Jump to content

Kompressori


Recommended Posts

Jos uusista laitteista ja harrastuskäytöstä puhutaan, niin kyllä tuhannen euron laite (ja vähän allekin) riittää kaikkiin Sepon mainitsemiin asioihin. Ei kun vaan speksejä katsomaan mistä alueen liikkeestä tai postimyynnistä saa parhaan hinta-laatusuhteen. Tuottohan siinä ratkaisee, säiliön koko sitten sen mukaan mikä mahtuu mukavasti talliin.

Link to comment

Kompuran kokoa miettiessa kannattaa vähän vilkaista sitten minkälaista käyttöastetta luvataan. Nämä perusmäntäkompurat kun ei ole tarkoitettu jatkuvakäyntisiksi ja se kannattaa huomioida kokoa valittaessa, ainakin jos meinaa vaikkapa hiekkapuhaltaa. Voi tulla halvemmaksi sijoittaa kerralla satanen pari enemmän...

 

Ja jos vaan saa budjettia venytettyä, niin ruuvikompura on sitten paljon mukavempi kaveri tallissa kuin metelöivä mäntäkolistin :-)

Link to comment
Guest pincers

Hiekkapuhallus, hiomakoneet yms. ottaa kyllä aika paljon ilmaa ja se jatkuva käyminen alkaa varmasti hetken päästä ahistamaan mutta ~1000eur varmasti jo ihan asiallisen koneen saa. mahd.iso säiliö niin ei ole jatkuvasti päällä.

Ittellä ~300eur Horse Power on yllättävän hyvin kestänyt (n.4-5v) . Kerran vuodessa huoltanut.

Link to comment
  • 6 years later...

Nostellaampa tätä. Viikko sitten 10 vuotta palvellut Gerni poiki (V-lohko murtui irti suoravetomoottorista kesken kaiken) ja nyt pitäisi löytää uutta laitetta tilalle. Viimeiset 10 vuotta on tullut pyöritettyä kahta pikku kompuraa rinnan ja tehot ovat riittäneet pienimuotoiseen hiekkapuhallukseenkin. Kompurat ovat tosin huutaneet hoosiannaa kokoajan kun jotain on tehty :) Nyt meinasin hommata jotain vähän järeämpää tilalle. Motonet, IKH, Puuilo tarjonta on jo ihmetelty, sattuisiko kenelläkään olemaan vinkkejä muista vaihtoehdoista ja mahdollisesti samoista laitteista halvemmalla ? Kokemuksia, mitä laitteita välttää ?

 

Tämä on varmaankin se minimi vaatimukset täyttävä laite. Vai kannattaako suosiolla suunnata katse esim. tähän pykälää isompaan malliin. Kaikki nuo erimerkkiset laitteet näyttävät kuvissa ihan samoilta laitteilta, pääsääntöisesti eri värisiä vain.

 

Torista bongasin Aflatekin kompuran, hinta ja speksit näyttäisi ainakin paperilla hyvältä mutta vähän tuo fyysinen koko/paino hirvittää. Onko näistä kokemuksia ?

 

Jos jollain on nurkissa vähän käytetty laite ylimääräisenä, niin tarjota saa!

Edited by KimmoH
Link to comment

Mulla on vastaava kun toi halvempi malli paitsi 200L säiliöllä, jota ei taida olla enään markkinoilla..ostin about 4v sitten IKH:n myymälän avajais tarjouksesta ja lähtöhinta oli silloin n.1200€

 

Hyvin olen pärjännyt ilmakoneiden kanssa, ja myös hiekka/sooda puhalluksetkin saatu tehtyä.

 

Ei moitittavaa....

