Jump to content

Ultraäänipesu


Guest Vihannes

Recommended Posts

Moi!

Kokemuksia ultraäänipesuista?

Tuli hommattua mainio Lidl:n pikkulaite.

Kaikenlaistai "kodinkamaa" on putsailtu ja tulos on ollut hyvä.

 

Mites metalliosat, alumiinosaset? Öljyiset, rasvaiset ja tosi paskaset...

Miten homma toimii parhaiten? Kannattaako altaaseen laittaa esim. Pinelinea?

 

Pelkällä vedellä saa kyllä aika hyvin esim. pulteista paskat pois jengoista, ja ruostekin lähtee helpolla pesun jälkeen hieman hankaamalla.

 

Eli ootteko käyttänyt? Ja millä minuuttimäärillä? Ja mitä on putsailtu?

Kaasarinkin aattelin kylvettää - järkee vai ei, tai ylipäätään mitään iloa?

-J

Link to comment

Noh,

johan on kumma...

eikö kukaan muu muka ole käyttänyt moista laitetta?

Eiliset lisätestit osoittivat, että liuotinten käyttö altaassa juurikaan hommaa nopeuta.

Jos paskosat eka vetää rätin kautta altaaseen puhtaaseen veteen - ja vähän osia kerrallaan - ja sitten huruttelee vaikkapa 10 min, ja tuon jälkeen uusii veden, ja toinen mokoma 10 min, niin tulos on varsin kelpo. Veden vaihdolla ei liene muuta merkitystä kuin että siitä näkee kuinka paljon moskaa liukenee --- kun alkaa pysyä kirkkaana, ei käsittelystä enää ole iloa.

Ehkä. Emmä tiiä.

 

Kaippa noi kaasarit sitten menee seuraavaksi kun eka hiukka purkaa.

-E

Link to comment

Minulla on käytössä tuommoinen vähän isompi, joku 10 litrainen säiliö. Pystyy pesemään isompiakin osia :) Olen pessyt omasta pakusta oikeastaan kaikki osat jotka vaan on mahtuneet altaaseen edes jotenkin. Mm. mittaristo, kytkimet, kaikki lukko mekanismit, kaasarin ja jopa puretut vetonivelet :)

 

Sain tuon käyttööni entiseltä työpaikaltani kun se lopetettiin. Työkaverini sen oikeastaan osti sieltä, mutta minulle se on jotenkin kummasti jäänyt :D Tuolla töissä sillä pestiin kastuneet matkapuhelimen piirilevyt. Pesuaineena oli silloin jokin emäksinen pesuaine. Merkistä ei hajuakaan. Mutta sitten satuin hoksaamaan että auton harjapesukoneissa käytetään samanmoista pesuainetta. Sain hommattua sitä onneksi noin kymmenen litraa. Se riittääkin kauaksi aikaa, vuosiksi. Antaa ainakin minusta paljon paremmin ja nopeammin tuloksia kun sitä lorauttaa pesuveden sekaan vähän. Ja lämmitän veden aina ennen pesua, tai siis osan vedestä, vedenkeittimellä. Tuossa pesurissa on kyllä myös lämpövastukset, mutta niillä menee niin turkasen kauan veden lämmitys joten vähän sitä pitää avittaa.

 

Kaiken kaikkiaan aivan mahtava vekotin. Olen jo harkinnut kokeilevani tuota astianpesukoneena kun semmoista ei talosta löydy ja vihaan tiskaamista :D

 

Ps. Semmoinen pieni varoituksen sana vielä. Takalampun heijastinpintoja tuolla ei kannata pestä, tai siis ei ainakaan tuommoisella emäksisellä pesuaineella. Muuttui kaikki kromit heijastimista vihreiksi. Vähän sain niitä kiillotettua, mutta nyt pitää kyllä hommata uudet :(

Link to comment

Mulla on kans tollanen lidlin pesuri ja oon ollut tyytyväinen hinta/laatu suhteeseen. Oon pessy sillä pappiksen kaasareita ja kuplan solex mahtuu kun purkaa ja kääntelee sitä eri päin, niin hyvä tulee. Jos on ollu pska piukassa oon laittanu vähän pyykinpesupulveria veden joukkoon niin auttanut pikkusen. Kymmenessä minuutissa on yleensä lähteny se mikä lähtee.

