Jump to content

kuplaan subbari


Guest Juissi

Recommended Posts

Tarkoitus olis parannella kuplan äänimaailmaa hiukan löytämällä 12" elementille asennuspaikka.

Tarkoitus olisi kuitenkin säilyttää sisusta ilman näkyviä kaiuttimia, tähän asti kaikki onkin saanut piiloon.

 

Aloin ideoimaan, että tekisin hanskalokeron taakse peltiin aukon ja istuttaisin siihen tukevan alustan mihin elementin saisi kiinni ns. Freeair ajatuksella. Voi olla että tulee hyvä tai sitten ei.

 

Kysymyksenä kuitenkin siis se, että voiko tuohon hanskalokeron taakse tehdä n. 11" reiän tavaratilaan, ilman että katsastaja pillastuu tai auto tykkää kyttyrää?

 

Aika paljon näitä näkyy olevan reiitetty, eli ehkä ei ongelmaa olisi.

 

Kiitoksia asiallisista vastauksista, kyseessä 60 luvun kupla, eikä mikään helmi, että mitään matching numbers yksilöä ei olla silpomassa. =D

 

-Juissi

Link to comment

Vahvarit on jo paikallaan, mutta mielellään en tosta takatilasta luopuis, toi on ainoa kulkine ja kaikenlaista tulee kuskattua, koon puolesta mahtuis hyvin tohon etukoppaan.

 

tarvittaessa voin tehä siihen vaikka kuidusta päälle kopan, niin ettei oo koko etutila kotelona, mutta onko toi jotain kantavaa rakennetta, tms. Jota ei saa muokata?

Link to comment

Huono ratkaisu mun mielestä joka tapauksessa, asennat miten tahansa sen siihen niin se syö sun etutavaratilasta ison osan. Ilman koteloa tuskin soi juuri mitenkään, ja kotelo vie vielä enemmän tilaa jos sinne sellaisen rakennat Jos takapenkin taakse ei miellytä, niin tee takapenkin alle refleksikotelo pienemmällä elementillä, 8" tai 10"

 

Edit: Niin siis en osaa vastata alkuperäiseen kysymykseen, että tuleeko sanomista vai ei. Periaatteessa lähes kaikki on autossa kantavaa rakennetta mutta se että saako tehdä vai ei selviää ehkä helpoiten kun kysyy konttorilta.

Edited by metake
Link to comment

Pystyyhän tuollaisen reiän ympärystön tarvittaessa vahvistamaan siten, että kokonaisuus vastaa lujuudeltaan alkuperäistä. Aika pieneltä heikennykseltä tuo kuulostaa mielestäni siihen verrattuna, että flippikeuloja ja lasikuitukoreja on saanut asentaa.

Link to comment

Itse olisin enempi huolissani etuluukun alta katoavasta tilasta kuin takapenkin takaa. Ja freeairina en lähtisi asentamaan mitään jos parannusta äänenlaatuun haluat. Ajatteleppa millaista suhinaa se elementti saa aikaiseksi jos se vapaasti puhaltaa etuluukun alle joka kumminkin on kotelo mutta ei tiivis ulos eikä auton sisälle.

 

Eli tosiaan se kotelo sinne takapenkin taakse tai sitten takapenkin alle lasikuitukoppaan pienempi elementti.

 

Ja tuollaisessa muutoksessa kannattaa aina kysyä konttorilta mitä mieltä ovat muuten arpapeliä konttorikohtaisesti.

 

Ja mitä tulee tuohon hanskalokeron alle asennukseen niin varmaan toimisi jos subin kiinnität tukevasti muuhunkin kuin peltiruuvveilla peltiin ja jonkun kivan kopan kun väsäät toiselle puolen niin varmaan hyvä tulee.

Link to comment

Joo, tietenkin sille kunnon kiinnityksen teen.

Täytynee alkaa suunnittelemaan koteloa sitten vastapuolelle.

Meillä tosiaan toi etutila ei oo juuri käytössä, mut puolison kanssa on monesti nukuttukkin autossa, kun on jossain oltu reissussa, eli sisätiloihin ei oikeen mitään halua tilaa viemään.

 

Kiitoksia ideoista, ei muuta kun reikää tekemään, ainahan sen voi hitsata umpeen, jos ei leimaa heru. =D

Link to comment

Jätät 12" hyllyyn pölyyntymään ja laitat tilalle esim. tällaisen koteloituna apparin penkin tai takapenkin alle kuten aiemmin jo opastettiin.

Toki tuon voi laittaa koteloineen etutavaratilaankin ja tehdä reiän peltiin jos haluat leikellä autoa. Luulisi 8" subbarin riittävän kun elementti on miltei sylissä..?

 

Oli valintasi mikä tahansa, muista tehdä kotelolle tukeva kiinnitys ettei tule hätäjarrutuksessa kuhmuja Kuplaan tai matkustajiin...

  • Like 1
Link to comment
  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...