Link to comment

Mielestäni ne kaksi pienenpää, tai yksi pienempi ja yksi sitten isompi, on parempi ratkasu kun yksi isonorsu...80% hommista tehdään pienellä ilman tarpeella vingut ..porat..pulttipyssyt ja muut suhauttelut, ja sitten kun puhalletaan tai muuten tarvii kunnolla tuottoo kytketään molemmat puksuttaa...näin on yrityspuolellakin toimittu jo reilut 20 vuotta ja on ollut meille oikea ratkasu... jos haluu hieman porata ja puhallella purseita pois niin ei tarvi herätellä mitään norsunkokoista kompuraa hereille...

Edited by Matti-Pekka
  • Like 1
Link to comment

Mä hommasin tämän pari kuukautta sitten.

 

http://www.ikh.fi/fi/kompressori-3-v-7-5hp-925l-200l-musta-xt200925

 

Aikaisempi kompurani oli aika tasan puolet pienempi, jolla silläkin kaikki tarvittavat hommat sain tehtyä, mutta paluuta ei kyllä enää ole. Tuolla isommalla hommat käy paljon sujuvammin. Kallista vapaa-aikaa säästyy, kun en tarvitse odotella paineiden nousua ja jäähdytellä kompressoria. Kompuran ääntäkin tarvitsee kuunnella paljon vähemmän ja sähköäkin näyttäisi säästyvän, kun ei käy koko aikaa.

  • Like 1
Link to comment

Mulla taitaa olla toi sama kuin sleepercoolerilla ja oisko se jotain 8 vuotta tossa pörissy ja hyvin on pelannut. Öljyt olen vaihtanut ja vesiä poistellut, muuta ei ole tarvinnut. Paineensäädin ahdistaa aika paljon, parempi ottaa suoraan siitä säiliön liitännästä kun tarvii kunnolla ilmaa.

  • Like 1
Link to comment

Hyvinhän se kaupassa möröltä näyttänyt kone mahtui talliin eikä ollut yhtään liian iso! Puhalluskaappi toimi hienosti ja muutaman kerran kompura hörähti käyntiin kun lohkonpuolikkaan lasikuulilla puhaltelin puhtaaksi.

 

Mites ja mistä materiaaleista ootte rakennelleet talliin kiinteitä paineilmalinjoja ? Meinasin vetää säiliön päädystä putken tallin seinän läpi takapihalle niin voisi puhallella hiekalla ulkona ilman kompuran liikuttelua. 

Edited by KimmoH
Link to comment
Guest Toheltaja

Atlas Copcon Airlet11 ollu ihan asiallinen talliäkäytössä soraruiskuttimenakin. Tosin vaatii reiluhkot pääsulakkeet, talvella meinaa kolmiolle vaihtaessa mennä sulake jos sattuu tuvassa olemaan rouvalla isompia leipomuksia menossa uuniin.  Vaihtanen ny syksyllä pehmokäynnistimeen tai sopivaan tamuun.

 

https://www.nettikone.com/atlas-copco/kompressori/1665914

 Tossa vissiin Airlet LE9 koneikkoineen. Mulla jouten pari isompaa säiliöö tollasen alle

 

Edited by Toheltaja
Link to comment

 

Mites ja mistä materiaaleista ootte rakennelleet talliin kiinteitä paineilmalinjoja ? Meinasin vetää säiliön päädystä putken tallin seinän läpi takapihalle niin voisi puhallella hiekalla ulkona ilman kompuran liikuttelua. 

 

Muutama vaihtoehto:

1. Saumallista RST putkea. Halkaisija muistaakseni 21.3mm. Ei maksa paljoa, eikä ruostu. "Huonona" puolena on se, että joutuu hitsaaman/juottamaan  kierreholkit jatkoihin, että saa liittimet kiinni.

2. Sinkitty vesijohtoputki, johon saa suoraan väännettyä kierteet.

3. PVC putki. Näihin löytyy hyvin myös liimattavia käyriä, kierreholkkeja ym. Kolhujen kestävyyden vuoksi pysyisin tallinpuolella kuitenkin metalli putkissa.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...