Jump to content

Talvirenkaat - onko pakkoa?


Recommended Posts

Hyvää huomenta.

 

Istun tässä kahvikupin kanssa miettimässä. Näyttää kyllä siltä että tämä talvi ei tulee onnistumaan.

Nojaa, veikkasin että lunta tulee viimeisin tammikuussa mutta miten olis jos ei tulee? Tosi hyvä mun mielestäni olis. :)

 

Kupla on lähes ajovalmis siinä autotallissa mutta nastarenkaita ei ole.

Saako ajaa kesärenkaalla esim. tammikuussa jos tie on kuiva?

En hanki nastat. Pitäis kuitentkin lähteä katsastuskonttorin kautta ensin.

Link to comment

Jos jo maaliskuussa on suunnilleen kesäkelit, niin on laillista ajaa kesärenkailla. Mutta huonosti käy lakituvassa, jos maaliskuisilla talvikeleillä ajat kolarin kesärenkailla. Pitää olla keleihin sopivat renkaat.

 

Norjassa asuneena; siellä ei ole talvirengaspakkoa laisinkaan, mutta täytyy käyttää keleihin soveltuvia renkaita. Luotetaan autoilijoiden terveeseen järkeen.

Link to comment

Muistaakseni museoautot vapautettu talvirengaspakolta, muistanko oikein? Kaikki 30pv voi vapaasti jättää tammi/helmikuulle.

 

Katsastukseen saa myös ajaa ns väärillä renkailla eli varaa ajan sopivan kaukaa olevalta konttorilta ja jos ei pääsekään perille, muistaa perua ajan ja varaa vaikka toiselta konttorilta ajan toiselle päivälle.

 

Näin saa harrasteajeluihin sopivaa lisäjännitystä jos ei halua pitävillä renkailla ajaa ja tosiaankin vakuutusyhtiön kanssa saa olla hyvissä väleissä jos vetäsee kunnon ketjukolarin valtatiellä kasaan kesken talvimyrskyn kesärenkaisella kuplalla:)

Link to comment
Ei hätää vaikka olisi 45km, koska laki sanoo näin:

 

Talvirenkaita ei tarvitse käyttää....

 

d) auton tai sen perävaunun valmistukseen, maahantuontiin, kauppaan, korjaukseen tai katsastukseen liittyvissä tilapäisissä siirroissa;

 

Tilapäinen siirto=20km kö-kä ??

 

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1992 ... Lid2180190

 

Tuota kohtaa on uudistettu 1998, joten 1992 versio ei ole tuolta osin pätevä:

 

b) auton tai sen perävaunun valmistukseen, maahantuontiin, kauppaan, korjaukseen tai katsastukseen liittyvissä tilapäisissä enintään 20 kilometrin pituisissa siirroissa

 

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1998/19980829

Link to comment

Eikös talvirenkaiden määritelmä ole kuitenkin vielä tuo tässäkin topicissa mainittu M+S merkintä? Tuonhan omaavat monet kiinan ihme suomalaisella määritelmällä kesärenkaatkin, jotka eivät edes kesällä kostealla tienpinnalla tarjoa asiallista pitoa (siis ääritilanteissa, muuten kyllä monesti asialliset).

 

En sitten tiedä mitenhän kolaritilanteessa tulisi sanomista. Enkä itse ainenkaan lähtisi kokeilemaan vaikka Saabissa kesäisin aidot ling longit onkin jotka muistaakseni omaavat tuon merkinnän. Hyvät renkaat kyllä muuten, mutta märällä kiihdytyspito on melkein kun Nokian nastarenkailla talvikelissä.

Link to comment

Vaikka ei liity ihan alkuperäiseen kysymykseen, taitaa olla niin hullua ettei M+S merkinnälle ole mitään määritelmää minkälainen rengas on kyseessä vaan rengasvalmistaja saa määritellä sen.

 

Tämä on aika nurinkurista kun tosiaan kiinanvalmistajat (yms halpis) laittavat niitä M+S merkintöjä varmuuden vuoksi "kesä" renkaisiin, myös ameriikkalaisissa on ollut usein M+S kesärenkaissa vaikka nyt olen nähnyt jotain USA renkaita missä luki jotain "M+S in North America"

 

Oli itselläkin aikanaan aika huvittavat 235/40-18 täysin "kovat" isopalaiset korkean nopeusluokan kesäkumit käyttöauton alla missä oli M+S merkinnät, ei olisi paljon asiaa lumelle tai jäälle...

 

Dennis

Link to comment

Hebster52: Siis, aidot vuodesta 1966? :) Kiekko kovia renkaita! :D

 

Nojoo, jaksan mä kyllä odota pari kuukautta ennen lähden konttorille hakemaan leimaa. (toivotaan)

P*rkele nyt tässä sataa lunta. :( Moottorikelkka boxeri moottorilla? :P

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...