Jump to content

Pakun irssiin levyt taakse


Recommended Posts

Eli mitäs vaihtoehtoja noin niinkuin löytyis? Kaupallisia tai virityksiä?

Pulttijako pitäis säilyä tuo 5x112 eli pallokeulan jako. Rummut tällä hetkellä mallia irtoavat eli pulttijako jää siihen erilliseen napaan.

Eli periaatteessa levy siihen ja satulat kiinni raudoilla ja vaijerit kiinni.

Ehdotuksia?

Link to comment
  • 1 month later...

Non nii, nyt on jarrut päivitetty ja leimakin paperissa tälle kesää.
Vähän teknistä tietoo:
* Mesen 190 etulevyt halkaisijasta 24 mm veke
* Satulat G Astma '02 farmarista
* Adapterit laserleikatut own design
* Pitkät varhaisen pallon jarruvaijerit
Näillä POLT- OON sarja
Tossa pari fotoa.

EDIT:

* holkki stefan kohdalla, HUOM. kuva kaksi.

post-47-13888357897753_thumb.jpg

post-47-13888357898016_thumb.jpg

Edited by JaniM
  • Like 1
Link to comment
  • 6 years later...
Olikos kukaan kokeillu saako tehtyä fiksusti 5x130 jakoa pallon napaan pinnapulteilla?

Saikohan noi jaot mahtumaan samalle plootulle? En muista enään kun joskus noita adaptereita piirtelin.

olikohan tuo just se jako mikä ei sopinut.

Link to comment
  • 2 months later...
  • 5 years later...

Olikos tämä nyt niin, että navasta pitää sorvata kehältä pois (kuten Seppo tuolla jo totesikin) ? Ainakaan nuo mun 190 mesen levyt ei napoihin mahdu. Jotain reilu 10mm pitäisi navan kehältä napata pois. Yksi setti napoja on jo peräkontissa joten jos ei aamuun mennessä kuulu seis, niin kiikutan ne sorviin :)

Link to comment

Mites porssun jaolle saa nuol levyt.. nyt sekäsikiö palliksen napoihin juniksen jarrukilvet ja ´joku holkki sen  laakerin väliin ja siihen CSP:een 5x130 rumpu.. hyvin pelaa mutta vittu tuota rumpu jarrusäätöä.. ei jaksais.. Gunterille CSP:lle soittetu vieno käsky sanotti ettätehkää nyt vittu Possun jaolla jarrusetti palloon.. menis ku kuumille kiville.. kuulemma koukku saattaa upota nieluun ja ehkä se tulee.. HO:ssa jatketaan keskustelua eli paine ei laske.. ostettu jo kuivaa suomalaista vesiviinia eli kossua että taittuu toiveeseen. Tässä on vaan taas se pelko että mä juon vesiviinin ite ja sitten sölkätään G:een kanssa.. Ei se koskaan uskalla meidän tuliaisia maistaa :-)

Edited by Urbantoy
Link to comment
  • 2 weeks later...

Eihän tuo Boschin kiinnike + satula näihin sovi :( Ei mahdu satulan kiinnike tuonne levyn ja sovitteiden väliin ja tämä selittää sen ettei vakio 14" vanne tuohon eilen mallaillessa näyttänyt mitenkään sopivalta. 

 

post-1830-0-08189700-1498560916_thumb.jpg

 

post-1830-0-93644700-1498560931_thumb.jpg

 

Astra G:n kiinnikeinä/satuloina nämä ostin jostain etäläsuomen romikselta. Onkohan näitä nyt miten helvetin monta mallia olemassa ja mikä satula/kiinnike tuonne mahtaisi oikeasti mahtua ?

 

 

EDIT: Sopiskohan nää tuonne ?

Edited by KimmoH
Link to comment
  • 2 weeks later...

Eihän nämä Lucaksenkaan satulat tuonne mahtuneet. Nyt alkaa jo vituttamaan. Tuota satulan kiinnikettä pitäisi saada reilu 10 milliä sisemmäksi. Pitääkö tuosta satulan kiinnikkeestä ottaa tavaraa pois ?

