Jump to content

Culmen

Members
  • Posts

    60
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Culmen

  1. Myydään tölkin ratti. Sopii myös myöhäispallikseen. 50€ + mahdollinen XL paketin lähetysmaksu. p. O4O 526 677kolme
  2. Mistähän löytyisi kauppa/toimittaja joka myisi nahkaisia palliksen rattii (halkaisia n 45cm) sopivia ratinsuojuksia. Löytyiskö linkkiä? Kohtuukaivamisella olen löytänyt suojuksia vain pinirattisiin nykyautoihin.
  3. Onko se niin että se startin pyöritys nopeus muuttuu oleellisesti kun kyse on kylmästä tai kuumasta koneesta? Eikös se kone kumminkin tärähdä käyntii heti kun se pyörähtää? Kuumana startti wowwaa todella vaivalloisesti eikä kone käynnisty ennen kuin systeemi jäähtyy siten sen vastukset pienenee.
  4. Kiitokset vinkeistä. Startin rele ei,auttanut. Kokeilin starttaamista yhdistämällä solenoidin suoraan akun plus napaan. Kuuman koneen starttaaminen oli tälläkin tavalla hyvin vaivalloista, ehkä marginaalisesti pirtämpää kuin releen kautta. Kone ei kuitenkaan käynnistynyt. Suoraan akulta startatessa uuden akun tulisi pyörittää uutta starttia jonka taas pitäisi käynnistää kunnostettu, uusi 1600 cc moottori. Moottorin ollessa kylmä/jäähtynyt kone starttaa hyvin, mutta systeemi kyykkää kuumalla koneella. Tsekkailin startin maadoitusta mittaamalla startin ja rungon välisen vastuksen monitoimimittarilla. Oli kuin yhtä rautaa, 0,00 ohm. Puolan releen testaus on vielä tekemättä. Paljonkohan kunnossa olevan puolan tulojännite tulee olla niin että antaa vielä kipinän. Mitähän vielä tulisi testata? Ajatuksia?
  5. 1967 6V Kupla ei käynnisty kuumana. Kylmänä starttaa kohtuu hyvin mutta ajon jälkeen moottori ja sähkölaitteet kuumina starttimoottori pyörii tosi laiskasti eiks kone jaksa käynnistyä. Tähän mennessä on vaihdettu uusi startti ja pusla ja maajohdot akulta runkoon ja laatikosta runkoon uusittu sekä liitokset putsattu. Akku on 6V Optima Red Top. Akkukaapeli ja -kengät on uusia. Yhden mittauksen perusteella kuumana akun startatessa napajännite putoaa 6,2 -> 5,1…4,7V ja humpaa. Startin solenoidiilla jännite on vielä tätäkin pienempi, samoin puolan, todennäköisestl. Kylmänä en ole jännitteitä mittaillut. Mitähän voisi kokeilla seuraavaksi? Vai onkohan vain uskottava että pääosa johdoista ja sähkölaitteista on 55 vuotta vanhoja ja upgreidata sähköt 12 Volttisiks.
  6. Otin -67 projekti Kuplasta kytkinvaijerin pois ja huomasin, että kytkinvaijeri oli märkä ja tuoksui vahvasti bensalle. Voisikohan syynä olla besalinjan vuoto tunnelissa? Onko olemassa mitään fiksua tapaa selvittää vuotaako putki? Tällä hetkellä bensatankki ja moottori vielä irti. Uuden bensalinjan laittaminen on sen verran työläs operaatio ettei sitä ihan varmuuden vuoksi viitsisi tehdä.
  7. Myydään 100 x 140 cm pala valkoista ei perforoitua kattoverhoiluvinyylikangasta. 40€ O4O 526 677kolme
  8. Löytyykö keneltäkään palstalaiselta pieni pala sileää Kuplan lotus white verhoiluvinyyliä? Myydäänköhän sitä tai replikaa missään metritavarana?
  9. Mun myöhäispalliksen liukuoven lukkoon ei ole avainta. Onnistuukohan lukkopesä purkaminen ja uudelleen sarjoittaminen olemassa olevalle avaimelle ilman liukuoven lukon alkuperäistä avainta.
  10. Ostetaan myöhäispallokeulaan sopiva liukuoven lukkopesä tai koko lukko. Lukkoon sopiva avain olis plussaa. Vastauksia tänne tai puhelinnumeroon o4o 526 6773
  11. Kiitokset. Nyt ei jää kattoverhouksen laitto ainakaan ohjeista kiinni.
  12. Kiitokset asiallisista vastauksista. Pitää sitten ottaa kaarista mitat ja leikata nuo kaksi levyä. Takaosa ja varsinkin takaoven saranoiden ympäristö kuitenkin mietityttää et miten sen saa siististi hoidettua.
