikarissa. Heinäkuussa myös weteraanikonepäivillä. Päittäistä sen verta reilusti, öljyä palaa ja reviirit on merkitty. Sorsat täsä oli niin lahot että enempi tuli savua sakastiin mitä savupiipusta puhalsi pihalle.. vaijeritki oli vissiin sen takia hilipastu poikki. Kätevänä ähersin tähän kiinan eeberin ku Samillaki on..tai siis oli. Lisävalot täytyy olla tottakai..eikä mitään ledbaareja näihin vaan ehdat romikoppaset hooneloset. Kattotelineillä muuten pallon uudet tavaratilan lattiapellit.
  14. Pallon osalta oltais likimain täällä menossa.. ei tää nyt niin paha oo miltä näyttää. Poikkipalkitkin päätyyn asti ehjiä mutta taidan uudet päät kanttailla kuitenki ni mukavampi hitsata helmat kiinni. Helmoja tässä tosiaan ei ollu juur lainkaan ja tuota vasemman puolen kylkipeltiäkin saa vaihtaa reilun soiron. Jatketaan joskus kunhan keltuaisen remonteilta ehtii.
  15. Vaihelooraan vaihoin joka päähän stefat ja varastoon säilöön jaloista pyörimästä.. Tämmönen löyty Mattilanperän pörhöltä.. Johannes oli hakenu jostain puun alta ja nyt tuli mulle.. hyvin vielä käyttökelpoista osaa. Välillä tuuskaillaan jotain ei niin näkyvää..pikku osia raapinu rälläkällä ja poralla ruosteesta, perään happo ja epoxi.
  16. Liukuoven hitsasin kans jossain vaiheessa ni sai työntää nurkkaan pois tieltä pyörimästä. Kittihommat sitte joskus tulevaisuudessa. Malttamattomana ku vielä hitsas ni toisesta päästä imas vähä kuopalle ni varmaan pitää vielä muutenki käpistellä.
  17. Kuskin puolelle ois ollu helpoin vaihtaa koko dogleg mutta nuukana miehenä aloin leipomaan klokkerin palasista tuota. Kohtuullisen sai..sisäpuolelle huutaa vielä yhtä soiroa.
  18. Vänkärin puoli tuntu alkuun melko pehmeältä.. Kolmella palalla alkoi jo tulla kova..pari pikku lappua tohon vielä kaveriksi.
  19. Purkuhommia aloiteltu.. sen verran on pitäny paskaakin puhua että ei tätä oo hommattu 2019 vaan 2020. Tavaratila pitää rapsutella hilseilevästä maalista Etuakseli purettu..tällä hetkellä puhallettu ja pyyhkästy epoxi pintaan. Odottelee kasausta tallin nurkassa. Takajarrut oli muhinu kunnolla jumiin.
  20. Vähän lähtökohtia..näiden kuvien saattelemana tätä lähdettiin hakemaan. Tiedossa oli siis että vähintään 1000€ menee korjauspelteihin ja tähän mennessä schofieldiltä ja paruzzilta on 1300€ edestä tavaraa tilailtu. Helmat tästä oli kadonnut molemmin puolin mutta pitkät runkopalkit oli kovat. Tuho Tunkin korvakot tottakai oli suurimmaksi osaksi hävinny ja ne tulikin schofieldiltä uudet. Lisälämmitin näkyy olleen. Selittänee miksi pakoputkissa ei ollu minkäänlaista merkkiä lämmönvaihtimista.
  21. Tänne turinoita palloprojektista ja -72 käyttiksen ja 1302 tuuninki kuplan räpläilyistä. Valotetaan siis vähän: 1302 oli siis se eka ilmajäähy tässä taloudessa. Tähän asti aika vähällä selvitty tämän kans. Ei oo tarvinu ku lattiat vaihtaa kahta puolen ja ostaa uus hitsauskone. -72 1300. Paremmin tunnetaan nimellä keltuainen. Joku vimma se tuli myydä hyvä ja lämmin käyttö corolla pois että saa ostaa tämän tilalle (emännällekki uskottelin että tää on oikiasti hyvä kauppa ja ku Samillakin on käyttiksenä kupla). Täsä ei ollu hitsuuta ja muutenkin historia oli mukavasti tiedossa. Uus pakoputki ja kaasuttimen ankaraa rassausta että sai leiman. Koko kesä sitten virranjakajan rassausta ja välillä kaasuttimen, kunnes tultiin tulokseen että jompikumpi on paskana..molemmat muuten oli, ja päittäisvälystäkin löytyy sen verran että Keminmaan moottorivelho toimitti jo uuden koneenkin jonka vaihdosta ehkä tarinoidaan tännekkin. -75 Kastenwagen. Tämäkin piti saaha ku Samillaki on. Tämä hommattu 2019. Sen verran historiaa tiedossa että jossain Kajaanin nurkilla pyöritty vuoteen 1985 asti kunnes venttiili katkennut. Hitsuuta paljon josta varmasti tulee kuvia. Kone pitää kans tehdä/teettää. Lauennut moottori oli pahvilaatikoissa purettuna ja numeroiden mukaan oli 1700 mutta papereissa komeilee 1800. Saa nähdä tuleeko sitten tuo tyyppi-4 kunnostettua vai tehdäänkö kuplan kone. Palloprojekti etenee varmasti hitaasti mutta laittanen alkuun kuvia jo tehdyistä hitsuu/purkuhommista.
  22. Näkeekö nuista keinuista päällepäin onko ne 1 vai 1.1?
  23. Ei ole vakio.. lohko ad159413 vakio iskulla ja 92 pytyillä. 2-reikäkannet. Laskettu ja vissiin kaiveltu kanavia. Vakiomittaiset tönarit ja keinut pallopääruuveilla. Ja se joku mieto virinokka. Venttiileistä ei tietoa. Käärmeenpesä ja tupla dellortot nurkissa. Vähän arpapeliä koko motti kun edellinen omistaja teettänyt koneen jossain eikä sillä pajalla ollut enää muistikuvia millä hiluilla tuo on kasattu :(
×
×
  • Create New...