Jump to content

VolksMachine

Members
 • Posts

  76
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Kuopio
 • Ajoneuvot
  http://www.VeeWee.net

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

VolksMachine's Achievements

 1. Pitää kahtoa mitä tuon kanssa tekee ja laittaa sitten nippuun. Kiitoksia vastauksista.
 2. Tuommonen 88mm slip in mahlen pytty 90- luvun alusta halki pari senttiä alalaidasta. Mitäs tuolle kannattaa tehdä. Mäntä käy hieman tuossa halkeeman alapuolella männän tapin kohalla. Melkein uuden veroset on putket ja männät. Tämä kone ei tule katukäyttöön vaan pelto/jäärata käyttöön, muuten en noita 88mm käyttäisi. Uutta mahlen/käytettyä hyvä kuntosta 1kpl sylinteriputkea ei taida löytyä.
 3. Onko 200mm kytkinasetelmia valmiiksi tasapainoitettuna saatavina? Vai käyttääkö suosiolla tasapainotuksessa muiden osien mukana. Netistä katellut varaosakaupoista Sachsin 200mm(Germany, osassa taas ei mainittu missä maassa tehty) ja toinen merkki oli LUK asetelmia. Onko noista LUKin asetelmista kokemuksia. Sachsia viimeksi ostanut 10-vuotta sitten kuplaan, liekkö miten laatu muuttunut.
 4. Löytyskö säätöventtiilin ulosvetäjää kuplan koneelle? Tarjoa palstan YV:llä. Jani
 5. Ei saa uutta pumppua, jos on kalvopumppu niin siihen voi kyllä kalvon vaihtaa. Jokunen vuosi sitten korjailin BN2 lämmitintä ja jotain korjaus ohjeita nettiin kirjottelin. http://www.veewee.net/Eber/index.htm
 6. Lohkon päätylaippa olikin tasan 21mm, kun tarkemmin nyt mittasin. Runkolaakerin halkaisia pitää mitata jonkun mittatulkin avulla. Ei ole itellä sisäpuolisen laakerin mittaamiseen mikrometriruuvia, eikä työntömitan leuat yllä tarpeeksi syvälle. Sittenhän selviää onko koneistettu 0,5mm vai 1mm ylikokoon eli halkaisija pitäisi olla 65,5mm tai 65mm. Mikä pitäisi olla nokka-akselin laakeripesän koko lohkossa vakiomitalla, oliko ulkomitta 27,5mm? Nokan lohkon ylikokolaakerithan lähtee 0,25mm välein milliin asti.
 7. Varaston perukoita kaivaessa löytyi yksi lohko, jonka jostain aikanaan olen hankkinut. Katselin, jotta saiskohan tuosta vielä tehtyä johonkin koneeseen lohkon vai laittaako suoraan metallin kierrätykseen.. Koodilla F on tuo lohko. Laakerin päätylaippa näytti olevan kunnossa ei ollut ainakaan hakkaumia, koneistettu 20mm. Muuta en vielä mittaillut. Tuossa lohkossa on tehty aukko öljypohjaan moottorin etupuolelle, onko tuo tehtaalta lähtiessä ollut? Vai onko tuo tehty jälkikäteen Full Flow käyttöön vai mikä tarkotus tuolla "ylimääräisellä" reiällä on? Lohkosta oli korkannut alimman moottorin kiinnitys pinna pultin kierteet. Saisikohan nuo vielä korjattu Helicoil kierteellä? Onko kokemuksia noiden kiinnityspinnapulttien korjauksesta, saako kestämään.
 8. Tarviisin kuplan moottorin alakerran osia 69mm kampiakseli (suora jos semmosta onkaan) hammasrattaineen, kiertokanget, 200 mm vauhtipyörä Bensapumpun ja virranjakajan hilut. Saa tarjota vastapainoakseliakin. Tyhjä lohko löytyy ilman sisä osia, mutta voi tarjota koko pakettia lohkoinen. Jos isommille pytyille aukastu ehjä lohko löytyy, (90,5mm putkille tarve) sekin kiinnostaa. Tarkotus rakentaa katu moottori talven aikana. Mielellään Pohjois-Savon alueelta tai liikkuhan tuo tavara postillakin, jos etempänä. Tarjoa sähköpostiin volski1302 ÄT gmail.com tai YV:nä palstalle
