Jump to content

Missä ????


Guest easy

Recommended Posts

Kerrankin FVWA sivuista oli hyötyä.

2 päivää on ollu niin että ei päässy palstalle.

Onneksi sieltä löytyi ohje miten sitä hosts tiedostoa piti muokata. Vaihdoin sinne sen uuden IP osoitteen ni heti alko toimimaan.

Oliko se IP osoite muutunut eilen? Vai miksi lakkasi palsta toimimasta yht'äkkiä?

Link to comment
Oliko se IP osoite muutunut eilen? Vai miksi lakkasi palsta toimimasta yht'äkkiä?

Hyvin veikattu - IP-osoite tosiaan vaihtui eilen ja vaihdettiin myös julkisiin nimipalveluihin tuossa klo 18 aikoihin. Hosts-fileä ei tarvitse muuttaa _ellei_ ole muuttanut sitä silloin ihan alunperin kun fvwa.fi muutti toiselle palvelimelle.

Link to comment

Ainakin se alkoi heti sillä hetkellä toimia kun tallensin hostiin uuden ip osoitteen ja painoin selaimesta refresh... Kaksi vai kolme päivää sitä ennen oli pimeenä. FVWA:N sivuilta löysin sen. Metake sen sinne oli eilen kirjoittanut.

Sitä ennen sammutin modeemin, asensin uusimman firefox version, suljin adblockin, koitin muillakin selaimilla ja boottasin koneen. Mikään noista ei auttanut.

Niin ja saman modeemin perässä olevalla läppärillä pääsi palstalle.

Link to comment
Volkkaripalstan idea on auttaa ongelmissa mahdollisimman monia, otsikot mallia "Missä ????" eivät edistä tätä asiaa yhtään millään lailla.

 

Eli jatkossa otsikot kuntoon, kysymykset oikealle osastolle (tää on tekniikkakysymys) ja tölkkiasioissa ois muutenkin parempi kääntyä Oberin tölkkifoorumin puoleen kuten jo ohjeistettiinkin.

 

Niinpä.

Link to comment

Joo miulla meni palsta ja fvwa sekaisin, mutta oli siinä pieni totuudenkin siemen :) Mie purin keskiviikkona meidän palvelinkaapista meidän vanhemman Soneran nettipiuhan pois joka sisälsi molemmille palvelimille - palstapalvelimelle ja fvwa:n palvelimelle. Molemmista vanhoista palvelimista oli IP-eteenpäinohjaus uudelle palvelimelle. Palstan DNS-tiedot (nimipalvelutiedot) on muutettu jo syksyllä, mutta fvwa:n palvelimen osalta ne vaihdettiin vasta keskiviikkoiltana.

 

Hosts-fileen voi kirjoittaa poikkeuksia jos ei usko että nimipalvelut toimii (myö käytetään sitä paljon sivustojen testaamiseen ennen julkaisua), mutta yleensä on ehdottomasti kätevintä olla käyttämättä koko hosts-tiedostoa.

Link to comment

Otetaas selvennyksenä rautalangasta, korjatkaa jos olen väärässä:

 

- joskus aikoinaan oli jäänyt palstan domain maksamatta ajoissa ja nimipalvelut ei toimineet, silloin oli ohjeena lisätä hosts-fileen teksti: 193.208.0.226 www.volkkaripalsta.com

 

- tuo ip ei ole nykyään oikein, ja jos tuo teksti on edelleen hosts-filessä niin palstalle ei pääse (olenko ymmärtänyt oikein)?? Vaihtoehtona on poistaa koko rivi tai muuttaa se muotoon: 188.117.46.193 www.volkkaripalsta.com

 

 

Mulla oli ihan sama ongelma kuin HSuomella, ja ongelma korjaantui kun vaihdoin ip:n tuohon hosts-fileen.

Link to comment

metaken selvitys pitää paikkaansa. Sen täydentäisin että missään nimessä tuota nykyistä/"uutta" IP:tä ei sinne kannata mennä kirjoittamaan vaan poistaa kokonaan hosts-tiedostosta sellaiset rivit joissa lukee "volkkaripalsta".

 

Monikohan palstan käyttäjä on sormi suussa tällähetkellä kun ei pääse sivuille ja ei hoksaa tota IP juttua?

 

En usko että kovinkaan moni.

Link to comment

Ja ongelmissa taitais olla ne pahimmat palsta-addiktit jotka ei voinu olla paria päivää ilman silloinkaan kun tuo domain tosiaan pääs vanhentumaan. Nyt siellä silmäkulmat ja suupielet nykii kun ei oo saanu jokapäiväistä palsta-fixiään. Ihan oikein, sanon mie :)

 

(ps. voitte aina käyttää älykännykällä, siinä hosts-filen tms muokkaaminen sen verran hankalaa että ei mahda olla vääriä tietoja)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...