Jump to content

Mage

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mage

  1. Kappas, hienoa kun löytyi. Pitääpä joku päivä kysäistä vieläkö on kyseisellä henkilöllä. Kiitoksia avustaneille.
  2. Kansallisarkistosta löytyi tietoja sen verran että viimeisimmät omistajat ovat olleet meiltä pakun ostaneet. Asustelivat Kalajoen tyngällä / Alavieskassa mutta hekin jo poismenneitä eikä sukulaisetkaan tienneet mihin myyty tai mitä yleensäkään pakulle tapahtunut. Rekisteristä kuitenkin poistettu -84. Aika hankala enää jatkaa etsintöjä.
  3. Muutettu matkailuautoksi isän toimesta joten varmaan siksi mustat laput vaihtunu valkoisiin.
  4. Isän kanssa tuli puhetta hänen volkkaristaan joka siis myyty jo 80-luvulla Nivalasta eteenpäin. Rupesi sitten kiinnostamaan missä tämä nykyään menee vai meneekö missään. Rekisterinumero ilmeisimmin OER-778. Umpipaku johon isä muokkasi paikat ikkunoille. Alkuperäisestä väristä en osaa sanoa koska maalattu yliasti samalla. Itse olin jotain 2-4v joten juuri ja juuri muistan tämän auton. Kuulemma ainoa paikka jossa minut sai nukkumaan oli tavaratilan takaosassa koneen päällä. Ehkä se volkkarin pörinä on sieltä jäänyt veriin.. Onkohan kellään palstalaisella tietoa tämän auton kohtalosta?
  5. Mage

    Joo

    Melkeen väittäsin ettei 2.0 tdi ole ilmajäähdytteinen. Turhan tuore kapistus tälle palstalle.
  6. Ite laitoin Toyota Gt86/Subaru Brz penkit. Mahtuvat just ja just.
  7. Mulla on nimenomaan -73 jossa se penkin kiinnityksen etupahkura. Leikkasin sen vaan matalemmaksi ja hitsailin siihen penkin kiskoihin sopivat kiinnitykset. Taakse hitsailin pohjaan neliskanttiputkesta kiinnikkeet. Kuvaa ei taida olla näyttää mutta jospa tuosta hoksais.
  8. Kyllä sielä touhutaan. Kävin alkuviikosta hakemassa kaasarin ja kiirettä tuntui olevan.
  9. Tämmösen löysin netin syövereistä: -Tahattoman liikkeen esto on toteutettu salpalaitteella. Ratkaisu ei ollut standardin mukainen, sillä standardi edellyttää kuormanlaskuventtiiliä. Salpalaite toimi vasta yli 750mm nostokorkeudesta. Nostokoneiston rikkoutuessa kuormauselin voi pudota alas ja henkilö jäädä sen alle.-Kuorman varmistinlaite on salpalaite. Tämä toimi vasta yli 750mm nostokorkeudesta (vaatimus varmistaa kuorma 500 mm lähtien).Nostokoneiston rikkoutuessa kuormauselin voi pudota alas ja henkilö jäädä sen alle.-Suojaamaton hydrauliletku sijaitsi ohjauspaikan lähellä. Letkun vaurioituessa korkeapaineinen hydraulineste voi tunkeutua ihon sisään.-Ylipaineventtiili: Tehtaalla asetettu säätö ei mahdollistanut nimelliskuorman nostamista ala-asennosta.Paineen säätöarvoja ei ollut ohjeistettu, eikä nostimessa ollut painemittaria tai mittausnippaa. Luvatonta säätöä ei ollut estetty. Käyttöohjeessa neuvottiin säätämään paineventtiiliä tarvittaessa. Ylipaine voi vaurioittaa laitetta ja korkeapaineinen hydraulineste voi tunkeutua ihon sisään.-Liitäntä painemittaria varten puuttui. Paineen säätöarvoja ei ollut ohjeistettu, eikä nostimessa ollutpainemittaria tai mittausnippaa. Väärän säädön aiheuttama ylipaine voi vaurioittaa laitetta ja korkeapaineinenhydraulineste voi tunkeutua ihon sisään.-Säädettävä kuristusventtiili oli sijoitettu hydraulikoneikkoon. Kuristuksen ja sylinterinvälissä ei saa olla letkuja. Väärin säädettynä tai hydraulivuodon sattuessa kuormauselin voi laskeutua suurella nopeudella alas.-Nostettava ajoneuvo ei antanut riittävää suojaa. Suojakaari oli puutteellinen, jolloin jalka voi jäädä alas lasketun kuormauselimen alle.-Vaaditut vähimmäisetäisyydet jalkaterän suojaamiseksi eivät täyttyneet.-Rajakytkimen sähköjohto jää saksivarren alle puristuksiin.-Hydrauliletku oli vaurioitumisvaarassa lattialla. Letkun vaurioituessa korkeapaineinen hydraulineste voi tunkeutua ihon sisään.Koneen merkinnöissä, käyttöohjeissa ja konekilvessä oli puutteita.
  10. Itellä ollut Torin matalasaksinostin muutaman vuoden. Olen ollut erittäinkin tyytyväinen mutta eiköhän tullut takaisinkutsu tuostakin. Mistäs tilalle viimeisien tyyppihyväksyntien ja Tukesin normien mukainen nostin? Pahasti näyttää siltä että kaikki myytävät samaa "kiinatavaraa" jotka ennemmin tai myöhemmin tullaan kutsumaan takaisin.
  11. Tämmösen kans vietetty yhteistä elämää kohta 16 vuotta. Suhde alkoi käyttöautoiluna mutta nykyään on vain kesä/rata-autona. Yhteiseen matkaan mahtuu kaikenlaista.. Kokoonpano on toki muuttunut jatkuvasti enkä enää edes muista kaikkia muutoksia vakioon nähden. Tällä hetkellä 372hp takapyöriltä bensalla. Oli tarkoitus vaihtaa talven aikana käyttämään e85 mutta sitten tuli ostettua kuplaprojekti 20v tauon jälkeen ja datsuni jäi ilman huomiota.
×
×
  • Create New...