Jump to content

avut_on

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by avut_on

  1. Kiitoksia! Tätä vähän epäilinkin. On vaan niin pirun tiukassa, että päätin tarkistaa ennen turvautumista kovempaan väkivaltaan.
  2. Kysytääs taas tyhmiä, niin säästyy aikaa ja ärräpäitä... Pitäis vaihtaa alapallonivelen suojakumi. Millä kikalla saan tuon tapin läpi reiästä, jotta pääsen kumiin käsiksi? Mitä kaikkea pitää avata / irroittaa?
  3. Kiitoksia vastauksista! Tilasin 150 suuttimet. Alkuviikosta näkee miten toimii 🙂 98 bensalla olen ajellut menemään.
  4. Palataas taas suutinasioihin. Näyttäisi olevan seokset vielä vähän laihalla FIM 1.2 mittarin mukaan. Täydessä kiihdytyksessä saan hädin tuskin ensimmäisen vihreän ledin syttymään. Tämä siis kierrosalueella noin 3000 - 5000 rpm. Moposportin valikoimista Puawon ohjeita mukaillen (edelliseltä sivulta) suuttimiksi on valikoitunut: Pää 140 + Ilma 185 seosputkessa .2 Tyhjäkäyntisuutin on edelleen se 60 ja sisäkurkku 32. Kurkkasin myös kiihdytyspumpun suuttimet, jotka on 50. Nurkkatuplat kyseessä 1776 cc moottorissa jonka nokasta ei ole tietoa. Bensalinja + (sähkö)pumppu uusittu ja paine säädetty: 0,2 bariin. Kiihdytyspumppujen kalvot vaihdettu ja uimurikoho säädetty. Mikä on se suutin jota kannattaisi lähteä muuttamaan, kun hakusessa on tehuja 2000-5000 rpm alueelle? Pää- ja tyhjäkäyntiä vielä isommiksi? Pitäisikö kiihdytyspumpun suuttimen olla suurempi?
  5. Kurkut kurkattu! Sisäkurkut oli numero 32. Pääsuuttimet näytti saman kokoisilta ja oli suuruusluokassa 1,2 mm halkaisijaltaan (työntömitan kanssa arvioiden). Ilmasuuttimet näytti siltä, että ne on ensin valettu umpeen ja sitten porattu uusi reikä. Vaikea sanoa sen koosta, näytti pienemmiltä kuin pääsuuttimien reiät. Taidan tilailla uudet suuttimet, niin on joku luotettava lähtöpiste säädöille. 32 sisäkurkuille siis ilmeisesti luokkaa 128 pääsuuttimet ja vois hommata vaikka vähän pienemmät tyhjäkäyntisuuttimetkin. Minkä kokoisilla lisäilmasuuttimilla kannattais lähteä liikkeelle?
  6. Mulle uusi kupla ja menin kurkkaamaan kaasareihin... Koneena 1776cc, kaksreikä kansilla ja tupla DRLA40 kaasareilla, nokista yms ei mitään hajua. Paikallaan on kaikille sylintereille 60 tyhjäkäyntisuuttimet ja 9164.2 seosputket. Siihen ne yhtäläisyydet taitavat sitten jäädäkin. Muut suuttimet on: 1. sylinteri: 180 ilma + 160 pää 2. sylinteri: 200 ilma + 125 pää 3. sylinteri: 210 ilma + 128 pää 4. sylinteri: 185 ilma + 162 pää Onkohan tässä jotain korkeampaa logiikkaa taustalla, vai tungettu kiinni vain jotkut mitkä sattui löytymään laatikon pohjilta? Mikähän olisi hyvä kombo lähteä kokeilemaan jos haluaa kaikki samoiksi? Toisaalta mietin kyllä, että pitäisikö hypätä suoraan CB:n Dellorto update-kittiin? Siinähän tulis kaikki kerralla ja käsittääkseni tuota päivitystä kehutaan muutenkin.
  7. Kiitos kaikille vastauksista ja kannustuksesta! Taistelu jatkuu tänään. Hyvä idea tarkistaa taas, että kaikki on oikein ja toimii ennenkuin yrittää säätää lisää. Katotaan miten äijän käy.
