Jump to content

Heikki J.

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Heikki J.

  1. 32 minutes ago, Simon Templar said:

    Ehkä kannattaa alottaa juniksen korjailu jostain muualta kuin moottoriin ja akkuihin liittyvistä kohdista.

     

    Juuri näin, siitähän tämä keskustelu lähti. Tämä tai vastaava projekti tehdää joka tapauksessa, niin sitten nähdään saako liikenteeseen. Kuten sanoin, tämä ei nyt ole niinkään rahasta kiinni vaan siitä, että ehtii toteuttaa.

  2. 7 hours ago, Simon Templar said:

    Mistä nuo sähkömoottorin vaihdon laillistamat säännöt löytyvät?

    En pysty tuohon nyt antamaan aukotonta vastausta. N. vuosi sitten kun tätä selvittelin,  niin tilanne oli sellainen, että pykälissä puhuttiin vain iskutilavuuden kasvattamisesta yms. ja sähkömoottorillahan iskutilavuus ei kasva. Tilanne myös elää koko ajan, koska nimenomaan näihin sähkökonversioihin valmistellaan uutta lainsäädäntöä ja todennäköisesti minun projektini ei ole valmis ennen kuin nämä uudet säännökset ovat voimassa. 

     

    https://www.traficom.fi/sites/default/files/media/file/Auton ja sen perävaunun rakenteen muuttaminen ja kaasukonversioiden soveltaminen T-luokalle.pdf

     

     

  3. 7 hours ago, Mäki said:

    Entä tuo Jetta, onko myynnissä? Siitä taitaa olla juttua teidän nettisivuilla?

    No periaatteessahan kaikki on aina myynnissä. Tuossa on 1.8t 20v swappi + Haldex-konversio kesken. Taka-akseli hitsattu ja kone + kardaani paikallaan. Vetarit puuttuu takaa ja pakoputki + coolerin asennus putkineen tekemättä. Ja toki sähköt myös tekemättä.

  4. 2 hours ago, Simon Templar said:

     

    Moottorin tehojen laskeminen jollain menetelmällä alkuperäisestä ei ole sallittua. Eli et voi laittaa 400hv mosaa autoon ja väittää "joo tossa on kuristin imupuolella eikä tosta lähe ku 60hv".

    Tuo on kyllä tiedossa. Omavalmisteena voi saada muutoksen tehtyä polttomoottorissa. Eli ottaa tehokkaan moottorin ja muuttaa sitä riittävästi, että se menee omavalmisteeksi. Ja kuten sanoin, sähkömoottoreiden kohdalla on eri säännökset. Kyllä tuohon keinot keksitään - jos ei muuten, niin poikkeusluvalla.

     

    Quote

    Mielenkiintoisia hommia meneillään. Koitin soitella Heikki tuosta Golfin moottorista, jos vaikka olisi myynnissä. 

    Rallyen tekniikka on minun veljeni, eikä sitä ainakaan aiemmin tänä vuonna myynyt kun sitä kyseltiin.

     

  5. Sikäli kuin olen oikein ymmärtänyt ja vaikka se hullulta kuulostaa, ei sähkökonversioilla ole tehorajoja. Ja vaikka olisikin, on sähkömoottorissa helppo rajoittaa. Paino se varmaan on se haastepaikka. Toki poikkeuslupa Trafiltakaan ei ole poissuljettu, kokemusta on yhdestä etuveto->nelivetokonversiosta.

     

    Meillä itseasiassa on toisena aihiona lavatölkki. 

    • Like 1
  6. 2 hours ago, SePi said:

    Tuolla harsitaan vaikeitakin projekteja kasaan: https://www.rmw.lv/startpage/en/

     

    Kun mainitaan Teslan moottorit ni silloin mulla menee kukkahattu päähän ja alan kyselemään, että mites tuo laitos on tarkoitus pitää tiellä ja pysäyttää - jos aiotaan kuitenkin pitäytyä kastenin ajo-omituisuuksissa? Konsultoisin Traficomia ennen kuin mahdollisesti vain arvokkaan tilataideteoksen työmaa laitetaan alkuun

    Eiköhän niille ajo-ominaisuuksille tarvitse joka tapauksessa tehdä jotain, kun massaakin tulee lisää. Eikä sitä voimaa ole pakko kokonaan ulosmitata, jos alkaa liikaa jännittää.

