Jump to content

BN4 kytkentäapua


Guest Juge

Recommended Posts

Sain työkaverilta testattavaksi ilmeisesti BN4 lämppärin (oli maalattu mustaksi tunnistekylttiä myöten mutta ulkomuoto näyttäisi BN4lta) joka on kuulemma toimivana autosta poistettu edeltävän omistajan toimesta. Siitä puuttuu selkeesti lämpimän puolelta se "hormi" josta lämmin ilma lähtee eteenpäin ja ilmeisesti myös lämmönsäätötermostaatti. Pitäisi päästä testaamaan toimiiko laite mutta ei mitään käsitystä miten noin kaikki johdot pitäis kytkeä. Olisko apuja?

Link to comment

Kiitos linkeistä. Noista ymmärtäisin että ei tule kuin maa- ja plus piuha ulos laitteesta. Tossa on muutama irtopiuha sen lisäksi. Kaikki rungossa olevat pätkät (osa katkaistu) ovat ilmeisesti maadoitusta varten? Ja tuosta rungon päällä olevan kotelon päästä (lämpimän ilman puolelta) tulevat piuhat ovat ilmeisesti tarkoitettu menemään siihen puuttuvaan säätöreleeseen? Virtapiuha on myös kaksihaarainen... toinen menee siihen koteloon keskeltä sisään ja toinen retkottaa irtonaisena. Mihin se kuuluu? Releelle tulee kotelosta kolme piuhaa ei varmaan siihen? Kuuluuko sekin sinne termostaatille? Vai mihin?

Link to comment

Jaa, niin joku käynnistyskytkin pitäis tietty olla? Onkos se tuo kotelon päästä lähtevät kaksi piuhaa? Vai mitkä ne on? Tuo oppaan värisiä piuhoja ei näy missään. Ja voiko nuo piuhanpäät vaan tuikkasta yhteen vai tarviiko olla kytkin testaamista varten?

Link to comment

On/off kytkimellä saat toimintaan. Suora virta pitää muistaakseni mennä sinne kopan alle ja kytkimen kautta releelle. Jos ne ylimääräiset piuhat on niitä lämmönsäädön piuhoja ni yhdistä vaan testiä varten. Voin ottaa kuvia omasta josko apuja ois.

Link to comment

Joo, se olis tosi kiva juttu :) Ja kiitos vastauksista jo nyt. Voiskohan testausta varten tuikata vaan virtapiuhan kiinni suoraan releeseen kun ei oo just nyt kytkintä saatavilla? Onkohan noita lämmönsäätöreleitä saatavilla jostain? Ja kuplaan sopivia putkistoja myös?

Link to comment

Tossa omasta kuvia, noitakin on sit muutamaa erimallia, toivottavasti on samanlainen...Kaippa ne piuhat ilman kytkintäkin voi laittaa. Käytettynähän noita osia voip kysellä.

 

Ylempi kuva: releen alimmainen piuha tulee on/off kytkimen kautta

 

Alempi kuva: suoravirta eeberiin toisiks reunimpaan liittimeen (nro 2, sulake roikkuu) Eli noi ku yhistää virtaan ni pitäs pelittää. Maadoitus kuntoon, myös rele piti itellä laitta maihin/eeberin runkoon.

 

Nii ja joskus bensapuolella on ollut häikkää jos lojunut käyttämättömänä.

post-2940-1388836309837_thumb.jpg

post-2940-13888363098704_thumb.jpg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...