Jump to content

Outlavi


NordBling

Recommended Posts

Kun kerran zwitteriin tilattuja peltiosia ei kuulu eikä näy, ja on halu saada joku auto tallista ulos keväällä ni tehää sitte tämmöne.

 

post-1735-13888365406566_thumb.jpg

 

Tää -57 on odotellu projektin jatkumista eri lähteiden mukaan ainakin sen parikyt vuotta, kuivissa säilöissä onneks. Kuiva ja kevyt, next generation veivas sen kyytiin.

 

 

post-1735-13888365407587_thumb.jpg

 

Tallilla piti heti inventoida puutteet ja tutkia kopan kunto tarkemmin, eikä mitään yllättävää löytyny. Perusmädät kopassa, mut pohjalevy odotettua parempi.

 

post-1735-1388836540778_thumb.jpg

Link to comment

Patinavolkkareita ja sammaleisia autoja kun on jo tallissa, niin tehdääs tästä nätti ja kiiltävä. Kliinerirätti vasempaan ja trasselipallo oikeaan käteen, niinku Mr Miyagi aikoinaan opetti, katotaas mitä paskan alta löytyy.

 

post-1735-13888365408014_thumb.jpg

 

post-1735-1388836540851_thumb.jpg

 

Nå sielt löyty ainakin katto, missä on yks vekki, naarmuja, ruostepilkkuja sekä vituiks mennyttä uudempaa maalausta. Pelkästää tulevien peltikorjausten takia tää maalattais kumminki, mut uutta maalipintaa kaivataan jokapuolelle.

 

post-1735-13888365408657_thumb.jpg

 

post-1735-13888365408809_thumb.jpg

Link to comment
Patinavolkkareita ja sammaleisia autoja kun on jo tallissa, niin tehdääs tästä nätti ja kiiltävä. Kliinerirätti vasempaan ja trasselipallo oikeaan käteen, niinku Mr Miyagi aikoinaan opetti, katotaas mitä paskan alta löytyy.

 

No mutta, mistä näitä vaan koko ajan löytyy?

Link to comment
Aika pahannäkönen toi vekki, voi olla työläs oikastava. Melkein pakko sahata vaan riittävän iso reikä ja pistää siihen vaikka sellanen isohko kangaspaikka mitä on näissä joskus näkynyt.

 

:-D Yhet tarpeet olis kyl hyllyssä (juniksen katolla) mut ne on korvamerkattu ton veivimestarin -61:een...

 

Onnea uuteen projektiin :-)

 

Hienoa että löytyy intoa ja aikaa aloittaa uutta projektia, tai itse asiassa monella on intoa aloittaa mutta sinä saat niitä myös valmiina ulos

 

Dennis

 

Kiitos kauniista sanoista... :-) tää julkinen projektin esittely pitää vauhtia yllä, julkisen vittuilun pelko pitää liikkellä. Eihän tää tarvi taas ku aikaa (ei oo), rahaa (ei tuu) ja hermoja (meni jo)

 

Puutelistaa voisin tässä tapailla:

 

Takaluukku kahvoineen, nenä löytyy.

Nenän sisukset puuttuu eli polttimon pidike jne

Puskurit rautoineen (muutama rupinen löytyy mut haluisin nätit)

Ovi- ja takapahvit (taidan ostaa keväällä uudet TMI:t ellei ehjiä sinisiä löydy)

Kangasverhoilut kopan alaosiin vai miten tännysanois. Kattoverhoilu on jees.

Kojelautaan grilli ja kaikki katkaisijat sekä virtalukko. Tarvin myös radioon nupit.

Nopeusmittari, käy myös vanhempi 0-140km/h

Kuskin oven ulkokahva lukkopesineen sekä ikkunaveivi.

Vinkkarit

Pyyhkijät

Astinlaudat

paremmat lokarit

Tankin korkki

Link to comment
Kuis helvetin taval tualt konetilan tuuletusritilän takaa saa pintaruosteet pois? Saati sitte maalattua? Joku pulloharja porakoneesee? Hiekkapuhallus? Soodapuhallus? Työn ulkoistaminen tai asian unohtaminen?

 

Tälläisestä menettelytavasta olen kuullut.

 

-Puhallus

-Putsaus hiekasta yms roskasta

-Ruiskulla pohjat yms ruosesuojat kuntoon

-Pintaväri samalla kun koppa maalataan muutenkin eli ekaksi ritilät suojaten sisäosan maalaus. Ja kun maali on vielä märkää ritilöiden ulkopuolinen maalaus eli ideana se että päälliosan maalauksen sumut sulaa vielä alapuolen märkään pintaan.

