Jump to content

ekam

Members
  • Posts

    110
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ekam

  1. 5 hours ago, x-pj said:

    Ei ole kiinni ja se on ongelman alkulähde. Siinä on tiiviste välissä ja kun se alkaa vanhetessaan vuotamaan pääsee vesi pellin ja uretaanin väliin.

    Ok. Selittää kyllä ongelman hyvin. Onko tuota saumaa korjatessa liimailtu jollain kiinni vai miten olette sen tiivistäneet?

     

  2. Kuplan c-pilariin tuuletusreijän alle on ilmaantunut ruostekuplia. Yhtä niistä meisselillä rapsutellessa se upposi läpi eli hitsuuhommia olisi tiedossa. Onko ko paikka kuplassa yleisesti ongelma-alue vai sattuiko huono tuuri? Millainen c-pilarin rakenne on? Miten tuuletuskanavaan päässyt vesi ja kosteus poistuu? Pitääkö jotain ottaa erityisesti huomioon tuolla nurkalla tolskatessa? Kaikki vinkit ovat tervetulleita.

  3. On 8/1/2020 at 9:28 AM, ekam said:

    Selkis. Tulpanjohdot ja suuttimien koko. 

    En näköjään muistanut jakajan rakennetta oikein... 

    Itse itseäni lainaten, eipäs ollutkaan. Tai siis suuttimet vaihdettiin vielä säädössä mutta ei ollut ratkaiseva tekijä.

     

    Virranjakajassa on vikaa. Pienillä kierroksilla jättää 2 ja 4 pytyt väliin ja kovemmalla jengalla toimii. Kansi-pyörijä kombo vaikuttaa jonkin verran muttei poista murhetta kokonaan. 

    Vaihdoin vanhan kärjellisen jakajan ja ongelmat katosivat. 

     

    Pois purettu jakaja on siis elektroninen bosch muistaakseni jostain 2,1 litraisesta vesibussista 80-90 luvulta. Ohjainmokkula on uusi bosch, vanha tarvike toimii samoin. Purin ja putsailin jakajan sisuksia ja johdotukset on käyty läpi eikä visuaalisesti vikaa löydy. Onko kellään tietoa mistä nuo antavat periksi ja voiko noita korjata mitenkään? Onko jotain tyyppi murheita? Vai maksaako vaivaa ja moskis  verkonpainoksi? 

  4. Avuton kaipaisi hiukan ideoita mitä tehdä seuraavaksi, mutta alotettaanpa alusta. Kone on 1918(?)cc uudemman bussin elektronisella jakajalla ja pikkuisen kireämmällä nokalla. Koneessa oli pict 34 jota ei saatu toimimaan kunnolla, joten aloin hankkiutua siitä eroon viime talven aikana. Kaasarin korvasin Dellorton keskikaasarilla  (aito kasarikampe) ja kotitekoisella imusarjalla, jossa on putket yhdistävä reikä. Samalla hommasin uudet tulpat, jakajan kannen, johdot, pyörijän sekä boschin sytkän ohjausboksin. Auton kiikutin säätöön ammattilaiselle, joka valitteli että sytys vaikuttaisi pätkivän aiheutten selkeää nykimistä rullilla. Tämä kyllä tuntuu myös ajossa tasakaasulla. Kaasariakaan ei ole vielä siis säädetty. Rikkaalla kuulemma käy. Hänellä ei ollut aikaa kaivautua ongelmaan syvemmälle, joten sovittiin että koetan selättää murheet ja palataan säätämiseen sen jälkeen uudestaan.

     

    No, olen koettanut.

     

    - Olen käynyt kaikki merkittävimmät maadoitukset läpi ja niissä olikin sanomista. Ei ole startti pyörittänyt konetta vielä koskaan niin reippasti kun ropaamisen jälkeen.