Link to comment

Itselläni on kanssa n. 1,5 litran altaalla oleva ultraäänipesuri. Normi peseskelyn lisäksi olen käyttänyt pesuria ruosteen ja hapettumien irrotuksen vauhdittamiseen sekoittamalla veteen sitruunahappoa. Monesti myös maalijäämät irtoavat samassa yhteydessä. Yksi niksi on asettaa pestävät esineet erilliseen lasipurkkiin jonne happoliuos, purkki altaan pohjalle ja altaan täyttö maksimirajaan... saattaa hieman pidentää prosessia, mutta säilyy pesuri puhtaampana ja on helpompi vaihtaa liuosta purkkiin... ;)

 

- Jari

Link to comment

Kaverilta lainasin myös tuollaista Lidlin vekotinta ja kyllähän sillä tuli DRLA:t putsattua, hidasta hommaa tosin, kun joutui kääntelemään välillä.

 

Pesuaineena oli myös joku emäksinen liuos. Myös Würthin Pineline oli käytössä, mielestäni toimi ihan hyvin. Ikävää ääntä laitos vaan pitää. Jostain kun halvalla saisi sen kokoisen, että perus rivinelosen kansi sopisi...

Link to comment
  • 9 months later...

http://www.villenkello.fi/shop/kauppa9/ ... 0&show=all

 

Tollanen tuli hommattua jokin aika sitten Kaasarit tullu pestyä ja kaikki työkalut ja jne...

Hyvä peli on, kyllä.

 

Pesuaineena tuo, ihan käypää tavaraa, mutta törkeen hintasta = huono, en suosittele, varmaan jollain halvemmalla pääsee vähintään yhtä hyvään tulokseen.

http://www.villenkello.fi/shop/kauppa9/ ... 3&show=all

Link to comment

Hep.

 

Duunissa pestään kellojen osia ultrassa. Puhdasta tulee. Käytössä oleva kelloseppien kellonpesuneste sisältää mm ammoniakkia. Aluminiosia varten käytän kotona Finsonicin USF 1 -ainetta, emäkset on alumiinille pahasta.

 

Mitä enemmän pinta-alaa kerralla pestävissä osissa on, sitä heikompi on pesuteho. Kuulalaakereiden pesua ultrassa kannattaa välttää, koska kuulien täristessä kooleja vasten voi mennä pinnat mataksi => ei hyfä.

 

VW-osien pesuun ei ole mulla pääsyä tarpeeksi isolle pesurille, vaan eipäs ole niitä osiakaan enää monta =(

 

-eemeli-

Link to comment

Olen pessy satoja kaasareita uä masinalla. Pesuaineena vaikka Fairy. Veden pintajännite pitää saada pienenemään ja sen esim astianpesuaine tekee. Konepesuaineet voi olla alumiinille turmioks. On kyllä tehokasta mutta vaatii ainakin tehokkaan jälkihuuhtelun?

En ole kokeillu itse.

Lämmityksen taika on sama pintajännityksen pienentäminen kuin pesuaineellakin.

Niinku tiedät että vaikka vesi pysyis astiassa niin esim bensa ei silti pysy, syy on bensan pieni pintajännitys.

Pesuaineella tehostettu vesi tunkeutuu jopa 1/10 kokoisesta reiästä pelkkään veteen verrattuna.

Lisäksi tietysti tässä masiinassa uä rikkoo paskakokkareet ja ne tulee helpommin esim kaasarin kanavista ulos.

Link to comment

Voi bensa kadota astiasta vettä nopeammin vettä nopeamman haihtuvuutensakin johdosta. Pesutulokseen vaikuttaa myös liuotuskyky. Vettä parempaan tulokseen voi päästä vaikka öljyllä, joka ei välttämättä paljoa astioista katoa. Alkoholit ovat myös aine jolla veden pintajännitystä on perinteisesti laskettu. Sekoittuvuus veteen parempi kuin bensalla, mutta liuotuskyky ei bensan veroinen, parempi toki moneen kuin vedellä.

Link to comment
  • 4 months later...

Lahden alueella tilattiin kipassa tommonen UÄ pesuri. Muut löydetyt uä't oli pitkillä altailla, muttei tuplakaasareille sopivilla. No nyt on sen kokonen että mahtuu Tellervo sisään heittämällä tai vaikka kaksi!

 

Tässä topikissa on paljon tietoa eri pesuaineista, kiitos kaikille niistä.

Tähän pesuriin on menossa Lahden nurkilta ensimmäisten kuukausien aikana kymmeniä kaasareita.

Palaan asiaan, kun testit tehty ja paras litku kaasareille selvitetty.

 

1333440353.jpg

 

Sais jo tulla, niin pääsis kokeilee saako noista kaasareista mitkä tällä elvytettyä ja mitkä kaasareista jatkaa Kusarille päin

Link to comment
  • 1 year later...