 9. Millainen kampiakseli kannattaa hankkia, jotta tulee hyvä ja kestävä paketti 1776cc koneelle. Eli 90,5mm männät ja 69 isku. Matala viritteinen vääntö kone katukäyttöön. Riittääkö vakioakseli tuolle konekoolle vai ostaakko suoraan vastapainoakselin? Vaihtoehto 1: Käytetty alkuperäinen akseli. Todennäköisesti akselin osalta oikaisu, jos ”banaani”, sekä laakerikaulojen koneistus. Vauhtipyöräksi 200mm vakio ja tuosta muutama kilo pois. Paketti yhdessä tasapainotukseen. Kestääkö tuossa 1776 kokoonpanossa, kun ei ole vastapainoja? Vaihtoehto 2: Uusi Kiinan kampiakseli esim. AA tai vastaava, 69mm 4140 tako + 200mm kiinan kevennetty vauhtipyörä (valu malli, tarviiko olla chromoly vauhtipyörä?). Ohjeiden mukaan akselista tulpat pois, öljykanavien tarkistus ja tulpat paikalleen liimalla. Sitten koko paketti tasapainotukseen. Saako tuon kiinan akselin toimimaan, ilman suurempaa ihmettelyä ja turaamista? Laakereiden kiinnileikkautumisesta on kuitenkin foorumilla ollut juttua, siihen ei tarvinne palata. Kaikki kampiakselin hammaspyörät siirretään alkuperäisestä kampiakselista, ne lienee kestävempiä. Mulla ei kokemusta näistä kiinan akseleista ole, joten käytännön tietoa kaipaan.
 10. Kannattaa vaihtoehtona kahtoa Redlinen valmistamaa Weber ICT 34 kaasutin sarjaa. Kaasuttimet valmistetaan Espanjassa. Muut kilkkeet tullee kuitenkin Kiinan pojilta. Itse tilasin pari vuotta sitten kaasutinsarjan Englannista Eurocarb Ltd:ltä Kuplan koneeseen. Ne laittaa siellä koneen koon mukaan lähimmät sopivat suuttimet paikoilleen samaan hintaan. Sähköpostiinkin saa vastauksen nopeasti, jos on epävarma mikä sarja kannattaa valita. Tietenkin lopullinen säätö pitää tehdä koneeseen sen mukaan millä parhaiten toimii. Mulla sattui kerralla ihan hyvä setti suuttimien puolesta tuohon nykyiseen kone kokoonpanoon. https://www.dellorto.co.uk/shop/vw-carburettor-kits-parts/vw-aircooled-carburettor-kits/weber-dual-34ict-carburettor-kits/type-3-twin-weber-ict34-carburettor-kit/ Varmaan muullakin myyjillä on noita samoja sarjoja, mutta tuota suutin vaihto palvelua ei monella taida olla. Googlettamalla löytynee muitakin myyjiä. Mulla tuli sarja ICT kaasuttimilla ja muuten Empin imusarjoilla ja osilla. Vivusto kannattaa suosiolla vaihtaa johonkin laadukkaampaan, Empin turaama vivusto on rihveli. Empin vivuston vaihdoin seuraavalle kesälle CSP:n BellCrank tyyppiseen vivustoon, Tuolla minun nettisivuilla on kuvia ja jotain kerrottu asennuksesta. http://www.veewee.net/Ohjeet/Weber_kaasutinsarja.htm
 11. VW 1302 haisee bensa kabiiniin. Tankin huohotusletku viidakko pitäisi varmaan jo alkaa uusia. Tankin korkki on uusittu, samoin täyttöletkut ja tankin alta runkotunnelin bensaputkeen menevät letku. Loput letkut, joista osa vielä on läpinäkyviä muoviletkuja pitää uusia. Voiko tavaratilan ylälaidassa olevan muovisen pitkän muoviputkilon poistaa/ohittaa, johon menee useampi letku? Epäilen jotta tuo muoviputki lie ajan saatossa jo haprastunut ja uusia ei liene saatavilla. Jos tuon voi ohittaa, niin miten se kannattaa tehdä? Superbeetlesonly foorumilla oli postaus aiheesta, jossa tuo putkilo ohitettiin. Mutta siellä käsiteltiin jotain Kalifornian päästö määräysten mukaista huohotusta. Jenkeissä on vielä erikseen joku aktiivihiili kanisteri vasemman takalokarin alla. Näitähän ei suomen malleissa ole.
