Jump to content

SammyL555

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Paikkakunta
    Hyvinkää
  • Ajoneuvot
    Vw 1303S ´74

Contact Methods

  • Puhelinnumero
    0409660586

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SammyL555's Achievements

  1. Kuvassa olevat vanteet ei lienee kaupan?
  2. Vappu lähestyy, projekti etenee. Nopeutetusti. 😄 Niinhän se meni kuten ennenkin, syksyllä raavitaan raamatullinen hommia mitkä pitää tehdä, ja kaksi viikkoa ennen vappua ruksitaan ''turhat'' hommat yli ja tehdään pakolliset. No, mutta eilen ajeltu tallin pihalla ekat metrit uudella kytkimellä, ja tuntui toimivan. Ainoa on että tyhjäkäyntiä ei ole eikä löydy, täytyy vielä tutkailla sitä. Tähän mennessä tehtyä: Pohjaan mätäpaikka Korin lokasuojien hionta, ferrex & spraymassa. Lattian maalaus sisäpuolelta Konehuoneen maalaus / kevyt siistiminen Uusi kytkin kaikkineen romuineen Kaasuvaijerin vaihto Penkkien plyyssien ylimaalaus tummemmaksi Ajovalot & vilkut vaihtuivat uusiin Ilman apukäsiä olisi varmasti osa näistäkin tekemättä, joten kumarruksia kavereillekkin! Tämän ajokauden jälkeen olisi hahmotelmissa tiputtaa kone uudelleen pois, tarkastella kunto ja vaihdella tarvittaessa osia, vähintään tiivisteet. Lisäksi sorsat veks ja j-putket tilalle. Mutta tälle kaudelle nyt vielä tosiaan kaasarin säätö/putsaus, uudet takarenkaat sekä tuoreet liemet lootaan ja koneeseen ja (toivottavasti) vain paljon kilometrejä. Oheen parit räpsyt:
  3. Otsikon ja kuvan mukaiset aidot Mangelsit olisi mahdollisesti vaihtumassa levitettyihin peltivanteisiin. Mangelsien koot edessä 6x15 ja takana 8x14. Eturenkaat ok, takarenkaat vaihdon tarpeessa. Vanteiden yleisilme siisti, muistaakseni myös keskikupit löytyy. Ja vaihdossa tosiaan kiinnostaisi 4x130 jaolla olevat levitetyt peltivanteet. Mielellään kohtuu valmiit auton alle, kumeja saa kaupasta uusia. Yhteydenotot YV tai tähän alle ehdotelmia. Vanteet löytyy Hyvinkäältä.
  4. Niin se kesä meni että hujahti. Kilometrejä taisi kertyä Kuplaan max.200km. Viime talvelle kaavaillut jutut jäi pitkälti tekemättä, ja tänä kesänä sitten kytkimen toiminta muuttui sellaiseksi, että ajot loppui ennen aikojaan. Auto meni heinäkuussa talliin, ja jäi odottamaan että tekijälle löytyy aikaa ja motivaatiota. Nyt sitten vihdoin näyttäisi siltä, että Blackielle on aikaa antaa huomiota. Ohjelmassa olisi: - Koneen irroitus - Kytkimen vaihto - Tiivisteiden vaihtelua - Korin maalaus (päältä/sisältä) - Verhoilun fiksailu - Uutta valoa jne, sähköjen tsekkaus Näyttäisi taas pitkältä työlistalta, mutta pitkästä aikaa tuntuisi olevan oikeasti aikaa ja motivaatiota alkaa puuhailemaan. Tavoitteena olisi päästä Vappuna leimalle.🤐 Muutama kuvatus:
  5. Päivitystä näin ajokauden päättyessä. Blackiellä tuli ajeltua 95% huolettomasti koko kesä, tuo 5% tuli satunnaisista käyntihäiriöistä sekä kytkimen toiminnasta. Tulevalle talvelle on jo tullut työlista tehtyä, katsoo että saako kaiken tehtyä. Mutta eipähän tarvitse nenää kaivaa. -Koneen irroitus -Kykimen vaihto -Uusi kaasari -Koneen availua ja tutkailua, tiivisteitä yms vaihtoon -Uudet umpiot eteen -Uusien sähköjen vetoa -Alusta/vanteet -Mittariston rakentelua -Sisutaan jotain pientä Tarvii vähä priorisoida ja tehdä yksi homma kerrallaan. Ei tule vapun alla itku silmään.. 😄 Kuva talvisäilöön menosta.
