Jump to content

Vw harrastuksen lopettaminen? Miksi?


Recommended Posts

"Kieltämättä välillä kun harrastamisesta tulee enemmän stressiä ku töistä niin pitää miettiä onko mitään järkeä ! "

 

Tässä kyllä tiivistyy harrastuksen ydin, kiitoksia Kemin Karavaanarille.

 

Mutta tämä ongelmahan ratkeaa sillä että päättää että ei hommassa tarvitsekaan olla mitään järkeä.  Onpahan erilaista stressiä kuin töistä, se on pääasia.

 

Omissa harrastehommissa ei ole ollut mitään järkeä sitten 80-luvun lopun (silloinen firma maksoi hyvää palkkaa -> liikaa käteistä -> harrastemopo karkasi käsistä) ja eihän siinä mitään, harrastetaan mitä ehditään ja jaksetaan ja jos on kiire tai ei etene niin palkataan apua. Rahalla sinänsä ei ole mitään arvoa minulle, turha sitä on hillota enempää kuin mitä hätävararahastoksi tarvitsee ja loput voi panna vaikkapa harrasteisiin.

 

Eihän siinä mitään järkeä ole, mutta kun järki on heitetty romukoppaan jo heti aluksi niin ei se mitään. :)

 

Kivaa on ollut koko rahalla ja sekin on mennyt kovin usein (rikkinäisestä/kulkemattomasta kalustosta johtuvan) stressin vähentämiseen. Kalustoa taas on haalittu aivan törkeästi liikaa yhdelle miehelle joten ulkoistettua apua on ollut vähän pakkokin ostaa, ei ehdi eikä jaksa kaikkea mitenkään. Minkäs teet, ei hamsteriksi tulla, hamsteriksi synnytään.  Mutta näin jälkikäteen voi sanoa että nelipyöräinen peltipankki ei ole huonoin mahdollinen pankki, ainakaan Volkkarien kohdalla.  Kiva ajellakin kun on sitten vanhoja edustusautoja toisina harrasteautoina, tulee vähän vaihtelua ja voin sanoa että kontrasti isosta BMW:stä junikseen on aika järisyttävä. :)

 

Hintataso on tosiaan ongelma, ei siksi etteikö halvallakin aina välillä saisi, vaan sen takia että hirvittää ajella kymmenien tuhansien harrastevehkeillä ilman kaskoa, liikennevakuutus kun ei korvaa lähellekään todellista arvoa, vaan tarjotaan nettiauton projektikuntoisen raadon hintaa entisöidystä laitteesta ja nolla puuttuu perästä.

Link to comment
  • 2 years later...

Mukavasti lopettamisessa päästy jo siihen pisteeseen että osaa jo viedä harrastukseen liittyvää romua ekokympin romukeräyspisteeseen.

 

Samalla saa pihan vanhin varastokoppi kyytiä ja räjäytetään maantasalle.

 

Näillä fiiliksillä tuntuu että tästä sairaudesta toipuu ja lääkitystä alennettu vuoden ajan jo aika runsaasti.

20200613_124544.jpg

Link to comment
5 hours ago, ARTO said:

Mukavasti lopettamisessa päästy jo siihen pisteeseen että osaa jo viedä harrastukseen liittyvää romua ekokympin romukeräyspisteeseen.

 

Samalla saa pihan vanhin varastokoppi kyytiä ja räjäytetään maantasalle.

 

Näillä fiiliksillä tuntuu että tästä sairaudesta toipuu ja lääkitystä alennettu vuoden ajan jo aika runsaasti.

 

Minä pikusen eppäilen tätä CrossLakeCityn sankarin veewee harrastuksen lopettamista.. Triplee ei kummiskaan raaski myydä ja toinen möhkäle kummiskin pyssyy hallussa..

Link to comment
16 minutes ago, mikko k said:

Mun käsityksen mukaan TripleWhite on myyty ja vesipyssy on myyty varmasti. Mutta en toki tiä et montako on jäljellä.

 

ohohoh onk näin oikeasti käynyt.. napanuora on sitten katkaistu jo triple on lähtenyt.. toivottavasti löyty pohjan ja pyöräkoteloiden vahhaaja..