 12. Hieman epäilen saako noita vanhojen Eberin pumppuja mistään, ei ainakaan uusina? Itselläkin pari eberiä on ja toisessa pumppu toimii epävarmasti. Kalvot pumppuun on vaihdettu, mutta ongelma on siinä pumpun toisessa päässä olevassa "katkojassa" eli ei oikein virta kulje. Olen koittanut etsiä korvaavia uusio pumppuja, mutta en ole löytänyt. Jos jollain on tietoo mistä noita pumppuja saa tai mikä olisi mahdollisesti korvaava pumppu, niin laittakaa tietoo. Paineentasaajan kalvot kannattanee vaihtaa, mikäli ei ala kunnolla toimimaan ne ovat varmaan kovettuneet ajan saatossa. Muutama vuosi sitten eberin toimintaan perehdyin lämmitintä korjatessani ja tuonne netti sivulleni jotain ohjeita kirjoittelin. Jospa niistä jotain apuja saisi. http://veewee.net/Eber/index.htm
 13. Veikkaisin noita alatukivarren puslia, jotka tuossa videossakin havainnollisesti näytetty. Mulla on aikanaan omassa 1302:ssa vaihdettu uretaanipuslat alkuperäisten kumisten tilalle alatukivarteen ja hyvin on pelannut. Samalla vaihdoin molemmat raidetangot kokonaan uusiin, kun ei saanut enää säätömuttereita edes lämmittämällä auki. Vakaajan puslia en vaihtanut, mutta nekin varmaan samoilla lämpimillä kannattaa vaihdella uusiin. En osaa sanoa millasia on laadultaan alkuperäisten tilalle myyytävät kumipuslat. Rengaskulmat kannattaa sitten säätää kohdilleen, kun vaihtelet puslia uusiin. Camperin saa säädettyä siitä alatukivarren kiinnitys pultista, siinä on sellainen epäkesko kanta. Nekin kannattaa tilata samalla, kun muita osia otat. Noita pultteja ei suoraan ole missään pulttiliikkeessä myynnissä. Auraus ihan normaalisti raidetangoista säätämällä.
 14. Weber ICT Kaasutinsarjan mukana tuli Empin Hex Bar vivusto. Vivusto nyt ei maailman paras ole laadultaan, mutta paikalleen se nyt laitetaan tälle kesälle. Alla kuva vivustosta, tätähän myydään esim. EMPI EPC kaasutin sarjan mukana. Miten saa kaasupolkimen liikevaran riittämään, jotta kaasuttimet avautuisi täysin? En oikein saa kaasu polkimen liikevaraa vivuston säädöllä riittämään, kaasuläpät ei täysin aukea. Alla kuva vivusto sarjasta ja jostakin netistä löytynyt toinen kuva miten vivusto on asennettu moottoriin. Kaasuvaijeri on nyt asennettu uloimpaan kohtaan hex barin keskiosassa olevassa vaijerinkiinnike vivussa. Kaasuläpille meneviin vipuihin on asennettu "pallonivel tangot" samoin ulompiin kohtii hexbarin vivuissa. Eli saako tällä Empin vivustoilla, jollain pelillä kaasuläpät täysin aukeamaan vai onko mulla joku asennuksessa pielessä? Vai joutukoo kaasupolkimen päässä rakentamaan, jotain jatkoa vaijerin kiinnitys kohtaan polkimella. Jotta siellä päässä liikevara suurenee ja vaijeri liikkuu pidemmän matkan? Palautusjousihan tuohon vielä pitää johonkin kohtaan lisätä,koska kaasuttimien omat jouset ei jaksa vetää vivustoa takas kiinni. Olisiko kuvia toimivista asennuksista/ohjeita mitä pitää tehdä, jotta saa kaasuläpät täysin auki.
×
×
 • Create New...