  6. Hieman tässä meni aikaa, ennen tätä päivitystä.. Auto on siis tälle kesälle valmistunut. Blackie saatiin leimakuntoon, tosin piti käydä vielä uusintanäytöllä, kun takaa puuttui jarrut kokonaan. Ne korjaantui jarruputkien kiristyksellä ja ilmauksella. 😎 Huomioiksi jäi parkkivalojen puute sekä töötti. Nämä tehdään kun jaksetaan, kahden vuoden leima nyt kuitenkin on papereissa. Kuten tuli visioitua, perä jäi hieman avonaisemmaksi, kuin vakiona. Johtuen läpimädästä helmapellistä, ja ajatuksesta alunperinkin että takaosa saisi olla hieman aggressiivisempi. Lasikuitulokareita tukemaan taakse kuitenkin tuli alumiininen latta, tekee lokareihin mukavan pienen ja sopivan jännityksen. Lokarit ei lepata tuulessa eivätkä juuri resonoikkaan. Joskin mahdolliset resonoinnit häviävät tehokkaasti, käärmeenpesässä ollut äänenvaimennin siirrettiin hyllyyn ja tilalle tuli vain reippaan kokoinen ulostulos, Motonetin tuning-hyllystä. Mielestäni äänet ovat sopivat (sisälle), jopa pidemmät matkat menee ainakin toistaiseksi, ilman että tinnitys iskee. Keväiset ajelut alkoivat jälleen kytkimen ja vaihdelaatikon erikoisella yhteistyöllä. Tuntuma on sellainen, ettei kytkin irroita ilman reipasta välikaasua, ja pihasta lähtiessä pakin sai rusahtamatta paikalleen, kun käytti 3.vaihteella ekana. Nyt sitten kun kilometrejä on tullut enemmän ja vähemmän, vaihteisto ja kytkin toimii taas normaalisti. Tästä johtuen tulevan talven työlistalle menee kytkimen vaihto, samalla katsoa jos koneeseen päivittäisi hieman tiivisteitä. Renkaiksi löytyivät klassikot, eli kromiset Mangelsit. Takana leveyttä 8" ja edessä 6.5". Sopivat mielestäni auton tyyliin kuin nenä päähän. Samalla ensi talven työlistalle menee myös lokareiden läpikäynti, lähinnä kuidutusta. Samaan syssyyn autoon uusi väri päälle, ja happamien kohtien korjausta. Nämä tehtävät ovat siis mielessä, jos tekniikan puolesta ei kesän aikana tapahdu mitään dramaattista.. 😄 Lisäksi olisi vähä kysyttävääkin: Käykö esimerkiksi MK1-2-3 Golfien etupenkit millaisella työmäärällä Kuplaan? Ja onko porukka asennellut muista autoista penkkejä Kupliin, ja jos niin millaisia? Tällä lookilla keväästä syksyyn:
  7. Noniin, aikaa on kulunut ja vesikin virtaa Vantaanjoessa. Projekti on jossain määrin edistynytkin. Tuosta katsastusmiehen käteen antamasta vikalistasta on mukavasti vikoja poistettu: Takapään laakerit Jarruhilppeet taakse Takavalot vaihtui lokareiden myötä, ei ole spraylla tuhrittu Lisäksi etuvalojen asennustyöt meneillään, oma show asennella umpiot lasikuitulokareihin. Lisäksi tarvii töötti vielä viritellä toimintaan. Oletettavasti jarrut tarvitsee vielä kertaalleen mennä läpi, poljin menee melko pohjaan vaikkakin jarrut toimii. Varuiksi hakea toiselle puolelle myös uusi jarrusylinteri ja ilmata systeemi uudelleen. Pientä maalaushommaa ainakin lokareiden suhteen, sekä leveämmät vanteet renkaineen alle. Toivottavasti katsurilla olisi edes kohtuullisen kiva päivä takana kun laahustan tällä seuraavan kerran paikalle. Yksi kysymyskin heräsi, nimittäin tuo takahelma on nyt pois, pysyvästi. Onko katsastusmiehellä tähän ratkaisuun mahdollisesti jokin eriävä mielipide? Tarkoitus on siistiä terävät saumat ja kulmat pois, sekä tehdä tukirauta lokareiden väliin, mahdollisimman alas. Tämä samalla estää jalkojen polttamisen välittömästi pakosarjan kanssa. Pari räpsyä..
  8. Onko Stingereitä montaakin eri mittaa? Iha tolkuttoman pitkää en mielelläni ruuvaisi paikalleen..🥴 Pyhien aikana edistyminen ollut pientä, osia sen sijaan tuli tilailtua. Jarrupaloja asennussarjoineen, lokareiden tiivisteet jne. Sekä tärkeimpänä billet-tyyppinen vaihdekepinnuppi 😄
  9. Mikäs tuossa putkessa mättää? Tässä kyllä plärännyt erilaisia vaihtoehtoja putkeksi, Stinger tuon mallikuvan mukaisesti ei ole vaihtoehto.. Tuntuu vaan että putkistojakin on miljoonaa erilaista, että mikä olisi järkevä. Äänien suhteen ei ole ylärajaa, joskaan ei ny tarvitsisi koko kylää saada raikamaan.
  10. Tuli netissä vastaan kuva avonaiseksi jätetystä perästä, tuli vain mieleen että mitä katsastusmies (tai henkilö) toteaa kyseisestä ratkaisusta? Olisipahan syytä siistiä konehuonettakin, kun jättäisi kuvanmukaisesti..
