Jump to content

tyyppi3

Members
 • Content Count

  88
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Orivesi
 • Ajoneuvot
  VW 1600 TL (type3) -69

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Niinhän se tietysti on. Toivottavasti käypänen lohko löytyy, vinkkejä otetaan vastaan.
 2. Lievää edistystä. Verhoilut meni paikalliselle räätälille (Sinistra), joka lupasi hommailla tarpeet ja varmaankin myös asentelee paikoilleen, kun on kumminkin alan ammattimies. Jarrutkin alkoi löytyä. Kannet ja pytyt meni myös paikalliselle verstaalle hoitoon. Isompi propleema taitaa olla nyt moottorilohko. Siinä on ollut alusta alkaen säröjä siimapyörän päädyssä vasemmalla ylhäällä (öljykanavan seinämässä), eli tihkuttaa läpi. Aikoinaan tuota korjattiin metalliverkolla ja kemiallisella metallilla, mutta näytti siltä, että lämpötilan vaihtelu on saanut sen ainakin reunoiltaan irvistelemään. Yritin tuota tiivisteliimalla parannella, mutta lieneekö kumminkaan pitkäaikainen ratkaisu. Sattuisiko olemaan nurkissa ehjää kolkin lohkoa? Eli kolmepulttinen takarautakiinnitys, kahdella öljyventtiilillä ja öljytikun putki alhaalla laippaliitoksella kahdella ruuvilla (lieneekö nuo tarpeelliset speksit). Laitanpa vielä ostopalstalle ilmoituksen. Jos ei tuollaista lohkoa löydy, laitan riskillä tuon hiukka ramman takaisin ja toivon parasta.
 3. Kiitos Tero87, eli sain hyvän pukin lainaan tuosta 1/2 km päästä.
 4. Onko kellään ylimääräistä moottoripukkia (myydä/vuokrata/lainata/lahjoittaa) joko lattialle tai ruuvipenkkiin?
 5. Päivitellääs vähän. Nyt on koppa ja pohjalevy nipussa, ja aina kun on aikaa on tullut johtoja, jarruja, irtokilkkeitä ym ruuvailtua paikoilleen. Ei se kovin nopeaa hommaa ole kumminkaan, tahtoo aika mennä osien haeskeluun, kun ei oo niin järjestelmällinen luonne🤓. Jarruneste tuntuu aika vaikeasti valuvan säiliöstä. Onkohan siihen jotain kikkakolmosta, vai pitääkö vaan valutella eri suunnista ja pumppailla ankarasti? Kattoverhoilu varmaankin menee vaihtoon. Kyllähän se muuten kohtuullisessa kunnossa on, mutta kun pitää joitain kohtia (C-pilareiden jälkiasennus ilmanpoistoreiät vedettiin tukkoon) paikkailla, jää kellastuneeseen vinyyliin nähden varmasti värieroa. Mottia ajattelin purkaa sen verran, että kurkkaa kansien alle. Se on kumminkin hyvästä ajokunnosta 15v sitten pitkäaikaispysäköity, eikä pitäisi olla pahasti väljistynyt. Moottoripukki voisi olla hyvä, täytyypä laittaa OSTO-palstalle viestiä. Jospa sen vielä saisi kesäksi ajoon ... (ensi)
 6. Löytyykö muuten tietoo, minkä milliset reiät on alimmaisen listan kiinnikkeillä. Mulla ne on hitsattu joskus umpeen, mutta jos tekis uudet niin niistä vois kotelosuojaa suhauttaa ulommaiseen koteloon (joka ei oo lämpöputken kotelo). Samoin sen listan paikka pitäisi arvata suunnilleen oikealle korkeudelle.
 7. Kyllä hyvin hönkii, kun on noin kirkkaat lasit😎
 8. Kyllä termostaatit on. Juurikin ihmettelin, että mihin säätöön ne pitäisi vetää. Haynesin kirjasta löytyi, että kiinniasentoon +1 kierros paljetta venytykseen. Tää on varmaankin huoneenlämmössä
 9. Kiitos vinkeistä. Täytyypä testailla. Luulen kumminkin, että luotan pelkkään maaliin. Tyyppi3ssa on kumminkin isommat lämmönvaihtimet kuin kuplassa ja se ehjänä hönkii aikas kuumaa.
 10. Joo, vetelin massaa tiivisteen alapintaan, ja sopivasti se tuntui pidättävän kumia paikoillaan. Tuuppasin pohjan pihalle, ja nostettiin koppa sisään. Tarkoitus olisi vielä maalarilta "unohtuneita" paikkoja tiivistellä ja uittaa koteloihin jotain maalia (kotelosuojaa ei varmaankaan kannata harkita, kun lämpöputki hohkaa kuumaa vieressä).
 11. Kiitos vinkeistä. Toi alustamassa vaikuttaa hyvältä, täyttää pienemmätkin röpelöt.
 12. Pikkuhiljaa alkaa pohjalevy olla kuosissa. Mitenpäin olette laittaneet tuon pohjalevyn tiivisteen? Sileä puoli ylöspäin tuntuisi jotenkin vesitalouden kannalta paremmalta. Entäs miten tiivisteen saa pysymään paikallaan, kun koria naittaa?
 13. Joo, on alkuperäinen L50B DiamontBlau. Läpivietikumeja en oo vielä ajatellut. Muistaakseni ainakin suurin osa oli riittävän hyviä.
 14. Yksi välietappi saavutettu, koppa on taas kotona ja pintaväri päällä! Loksut ym ovat vielä työn alla, mutta nyt pääsee jo kasailemaan.
×
×
 • Create New...