Jump to content

Dnepr-pilot

Members
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Ajoneuvot
  VW-Suzuki-HD

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Suutinjumppa ei paremmaksi mennyt kun edellisessä viestissä-1835 moottorille. Nyt "uusi" kone rungossa. 1600 ja ilman viriosia. Sytkä vaihdettu kärjettömäksi. Nyt tyhjäkäynti vielä tasainen kun mittari näyttää 600 rundia. Sama FAJS-40 tuplakaasari, 30-mm sisäkurkuilla. Mutta rupee röpöttämään (saako liikaa?-ei kuitenkaan pauku putkissa) kun kierrokset nousee yli 4500. Suuttimet, pääsuutin 115 ja ilmat 185. Eipäs oikein menettele. 28mm sisäkurkut tilattu.
 2. Quickfixin metallihylsyllä ja Sikaflex 221 suurennettuun halkeamaan kesti ainakin puolen tunnin koeajon. Saas nähdä kestääkö pidemmän päälle. Viikonloppuna kuitenkin hakemaan vanhan bussin 1600 konetta. Jos lohko on kunnossa aarporaan ja vaihdan sisuskalut omasta moottorista.
 3. Uusi yritys-pääsuutin 125,ilma 185. Muut suuttimet pysyivät ennallaan. Pientä nykimistä kylmänä mutta kilometrin jälkeen käynti ok. Sitten maantielle. Kihdytystä läpi vaihteet ok. 100 tauluun ja lambda näytti noin 0,85 ja afr noin 12,6. 120 tauluun ja lambda 0,95 ja afr 13,1. 130 tauluun ja afr näytti 14,1 -lambdaa en muista ehkä oli siinä 1,0-1,03 tienoilla. Rupee olemaan kohdallaan.
 4. Lohko on kahdella öljypaineventtiilillä. Onkos lohko ja vaihdelaatikko eri materiali? 90-luvun alussa suositeltin tighitsausta ja Castolin 1902 hitsauslankaa/puikkoja vaihdelaatikkojen korjauksiin.
 5. Koitan ensin quickfixin - sorvasin 25mm pitkän metallihylsyn. 12mm ulkokierre ja 8mm sisäkierre. 10mm pinnapultista tein toisen päähän 8mm kierteet. Metallihylsy siihen lohkoon entiselle 10mm reikään ja halkeaman syvensin noin 4millin syväksi. Syvennettyyn halkeamaan ensin kerros Sikaflex 221. Annoin kuivata vuorokauden ja sitten toinen kerros Sikaflexiä päälle, levitin päälle sen verran että peittää halkeamasta noin 15mm sivuille. Koitan ensin tätä quickfix ja jos ei toimi hitsataan. Vaidelaatikon hitsasin noin kymmenen vuotta sitten että sain sen lyhennettyä 10cm. Silloin leikkasin pienet palat toisesta laatikosta jota käytin materiaalina saumoihin. Hyvin ne saumat ovat kestäneet viimeiset 10 vuotta. Tosinaan oli kyllä vaikeaa hitsata. Onkos lohko vielä vaihdelaatikkoa vaikeampaa materiaaliseosta?
 6. Öljyvuoto selvisi. Kyllä tuo musta Loctite 5910 oli pitänyt. Lohkossa oli halkeama ykkösylinterin yläpuolella noin klo 14:30. Ei tullut huomattua ennen kun kaikki oli öljyn ja lian peitossa. Millä aineella olette hitsannut halkeamat?