 

post-1830-0-22841900-1499333509_thumb.jpg

 

EDIT: Tuota kiinnikettä pitäisi saada ainakin 12mm lähemmäs leikettä, jotta levy tuonne väliin edes teoriassa solahtaisi. Eikä vannekkaan mahdu päälle ellei tuo koko satulapaketti liikahda sisemmäksi. Satulan kiinnikkeestäkään ei tuollaista määrää pysty höyläämään pois. 

 

Mahtaakohan Astra G:hen olla vielä kolmatta mallia satuloita ?!? 

 

EDIT: oisko kellään tämä levyjarrumuutoksen tehneellä antaa satulan/kiinnikkeen varaosanumeroa mikä tuonne laserleikkeisiin oikeasti käy ?

Edited by KimmoH
Link to comment

Ymmärränkö oikein että tuo adapteri-rauta on kaksiosainen?

Rauta 1. pultataan akseliin. Siihen pultataan rauta 2. johon taas kiinnitetään satula kannakkeineen..?

 

Jos näin on, voisiko rautojen 1. ja 2. välin tehdä "spacerin" jolloin satula siirtyisi sisemmäksi..?

 

 

post-1830-0-08189700-1498560916_thumb.jp

 

 

Meikäläisen silmin nämä uudet satulat kannakkeineen näyttäisivät samanlaisilta kuin JaniM:n kuvien osat.

Edited by Jiibee
Link to comment

Kaksiosainen juu. Teoriassa tuon voisi spacerilla sovitteiden välissä ratkaista mutta tuosta akseliin pultattavasta pitäisi laikata tavaraa pois koska satulankiinnike nappaa siihen kiinni jos syvemmälle yrittää viedä. Yritin jo prikkojen kanssakin tuota sovitella mutta en kehdannut vielä laikata laserleikkeestä tavaraa pois. 

 

Nuista JaniM:n satuloista/kiinnikkeistä kun näkisi kuvan takaa/sivusta, niin näkisi miten tuo satulan kiinnike on tuonne saatu paikalleen vai onko kiinnike tosiaan erilainen. 

Link to comment

Sit pitäis tehdä sovitteet sinne väliin, pidemmät pultit ja rengas tulisi muutenkin liikaa ulos. Tähän kun nyt löytäis ratkaisun että millä ihmeen satuloilla/kiinnikkeillä nämä onnistuneet toteutukset on tehty. Yhtä laitetta pääsen näillänäkymin tutkimaan varmaan viikon-parin päästä ihan livenä joten sitten selviää ainakin mistä tämä kiikastaa. 

 

Ei olis pitänyt luottaa mihinkään vaan selvittää joka juttu etukäteen omin silmin ja käsin mittaillen.

Edited by KimmoH
Link to comment

mulla kun oli aikoinaan pallisdoppeli ja siihen laitoin noita jarrukilkkeitä

ei sopinut ei, oli opelin satulat ja janilta tilatut sovitteet. sitten myin auton pois, ja uusi omistaja muistaakseni kertoi että jonkun sovitteen johonkin väliin oli tehnyt.

jos en muista väärin niin 10mm spacer...saattaa toki olla että väärin menee.....

Link to comment

Kupliin ovat rakentaneet komboja Mersun levy + xsaran takasatulat, eli kävisköhän noi xsaran

satulat paremin?

 

Nämä Tein Sen Itse - setit tahtovat yleensä olla koottu siten että otetaan nurkista löytyvät, helposti saatavilla olevat tai edulliset osat ja rakennetaan niihin sopivat sovitusosat.

Osa tekijöistä laittaa tiedot rakennelmassa käytetyistä osista tarkasti muistiin, osa vähemmän tarkasti.

Kun vuosien päästä harrastajatoveri alkaa muistikuvien perusteella koota samanlaista settiä, saattaa käydä kuten Kimmolle... :/

 

Helpointa tässä olisi varmaan kopioida nykyisestä adapteri-lätystä sopivat mitat ja tehdä kokonaan uusi, jolla satulan saa osumaan levyyn ilman shimmejä..?

Edited by Jiibee
Link to comment

kyselin kaverilta kenelle auton myin ja vastaus oli:

Joo siis booriakselille piti tehdä shimmiprikat että sai sen levyn istuu siihen satulan keskelle...