Link to comment
Kuis helvetin taval tualt konetilan tuuletusritilän takaa saa pintaruosteet pois? Saati sitte maalattua? Joku pulloharja porakoneesee? Hiekkapuhallus? Soodapuhallus? Työn ulkoistaminen tai asian unohtaminen?

 

Hiekalla sain ainakin omasta paksutolpasta hienosti. Mutta maalaus sitten on toinen juttu, että sitä maalia saa sinne tarpeeksi mutta kuitenkin silleen että sitä ei valu niistä ritilöistä pitkin koria alas niinkuin Tanhiskin mainitsi.

Link to comment

Tuli yrittäjän vapaudella pidettyy pekkanen, eli massanpoistopäivä... Viime lauantain rapujuhlat edesautto päätöstä, hiukan oli veto vielä tänäkin aamuna poissa. En siis syö rapuja enää ikinä.

 

No, kaiken muun touhuamisen ohella ehdin massojakin rappsutella, ja keulaluukun alta paikat siivota. Ajatus kopan vartaaseen pistämisestä vahvistuu kokoajan, ei noihin kulmiin ja koteloihin muuten kädet yllä ja silmä nää.

 

post-1735-13888365456068_thumb.jpg

 

post-1735-13888365456735_thumb.jpg

 

Mukavasti massa on toiminu, ei hirveesti oo sanomista hantin puolen pyäränkotelossa. Jotenki muutenkin tuntuis siltä että tästä yksilöstä on pidetty keskimääräistä parempaa huolta aikoinaan.

 

post-1735-13888365456979_thumb.jpg

Link to comment
Onko myöhäsen ovaalin ja paksutolpan takaluukut samanlaiset? Luukku sais löytyy pikkuhiljaa ja helpottas etsintöjä jos käy tuoreempikin yksilö. Nenä mulla on.

 

Meikäläiseen nyt ei kannata luottaa missään asiassa, mutta eikös se mennyt niin että 56-57 "myöhänen" W-luukku erilaisella jousen kiinnityksellä ja heti 58-> uudempi puoli-W.

Link to comment

Muuan yleisalojen erikoisasiantuntija Janakkalasta väitti mulle että loput massat lähtee helposti löpöllä. Ja perkele, sehän oli kerranki oikeessa :-)

...tosin en mä tietenkään ihan sanalleen niin toiminu, vaan käytin sitä litkua mitä mulla on tossa osienpesualtaassa, se kun haisee ihan naftalle.

 

post-1735-13888365459809_thumb.jpg

 

post-1735-13888365460206_thumb.jpg

Link to comment
Koppa olis pohjalevystä irti. Ei kuitenkaan telineessä asti, pitää hitsata tukiputkia hivenen. Ja siitä taas tuli mieleeni että jospa taivuttelis kaaret sisään samalla... Oho. Ei kai sentään?

 

kaaret sisään vaan...

Link to comment
Hehe, Kaitsul ei oo autoo, ne on niitte yläkerran helvetinperkeleitten :-D

 

Mää viimekski pöräytin mun "auton" mein pesupaikal ku kävin vähä reerailees siel illal!

peeäs: mul menee puolet harrastusajast, ko rakentelen mun puuvenet toisaal. Terveisin: nimimerkki seilori

Link to comment

Huomenna nousee koppa telineelle, tänään hitsasin tukiputket takasisälokarista oven etukarmiin. Ja niistä saumoista EI tuu kuvia, ihan ei tullu luokkapalkoo...

 

Emmää mitää poikittaista putkee jaksanu tuunata, oiskohan kumminki pitäny.

 

Oikeenvärinen moottoriluukku saapu talliin, saranat pitää vaihtaa notkeempiin ja hiukan muutenki fiksata, mut hyfä aihio kumminki.

 

Imuroin kaiken roinan pohjalevyn päältä, enkä vieläkään löytäny paikattavaa. Kaipa reunat sentään kaipaa parantelua, jännä nähä.

Link to comment

Ja hopsista, kori nousi tunkin ja moottorinosturin avulla Humalistonkadulta lainatun simppelin mutta näppärän pukin päälle. Ei tarvittu kirosanoja, eikä kaliaa. Wtf?

 

post-1735-13888365663776_thumb.jpg

 

Pohjalevystä löyty sentään jotain hitsattavaa, tunkin korvakkeiden ympäristö kaipaa huomiota. Muuten edelleen hämmästyttävän hyvä. Tai sit moon vaa tottunu paskaan...

 

post-1735-13888365666108_thumb.jpg

 

Edes akun alta ei paljastunu reikiä. Weird.

 

post-1735-13888365666561_thumb.jpg

 

Tilaa säästääkseni saatan nostaa ton pystyyn, jahka laatikko ja etuakseli on irti. Ei tarvi polvillaan sitte ruosteita rallatella.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...