  11. Noniin, muutama päivä meni nenää kaivaessa, kunnes sain sitten taas intoa konttailla autotalliin Kuplan kimppuun. Ryhdyin irroittelemaan takahelmaa, pistehitsejä en tahtonut löytää mistään. Pitää katsoa josko sitten rälläköis vaan palan irti, sillä näytti olevan kohtuu pehmyttä "peltiä" varsinkin pelkääjän puolella. Ostoslistalle pitää laittaa muutenkin uusi helmapelti (onko näitä kuitusia, ja jos on niin kuinka kestävät lämpöä?) kun nykyinen on klommoja täys ja näköjään mätäkin. Uuden pellin myötä myös lokareille tulee luonnollisesti sitten kiinnityspaikat, mutta mietin että kun paikalle tulee lasikuituiset loksut, niin kuinka tuon takahelman saisi järkevästi tehtyä irroitettavaksi, jos laitan vain 4 pultilla lokareihin kiinni, ni voisin kuvitella että takahelma heiluu ja resonoi aikalailla? Vai jätänkö koko helman laittamatta ja annan olla avonaisena. 😄 Luultavasti myös Kemppi-liimalle tulee hieman töitä, puskurikoteloiden alla kuitenkin vaikuttaisi olevan jämäkkää peltiä. Eli mitä taaemmaksi menee, sitä pehmeemmäksi pelti muuttuu. Samalla myös huomasin, että moottorille pitää antaa tanakka liuotinpesu, ja vähän katsoa mistä öljyä valuttelee. Olen ymmärtänyt kyllä, että jos Kupla ei merkkaa yhtään, ei koneessa ole öljyä ollenkaan, mutta tää koneen alapuoli on vähän rivon näköinen vaikka ei ulospäin näykkään. Ennen kevään ajoja toki tarkotus vaihtaa kaikki öljyt ja systeemit. Kuvassa näkyvälle putken hitsaus-saumalle ei tarvitse antaa arvosanaa, lämmönvaihtimet kun ei ole käytössä. 😛 Tämmöistä pientä askaretta tällä kertaa, poikkeuksellisen kauan kestikin että alkoi löytymään haperoa pintaa, vaan ei tästäkään löydöstä yöunet menneet, kyseessä ei ole kuitenkaan 2000-luvun auto. Eikä edes 80-luvun. Takalaakereiden saapumista odottelen, sitten pääsee tutkimaan takapään sielunmaisemaa muutenkin.
  12. Tänään sai taas itsestään sen verran irti, että aamusta menin irroittelemaan takalokareita, sekä jännäämään mitä niiden alta löytyy. Yllätyksekseni oli melkolailla yhtä ehjää peltiä alla kuin edessäkin, joten kevyt hionta ja Ferrex taakse myös. Kuituloksut istui kohtuu näppärästi paikalleen, paria reikää joutuu hieman siirtämään pulteille, mutta muutoin olen tyytyväinen. Taakse tarvitsee alkuun hommata reippaat speiserit, ellei sitten löydy sopuhintaan leveämpiä vanteita. Nuo 5,5" on auttamatta pienet, luulen että 8" alkaisi olemaan lähempänä sopivaa. Lokarit ovat olleet tosiaan vanhemmassa Kuplassa, joten kokoa pienempiin takavaloihin on nyt totuttelu. Vaan eipä nuo niin pöllön näköiset ole, mitä alkuun kuvittelin. Harmaa/punaiset linssit vaan päälle niin hyvin istuvat.👌 Nyt kun lokareiden istuvuus on kutakuinkin tsekattu, seuraavaksi niiden kohtalona on hionta sekä maalaus. Pari pientä halkeamaa pitää myös entisöidä. Työlistalla seuraavana noin yleisesti onkin sitten takapään laakerit, sekä jarrut. Ja takahelman mulkkaaminen irroitettavaksi. (En nähnyt äkkiseltään pistehitsejä missään, pitää jatkaa etsintöjä). Sekä muistaessani tilasin vaihdevälinlyhentimen, sen voisi myös ruuvailla paikalleen. 😎 Ohessa pari kuvaa kun lokarin roiskasin paikalleen:
  13. Tänään tuli toinenkin toiseltakin puolelta hiottua irtolikaa ja pintaruosteita pois, ja Ferrexiä tilalle. Samalla myös mallailin etulokarin paikalleen. Pakko sanoa, että kyllä alkaa jo tässä kohta miellyttämään omaa silmää, vaikka lokarit on vain sylkäisty nyt paikalleen, ilman pesua ja maalausta tms. 😍 Auto pakitettu tallin uumeniin, ja tarkoitus nyt sitten pultata lokarit pois, sekä myös takahelmasta tulee irroitettavan mallinen. Helpottaa tulevaisuudessa sitten koneen irroittamisen jne suhteen, ja voihan sillä kesällä päästellä menemään vaikka sitten ilmankin helmaa. Samalla myös tarkoitus purkaa jarrut ja muut systeemit, vaihtaa uudet laakerit sekä jarrukengät molemminpuolin. Sekä muita nippeleitä tarvittaessa mitkä ovat vaihdon tarpeessa. Ohessa pari fiilistelykuvaa: Tällä kuvalla yritin hahmottaa että kuinka paljon leveys tulee muuttumaan, about..
  14. No hittolainen. Ja nuo nykyiset Mangelsit(?) menee käyttöön?
×
×
  • Create New...