Jump to content

Pete Ghia

Members
  • Posts

    57
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Pete Ghia

  1. Oliko se niin, että kaikissa vakioaskeissa pääsee säätämään 1-2 vaihteen haarukkaa öljyntäyttöreijästä?
  2. Paruzzilta mä sain sen kulman kyllä. Pitääpä mitata uudelleen sen ylivuotoputken paksuus. Saattaa olla että tuli mittausvirhe, ja oon etsinyt liian tuhtia putkea tuonne.
  3. Moikka! Tuossa Ghian ja varmaan Kuplankin tankissa on 15,5 mm ylivuoto/huohotusletku. Osaatteko kertoa mistä tuollaista letkua saa? En onnistunut löytämään mistään metritavarana tai varaosana . Mitä siihen voi laittaa tilalle, 15,5 mm jähdytinletkua?
  4. Olen tässä jo jonkin aikaa pähkinyt sähköprobleemin kanssa. Vilkkurele ns. vuotaa, eli vilkut palaa koko ajan. Ne kyllä pätkii kun laittaa vilkun päälle. Melkein kaikki johdot ja liittimet on uusittu. Parilla eri releelläkin olen testannut. Ainoa mitä akun ja releen välissä löytyy vanhaa on lataussäädin. Uskallanko vetää virran suoraan akulta ja ohittaa tuon lataussäätimen? sillä tavallahan se tulis testattua piäiskö säädin vaihtaa...
  5. Kassotaan. ilmeisesti H Naapuri soittikin jo mulle tuosta. Pitäis löytyä sieltä purkuosista johtoineen. Mahtavuutta!
  6. Juu sama on kuin kuplassa. Kukaan vaan ei ole riipinyt tuota irti ja olisi halukas myymään mulle😄
  7. Siis näihin tuleva liitin. saattaa olla että niitä on kaksi. Jos joku tietää jonkun korvaavan palikan jonka tuohon voi tökätä, niin saa vinkata.
  8. Jos jollain on jäänyt lojumaan mittareille tuleva 1972- ratin viiksien vastaliitin (kg) (sellainen valkoinen muoviboksi), ostaisin sen mielellään. Tietysti parempi jos olis edes katkotut piuhat paikallaan. Tässä voi myös kertoa jos tämä osa löytyy joltain kaupalliselta nettisaitilta.
  9. Unohtakaa edellinen. Tajusin just, että olin unohtanut laittaa laakerit tuonne. Näin siinä käy kun pitää vuoden palokoita irrallaan....
  10. Olin tuossa jo puolivuotta sitten kasaillut etupään, huomatiin kun alettiin sovittelemaan koria, että eturenkaat on ihan liian edessa, eli varret ei ole läheskään vaakatasossa. Purin tuon etupääs uudestaan ja ihmettelin millä saisin laskettua etupäätä Tuo tuntuu olevan ainoa asento, johon nuo saa törkättyä, niin että jousipakan kolot osuu paikalleen. Huomioita 1. tuo etupää oli palasina pitkään, ja joku oli potkinut tuon jousipakan vahingossa pitkin lattiaa, onko mahdollista kasata tuo pakka väärin? kaikki kolot on kyllä nätisti kohdallaan. 2. Nuo varret kääntyy tuosta n. 10 astetta, kun painoa tulee päälle, mutta vaikka siinä pomppi keulan päällä ei se joustanut koskaan niin paljoa että varret olisi kääntyneet 90 asteen kulmaan. 3. jouset on rasvassa. ei auttanut vaikka otti 10 pakasta kolme ohutta lehteä pois. liian korkealla etu pää edelleen, eikä jousitusta käytännössä ollenkaan.
  11. Pähkäilen tässä mitä pitäis tehdä. Purin vaidelaatikon melkein alkutekijöihinsä, että pääsin vaihtamaan kaikki tiivisteet. Kasatessa testasin että kaikki vaihtovalitsimet toimi Myöhemmin läimin lodjun kiinni runkoon ja kiinnitin vetarit. Nyt kun laitoin vaihdekepukan kiinni, huomasin että ilmeisesti kolmosvaihde on jossain välissä mennyt päälle, eikä laatikkoa saa vapaalle ollenkaan. Muut vaihteet saa valittua ja pois, mutta ei kolmosta. Nyt siis koko ajan vaihde päällä. koska autoa työntäessä laatikon akseli pyörii. Mietin että pitääkö tuo laatikko purkaa taas, vai onko jotain kevyempiä toimenpiteitä joilla tuon vaihteen saisi kytkettyä pois?
  12. Artzi pisti palikan postiin. Itse en uskaltanut tuota lähteä sorvaamaan. Varsinkaan kun tallissa ei ole edes sorvia. Tämä on kyllä mahtava palsta. Aina on löytynyt vastaus tyhmiinkin kysymyksiin, ja muutenkin apua.
