Jump to content

leiska89

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Helsinki
 • Ajoneuvot
  -79 late bay

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eiköhän ongelma ole tässä juurikin hankautuneet johdot + kosteus. En ehtinyt ennen Lapin reissua löytää tuota vikaa, mutta pissapojan pumpun liitoksissa oli pitkin piuhoja valunutta vettä, jonka takia se ei toiminut, piuhat kuivaksi niin lähti pelittämään. Vilkkuongelma hävisi n. 1,5h ajon jälkeen eikä ole nyt moneen päivään ilmaantunut takaisin. Tod. näk. tuolta jalkapaneelin takaa on oik. vilkun plussapiuha jostain hankautunut ja samoin ajovalojen ja kosteus yhdistänyt piirit, nyt kun on kuivana niin ei yhdistä virtaa. Oik. etuvilkun kotelon reunoista oli päässyt vettä sisään, paikkasin umpion ja korin välisen raon silikonilla kun ei ollut muuta tähän hätään käytettävissä, nyt on pysynyt kuivana. Täytyy tämän reissun jälkeen katsoa nuo piuhat kunnolla läpi ja vaihdella ainakin vaurioituneet tai paikata sähköteipillä. Siihen ratin viikseen en oikein uskoisi, koska ilman ajovalojen kytkemistä vilkut toimivat viiksestä normaalisti. Tai kai sitä kaikki on mahdollista sähkövikojen kanssa 😅
 2. Hola! -79 pallokeulaan ilmaantui eilen jännä sähkövika (rankassa vesisateessa ajaessa), ajovalot kun kytkee päälle niin oikean puolen vilkut palaa jatkuvasti. Valot pois päältä toimii vilkut ja hätävilkut ihan normaalisti. Kokeilin ottaa vilkkureleen irti, hätävilkun kytkimen irti, takavalon liitännät irti, ei mitään vaikutusta. Oikean puolet vilkku syttyy heti kun kytkee parkit tai ajovalot päälle. Tällöin vilkuttaminen vasemmalle kyllä toimii, mutta kytkemällä vilkun oikealle ei kuulu releeltä mitään, tai sitten se rupeaa sirisemään hulluna, oikean puolen vilkut palaa koko ajan. Peräkoukun pistorasian purkamisella ja irti kytkemisellä ei myöskään ollut vaikutusta. Tulisiko kellään mieleen, mistä voisi johtua? Voiko olla maadoitusvika jossain ihan muualla, vai voiko oikean vilkun piiri saada jostain virtaa ajovalojen piiriltä? Kokeilin ottaa myös etulyhdyn kokonaan irti, silti palaa oikeat vilkut... sulakerasiasta kävin kaikki kontaktipinnat putsaamassa ja takavaloilta putsasin myös jo maadoitukset hapettumista.
 3. Hola! Mitä bensaa käytätte volkkareissanne ja miksi? Itsellä alla -79 pallis 4-tyypin pannukakkukoneella. Tähän asti (viime syksystä kun tuli hankittua) menty 98E5 bensalla. Pohdituttaa voisiko tässä käyttää myös 95E10? Ymmärtääkseni tuo etanolin lisäys syö letkuja, mutta tekeekö sitä jos reissussa tankkailee 95 ja sitten kun auto enempi seisoo niin täyttää 98:lla... nyt huidellaan norjassa niin täällä on niin suolaisen hintaista 98 😅
 4. Kiitosta infoista, omassa -79 palliksessa alkoi eilen Kilpisjärvellä oikea vilkku vinkkaamaan tuplanopeudella, ihmettelin olisiko vilkkurele hajoamassa (en ehtinyt tarkastelemaan vilkkuja ennen googlailua), mutta tämän ketjun tiedoilla osasin etsiä ongelmaa: oikean takavilkun lampunkannan hapettuma, pikkaisen putsaamalla korjaantui ja matka jatkuu kohti lofootteja.
 5. KimmoH, ihan vakio vaihteisto taitaa olla? (R-1-2-3-4). Tänään saatiin reilu 250km maantievälillä 10,3l/100km kulutus, ajovauhti oli keskimäärin n. 90km/h.
 6. Urbantoy, siis varsinaisesti ei ole vielä käryä kaupunkikulutuksesta, mainitsin vaan nuo ajokilometrit kun kyse ei ollut vielä myöskään puhtaasti matka-ajosta, tänään tulee sitten ajettua pelkkää matkaa.
 7. Nyt on ensituntumaa tämän hetkisestä kulutuksesta, n. 20km kaupunkiajoo ja 90km motarilla 90-95km/h vauhdilla niin 12,6l/100km oli kulutus. Weberin tuplakaasarit tässä, nyt kiinni 150 polttoainesuuttimet, 195 ilmat ja 55 tyhjäkäynnit. Meillä on kyllä kattoteline ja siellä 10litranen jerrykannu (koska täytyyhän sen näyttää vieläkin kivemmalta) mitkä varmaan tuo sen litran verran lisää kulutusta. Myöskin popup-katon reuna on n. 10cm vakiokattoa korkeampi.
 8. Moi! Hankimme reilu kuukausi sitten briteistä -79 pallokeulan jossa on uusittu 2-litranen type 4 kone, kiinnostaisi kuulla vähän muilta kokemuksia, että paljonko teidän pallokeulat syö satasella? (Myös kuplan koneella olevat) Lähinnä mietityttää kuinka alas se pitäisi / olisi realistista saada. Meidän veti n. 14-15l/100km ensimmäiset 2500km kun tuotiin se Skotlannin kautta koukaten Suomeen, sen jälkeen siinä alkoi tulla kaikenlaista käynnin vaivaa ja kaasareiden suuttimia vaihdeltiin ja virranjakajaa fiksattiin yms. jonka jälkeen kävi 60km/h vauhtia nätisti mutta kovemmalla vauhdilla meni rikkaalle. Tässä kuosissa maistui 17-18l/100km. Nyt siihen vaihdettiin kärjetön virranjakaja sekä reilummat ilmasuuttimet ja nyt kulkee kivasti pintakaasulla 80km/h vauhtia, tämän hetkisestä kulutuksesta ei ole vielä tietoa, mutta kuhan heitetään sillä seuraava reissu niin selkiää. Ennen tuota viimeistä huoltoa oli n. 60hp ja n. 120Nm vääntöä, nyt 72hp ja 140Nm, miltä nämä lukemat vaikuttavat? Vielä ei ole itsellä kauheasti tietoa eikä taitoa volkkareiden huoltamisesta, mutta eiköhän se tässä rupea käytön myötä kasvamaan. -Markku
×
×
 • Create New...