    - Tutkin tulpanjohtoja tarkemmin. Liikkeessä ei ollut täyttä sarjaa samaa merkkiä ja mallia puihoja, joten sekasarjan ohmit ovat n 4-16 välillä (voiko vaikuttaa koneen käyntiin?). Korvasin ne varalta vanhalla mutta ehjällä sarjalla. Nyt ohmit n 8-10/piuha.

    - Ajoituslamppu vilkuttelee melko tasaisesti joka johdosta. Voisiko olla viallinen tulppa? Nelikärki Boscheja en onnistunut löytämään niin paikoilleen meni "tavalliset".

    - Jakajan ohjausboksin maadoitus oli vaihtovirtalaturin rungossa. Ajattelin että saattaa ottaa häiriötä laturista ja siirsin maadoituksen koriin.

    - Oioin ja lyhensin virranjakajaan liittyvät johdot tarvittavilta osin (oli kiepillä) mahdollisten häiriöiden minimoimiseksi.

    - Putsailin ja rapppasin liittimiä ja kontaktipintoja sekä kiristelin muutamia abikoja.

    - Sytytysjohtojen järjestys on tarkastettu ja myös se että ykkösen piuha on oikealla kohdalla.

    - Totesin että vaikka konetta ei ole aukaistu tai edes jakajaa irroitettu paikoiltaa muutosten yhteydessä, vanhat ajoituksen tussimerkit eivät jostain syystä ole enää likimainkaan samalla suunnalla kuin vuosi sitten säädön jälkeen. Menee rajusti aikaisemmalle päin, jotta ajoitus on lampun mukaan suunnilleenkaan kohdallaan. Syytä tähän en tiedä, mutta voiko tuossa olla ratkaisun avain?

     

    Tämän tuotoksen olemassa olo kertonee sen että onglema ei poistunut edellä mainituilla toimenpiteillä. Korkeintaan helpotti minimaalisesti noin perstuntumalla. Olenko missannut jotain oleellista ja  mistä siis kannattaisi jatkaa vian hakemista? Onko jakaja tai ohjain sökö vai onko noissa jotain perusvikaa joka voisi aiheuttaa kuvattuja oireita? Hyllyssä on kärjetön kiinalainen, jota en ole vielä uskaltanut alkaa vaihtaa paikoilleen (ne "prikat" ja molskis...). Onko jokin kikka kolmonen jolla pääsisi sisälle sytkäpuolen elämään tai voisi edes todentaa että sytytys se on joka vian aiheuttaa? Voiko kone käydä niin paksulla että kipinä ei riitä eli vika olisikin säätämättömässä kaasuttimessa? 

     

    Kiitos jo etukäteen.

     

  5. 22 minutes ago, P_Valtonen said:

    Ai? No sitten on wbx/typ4 kärjetön, jos oli kasaamani kone. 

    Jos taas 1600 CT, jossa mäntä oli muuttunu putkeksi, niin siinä oli alkuperäinen ct jakaja.

     

    Molemmissa ovaali liitin. Voi asentaa mekaanisesti ja sähköisesti ristiin. Onko sama ennakko, viisaammat saa tähän vastata 

    Se kasaamas. Nyt alkaa muisti palautua itselläkin. Kirjaimet wbx tais olla keskusteluissa silloin mukana. Tämä tieto riittää. Kiitos! 

  6. Mun luetunymmärtämisellä molemmat korokkeet on vanhempiin kupliin. Oma on -74 niin ei taida passata... 

     

    Tämmönen se tietty pitäis olla, mutta ajattelin että jos yrittäis askarrella osaavan hitsarin avustuksella tämmösen, vaan eipä käykään doghouse kanssa. Instasta löyty edellisen linkin ketjusta nimimerkki Jaison710, joka tekee näitä, vaan tuommosen tekemiseen ei enää kyvyt riitä ja ostamalla tuskin tulee juuri edukkaammaksi kuin tilata csp:ltä... Ja paluu alkuruutuun on todellisuutta mutta mietintä jatkukoon.