 7. Konekerran käynyt kuumana. Sylinterikannet pehmeni niin että sylinterit 92milliset tekivät 1,3mm urat niihin. Kansista jyrsitty 1,5mm pois. Tilalle laitettu 1,5mm rautarenkaat tilalle. Sylinterit taas paikalle ja tiivistysaineena käytetty Loctite SI 5926-se sininen silikooni. Seurasi täys katastrooffi. Öljyä vuoti jokaisen sylinterin ja lohkon välistä. Uusi yritys ja tällä kertaa käytin se musta Loctite 5910. Vähän parempi lopputulos. Sylinterit 2,3 ja 4 ovat ok mutta ykkösesta vuotaa reippaasti. Ylipainetta lohkoon tuskin enää tulee. Alkuperäinen huohotus vielä paikallaan ja hengittää vapaasti ilmaan. Venttiilikopasta-molemmista huohotus suoraan tuplakaasuttimen ilmaputsarille. Joudun siis irrottaman sylinterit 1 ja 2 vielä kerran ja yrittää tiivistää niitä paremmin juuresta. Hyllyssä vielä RTV RED silkonikumitiiviste ja GASKET MAKER SEALANT NUMBER 4-se vanha purkki missä on pensseli kiinni korkissa. Mitä ainetta te muut ootte käyttänyt sylintereitten ja lohkon välillä?
 8. Lambda nyt lainassa. Pääsuuttimet 135,ilma 185,kiihdytyssuuttimet 40 ja tyhjäkäyntisuuttimet 45F9. Kolmosella täydet 5000+ kierrokset. Nelosella ei tullut kokeiltua- liikaa tielläliikkujia. 100km/h tasavauhtia nelosella (kierroksia noin 2600) lambda näytti 0,80 ja AFR näytti 11,5. Vauhtia 120km/h lamda 0,85 ja afr 12,6-13,2. Käy rikkaalla maantienopeuksilla mutta moottoritienopeuksilla näyttäisi ok...
 9. Jakaja on mallia 009. Putket ovat 38 milliset. Takasylintereistä aika jyrkät käyrät ettei polta varpaita kun jarruttaa ja käyttää jalkakytkintä. Kyllä tuosta vielä saa kierroksia kunhan löydän sopivat suuttimet. Sainhan tupla Dellortoilla puhtia konesta kun siihen löysin sopivat suuttimet. Olihan tuosta moottorista penkitetty 120 heppaa mutta toisella nokkalla ja toisilla venttiilijousilla. Käärmenpesä oli kyllä silloin pakoputkena ennen kun se istutettiin katuautoon. Nyt moottorista irtoaa ehkä semmoset 60 heppaa mikä riittää pyörän painolle. Ja ajettavuus on paljon parempi kun se ei oo kierroskone enää. Vielä on aikaa talviralliin -kyllä kerkiän vielä sumplia suuttimien kanssa. Jos ei jostain syystä onnistu voin aina vaihtaa takaisin Dellortot. Kärjetön sytytys on edelleen hyllyllä tallilla (ollut siellä viimeiset 9 vuotta) - se voisi myös vähäsen piristää.
 10. Suuttimet vaihdettu. Kiihdytyssuutin 40 -> 50. Tyhjäkäyntisuutin 45F9 -> 55F17. Ilmat 200 -> 180, Pääsuuttimet 115 -> 125. Lopputulos: Tyhjäkäyntiä ei saa millään asetettua. Joko liikaa kierroksia tai sammuu - on kiinni noin 45 asteesta seosruuvilla että käy reipasta 1300rpm tai sammuu. Vaihdan takaisin 55F17 -> 45F9. Pienen notkahduksen tuntee kun pykäliä vaihtaa. Vaihdan kiihdytyssuuttimet takaisin 50 -> 40. Nyt otti kierroksia 5000+ kolmosella mutta nelosella vain 3500. Elikkä pääsuutinta vois suurentaa vähän lisää 125->135 tai ilmasuutin vähän pienentää 180 -> 170. Riittää jos ottaa 4500 kierrosta nelosella. Ettäs pysytään alle 200km/h...... Tässä liite Weber tyhjäkäyntisuuttimien koodeista. Toinen sarake "storlekens koefficient" sanoo enemmän kuin F-merkintä.
