Jump to content

Insinöörirukka_

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Profile Information

  • Paikkakunta
    Karstula/Vaasa
  • Ajoneuvot
    Typ 1 1300 -71, Typ32, 3x T3 syncro, Golf mk2

Recent Profile Visitors

1180 profile views

Insinöörirukka_'s Achievements

  1. Tässä on taas sarjassamme asioita, joita ei pitäisi kenellekkään esitellä, mutta annetaan mennä silti. Tekaisin kuitenkin tuollaisen kierrätysmetallista. Ruma on, mutta niin on autokin.
  2. Eli allekirjoittaneen sihti on siis vain äärimmäisen huono :D. Mutta kuten arvelinkin, olisi ihme jos sitä ei saisi samalla menetelmällä paikalle, millä se tuli poiskin.
  3. Tässä kuplaan polkimia kiinnitellessä kaikessa laiskuudessani heräsi mieleen kysymys, että pystyykö kytkinpolkimen koukkua kiinnittämään kytkinvaijeriin runkoputken sisällä ilman kurkistusluukun tekemistä runkoon? 😄 Kytkinvaijerin säätöön koskettu viimeksi varmaan ysärin alussa, jolloin siipimutterista on tullut vaijerin kierteen kanssa yhtä. <- Tällöin joutuisi melkein pudottamaan koneen pois, jos haluaisi säätöön päästä nätisti käsiksi.
  4. Tuolta varmaan saisi, ellei iske nuukuus esteeksi. 😁 https://www.cocomats.com/coco/
  5. Siinä se on viisas mies! Lyijy siis oli ennen kaikkea oktaanilukua nostava aine ja samalla toimi tehokkaana voiteluaineena. Nykyäänkin bensiinissä on jonkinlaista voiteluainetta mukana, joka ei ilmeisesti kuitenkaan voitele yhtä paljon kuin lyijy. Eli siis jos oikein tämän ymmärrän niin nykyiset "liukkaammat" ja kovemmat venttiili- ja seetimateriaalit tarvitsevat vähemmän voitelua kuin vanhoilla materiaaleilla. Eli siinä vaiheessa, kun nykybensiiniä ei enää ole saatavilla ja alan tislaamaan omat polttoaineeni, tarvitsen jotain lisäaineita, jotka voitelevat venttiileitä ja seetejä. Ja tarpeeksi kun näitä lisäaineita lisäilee niin ei tarvitse enää puhtaista ja ilmastoystävällisistä polttoaineista puhua 🤣
  6. MTBE:llä päästiikin ihan hyvin kaivamaan tätä asiaa lisää. Eipä tuo paljoa lyijyä puhtaammalle ainakaan vaikuta 😄. Tuon aineen voiteluominaisuuksista en tosin tietoa löytynyt. Toki nykyisessä bensiinissä varmaan lisäaineita vaikka minkämoisia, mistä en tietoa löytänytkään. Kuitenkin eteen tuli tietoa joistakin "itsevoitelevista" seetimateriaaleista, sekä että bensiini sisältää pieniä määriä kaliumia ja natriumia, jotka nimenomaan voitelevat seetejä. Eli tämän kanssa voidaan tulla lopputulokseen, että voiteluominaisuuksia tarvitaan polttoaineelta edelleen. -> Eli jos tulevaisuudessa siirrytään ajamaan puhtaalla etanolilla, niin silti tarvitaan lisäaineita juuri esimerkiksi tuohon venttiilien voiteluun.
  7. Tässä tuli mieleen eräs kysymys moottorin kulumiseen liittyvää tutkimusta tehdessä. Eli kun bensiinissä on ennen käytetty lyijyä, jonka tehtäväksi määritellään usein: Oktaaniluvun kasvattaminen nakutuksen ehkäisemiseksi. Pakoventtiilien ja seetien voitelu. Nyt kun sittemmin on luovuttu lyijyllisistä polttoaineista ja venttiilien istukat on tehty lujemmasta materiaalista -> Oktaanilukua on täydytty nostaa, esimerkiksi nyt etanolilla. Millä tämä voiteluominaisuus on nyt sitten hoidettu? Vai eivätkö lujemmat istukat tarvitse voitelua? Kaikki faktat ja mutuilut asiaan liittyen ovat toivottuja!
  8. Mikähän moottori kyseessä? Joku teollisuusmylly?
  9. Vihdoin pääsin takaisin projektin kimppuun ja vaihdoin kuplaan kärjettömät vehkeet. Näin vähän aikaa asian kanssa toimineena en voi paljoa olla tyytyväisempi. Hetken sai värkätä ennakon kanssa pitkän seisomisen jälkeen, että myllyn sai uudestaan käyntiin, mutta sen jälkeen ei asian tiimoilta ole ongelmia esiintynyt. Tulevaisuudessa en ihan heti ole kyllä palaamassa kärjellisiin 😆
  10. Kahdella eri puolalla tosiaan kokeiltu. Toisessa vastus oli 2,4ohm ja toisessa 3,3ohm. Molempien kanssa konkat tosiaan palanut samanlailla.
  11. Osaisikohan joku neuvoa tietämätöntä? Ongelmana tuntuu siis olevan se, että kondensaattorit lakkaavat toimimasta hyvin pienen ajan jälkeen. Aluksi kun vaihdetaan uusi kondensaattori, käy moottori täysin normaalisti ilman mitään käyntihäiriöitä. Kuitenkin parin sammuttamisen ja käynnistämisen jälkeen konkka pimenee ja kärjissä alkaa kipinöimään eikä konetta enää saa käyntiin. Kaikki sytytysjärjestelmän osat on vaihdettu aivan hiljattain ja sytytys on säädetty kohdilleen. Ongelma tuntuukin aina vain olevan kondensaattoreissa. Mikä aiheuttaa konkan rikkoutumisen? Kondensaattoreita ja kärkiä on nyt vaihdettu 4 kpl (3 mätänetin tuotteita ja 1 Bosch) ja kaikilla sama tulos.
×
×
  • Create New...