  7. 7 hours ago, JM said:

    On. CSP myy,  aika kallis. 

    Näinpä näyttäis olevan... Fiksu mutta turhan kallis. Miten alareunan raottaminen vaikuttaa jäähdytykseen? Kuvittelisin että lukkomekanismiin irrotettavan jatkon värkkääminen vois olla helpompaa vaan onko hyödytöntä? Jotain kiinteasti asennettavia kaupallisia sovelluksia näytti ainakin vanhempiin laitoksiin olevan olemassakin. 

  8. 19 hours ago, Tutkija said:

    Cool air kittiä vaan konepellin sarantoihin niin ongelma poistuu... nimimerkillä kokemusta on kyseisestä ongelmasta. Umpiluukku ja isompi moottori kuin 1300 on tuhoisa yhdistelmä näillä lämpötiloilla,alkaa bensa kiehumaan. Ei se tehdas turhaan lisännyt aukkoja konepeltiin isommille moottoreille.

    Onko olemassa kittiä, joka paikoillaan luukun saisi kiinni myös kokonaan? Aircooledin setti jättänee luukun aina yläreunastaan auki? Joskus sadekin pääsee yllättämään ja konehuone saanee liikaakin jäähdytystä (lue vettä) luukun raosta? 

  9. Yksi bocar 34 keskellä, ei ainakaan vielä tuplia, mutta ehkä vielä joskus... Ja vielä esilämppärit kiinnikin. Ei taida tilannetta ainakaan parantaa... 

     

    Eli en ole yksin lämpöongelman kanssa. Oma kone kans säädetty hiukan rikkaalle. Nyt alkaa hirvittämään että kone käy taas-ajossa liian laihalla. Ei huvittas konetta sen takia särkeä ja kun ei ole mitään millä seosta mitata...

     

    Löytyykö keneltäkään yksinkertaista ratkaisua miten tilannetta voisi parantaa? 

  10. 3 hours ago, Tutkija said:

    Ennemminkin syynä on bensan ylikuumeneminen kuin sytytyksen puute,eli konehuone kuumenee liikaa. Wbx jakajassa on keskipakosäätöinen ennakonssätö joten ulkopuolella olevissa osissa ei ole kuin vahvistinyksikkö joka yleensä toimii tai sit ei ollenkaan.

    Tässä vois olla perää. Konehuoneessa ei ollut pelkästään lämmin kun kannen aukaisin. Mistä tai miten tuonne saisi helpoiten lisäjäähdytystä?

     

    Kaikkien jäähdytysosien pitäisi olla alkuperäisiä. 

  11. 4 hours ago, hpa said:

    Venttiilien säätö ensin, sitten muut moottorin säädöt ja kaikki pellit ja tiivisteet paikoilleen. Vakiokaasuttimen kanssa pitäisi olla käytössä suunnilleen yhteensopiva jakaja, jossa alipaine -ennakko toimii.  

    Venttiilit on säädetty vasta, pellit ja tiivisteet löytyy. Kaasari-jakaja -pari (bocar 34 ja wbx jakaja) taatusti jotain muuta kuin tehdas on suunnitellut, mutta kone on saatu dynossa vapun tienoilla noilla toimimaan hyvin tai ainakin niin hyvin kuin kaasari antaa myöten.

  12. Sattuipa eilen ja tänään: suht rauhallista "moottoritie ajelua" eli tietöiden vuoksi keskinopeudella noin 75 noin 30km. Kun jalan nostaa kaasulta, kone hyytyy, rykii ja alkaa paukuttamaan putkeen. Tänään hyytyi kokonaan. Pari minuuttia ihmettelyä ja taas mentiin. Seuraavaan sammutukseen asti, tällä kertaa odoteltiin noin 15min ennen kuin heräsi. Mikäs voi olla? Lämpö varmaan juurisyy (ulkolämpö ehkä +25). Sytytysongelmalta haisee? Jakajana wbx(?) elektroninen ulkoisella älyllä ja siilijäähdytyksellä. Olisiko ideoita missä vika tai miten ehkäistä tämän tyyppistä oireilua tulevaisuudessa? 