 11. Otin pois Dellorton tuplat nurkkakaasarit ja asensin tuplavaakakaasuttimen FAJS 40 DCOE rungon alle. Oli niin kova möly Dellorton putsareista ja vieläkin stereona... 1835 moottori asennettu sivuvaunupyörän runkoon IRS-latikon kanssa. Oma moottori on vakio iskulla 69mm. 1600-sen nokkaakseli ja kaksreikäkannet. Venttiilit 40 ja 35,5mm. Tasapainotettu vastapainokampura vauhtipyörän kanssa. Vauhtipyörä kevennetty 3,6 kiloa. Fajs kaasuttimessa vakiot suuttimet. Pääsuuttimet 115, tyhjäkäyntisuuttimet 45F9, ilmasuuttimet 200, kiihdytyssuuttimet 40, emulsioputket F11 ja sisäkurkut ovat 30 milliset. Starttaa hyvin ja käy hienosti alhaisilla nopeuksilla. Mutta kakkosella ottaa kyllä jotain 5000+ rundia, kolmosella vain 3500 ja nelosella ainoastaan 3000 kierrosta. Kiihdytys voisi olla vähän parempaa-riittäisikö jos suurennan ne suuttimet 40 -> 50? Kolmosella ja nelosella käyttäytyy kun bensa loppuisi mainituilla kierroksilla. Kiihdyttää nelosella ihan kivasti kyllä ja vielä pystyy ohittamaan moottoriteillä mutta sitten hyytyy. Olisko järkeä suurentaa pääsuuttimet ehkäpä siihen 125-135 tai riittääkö jos pienennän ilmasuuttimet 200--> ehkäpä 175-180. Koko pyörä painaa vaunun kanssa noin 415 kiloa. Kyydissä olevat noin 160 kiloa yhteensä. Lambdamittaria en omista.
 12. Tänään illalla tuli testattua ilman öljysyyläriä ja alumiinipellillä moottorin alla. Taivutin pellin etupää ylöspäin että se peitti noin kolmasosan hihnapyörän alapuolta. 10 km ajoa 60 ja 80 km/h ennen kuin pääsin moottoritielle. Öljyn lämpö nousi hivenen alle 70°C(ulkolämpötila +14°C). Sitten motarille, 120km/h tauluun ja lämpötila ei noussut. 10 km jälkeen pikkuteille ja vauhtia 80-100km/h ja lämmöt nousi ensin kaheksankymmeneen. 50 km köröttelyä 80-100km/h ja lämmöt 70°C molemmin puolin. Takaisin kaupunkiin ja liikennevalo-ajoa ja sitten vasta lämmöt nousi siihen 85-90°C. Ulos kaupungista ja lämmöt laski heti 75->70°C kun vauhti taas nousi 70km/h yläpuolelle. Elikkä kesti ensin semmosta 15 minuuttia kylmästä konesta 70 asteelle -ei paha mutta vaatii varmasti toiset 15 minuuttia lisää hiljaista ajoa että pääsis 80 asteen paremmalle puolelle. Villasukan reiät pitää ensin ommella ennen kun laitan semmosen öljysuodattimen päälle :D Talviajoa varten laitan jonkinmoisen vanhanajan "syyläriverho"-systeemin moottorin eteen. Muuten en taida saada mottorin lämpötila nousemaan edes viteenkymmenen asteseen talvipakkasilla.