  13. Tuo alempi varmaankin olis oikea, laitoin YV:n. En luota omiin sorvaustaitoihin, ja tuo tapin pituuskin vissiin on aika tarkka...
  14. Art_zi juurikin tuollaisesta ruuvasin tuon kannan irti ja jätin tuon tapin vanhaan sylinteriin, kun luulin että se oli siinä osana. Nyt kun aloin kasaamaan autoa uuden sylinterin kanssa, tajusin heittäneen tuon tapin menemään.
  15. Mokasin purkaessa vanhoja jarruja ja polkimia. Heitin vahingossa menemään polkimen tapin, kun luulin sen kuuluvan vanhaan sylinteriin. Olisko kellään myydä purkuosana 1972 kuplaan/Ghiaan sopivaa tappia? Suomen Volkkariliikkeistä sen löytänyt.
  16. Kiitoksia paljon. Ensi viikolla pääsee testaamaan, mitä kaikkea tuli ryssittyä...
  17. Rakentelin tuossa 1.6. moottorin uusiksi. Ajattelin että olis varmaan järkevää ensikäynnistää se irrallaan. Startti kun menee vaihdelaatikkoon, niin voiko lattiakäynnistyksessä jättää kytkinasetelman pois tässä vaiheessa?
  18. Kiitoksia! Käväisen Kk:lla. On muutakin asiaa sinne.
  19. Heippa tietäjät! Yhdestä kammesta on vähän korkannut pulttien jengat, niin ettei saa oikeaan kiristettyä momenttiin. Huomasin kun vaihdoin kampien laakereita. Ei varmaan kannata laittaa niitä takas vaikka se kiertokangessa pyöriikin nätisti. Mistä kannattaisi kysellä uusia/käytettyjä tilalle?
  20. Sanokaas kokeneemmat, kun ei äkkiseltään löytynyt varmaa tietoa googlaamalla suomeksi! Kampikammio tuli porauksesta ja pitäis alkaa kasaamaan konetta ensi viikolla... -Pitääkö uusiin laakereihin käyttää jotain mönjää, vai meneekö ihan öljyllä? -Uusi nokka ja nostajat tuli, nostonystyihin ja nostajien päätyihin varmaan sivellään nokan mukana tullutta assemblylubea, mutta miten nokan laakerit? -Kannattaako paineventtiilit ja niiden jouset uusia? Kyselen lisää tyhmiä, jahka saan tuon kampikammiosysteemin läjään....
  21. Willow on ollut alkuperäinen. Ajattelin aluksi vaihtaa sen ravennan vihreään, joka on todella Lime. Rouva ja maalari kauhistuivat kumpaakin vaihtoehtoa. Tällä hetkellä olisin vaihtamassa pacific blueksi. Saa nähdä, kun tässä on vielä kuukaisi ainakin pohjatöitä ennen kun pääsee vetämään väriä pintaan. Ravennan vihreä tuli 1972 syys-lokakuussa export cabrioletiin vaihtoehdoksi.
  22. Joulun alppireissu lusittu. Pääsi ihmettelemään puhallettua autoa ja tekemään suunnitelmaa missä järjestyksessä tuota alkaisi kursimaan kuntoon...
  23. Oli pakkelia laitettu aiemmin isolla pensselillä, ilmeisesti aina edellisten päälle suoraan. Parhaimmillaan 3 cm kakkuja. No nyt on kori paljaalla metallilla.
  24. Tuskin tulee kauheasti lämä tiskissä ajeltua. Nimenomaan alakierrosten vääntöä olisi hakusessa. Eipä tarvitse turhaan availla noita sitten uudestaan. Luin vaan suosituksia Solexien säätöihin yms. netistä, niin sattui tuollainen kokotaulukko silmään.
  25. Siinä kaikki yhden kaasarin palikat pestynä. Uudet paffit vaihdoin samalla. Nyt kaasarit taas kasassa, kun tuppaa aina jokin palikka häviävän, jos noita pitää kauemman aikaa palasina. Purkaessa kävi ilmi, että toinen kiihdytys pumpun kuula oli totaalisen jumissa, ja toinen puuttui kokonaan. Ei ihme, että kone pyki voimakkaammassa kiihdytyksessä. Laakeriliikkeestä sai melkein oikean kokoiset tilalle. 0,03 mm ero alkuperäiseen tuskin haittaa paljon ajetussa kaasarissa. Kasatessa huomasin, että tuo sisäkurkku oli 28 mm. Olis vissiin tarpeen laittaa isompi kurkku ja pääsuutin, kun on 1.8 kone. Osaako joku neuvoa, saako Suomesta jostain Kadroniin Solexin tai Empin 30mm sisäkurkkua, vai pitääkö tilata ulkomailta?
×
×
  • Create New...