 

 

Jaha, eli rojut nakkaan nurkkaan. Täytynee palata sitten asiaan kun pääsen tuon yhden toteutuksen näkemään luonnossa. 

 

Tänään piti lähteä pohjoiseen, ei ole bussissa sitten jarruja :( Ois pitänyt vain ostaa ne uudet jarrukilvet ja rummut pari viikkoa sitten. Väärää hevosta tuli sitten veikattua...

Link to comment

Onko holkkia vetarin tumpissa mihin tulee se napa? Stefassa pitää olla holkki välissä. Se on sen 15 mm paksua just.Tällöin levy tulee ulommas.Tuolla kuvissa tais näkyä se holkki.

02 astra farkun satula niinkuin ylhäällä lukee ja mulla tais olla bossi.

Edited by JaniM
Link to comment

No eipä ole, kun sellaisesta ei ollut tietoa. Tuo 15mm holkki tämän ongelman varmaan korjaisikin. Tosin sitten siirtyy rengas taas lähemmäs lokaria. Ens viikolla kasaan rummut takas uusilla osilla ettei mene koko kesä reisille ja pitää talvella kokeilla satulan siirtoa sisemmäksi, niin pysyis vanne/rengaslinja nykyisellään.

Link to comment

Nyt mä taisin keksiä. Varhaispalliksen perä tai itseasiassa tuo aksilitumppi on eri mittainen kuin myöhäispallukassa ja nää laser leikkeet on taidettu tehdä varhaispallikseen ? Myöhäispallukan akselissa ei taida edes mitta riittää jos navan taakse laittaa 15mm tavaraa, sit ei saa enää mutteria kiinni.

Link to comment

Samoilla leikkeillä onnistuneesti kasattu Petäjäveden Pallo on varhainen ja Pallon akselitumpille tarjotaan kahta eri osanumeroa, joten voisit olla ihan oikeassa.

Voikos myöhäisen takanapa-asetelmaan kasata varhaisen tumpin vai onko osissa muitakin muuttujia..?

Link to comment

Napoja ei ainakaan tämänhetkisen tietämykseni mukaan ole ainakaan vakiona eri "paksuisia". Just pääsin takas omaan talliin mittailemaan ja nuissa mun tumpeissa ei voi tuoda napaa yhtään ulospäin, loppuu päästä varat. Ei saa mutteria kiinni eikä lukkosokkaa enää reikäänsä. Yhdet akselitumpit mulla on tuolla jemmassa, ne on varhaisemmasta pallukasta ja täytyy alkaa niitä mittailemaan. Mutta nyt saa rojut jäädä hyllyyn odottamaan ja palataan talvella asiaan ja päivitellään sitten kokemuksia lisää...

Link to comment
  • 3 weeks later...

Miten näissä tapauksissa menee leimauksessa akselipainot jne. jos käyttää vaikkapa Astran satuloita? Onko ongelmia odotettavissa vai "bolt-on" ja leimalle :)

Link to comment
  • 1 month later...

Virittelin myöhäispallukkasovituspenkin kasaan ja mallailin siihen näitä sovitteita. Satulan kiinnikettä pitäisi siirtää 14mm sisäänpäin jotta levy ja satula natsaisi kohdalleen. Kuvissa siirto tehty 14mm paksuilla prikkanipuilla.

 

post-1830-0-46527300-1506532319_thumb.jpg

 

post-1830-0-70164600-1506532328_thumb.jpg

 

post-1830-0-60250800-1506532337_thumb.jpg

 

Seuraavaksi pitää sovitella satulan kanssa vannetta paikoilleen...

Edited by KimmoH
  • Like 1
Link to comment

Kuten kuvista näkyy, niin akselituppi on lyhyt, eikä tähän kuulu holkkia alunperin. Jos tuonne laittaisi holkin navan ja laakerin väliin, niin navasta pitäisi napata pois tuo 14mm ja rengas tulisi 14mm ulospäin. Ainakaan toistaiseksi renkaan tuominen ulospäin ei ole vaihtoehto. Jos tuonne tekisi 14mm paksut leikkeet vielä väliin satulan siirtoa varten.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...