 13. Hellepäivinä pitkin kesää ongelma oli se ja sama. Vaikka kesällä oli pieni kärry perässä ja sivuvaunussa oli painoa arvaten noin 110 kiloa ja matkanopeutta keskimäärin noin 100km/h. Kombinaatio täysin lastattuna painaa kuitenkin alle 700 kiloa henkilöt ja kärry mukaanlukien. Ei hyydy ylämäessäkään - ei tarvi vaihtaa kolmoselle.Toisalta en oo käyny Lapissa vielä tämän pyörän kanssa Ajoviimajäähdytys on todella tehokasta. Kuvasta poiketen moottori sai kesällä kromatut venttiilikopat jäähdytysrivoilla-ulkonäkösyistä-ehkei niin fiksu veto... Öljypumpun vaihdolla pienempään orkkispumppuun ajattelin ettei öljyn läpivirtausta olisi niin tehokasta. Että öljy kerkisi lämpiämään enemmän. Jos ulkopuolisen filtterin ottaisi pois jäisi kuitenkin öljypohjan sihti paikalleen. Moottorilla on ajettu noin 15000 km viimeisen remontin jälkeen. Eiköhän isommat roskat jo on jäänyt filttereihin-niitä vaihdettu kaks tai kolme kertaa. Toisaalta olet Multanen oikeassa siinä että kannattaisi ensin suojata öljypohjaa pellillä. Ei maksa kun vaivan kiinnitää pellin sinne.
 14. Joo kyllä syylärikierto on otettu laipalla sieltä orkkispaikalta. Tolvanan kommentti öljypumpusta taitaa olla oikea tie. Paikalla oleva suurtehopumppu yhdessä öljyfiltterin kanssa mitä on sijoitettu moottorin päälle taitaa jo sinänsä hoitaa öljyn jäähdyttäminen liian tehokkaasti. Myös se että öljypohja sinänsä siinä asennossa mitä se nyt on varmasti lisää jäähdytystä aikamoisella tavalla verrattuna jos se olisi autossa kiinni. Koitan ensin vaihtaa öljypumppua orkkispumppuun (lohko on vm -72) ja eliminoin sen erillisen öljyfiltterin. Jos sekään ei riitä laitan pellin moottorin alle niinkun Multanen ehdotti.
 15. Elikkä volkkarin moottori ja laatikko asetettu pyörän runkoon. Kone käy kylmänä. Öljypohjaan asennettu lämpöanturi-testattu ennen ja ajojen jälkeen. Toimi ja heitto vaan muutaman asteen verrattuna toiseen mittariin jossa skaala -10 -> +110°C. Anturin kanssa tullut mittarin skaala oli 50-120 astetta. Moottorin tietoja: isku 69 poraus 92 32mm öljypumppu öljysyyläri Suzuki V-Storm Erillinen öljyfiltteri Nurkkakaasarit tupla Delortot 40mm Moottorista riisuttu kaikki ylimääräiset pelli ja rensselit pois. Moottori on vähäsen kallelaan niin että hihnapyörä on muutaman asteen ehkä noin 5->10° korkeammalla kuin vauhtipyörän pää. Tänään testasin (ulkona lämpötila noin +15°C) ensin öljysyylärin kanssa. Moottorissa 2,5 litraa Motonetin Classic oil 20W-50. Ei sitten lämmenyt millään. Ensin köröttelyä 30min noin 50km/h sitten 100km/h 20min, ja hiljaista ajoa 60-80km/h noin 20min. Mittari ehkä värhteli vähäsen siinä 50°. Viiden minutin stopin jälkeen vertailumittari näytti 40°. Sitten otin öljysyylärin pois. Uusi testiajo ilman öljysyyläri. Puolen tunnin köröttelyä 40-50km/h ja takaisin talliin (tuli sade).Mittari ei liikahtanutkaan. Heti tuli mitattua öljyn lämpötila toisella mittarilla ja näytti +45°....... Tämä ongelma ei ole uusi-jatkuvasti menee huohotusputki tukkoon öljyn/kosteuden muodostamasta limasta. Se vanha huohotus kohti auton ilmanputsari on pelkkä avonainen letku tankin alla. Alaspäin menevä putki on jatkettu kumiletkun 90° käyrällä moottorin alle. Ongelma on pahentunut sen jälkeen kun etupää tuli vaihdettua. Vanhalla etupäällä moottorin asento oli enemmän vaakasuorassa mutta silloinkin se kävi kylmänä. Kuva vanhalla etupäällä.
×
×
 • Create New...