Link to comment

Joo, noi on jo viime vuonna myyty ja pari muuta meni myöhemmin, viimeisimpänä meni vanhempien uutena ostama Jetta Flair,  vahingossa meni myös yksi vanhempi V8 koneinen Bemari, mutta sen virheen taidan korjata.

 

Napanuora oli aika sitkeä ja sen kestoa kokeiltiin talvella kuvan volkkarilla, keväällä se sitten katkes ja tämäkin myyty.

 

20200402_184938.jpg

Edited by ARTO
Link to comment

Pikkuveli kokeili postimerkkeilyä joskus pienenä, hermot meni siihen harrastukseen ennen ajokortti-ikää, joten ei pelkoa että sortuisin moiseen.

 

Moottorisahan kanssa heiluminen tuntui nyt vkl aikana kivalta ja täällä puuta riittää kaikille, joten katotaan kasvaako parta ja jussipaita päälle.

 

Muuten tuleva harraste avoinna.

Link to comment

Valtion toisessa huoneessa helpotetaan vw-harrastusta ja toisessa vaikeutetaan. Nyt onneksi ollut heillä muita kiireitä. Virkamies noudattaa tarkoin lakia, ja jos harastus kielletään, niin sitten se on lopetettava. Pitsiviikot ovat jo pääosin virtuaalisia, mutta kuka uskaltaa?

https://www.youtube.com/user/cityofrauma 24.7 alkaa. 

Se on miesten harrastus.

Edited by hpa
vihreitä
Link to comment

Kieltämättä tuon rahan ja ahneuden takia itelläkin monesti ollu mielessä lopettaa, enempi tölkkejä kuin ilmajäähyjä omistanut vuosien varrella, mutta volkkareita nekin. Tyypit raahaa rekkalasteittain saksaan raatoja dollarinkuvat silmissä kiiluen, ja täälä saa jostain ruosteisesta paskasta maksaa tuhansia että edes pääsee harrastuksessa alkuun. Ei se ainakaan uusia harrastajia houkuttele. Ennen sai kuplan kaljakorilla, nyt joutuu ottaan lainaa pankista. Ja kyllä ne kuppikunnatkin hieman hirvittää tapahtumissa, että ompa hienoja autoja ja uskaltaako noita edes lähestyä kun on vedetty semmoseen muodostelmaan että eihän tuonne kehtaa mennä ällistelemään. Mutta tämä on tämmöstä perus narinaa. Nyt asetin itselleni parin kolmen vuoden päähän projektin tavoitteen, että ei pitäs ainakaan ressiä liikaa pukata sen valmistumisen kanssa. 

Link to comment



.... Ja kyllä ne kuppikunnatkin hieman hirvittää tapahtumissa, että ompa hienoja autoja ja uskaltaako noita edes lähestyä kun on vedetty semmoseen muodostelmaan että eihän tuonne kehtaa mennä ällistelemään. Mutta tämä on tämmöstä perus narinaa...


Minä oon toistakymmentä vuotta näissä tapahtumissa kiertänyt. Kertaakaan ei ole tullut vastaan kuppikuntaa, johon EI ole voinut mennä ällistelemään.
Kyllä se enempi on kiinni omasta asenteesta.
Link to comment
3 hours ago, Pastori said:

Ja kyllä ne kuppikunnatkin hieman hirvittää tapahtumissa, että ompa hienoja autoja ja uskaltaako noita edes lähestyä kun on vedetty semmoseen muodostelmaan että eihän tuonne kehtaa mennä ällistelemään.

 

Tuo on kyllä aivan väärä käsitys sulla.. kuppikuntia en kyllä mäkään ole huomannu vaikka kuppia varmaan porukka kaatelee.. 
Leirit välillä kasataan sillä porukalla millä ollaan letkassa ajettu paikan päälle, eikä ketää ole koskaan heivattu pellolle vaikka on tulut pällisteleen, päinvastoin tyrkytetty kylmää juomaa ja sapuskaakin jos on sapuskan teko ollut menossa.. Eikä kannata ujostella.. 

