Jump to content

hezekiel

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Paikkakunta
    Häijää

Recent Profile Visitors

1181 profile views

hezekiel's Achievements

  1. Kevät keikkuen tulevi, onko polttoaineen suihkutusjärjestelmään siirtymistä harkitsevia kuulolla?
  2. Oli taannoin hankkeissa laittaa Kuplaan polttoaineensuihkutus mutta tekemättä jäi. Nyt olisi joutilaana BMW F800 läppärunko (läpimitta muistaakseni 2x 44mm) johon olen tehnyt suutintukin messingistä juottamalla, käy normaalimittaiset ruiskusuuttimet. Kaasuläpän asentoanturi paikallaan, imuilman lämpöanturille valmis paikka tukissa. Suorien alipainelähtöjen tilalle tehty kierteet ja laitettu banjot valmiiksi ettei törmää puhaltimen koteloon. Imuputket ja silikoniletkut mukaan. Sovitettu vuoden 1971 auton konehuoneeseen ja käy hyvin ainakin vakioiden 2-reikäisten imusarjojen kanssa. Suuttimet eivät kuvista poiketen kuulu kauppaan. Pari uutta pestävää verkkomallin ilmansuodatinta matkaan. Hinta 100€ ja löytyy Sastamalasta. Posti/MH kuljettanee myös. Parhaiten tavoittaa soitto tai txt O5O-3I37646 Ohessa pari kuvaa:
  3. Tästä hankkeesta (siis henkilöauton muutos T1-luokan ajoneuvoksi) saadaan ehkä loppukuusta vähän lisätietoja: http://valtioneuvosto.fi/hanke?tunnus=LVM005:00/2018
  4. Tämä nyt ei liity polttoaineen suihkutukseen juurikaan, mutta topicci lienee muuten sopiva: Jos virranjakaja poistetaan ja reikä tulpataan niin pitääkö käyttöakselin pysyminen paikoillaan jotenkin varmistaa vai pyöriikö siellä ilman sen erityisempiä toimenpiteitä?
  5. Onko ollut ongelmia että pumppu horii ilmaa vajaalla tankilla jos käytetään ruiskulle alkuperäistä tankin imuliitäntää? Joskus taannoin tein toisen merkkiseen auton tuollaisen virityksen ja käytännössä oli pakko pitää tankki aina vähintään puolillaan. Painepuolen bensalinjaksi teräs, PVC vai PUR?
  6. Jep, kiitoksia vastauksista! Tosiaan, Citroën-malleissa BX ja XM on keskivaimennin joka täyttää kriteerit näiltä osin. Saa tarvikkeena kohtuullisen edullisesti.
  7. -68 auto ja SSP 8-spoke aluvanteet (5,5x15" ET30). Toimiikos tuollainen 165R15 renkaalla madalletussa autossa vai uskaltaako katsella 185/70R15 taakse jos sellaiset löytää?
  8. Missähän myytäisiin äänenvaimentimia joissa on tulo ja lähtö samassa päädyssä? Jotain jenkkivaimentimia (Dynomax, Flowmaster) on, mutta ne ovat 2,5" kokoisina vähän turhan isoja. Tekisi mieli päivittää käärmeenpesän jälkeen poikittain asennettu pikku Simonssi sellaiseksi Sidewinder-tyyppiseksi jos saisi vähän ihmismäisemmät melutasot aikaiseksi.
  9. Uudet SSP 8-spoke aluvanteet kun ei kerran käytettyjäkään tahtonut löytyä. Toimiikos tuollainen 5,5 leveä ET30 vanne 165R15 renkaalla madalletussa autossa?
  10. Jatkan tähän vanhaan kun aihepiiri liippaa sopivasti aika läheltä: Kone 1600 miedolla virinokalla ja käärmeenpesällä, 1x DRLA 40. Seosmittarin mukaan mennään tukevasti rikkaalla koko ajan, ainoastaan kevyellä kaasutuksella jostain 3500rpm pinnasta käy aavistuksen verran vähemmän rikkaalla. Kaasuläppiä oli ruuvattu aika isolle joutokäynnillä, päästin läpän säätöä takaisin ja avasin ohitusilmakanavia sen sijaan. Samaten bensan pinta oli useita millejä liian alhaalla. Kaasarissa on tällä hetkellä: Kurkut 28 Pääsuuttimet 150 Seosputket 9164.2 Tk-suuttimet 52 Tksp 7850.1 Ilmasuuttimia oli tinailtu ja porailtu joten mahdotonta sanoa. Kannattaisiko harkita 30mm kurkkuja? Minkä kokoiset ilmasuuttimet ostan että pääsee noista poratuista eroon? Tyhjäkäyntisuuttimia voinee pienentää koska seosruuvit ovat vain 1,5 kierrosta auki ja pienellä kuormalla mennään rikkaalla?
  11. Pitäisi saada maantieajoon tolkullisemmat välitykset. -68 1300 autossa oletettavasti on se 4.375 joka ei matalien renkaiden kanssa oikein menettele isommissa vauhdeissa. Mikä on järkevin tapa lähteä tuota korkaamaan? Koettaa löytää laatikko 3.875 perällä ja toivoa että se on kunnossa? Hankkia itse perävälitys ja vaihtaa se? Tuntui olevan noita vetopyörästön versioitakin ihan riittävästi eli vaihteiston tarkka malli pitää ainakin tsekata.
  12. Katselin tässä auton mittaritaulua hiukan tarkemmin. 1968 ei varmaan ollut merkkivaloa sumareille tai takalasin lämppärille? Eniten silti ihmetyttää ATF-valo, onko kyse automaatin mittaristosta joka tähän on vaihdettu? Minkä ikäisissä ajopeleissä on kaikki kyseiset merkkivalot?
×
×
  • Create New...