Jump to content

Nykii tasaisessa nopeudessa


Recommended Posts

Onko hyviä ideoita miksi kupla nykii tasaisessa n.80 km nopeudessa, muuten pelaa hyvin ja kun painaa kaasua nykiminen loppuu hetkeksi. Kaasariin vaihdettu tiivistesarja, sytkä yritetty säätää kohilleen. Voisko olla yleensä bensa- vai sytkäpuolen vika?

Link to comment

Nyt kyllä tarvitaan lähtötietoja mikä moottori ja minkä vuotinen,onko vakio? Ensin tosiaa aina säädetään mekaaniset asiat eli venttiilit. Venttiilivuodon kaltaista nykimistä aiheuttaa viallinen tyhjäkäynnin solenoidi, koska tyhjäkäyntipiiri toimii vielä hyvinkin korkeilla kierroksina.

Link to comment

Jos oire johtuu kaasarista, se poistuu kun vaihtaa tyhjäkäyntisuuttimen sopivamman kokoiseen. Tietysti taas oletetaan että lähtökohta on kunnossa, eikä suutin ole esim puoliksi umpeen hapettunut.

 

Nykybensan kanssa ei tyhjäkäyntisuuttimen vakiokoko ole enää aina se parhaiten toimiva. Useimmat vanhat koneet pelaa kauniimmin kun hakee sopivimman suutinkoon. Usein hyvä lähtökohta testiin on vitosen vakiota isompi. Oma edellinen junis oli ainakin ihan hirveä ajaa vakiokoneella ja vakiosäädöillä, ja nöyrtyi selvästi paremmaksi kun viitsi hakea suuttimet paremmin kohdalleen. Nykimistä ei kuulu sietää. Sen saa aina säädettyä pois silloin kun se johtuu kaasarista.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...