Lahden alueella tilattiin kipassa tommonen UÄ pesuri. Muut löydetyt uä't oli pitkillä altailla, muttei tuplakaasareille sopivilla. No nyt on sen kokonen että mahtuu Tellervo sisään heittämällä tai vaikka kaksi!

 

Tässä topikissa on paljon tietoa eri pesuaineista, kiitos kaikille niistä.

Tähän pesuriin on menossa Lahden nurkilta ensimmäisten kuukausien aikana kymmeniä kaasareita.

Palaan asiaan, kun testit tehty ja paras litku kaasareille selvitetty.

 

1333440353.jpg

 

Sais jo tulla, niin pääsis kokeilee saako noista kaasareista mitkä tällä elvytettyä ja mitkä kaasareista jatkaa Kusarille päin

mikäs pesuaine voitti testin...=)?

Link to comment
  • 10 months later...

Pitkään mietiskelin pesurin ostoa ja tuli tuossa jokin aika sitten lopulta ostettuakin. Saksan iipeistä tuli lämmittävä 6l pesuri 180e kokonaishinnalla viikossa perille. Suomen kauppiailla tuntuu olevan tuohon hintaan vielä +50-100% lisää samankaltaiseen versioon. Tähän hintaan tuli tämä "lelu" ostettua, suomen hinnoilla olisi omalta osalta jäänyt hyllyyn. Kiinasta nuo kaikki peruskäyttäjälle sopivat kuitenkin tulevat. Ihan tehokas tuntuu olevan ensitestien jälkeen ja tuohon 6l säiliöön mahtuu hyvin dellorto tai webru plus muuta pientä roinaa sekaan. Liitetyssä kuvassa mitä irtosi yhdestä DRLA:sta parin syklin jälkeen. Ruosteet kaikkoaa pikkuosista parissa minuutissa, kun laittaa vaikka suljettuun lasipurkkiin sitruunahapposeosta ja antaa palaa. 

post-1143-0-48135100-1425838752_thumb.jpg

post-1143-0-10888900-1425838759_thumb.jpg

Edited by KalleJ
Link to comment

mikäs pesuaine voitti testin...=)?

Oho, unohtunu koko juttu kuitata vuosi sitten :)

 

Kävin aikoinaan Lahdessa paikallisella UÄ pesuri valmistajalta ja kyselin heidän litkujaan ja niiden suosituksia.

Myyjä itte oli omia moottorisahansa kaasareita pessy samalla aineella.

http://www.finnsonic.com/fi/service/pesuaineet

www.finnsonic.com/images/stories/products/detergents/pesuaineet-v4.pdf

Potuttaa kun tarra hävinny 4l törpöstä, mutta lisää tuota olis haettava. Veikkaan että oli 3's tai 4's ylhäältä päin. Edit aine oli USF-3, eli toka ylhäältä

 

 

*

 

Sopivan seoksen löytäminen otti hieman aikaa (1-1,2dl OK / satsi). Isommasta annoksesta pesuainetta tuntu että irtoaa omat kynnet, kun osia huuhteli pesun jälkeen. Ihmeellistä ettei pesutulos parantunu kuitenkaan.

No toisaalta liian mieto taas ei ottanu shittua irti.

Lämpöä olen pitäny 50-60C. Eli ensin 2 kannua veden lämmittimeillä kiehuvaa kippoon ja loput sitten raanasta niin kuumaa kun tulee. Tuo vastus on lähinnä ylläpito tehonen.

Eli tuosta kun laskee, niin 4l törppö kestää sen sen n 30-40 pesua seoksesta riippuen. Pönttö (? taisi ?) maksaa suuruusluokkaa 50-60e. Eli pesuaineet 1,5-2e / satsi. Joten käyttökustannukset matalat. Haaste tosin ettei FinnSonikki myy yksityisille vaan lasku pitää kiertää firman kautta.

 

Se tuossa on ollu kantapään kautta opittavaa, että öljysen paskan irrotus kannattaa tehdä etukäteen ja hyvin. Eli jarrukliineriä ja juuriharjaa kaasarille ennen pesua

Edited by P_Valtonen
Link to comment
  • 1 year later...
Guest nurto

Toivottavasti en hanki itselleni porttikieltoa foorumille, mutta ajattelin kertoa juuri aloittaneena yrittäjänä ultraäänipesusta palveluna. Veljeni kanssa aloimme pyörittämään ultraäänipesua, eli isoilla voimakkailla teollisuuspesureilla voidaan pestä mitä tahansa. Suurin ero pesussa on tosiaan se pesurin teho (Suomessa valmistetut pesurit) ja kemia pesuaineiden kanssa. Esimerkiksi alumiinit pitää jälkikäsitellä jos pesuaine on emäksistä yms. Oikeastaan tuo kemia, kymmenet eri pesuaineet, sadat eri materiaalit ja tuhannet eri liat on se meidän ammattitaito. Kiitos kun sain tästä teille kertoa ja olisin todella kiitollinen jos muistatte joskus sanoa kaverillennekin.

