Jump to content

Maakari

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Maakari's Achievements

 1. Kyllä noi Jarkin kuvat näyttää miten tarkkana korin ja pohjan suhteen saa olla. Kiitos, hillitsee vähän sokeeta ostomaniaa!
 2. Kiitos taas Jarkki kuvista, kertoo tuhat sanaa. Ja on kyllä päältä hämäävän siistin näköinen! Oliko astinlaudat vielä hyvin kiinni, vai rajoittuiko mätä "vain" lämpökotelon alaosiin ja pohjaan?
 3. Kiinnostaisi nähdä miltä auto näytti päällepäin ja erityisesti sisältä ennen sisustan repimistä. Olisiko sulla sellaisia kuvia ollut?
 4. Kiitos jarkki havainnollistavista kuvista! Mahtoi muutama tunti tallilla vierähtää ennenkuin pääsi takaisin teille. Vaikka yleisilme korin osalta oli näkemässäni autossa hieman siistimpi, eihän sitä tiedä ennenkuin repii kaikki matot ja nuuskii joka kolon. Pakko se vaan yrittää pitää pää kylmänä vaikka kädet jo vähän syyhyäisivätkin rahapussille.
 5. Huolenaiheet löytyivät lähinnä tuosta ympyröidystä alueesta. Nosturin tuki (kuvassa nro 10) oli ruosteesta puhki, joten olettaisin, että reiät lämpökanavissa olisivat olleet niillä seuduilla(?). Lisäksi nykyinen omistaja oli jotain paikkaa noille seutuville korin sisäpuolelta tehnyt. Netistä löysin tällaisen esimerkin: Katsomassani kuplassa astinlaudat olivat suht jykevästi kiinni, eikä astinlaudan kiinnityskohdissa osunut silmään läpimätiä kohtia. Muttereiden kohdilla tosin oli hieman oranssia väriä. Lisäksi helman reunasta (joka tuossa kuvassa näyttää vaalealta) oli paikoin massa irtoillut ja ruoste napannut pintaan. Tuumiskelen tässä vain, että onko mahdollista että lämmin ilma karkaa korin takaosissa (suunnilleen tunkin korvakkeen kohdilla), vai viittaisikohan lehmänhönkäily ylläolevan kuvan kaltaisiin reikiin. Kuten kuvassa, korin sisäpuolella oli matto jota ei nyt pystynyt irroittamaan, koputtelun perusteella oli kuitenkin kovaa kamaa. Putket moottorista koriin olivat kunnossa.
 6. Kiitos hyvistä vinkeistä! Yhden melko lupaavan kuplan kävin tosiaan katsomassa. Siinä oli oikeastaan kaikki Tanhiksen mainitsemat paikat kunnossa. Pohjasta en reikiä löytänyt ja pelti oli kovaa, myös astinlautojen kiinnityskohdissa ja korin sisäpuolella. Kokonaisuudessaan ainoastaan tunkinkorvakkeet olivat happaman näköiset myös niiltä osin mistä pohjaan kiinnittyvät, lisäksi lämmitys oli lehmänhönkäysluokkaa. Periaatteessa huono lämmitysteho ei ole maailmanloppu, sillä autolla ajelu sijottuisi lähinnä aurinkoisiin kesäpäiviin. Mutta se aiheuttaa huolta, että voihan varmaan tässäkin tapauksessa pinnan alta löytyä mätää vaikka päältä hyvältä näyttäisi. Ilmeisesti ruoste lämpökanavissa ei siis estä ajelua/katsastusta. Miten hanakka on ruoste etenemään tuolla? Jos tyytyy pelkkään kittailuun tai reikien paikkailuun, onko vaarana että mätä pilaa muuten hyvän korin?
 7. Terve kaikille, ensimmäinen postaus täällä. Kuplakärpänen puraisi viime keväänä, nyt tauti kehittynyt siihen vaiheeseen, että auto pitäisi ensi kesäksi saada. Paljon olen tietoa ahminut netissä ja muutamat käynyt omin silmin katsomassa. Ruoste tuntuu olevan lähes poikkeuksetta läsnä lämpökanavissa, joiden vaihto vaikuttaa taas olevan melko hankala homma aloittelijalle. Olisi kiva saada kokeneemman harrastajan näkemys kuinka yleinen ilmiö mätä lämpökanava on? Mistä tietää milloin kanavisto on akuuttia vaihtoa vailla, ja milloin tulisi toimeen tekemättä isompaa remppaa? Pitäisikö silloin jo huolestua, jos lämmin ilma karkaa harakoille eikä lämmitä kabiinia? Viimeisenä: olisiko kellään hinta-arviota paljonko korjauksen teettäminen maksaisi?
×
×
 • Create New...