Jump to content

Kammen ja vauhtiksen sopivuus


Guest Mikal

Recommended Posts

Onkos muilla ollut ongelmia kiina akseleiden, ja vauhtipyörien kanssa? Aloin tuossa sovittamaan ac:n kampeen bugpackin vauhtipyörää, Näyttäis että vauhtiksen reiät olis aavistuksen pienemmällä kehällä.

Link to comment

Eri valmistajien tavarat voi olla eri mitotuksilla.

Hienon hienoja mittaeroja tavattu kampura ja vauhtis puolella.

Kumpi osa oli väärällä kehä mitalla, en tiedä.

 

Sama homma pakarien laippojen asentojen kanssa.

Koetas sulloa hide outti X merkkisenä & Y merkkiseen peltipakoseen :)

Link to comment
Koetas sulloa hide outti X merkkisenä & Y merkkiseen peltipakoseen :)

Tehty, ei meinannu voimat riittää:) Mutta joo, elikkä vauhtis uppoo vaan tappien viisteen verran ja keikkuu päällä vaikka kuinka koittaa painaa paikalle. Alkaa pikkuhiljaa riittää.

Link to comment

Sehän on hyvä vain ettei mene heittämällä, vaan jäävät viistettä vasten. Arvaatkaapa miksi?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapin reiät kannattaa hoonata / kalvata oikean kokoisiksi, näin ollen saa tiukan sovitteen, jolloin vauhtipyörä pysyy tiukemmin kiinni.

Link to comment

AC:n Kammen tapit ovat joitakin osia alkuperäisiä paksummat johtuuko nitrauksesta vai muusta en pysty varmaksi sanomaan. Vaativat sovituksen myös saman valmistajan omaan vauhtipyörään. Kuten Alex tuossa toteaa on hyvä että nämä sovitetaan yhteen vasta siinävaiheessa kun moottoria kasataan jolloin saadaan mahdollisimman hyvä sovitus riippumatta siitä kenen valmistajan vauhtipyörää käytetään. Ei silti tästä sovitusongelmasta on minun AC aikana tullut viestiä myös "kokeneilta" moottorin tekijöiltä joiden luulisi osaavan mittailla ja sovittaa osat toisiinsa muutenkin. Meillä oli myös varastolla kalvaimet joilla tehtiin asiakkaille sovitus valmiiksi jos asiakas niin halusi.

Link to comment

Nuo tapit kammessa on tasan 8mm digitönärillä mitattuna, samaa luokkaa on myös vauhtiksen reiät. Huomenna pitäis saada säädettävä reameri, jolla toivon mukaan saan vauhtiksen sopimaan.

Link to comment

Sama murhe täällä, paitsi tapit on 7.95mm ja reijät 8.05mm. (reiät mitattu digitönärillä, eli sinnepäin. isommat kuin 8mm jokatapuksessa)

Pitäisi mennä, mutta ei saa pohjaan saakka vaikka mitä yrittäis. Vauhtis jää heittämään vaikka kuinka kireälle keskipultin koettaa vääntää. Sama kohta aina ylhäällä.

Vaikuttaisi olevan vauhtipyörän reikäjaossa jotain pielessä, enkä välittäisi reikiä isoiksi kairata, arvaahan sen miten käy jos väljät tekee. uusia osia vauhtis ja kampi molemmat. Onko ollut vastaavia ongelmia?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...