Jump to content

Auto ei starttaa


Recommended Posts

Vuoden 1973 pallokeula ei käynnisty.

 

Valo syttyy kojelautaan avainta kääntäessä. Starttinappia painaessa valo hieman himmenee, samoin takavalot himmenevät vähän, osoittaen että jotain se yrittää tehdä. Moottori ei kuitenkaan sano yhtään mitään. Teki eilen samoin, mutta yhtäkkiä hetken kuluttua starttasikin ihan nätisti. Äsken ei enää startannut vaan jäi jököttämään kerrostalon eteen, mistä työnsimme parkkiruutuun. Starttikaapeleilla koitettiin käynnistää, mutta ei vaikuttanut asiaan mitenkään. Lisäksi koitettiin käynnistää työntämällä, moottori kyllä pyöri mutta ei käynnistynyt.

 

Olimme ajaneet tapausta ennen vähän pidemmän matkan, ja pysähtyessä huomasimme öljyä vuotavan aika paljon. (Syyllinen taisi olla venttiilikopan tiiviste, minkä jokin aikaa sitten vaihdoin, mutta taisin sen jotenkin mokata.) Öljy olikin lähes lopussa, joten kaadoimme lisää. Tämän jälkeen auto ei enää startannut. Voiko tuo öljyn lisääminen mitenkään vaikuttaa mihinkään?

 

Käytännössä kysyisin siis, että osaako joku heti heittää jonkun hyvän arvauksen syyllisestä, vai soitanko huomenna hinauksen, kun auto nököttää ystävällisen naapurin parkkiruudussa.

Link to comment

Mun veikkaus on startin pusla, oireina juurikin että kuumana ei kone pyöri startilla, jäähdyttyään kylläkin taas. Pusla on pieni metalliholkki vaihdelaatikossa, näkyy kun ottaa starttimoottorin pois. Puslan tarkoitus on tukea starttimoottorin akselia vaihdelaatikon puolella.

Link to comment

Kiitos vastauksesta! Mentiin äsken John Muirin kirjan (How to keep your Volkswagen alive) vinkkaamina räpläämään starttimoottorin kanssa. Yhdistettiin ruuvimeisselillä starttimoottori akkuun ja nätisti hyrräsi. Johdot kuulemma oli ihan hyvin kiinni, mutta kas kummaa, tämän puuhan seurauksena auto käynnistyikin sitten ihan nätisti. Mahtoikohan olla joku johto kuitenkin vähän irti, vai starttimoottori jotenkin huonosti vai mikä, mutta ongelma hävisi. Pitäisi vissiin joku ruuvari jättää autoon varuilta ensi kertaa varten odottamaan.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...