Jump to content

cyrus

Members
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Lohja

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Harvinainen ja harvoin myynnissä oleva VW T4 Karmann Karuso matkailuauto neljälle hengelle. Hyvässä kunnossa ja vähän ajettu, 135 tkm. Myynnissä myös nettikaravaanissa https://www.nettikaravaani.com/karmann/karuso/1565343 Hinta 12500€ Auto on Lohjalla. Pekka, puh. 044-0588666.
 2. Joo olen yrittänyt katsella kyllä jos jostain saisi tilattua, mutta tuloksetta vielä toistaiseksi... Jenkeistä taitaa tulla vielä reilusti tulleja päälle.
 3. Ostetaan pallokeulaan (vm. -79) keskimmäisiksi ikkunoiksi aukeavat retkeilymallin ikkunat, ilmeisesti näitä kutsutaan maailmalla nimellä 'Louvre window'. Yksi tai kaksi kappaletta. Pistä viestiä tai soita, puh. 044-0588666. - Pekka Kuva havainnollistamaan vielä millainen lasi haussa:
 4. Jaahas, kaivetaas tämäkin taas esiin.. Reiluun vuoteen ei tapahtunut yhtään mitään asian tiimoilta, mutta viime viikolla siirrettiin pallokeula kylmästä liiteristä jälleen lämpimään talliin työn alle. Viikonloppuna tuli hitsattua konetilaan viimeiset paikat ja vaihdettua lämmönvaihtimien vaijerit. Samalla taas pientä inventaariota mitä osaa pitää tilata, että homma etenee taas...
 5. Noutamalla voi tulla hakemaan kyseisen timantin itselleen. Taka-akseli on irronnut kiinnityksiltään (lähti kesällä kesken ajon irti), joten ihan heti tätä ei ehkä saa leimalle, mutta muuten kyllä ihan hyvä varaosa-auto. Kone toimii ja paperit löytyy. Luopumisen tuskaa helpottaa vaikka purkki moottori- tai teräketjuöljyä. Samalla hinnalla saa nostopalvelun trailerin kyytiin. Raato Lohjalla, 0440588666 tai YV.
 6. Toistaiseksihan tuo on vielä ihan järkihinnoissa. Yrittäisin huutaa mikäli ei löytyisi jo valmiiksi (vielä) keskeneräinen palloprojekti... :)
 7. Ensilumi pk-seudulla tänään, samalla tuli vastaan Teijo
 8. Itse ostin myös kesällä vanhan pokkarin tilalle Olympuksen Pen E-PM1:n peilittömän minijärjestelmän. Ihan pätevä ratkaisu ~300e hintaluokassa korvaamaan pokkarikameran.
 9. Moro, muutama ehdotus Canonin valikoimasta (Nikoneilla en ole kuvannut joten en ota kantaa niihin) joiden suosittelut perustuvat käyttökokemuksiin. Urheilukuvaukseen hyvä vaihtoehto on Canonin 1D-sarja mk2:sta alkaen tuoreempiin. Perustelut: - Nopea sarjakuvaus - Pöly- ja kosteustiivis - 1.3x croppi (hyötyä telellä kuvatessa) - Riittävän iso viewfinder - Tarkennuspisteet Huonoa sitten on koko ja paino. Näissä malleissa kun on "akku/pystykuvauskahva" valmiina. Joskus kuvailin tälläisellä ja pidin kyllä paljon. Mikään turistin matkakamera tämä ei kyllä ole kokonsa ja painonsa puolesta. Canon 5D:llä olen kuvannut myös paljon ja tämä on todella hyvä vaihtoehto myös. Itse valitsisin tämän kameran. Tällä hetkellä uusin versio on mk3, mutta mikäli video-ominaisuuksia ei kaipaa niin ensimmäinen malli 5D:stä on passeli peli. - Rungon koko ja paino - Kenno vastaa kinokokoa eli 1:1 (ei croppia, hyötyä laajiksella/fisheye:llä kuvatessa) - Iso viewfinder Kummassakaan ei ole salamaa, mutta salamakenkä löytyy, joten salamalaite pitää hommata sitten erikseen (ei kai kukaan käytä kameroiden sisäänrakennettua salamaa??) Nämä halvemmat "peruskuvaajille" suunnatut rungot jättäisin suosiolla kauppaan mikäli tarkoitus on kuvata vähääkään tosissaan ja enemmän. Canonilta jos uusinta uutta kaipaa niin Canon 6D vaikuttaa mielenkiintoiselta rungolta. Objektiiveista sen verran, että ei varmaan kannata heti alkuun käydä ostamassa niitä kalleimpia, mutta Canonin L-sarjan objektiivit ovat mielestäni ne millä kannattaa kuvata (Canonin valikoimasta). Ovat pöly- ja roisketiiviitä. Valikoimaa löytyy todella paljon. Halvimmasta päästä löytyy mm. 70-200/4 telezoom joka piirtää todella terävää jälkeä ja on kevyt. Samaa saa myös kalliimpana IS-mallina (kuvanvakaajalla). Laajemmasta päästä löytyy 17-40/4 laajis sekä 24-105/4 zoomi jotka molemmat ovat todella hyviä laseja hintaansa nähden. L-sarjan ulkopuolelta voin suositella lähinnä kiinteitä objektiiveja: 35/2, 50/1.8, 85/1.8, 200/2.8. Kaikki todella teräviä ja hinta melkolailla kohdallaan. Nyt varmaan törkin ampiaispesää, mutta monet vannovat objektiivien valovoiman nimeen (mitä isompi aukko tarjolla objektiivissa(pienempi F-luku), sitä kalliimpaa). Tämä pitää paikkansa ehkä filmille kuvatessa ja vanhoilla digirungoilla joissa isoilla ISO-arvoilla kuvatessa kohinaa näkyy helposti. Nykyään kuitenkin kameroiden kennot ovat niin hyviä, että jopa ISO3200-6400 kuvatessa ei kohinaa juurikaan ole häiritsevän paljon. Uusimmissa kameroissa ISO-arvoa saa ruuvattua aina ISO102800 asti. Toivottavasti tästä nyt jotain apua on. Mitäs kysyit hyvää etkä halpaa ;) Ps. kameroiden speksejä kannattaa vertailla dpreview.com sivustolla.
 10. Kasa pokkarilla otettuja räpsyjä löytyy osoitteesta http://cyrus.1g.fi/kuvat/VW/Krem-A-Que+23/
 11. Hoh, aivan mahtava idea! Hienoa ja kaikkee :)
 12. Kupla katsastettu ilman huomautuksia tänään :) Taas vuotta myöhemmin katsastettu kupla huomautuksitta. Tosin sivumaininta tuli hyväkuntoisesta pohjasta :)
 13. Kyllähän elokuussa on vielä kremis ollut, 3.8. näyttäisi olevan perjantai. Hyvä oli keli eilen ja mukavasti porukkaa. Tuntui vaan kaikki kleinbussit sun muut pakettivolkkarit olevan lomalaitumilla kun taisi vain neljä tai viisi olla edustamassa :) Linkki ottamiini kuviin tulossa joskus.
 14. Komee. Lie samaan törmäsin google mapsissa :) http://maps.google.fi/maps?q=Laippatie+7,+00880+Helsinki&hl=fi&ll=60.209996,25.051736&spn=0.004366,0.013937&sll=60.210138,25.051604&layer=c&cbp=13,67.59,,0,19.54&cbll=60.209965,25.051907&hnear=Laippatie+7,+00880+Helsinki&t=m&z=17&panoid=GuJqsgUYeGjnawnQBljq8Q
×
×
 • Create New...