Link to comment
7 minutes ago, Urbantoy said:

 

Tuo on kyllä aivan väärä käsitys sulla.. kuppikuntia en kyllä mäkään ole huomannu vaikka kuppia varmaan porukka kaatelee.. 
Leirit välillä kasataan sillä porukalla millä ollaan letkassa ajettu paikan päälle, eikä ketää ole koskaan heivattu pellolle vaikka on tulut pällisteleen, päinvastoin tyrkytetty kylmää juomaa ja sapuskaakin jos on sapuskan teko ollut menossa.. Eikä kannata ujostella.. 

No ei passaa ujostella, en ois muuten kehannukkaa Iisalmessa tulla jutulle muttaku tultiin mansikkakakkua tyrkyttään ihan puoliväkisten niin olihan se seuraan liityttävä, ja hyvää kakkua oliki!

Link to comment
  • 3 years later...

2000-luvun alussa kun ajokortin sain, nämä ilmavolkkarit oli hienoimpia harrasteautoja mitä kuvitella saattoi. Niihin aikoihin hankittiin kaverin kanssa yhteisomistukseen 1964 1200 kupla jota korjattiin, käytiin sillä VW-tapahtumissa, taas korjattiin ja välillä korjattiin niissä tapahtumissakin. Kupla oli minulla ainoana autonakin useampana kesänä kun varsinainen käyttöauto oli poissa pelistä syystä tai toisesta. Aktiivista harrastamista oli 2000-luvulla paljon, mutta 2010-luvulla alkoi tulla elämään mukaan muut kiireet ja kuplan kanssa touhuamiset jäi vähemmälle/aika olemattomaksi. 2017 lunastin kuplan kokonaan itselleni kun tuli mahdollisuus siirtää auto kaverin tiluksilta omalle tontille. Tänä vuonna havahduin siihen että auto on ollut omassa pihassa kuusi vuotta enkä ole koko aika saanut uhrattua siihen sen verran aikaa että olisin saanut autoa edes katsastettua, vaikka joka vuosi jotain pientä siitä olinkin korjaillut.

 

Niinpä 19 vuoden omistamisen jälkeen luovutin auton tänään, haikein fiiliksin, uudelle omistajalle.

 

Kun näitä autoja on katsellut 20 vuotta niin omaan päähän on tullut sellainen "aikansa kutakin" / "nähty homma" fiilis. Vika ei ole volkkareissa, luulen että olisin samassa tilanteessa vaikka merkkinä olisi ollut joku muu. Ei ole enää jäljellä sellaista intoa millä tätä harrastusta katseli aikoinaan.

 

Omistukseen jäi vielä projektikuntoinen 1966 kupla jota ei toistaiseksi ole tarkoitus myydä. Mikäli projekti ei ota tuulta alleen niin sitten saa sekin lähteä enkä aio enää mitään uutta ilmajäähyä ostaa tilalle. Aika näyttää 🙂

  • Confused 1
  • Sad 1
Link to comment

"Harrastatko sä volkkareita?" -kysymykseen joskus törmänneenä olen miettinyt, että mitä se harrastaminen on?

Perinteisesti harrastamiseen menee kaikki ylimääräinen raha ja aika.

- Itsellä on jäänyt vielä muihinkin turhuuksiin.

Volkkariharrastaja tekee kaiken itse.

- itse osaan tankata tai ainakin kuvittelen osaavani. Joskus jotain pientä näpertelen, mutta mitään projektia en enää ota.

Volkkariharrastaja on merkkiuskollinen. Kaikki on volkkareita ja niitä on monta.

- Itsellä on kyllä ollut ja tulee olemaan muitakin.

Todellinen volkkariharrastaja harrastaa vaan ilmajäähyjä.

- no tästä ollaan jo pääsemässä eroon mikä "lajin" jatkuvuuden kannalta on vain hyvä asia.

 

Tämän kun summaa, voi vain todeta, että en voi lopettaa volkkariharrastusta, koska en edes harrasta volkkareita.

 

pikku_A_tiss.png.2dd45ccdc5152cf109c684aa53e23ad1.png

  • Like 2
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...