Jump to content

speederbeetle

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Paikkakunta
    Karvia
  • Ajoneuvot
    Kuplat 1300 -72 ja-73 1303S -73

Recent Profile Visitors

522 profile views

speederbeetle's Achievements

  1. olihan se outo autotapahtuma jämillä, kun oli kuumaa, eikä satanu, harvoin osuu kohdalle 🙂
  2. hyvä homma, laitetaan nimi mieleen, varmasti kaipaillaan osia, kunhan päästään kartalle mitä kyseinen vehje vaatii, mutta onneksi pelleiltään tuntuu olevan ok, kuntoinen, esim ovet on melkein virheetömät, mikä tässäkohtaa on iso plussa, helmat se heikko lenkki, muttei mitkään susipahat nekään.
  3. tässä topikissa muuten oli aikasemmin puhetta vw 411/412, tiä sitte onko ihmisten mieleen minkälainen, mutta parivuotta on omaan talliin säilötty 411 4ovinen sedan -69vm, josta auto kyllä vielä tehdään kunhan edellinen projekti valmistuu 🙂
  4. kiitoksia tiedoista, siis kaksiritiläinen paikalleen, onneksi molemmat löytyy, niin on tässäkohtaa helppo vaihtaa, kun maalaushommat on kokonaan tekemättä. näky toi nykynen luukku olevan takapuolelta metallivaaleen sininen, kun auto taas on tavallinen vaaleen sininen (marina blue). ilmeisesti joku aikanaan " nuorentanu " jossakin yhteydes.
  5. kiitos ja kumarrus M3K, täältä näköjään sitä tietoa vain löytyy:) täytyy jossain kohtaa kirjoitella sinnepäin miten asian laita on. entäs tietääkö joku vielä noista moottoripellin ilmaritilöiden kohtalosta, missä kohtaa muuttuu 4 ritiläiseksi, ainakin tässä topicin autossa on 2 ritiläinen, mutta 4 ritilääkin nykyy -71 malleissa olevan.
  6. Nyt olis kuplatietäjille kysymyksen poikasta, ittellä on juurikin samanlainen 1302S -71 rakenteilla. näistä kuvista asia on helpompi esittää, eli kysymys kuuluu mistä löytäisi takalasin sisäpuolelle olevat ilmanohjaimet tai ilmasuulakkeet(mikä sitten oikea nimitys lieneekään? omassa kuplassa on aurinko polttanut päreiksi, ja näköjään uusia ei saa, paitsi niitä uudempia 6kpl satseja. kattoverhoilu olisi muuten asiallinen , mutta näiden puuttuessa pelti paistaa ilkeästi näkyviin. toinen asia samaan autoon on tämä moottoripelti asia, mihin kuuluu 2 reikäinen ja missä vaihtuu 4 reikäiseksi? tohon omaan on vaihdettu 4 reikäinen, mutta kukaan ei tiedä mikä siinä on ollut. museointi mielessä ja kovasti tehtäs mielellään sellanen kun sen pitää olla. eihän se toki asiaan vaikuta kumpi luukku siinä on, mutta jos jollakin löytyisi tietoa, niin otetaan mielellään vastaan :) hyvin säilynyt yksilö muuten tämä topikin auto, 1600 kone on kuplaan poikaa:)
×
×
  • Create New...