  13. Tarkoitus olisi laittaa -77 pallokeulan takaosan kattoon verhoilu, jossa verhoilumateriaali liimataan taipuisan vanerin päälle. Vanerin ruuvaisin sitten takaosan kattoon. Löytyisikö keneltäkään / mistään valmiita malleja tai kaavoja, joilla vanerin voisi leikata valmiiksi paloiksi ilman sovitteluja.
  14. Jatkoin KimmoH’n mallilla kun mun renkaan halkaisijakin on sama. Kokeilin ja säätöpalamadallus pelittää ja säätövaraa on riittävästi. Nyt olisi kaupan todella vähän käytetyt palliksen droppiolat. Tulipahan taas todettuu oikeeks lause "if it ain't broke, don't fix it". Nyt pitäis miettii sopivia laadukkaita iskareita. Onko suosituksii?
  15. Tukivarret ja säätöpalojen pultit liikkuu asteissa saman verran. Kun säätopalan pultti on hahlon yläreunassa niin tukivarret ovat vapaana lähes vaakasuorassa. Käännettäessä akselia tukivarret kääntyvät noin 20 - 30 astetta. Samoin säätöpalan pultti. Se ei kyitenkaan mene ”säätöalueen” loppun hahlon alareunaan vaan jää noin sentin verran vajaaksi (kuten kuvissa). Kun tulivarret ovat vapaina niitä voi kyllä vääntää alemmaksi mutta jousipakka palauttaa ne takaisin kuvan osoittamaan asentoon. Oiskohan säätöpala hitsattu jokin muu viritelmä mielessä. Menee mielenkiintoseks et mitenkähän jatkais projektii.
  16. Laitan oheen parempia kuvia näyttämään kuinka paljon akseli kääntyy ja missä asennossa ylä ja alaputken säätöpalojen tapit ovat kun sitä on käännetty niin pitkälle kuin menee. Kolmannessa kuvassa on vapaasti olevat tukivarret max. säätöjen asennoissa. Tuota alemmaksi ei tukivarret käänny ja vaikka niiden kulma vapaana on aika hurja niin olat ja renkaat asennettuna ja auton paino päällä tukivarret on vaakasuorassa. Orkkis olilla keula jää liian ylös. Jos pudottaa niin nivelet on aivan linkussa. Droppiolilla taas akselin säätövara loppuu kesken ja renkaat ei mahdu kunnolla kaariin. Ajatuksia?
  17. Kiitti. Olen jo yrittänyt säätää keulaa sopivaan korkeuteen niin että bussin ajettavuus ois hyvä. Tarkoituksen ois laittaa droppiolat säädettävään akseliin mut tuntuu että säätövara loppuu kesken. Combolla 185/60 R15 rengas, droppiolat ja säädettävä etuakseli en saa nostettua keulaa tarpeeksi. Akselia käännettäessä keulan nostamiseksi renkaan ollessa irti vastaan tulee pallonivelien pohjaaminen. Tällöin säätövarasta on käytetty noin 60 %. Säätöpalan pultti jää silloin noin sentin verran ala-asennosta. Kun säätöpalan kiristää siihen asentoon ja keulan laskee maahan renkaille, tukivarret ja nivelet kääntyvät ok asentoon ja suoraan, mutta renkaan ja kaaren väliin jää vain sentin verran. Mitenkähän tuota etuakselisto voisi kääntää niin , että saa koko sen säätövaran käyttöön? Vai olisikohan tuossa combossa miettimistä.
  18. Paljonko myöhäispalliksen säädettävän etuakselin säädöllä voi nostaa/laskea keulaa? Missähän kohtaa säätöä (säätöpultin asento) etupää on samalla korkeudella kuin orggisakselissa? Akselin tyyppihän ei tietysti ole tiedossa mutta noin niinkuin yleensä. Löytyiskö empiiristä senttitietoo?
  19. Uus sitaateissa tarkoittaa uutta käytettyä samanlaista kuin entinenkin. Kaaviot olen tutkinut. Hämäräksi kaaviossa jäi ne ohuet mustat viivat joita Paxtonin kirjassa sanottiin etteivät ne ole johtoja vaan laitteen kautta maa kytkentää. Mikäli oikein ymmärsin :-/ Tuo x-pj’n kuva on hyvä. Kiitti. Löytyis vielä liitin johon tuon mustan johdon kiinnitän. Pitää etsiä huomenna. Tai saa antaa vinkkejäkin.
  20. Mitenkähän vuoden -77 Pallokeulaan kytketään ”uuden” bensamittarin piuhat mittariston alla. Vanhalla asennuksella mittari ei toiminut. Kuvassa nurin käännetty mittariston taustapuoli - bensamittari ja jännitteen tasaaja.
×
×
  • Create New...