  8. Nyt on taas vietetty pari tuntia sytytyksen ajoitusta säädellen. Säädin tuolla Tutkijan menetelmällä staattisen ennakon hihnapyörän oikeanpuoleisen merkin kohdalle. Merkki oli siis "lohkon nypykän" oikeassa reunassa. Tällä säädöllä moottori ei käynnisty, yskii ja yrittää kuitenkin. Seuraavaksi laitoin lisää ennakkoa, nyt se oikeanpuoleinen merkki oli "lohkon nypykän" vasemmassa reunassa. Käynnistyy, pitää pitää kaasulla käynnissä, ei tyhjäkäyntiä, yskii. Lisätään siis ennakkoa, suunnilleen samanlaisella hyppäyksellä. Käynnistyy ekalla, pysyy tyhjäkäynnillä ainakin vähän aikaa, tyhjäkäynti tuntuu hiipuvalta. Käy epätasaisesti. Lisätään taas saman verran. Käynnistyy ekalla, ehkä vähän parempi tyhjäkäynti, aika heikko silti. Taas lisää... Nyt meni ehkä vähän huonommaksi. Säädin tuon parhaan asetuksen takaisin ja jätin siihen. Kuva alhaalla kertoo, missä mentiin. Virranjakajasta löytyi merkintöjä! Ne oli tietysti kohti puhallinkoppaa ja lähes mahdottomat lukea. Kännykkä pelasti. Jakajan merkinnät: Z 415 (ja Audin logo) 0 237 024 035 025 905 205 0 Mustassa boksissa, joka on pultattu palopeltiin lukee: V10-70-0048 Millä ihmeellä mä saan nää ikinä ajoitettua? Ai niin, ne mun sekoilut itse mittaaman YKK:n ja hihnapyörän vakiomerkkien suhteen voi ohittaa ja mieluusti unohtaa. 🙄 Ihan saman kohdan sain mittaamalla, merkitsin sen vaan ensin väärin ja siten hämäsin itseäni...
  9. x-pj ei selkeästi luota mun mittaamaan YKK:aan. 😄 Mikä tuossa "ruuvarilla tulpanreijästä tunnustellen" -metodissa menee sitten pieleen? Se, että ruuvari luistaa mäntää vasten? Siihen varauduin. Itse mitattu YKK poikkeaa selvästi hihnapyörän YKK:sta. En tietenkään tajunnut ottaa kuvaa niistä merkinnöistä. Jokatapauksessa: En siis saa säädettyä ennakkoa hihnapyörän alkuperäisten, enkä itse mitattujen, merkkien mukaan strobolla. Moottori ei pysy käynnissä ja jakajaa ei saa kierrettyä tarpeeksi, jotta pääsisi niin kauas. Edit: Sama tilanne oli siis silloin, kun venttiilitkin oli säädetty hihnapyörän merkkien mukaan. Siksi kyselin sitä staattista mittaustapaa tuolle jakajalle, jotta saisin edes sen avulla ennakonkohdalleen ja sitten voisi kokeilla käynnistää.
  10. Kiitoksia kaikille vatauksista! Noiden lovien mukaan strobolla katsottuna sytykseen ei saa mitään selkoa. Siksi mä rupesinkin sitä YKK:ta mittailemaan yms... Mutta tietysti jos jakaja on joku aivan muu, kuin kuvittelin, niin sehän selittää jo paljon! Mitenhän tuon jakajan tyypin saisi tunnistettua varmasti? Mielestäni en ole nähnyt siinä mitään merkintöjä. Jos se on toi Anssin veikkaama TSZ-H, niin mikä siinä olisi oikea ennakko?
  11. Hommasin ensimmäisen kuplani ja ajattelin sitä vähän huoltaa ja helliä. Noh, tilanne pääsi tietysti eskaloitumaan huonoon suuntaan ja nyt on sytytys kateissa ja kunnolla. Mittailin ensin 1. sylinteristä YKK:n ja merkkasin sen hihnapyörään. Venttiilien välykset on säädetty tämän merkin mukaan, kylmänä 0.15mm imu- ja pako. Seuraavaksi aloin säätämään sytytystä, mutta sepä ei olekaan minkään merkin mukaan lähelläkään mitään järkevää ja säätäessä sekoitin sitä tietysti lisää. Alipaineletku irti, kun katsoo strobolla, niin YKK merkki näkyy jossain klo 10:ssä. Ja säätövaraa on vain vähän suuntaansa, ennenkuin kone sammuu. Olisko virranjakajan käyttöakseli hypännyt muutaman hampaan?!!? Millähän ilmeellä sen saisi takaisin kohdilleen? Yritin etsiä staattisesti sytytyskohtaa, mutta se ei onnistunut netin ohjeilla. Onko tähän vinkkejä / rautalankamallia, jolla sytkän löytäisi staattisesti kuvien mukaiselle systeemille? Merkkasin kuvaan 1. tulpan johdon. Sekin on aika erikoisessa paikassa... Nyt sytytys on säädetty silmämääräisesti jakajan merkkiloven ja hihnapyörään merkityn n.10 ast ennakon mukaan. Sillä se lähtee käyntiin, mutta ei toimi niin hyvin että pystyisi juurikaan ajamaan.
  12. Onko ykkös- ja kolmossylintereiden YKK sama? Kävi nimittäin silleen hassusti, että mittasin ruuvarimetodilla YKK:n ykköselle, mutta unohdin kattoa pyörijästä mihin se sojottaa. Menikö mahdollisesti huti ja jos meni, niin kuinka pahasti?
×
×
  • Create New...