 

Nettisivut:

www.sonicwash.fi

Video pesusta youtubessa:

Link to comment

Minua ei mainostaminen haittaa mutta se vasta kova juttu olisi jos saisitte pict 34/3 kaasarista sen 

yhden kanavan auki joka niistä aina tukkeutuu, eikä tiettävästi kukaan ole saanut sitä edes ultrassa auki.

 

Tuo kun onnistuisi niin sitten oliskin taas noita 34:sia kaasareita ihan eri malliin tarjolla. =)

Link to comment
Guest nurto

Minua ei mainostaminen haittaa mutta se vasta kova juttu olisi jos saisitte pict 34/3 kaasarista sen 

yhden kanavan auki joka niistä aina tukkeutuu, eikä tiettävästi kukaan ole saanut sitä edes ultrassa auki.

 

Tuo kun onnistuisi niin sitten oliskin taas noita 34:sia kaasareita ihan eri malliin tarjolla. =)

 

Hmmm. Kiitos vastauksestasi :) Täytyy sanoa ettei tuo pict 34/3 oli tuttu, mutta voisihan sitä kokeilla. Haluatko soittaa ja lähettää osan koepesuun? Sitähän voisi tehdä niin että testataan maksutta ja jos tulee puhdasta niin lupaat kehua meitä eteenpäin.

 

http://www.sonicwash.fi/

Kiitos vastauksistanne!

Link to comment

Yhteen projektiin työllä pict-4 kaasari. Kävin läheiseltä korjaamolta kyselemässä ultraäänipesua ja lupasivat laittaa pesuriin, mutta ilman mitään lupauksia tuloksista.

 

Tuota oli heidän pesuaineena ja lievällä seoksella mentiin varmuuden vuoksi.

 

QHAFz0KSVY2z2EG4n2qi1cWbawKVR4Q1hrOIx-8g

 

 

Kaikki kohokammion hapettuma ei pesurissa lähtenyt, joten puhaltelin kaasarin pesun jälkeen vielä pienellä soodapuhaltimella. Ehkäpä ensimmäinen kerta kun keksin tuolle soodapuhaltimelle jotain hyödyllistä käyttöä... Tuli meinaan suuttimista yms. irto-osista siistejä ja kohokammiokin puhdistui ongelmitta. Tiedä sitten onko tuosta vielä kaluksi.

Link to comment

Pitkään mietiskelin pesurin ostoa ja tuli tuossa jokin aika sitten lopulta ostettuakin. Saksan iipeistä tuli lämmittävä 6l pesuri 180e kokonaishinnalla viikossa perille. Suomen kauppiailla tuntuu olevan tuohon hintaan vielä +50-100% lisää samankaltaiseen versioon. Tähän hintaan tuli tämä "lelu" ostettua, suomen hinnoilla olisi omalta osalta jäänyt hyllyyn. Kiinasta nuo kaikki peruskäyttäjälle sopivat kuitenkin tulevat. Ihan tehokas tuntuu olevan ensitestien jälkeen ja tuohon 6l säiliöön mahtuu hyvin dellorto tai webru plus muuta pientä roinaa sekaan. Liitetyssä kuvassa mitä irtosi yhdestä DRLA:sta parin syklin jälkeen. Ruosteet kaikkoaa pikkuosista parissa minuutissa, kun laittaa vaikka suljettuun lasipurkkiin sitruunahapposeosta ja antaa palaa.

 

Itellä vastaava pesuri mekaanisia säätimillä, ja myös saksanmaalta tilattu. Olen kyllä ollut tyytyväinen hankintaan ja puhdasta tullut mitä olen putsaillut..

lämmönsäädöstä on kyllä ollut apua, lähtenyt vaikeempikin lika irti...

ihan fairvedellä vain putsaillut..

Edited by sleepercooler
Link to comment
  • 3 years later...
2 minutes ago, nyki said:

Mitäs sitte kun kokonaisen kaasarin "kylvettää" ultraäänipesussa? Täytyykö purkaa ja kuivailla, uusia tiivisteet yms. vai voiko nakata vaan paikoilleen? 

Pitää purkaa ennen pesua, jotta saa kaikki paikat puhtaaksi. Pesun jälkeen huuhdella hyvin.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...