  13. 1 hour ago, x-pj said:

    Luulisin ettei kapeammalla ropelilla saa juuri minkäänlaista puhallusta aikaiseksi. Siipien kokoa suurempi merkitys lienee sillä raolla joka jää siipien ympärille.

    Tuo ajatus oli itsellänikin... 

  14. On dh ja oikea puhallin oli paikoillaan. Hyllyssä romujen seassa oli ja on kapea malli. Mietiskelin että jos sen lykkäis paikoilleen väliaikaisratkasuksi kunnes saan leveän käsiin. Enpä taida tehdä niin kun leveä puhallin löytyi jo.

     

    Ihan mielenkiinnosta kyselin onko tietoa kuinka paljon eroa on kapea vs leveä? Periaatteessa siipipinta-alassa on kymmenien prosenttien ero mutta onko vaikutus jäähdytykseen sama vai vielä suurempi? 

  15. 4 hours ago, peruskallio said:

    Koeta löysätä puhallinkopan päistä  ruuveja, (imusarjan läheltä, 1kpl per pää), kyllä se jonkun sentin paikallaankin varmasti nousee.

    Tämä auttoi 👍 mahtui juuri ja juuri pois paikoiltaan. 

    Syykin selvisi, puhaltimen runko on pettänyt (kai metalli väsynyt) kiinnitysmutterin alta. Ei siis korjattavissa Luulin jo että varaosa löytyi suoraan hyllystä, vaan tuo onkin noin 5mm matalampi imeisesti ei Dh versio... Mahtuis kai tuokin kotelossa pyörimään mutta mikä on vaikutus jäähdytystehoon yms vai onko jotain muutakin haittaa?

  16. Juu ei. Jumissa ollaan. Pitäis nostaa puhallinkoppaa pari senttiä että sais laturinjalan niin ylös että puhallin mahtuisi tulemaan pois paikoiltaan. Tai imusarja pitäis saada pujoteltua pois välistä. Sehän sieltä ei tule kun esilämmitysputket rälläköimällä. Eli umpisolmu on valmis. En haluais purkaa puhallinkoppaa, joten ainoa vaihtoehto lie irrottaa puhallin paikoillaan? Hyviä patentteja miten se parhaiten onnistuu vai onko jotain muuta mitä en nyt vaan tajua (ei yllättäis). 

  17. 3 hours ago, peruskallio said:

    Löytyi ne kitisevän puhaltimen osat, ravistikin jo aikalailla kierroksilla. Tuo ura holkissa on paljon matalampi toisella puolella.

    A24BB082-EA3C-4FB3-87A6-1E47F4926C6E.jpeg

    4D6ADE48-7472-46FE-9D1D-AA8055123D13.jpeg

    No toivottavasti tuollasta ei löydy 😮 

     

    Siis jos solmu aukeaa. Kaikki osat on niin hyvin solmussa toisissaan ettei mikään lähde irti. Siis tallissa jo... 

  18. 31 minutes ago, peruskallio said:

    Saa paikallaan irti, konetta ei kauheasti tarvitse purkaa.

     

    Omassa motissa laturinjalka hankala irroittaa kun ahdin on sen päällä, olen ottanut ropellin paikallaan irti ja tämän jälkeen laturin saa nostettua pois (Vaihtovirta).

     

    Vakiommassa koneessa pääsee varmasti helpommalla jättämällä ropellin paikalleen ja irroittamalla laturinjalan sekä imusarjan. tasavirtalaturilla varustetusta ei muistikuvia...

    Siis aika vakio on koneen ulkoinen olemus. Eli imusarja ja laturinjalka irrottamalla eteenpäin. Tällä mennään. Katsotaanpa mitä sieltä löytyy...

×
×
  • Create New...