  7. Eiköhän tää tästä jossain kohtaa, muutama muu projekti ensin alta pois, mutta siinä sivussa pitää nyt päättää mihin aihioon tekee. 

     

    Ei tullut kyllä mieleen mitata kuinka leveä junis on helmasta helmaan, mutta tuollaisenaan tuon koko paketin upottaminen taitaa olla hankalaa. Toisessa aihiossa mihin tuo on menossa tuli eteen myös helman pituus, akku oli 20cm pidempi helmasta kuin auto 😅

    DSCF0212.JPG

    IMG_20201014_094359.jpg

    IMG_20201009_130739.jpg

    • Like 3
  8. 36 minutes ago, lasse haukkavuori said:

    Vielä mieipidettä tähän lisää. Tosiaankin kyseisestä pelistä on suunnitteilla sähköversio kirjoittajan mukaan. Onko sulla Heikki J jo pidempää suunnittelua sähköistyksestä. Järkeväähän tuo aihio siihen on käyttää kun ulkopeltejä saa uusia ja alusta ratkaisut menee kaikki uusiksi

     

     

    En tiedä mitä tarkoitat pidemmällä suunnittelulla, mutta tässä on nyt tällä hetkellä kaksi muuta aihiota aluillaan ja tätä junista valmistelen sitten siihen päälle. Teslan moottoreita on nyt kaksi kappaletta olemassa ja yksi Teslan akku purettuna moduuleiksi. Loppu on sitten elektroniikkabokseja, kaapeleita ja softaa noin niinkuin karkeasti sanottuna, korin kannalta oleellisimmat on moottorin kannakkeet, vetarit ja akkujen kiinnitys. Siitä ei ole vielä yksityiskohtaista suunnitelmaa juniksen osalta.

     

    Alkuperäinen haave oli pitää kori mahd. alkuperäisenä, mutta tämän yksilön osalta toki on radikaalitkin muutokset mahdollisia ja ehkä jopa järkeviä. Ehkä jos oikein hullutellaan, niin nelivedon tekeminen (toinen moottori eteen).

    • Like 3
  9. Täytynee nyt tosiaan hommata tuollainen grilli ja käyttää tuo puhalluksessa ja katsoa mitä jäljelle jää, sekä käydä KlassikFabin katalogit läpi.

     

    Kerran jo kauan sitten myinkin tuon Saksaan, mutta ostaja ei sitten ikinä sitä hakenut. Rahat kyllä sain.

     

    Raha nyt ei tosiaan ole isoin ongelma, on sitä kymppitonneja hullumpiinkin hommiin laitettu. Saa mulle myös tarjota parempia aihioita sähköjuniksen toteuttamiseen.

  10. Kiitos vastauksista. Joo tiedossa oli, että julmettu työmaa. Tunnesidekään ei ole ihan vahvin mahdollinen, ei ole papan vanha vaan lapsuudenkodin naapurin ukon vanha.

     

    Yksi vinkki tuli myös privana. Mielelläni kuulisin kyllä tekijöiden arvioita työmäärästä. Itselläni ei ole muutamaa tuhatta tuntia tähän upottaa, mutta euroja voisi löytyä. En ole kyllä juurikaan katsellut mihin rahaan hyväkuntoisia on myynnissä, kai sekin pitää tehdä.

     

    Lisäksi en aikonut mitenkään entisöidä tätä, vaan saa jäädä karun näköiseksi, kunhan on teknisesti hyvä ja turvallinen. Polttomoottori vaihtuisi sähköauton tekniikkaan.

×
×
  • Create New...