Jump to content

JoniT

Members
  • Posts

    52
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by JoniT

  1. Joo jotain sen suuntaista kirjoittelua olen lukenut ettei 16 A automaatti tahdo pysyä ylhäällä. On kyllä sen verran halpa kapistus että taidan hankkia ihan testimielessä.
  2. Oli jo tarkoitus alkaa niputtamaan takapäätä. Pyörittelin kuitenkin noita konehuoneen sivuhyllyjä käsissäni hetken ja totesin että taitaa olla parempi tehdä kokonaan uudet. Tiivisteen kourut pitää vielä naputella jostain ohuemmasta pellistä. Tässä olisi kyllä pistehitsivehkeet hyvät. Tekeeköhän niillä halvoilla puuilon yms. vehkeillä mitään?
  3. Takahelma tuli myös korjattua. Olin jo vähällä tilata ruotsista uuden, kun oli niin hankalan näköinen ehjättävä. Täytyy sanoa että sitä se vähän olikin kun on kaareva vähän joka suuntaan. Onnistui kuitenkin lopulta ihan hyvin. Edit: kuvien järjestys näemmä mitä sattuu..
  4. Perä alkaa olemaan suht hyvällä mallilla.
  5. On sama vinssi. Pistä vaikka puhelinnumero yv niin voin laittaa whatsapilla videon.
  6. Välillä pitää päivittää työkaluja. Enää ei jousta eikä tarvii veivata😁
  7. Kuskin puolen takapää edistyy nyt hyvin.
  8. Koppa piti vielä varmuudeksi käyttää pohjan päällä, kun ei yhtään muista minkälaisella tarkkuudella sitä tuli viimeksi turattua😁
  9. Nyt tuntuu kuitenkin olevan taas virtaa kinttaissa ja korityöt on saatu hyvälle alulle.
  10. Tämä projekti on kärsinyt valitettavan suuresta motivaatiopulasta. Pohjalevyn sain kuitenkin jotenkuten kursittua kasaan viime talvena. Tämän kummempaa kuvaa siitä rojektista ei sitten taida ollakaan.
  11. On kyllä varsin pätevä kone. Sillä tosiaan voi tällänen tumpelokin tuntea ajoittain osaavansa hitsata😉 Automaattisäätö toimii loistavasti ja valokaari syttyy välittömästi👍🏻
  12. Motivaatio saavutti lopulta myös Pöytyän perukan! Pohja käytiin puhaltamassa kaverilla. Nyt se kuntoon ja epoksi päälle, sen jälkeen takaisin korin kimppuun! Tuli hommattua uusi miggi ja tyssäyskone. Nyt on ilo painaa🤩
  13. 1. Turun superkoneistus Raisiossa, Moottorikoneistus Ojala Kaarinassa, Virtasen koneistamo Salossa. Kampiakseli, kiertokanget, kannet, kampikammio, ja halutessa nokka mukaan. Kampiakselin kaveriksi kannattaa laittaa vauhtipyörä, paineasetelma ja hihnapyörä ja tasapainottaa samalla. Virtasella onnistuu ainakin. 2, 3, 4. Koneistamolle 5. Uudet 6. Nokka koneistamolle tarkistukseen tai uusi. Hinnassa tuskin suurta eroa. Uudet esim. febi nostajat. 7. Pinnapultit irti niin on kivampi käsitellä ja puhdistaa. Samat voi hyvin käyttää jos kierteet ehjät. 8. Meisselillä vääntää lohkon ja pakeliitin liitoksesta. Tiiviste pitää lujasti kiinni. 9. Haynesin kirjasta ei tietoa, alfamerin kokolailla turha tässä hommassa. "Miten kokoat vw kuplan moottorin"-kirjassa hyvin seikkaperäiset ohjeet. Suosittelen hankkimaan jos jostain löytyy. Jos ei niin multa saa lainaan. 10. Keinuvivut ainakin kannatta purkaa ja tarkistaa että kaikki lukkojouset on ehjät. Ja öljypumppua voi vähän silmäillä. Ja termostaattia. Ja...
  14. Juu, ymmärsin kyllä. Näinhän se on helpoin tehdä👍
  15. Pohjan odottaessa sopivia hiekkapuhalluskelejä, aloin työstämään koria ja heppailemaan lämpökoteloita paikalleen. Äärimmäisen hidasta puuhaa, kun on niin monta ehjättävää kohtaa niin pitää tarkkaan miettiä missä järjestyksessä mitäkin tekee.
  16. Päiväkäynti Vesilahdelle tuotti kasan erittäin ensiluokkaisesti käsityönä tehtyjä peltiosia. Arvostan. Jos jostain voi sanoa että parasta mitä saa niin näistä voi. Nämä ukot ovat valitettavasti harvassa. Kiitokset vielä Mikalle pajan ja autojen esittelystä! Pohjan ainutta mätäpaikkaa aloin ehjäämään kunnes kaasu loppui.
  17. Korin nosto paljasti viimeistään peltitöiden laajuuden. Pohjassa sitä ei ole nimeksikään, mutta korin parissa saa askarrella enemmän. Sopiva apu löytyy onneksi Vesilahdelta👍🏻 Kuvat puhukoot:
  18. Joo kynnyskoteloista soittelinkin sulle kesällä. Palaan asiaan lähiaikoina.
  19. Siinä määrin joutuu koria pälhimään että päätin hepata pari tukiputkea lisää. Takaa meinasin kiinnittää korikiinnikkeistä grilliin, mutta niille pitänee tehdä ennen nostoa vähän jotain... Tai sitten täytyy tehdä joku väliaikainen kiinnityspatentti jotta pystyy korjaan noi grillissä. Eiköhän se ennen lumia jo pyöri!
  20. Hyviä pointteja. Siinä ne nyt kuitenkin on, eikä varmasti petä🤣. Luulen että noiden hitsipaikkojen siistiminen vie projektin kokonaistyömäärästä aika minimaalisen siivun. Maalauksen kannalta tämä ei tosiaan kyllä ole paras ratkaisu.
  21. Sunnuntai puhteeksi korin tuenta.
  22. Ja varmasti tulee jos kohdalle osuu!
  23. Aihio on tosi hyvä. Toki peltitöitä myös runsaasti mutta loistava lähtökohta. Herttavalot tallessa ja pokatut ovet tosi hyvät. Luulen että puhallan tolla omalla pikkupöntöllä, hiekalla, sen uudestaan varovasti kaukaa ja pienellä paineella.
  24. Hyvinkin todennäköisesti sama yksilö.
  25. Hauskana yksityiskohtana autoliikkeen niitatut tunnukset molemmin puolin.
×
×
  • Create New...