Jump to content

Virranjakajan ja sytytystulppien oikea järjestys


Guest freducom

Recommended Posts

Guest freducom

Moottoriremppa valmis ja nyt pitäis saada kone käyntiin. Laitoin virranjakajan takaisin paikoilleen mutta mistä tiedän menikö se oikein ja sytyttääkö oikeita sylintereitä oikeassa järjestyksessä ja oikeaan aikaan? (Lue: en saanut konetta käynnistymään).

 

Laturin jalassa lukee sytytysjärjestys, onko tämä se pyörimisjärjestys myös virranjakajassa jos menee sitä myötäpäviää? Eli jos se nyt osoittaa ykköstä niin seuraava myötäpäivään mentäessä pitäisi olla 4?

 

Miten varmistan että virranjakaja ja sytytystulpan on oikeissa paikoissa?

Link to comment
Guest freducom

Ok. Eli ymmärsinkö oikein että mun tulisi

 

1) etsiä ykkös sylinterin yläkohta irrottamalla ykköstulppa ja pyörittämällä "isoa pyörää" kunnes siinä oleva merkki on moottorin kanssa linjassa ja tulpan kolosta tuntuu painetta

2) varmistaa että siinä kohtaa virranjakaja osoittaa ykkös sylinteriä

 

Näinkö? Sori oon vähän uus. :)

Link to comment

Juuri näin, jos haluaa tarkastaa merkin paikkansapitävyyden. Vaikka ruuvimeisselin voi työntää tulpanreiästä sisään, männän liikkeen tuntee kyllä sieltä. Lisäksi venttiilien tulee olla kiinni, ei "saksata". Siinä on 1 sylinterin johdon paikka, mihin pyörijä osoittaa.

Eli jos pyörität konetta yli yläkuolokohdan alkaa pakoventtiili aukeamaan on kierros oikea. Jos pakoventtiili menee kiinni ja imuventtiili alkaa aukeamaan pyöritä kierros lisää.

 

Tämän jälkeen pitää tarkastaa kärkiväli, eli virranjakajan kannen ollessa irti katsoa rakotulkilla että kärjet aukeavat 0.4mm enimmillään.

 

Kun kärkiväli kohdallaan pitää vielä kärkien aukeamiskohta saada kohdalleen, eli löysää jakajan juuresta ruuvin ja pyörittää jakajan kohdalleen (tämä säätää sitä kohtaa koska kärjet aukeavat ja kipinä iskee tulpassa). Mielestäni kohtuu hyvä ohje aiemman linkin takana ja ennakon säätö hakusanalla löytynee lisää

Edited by peruskallio
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...