Jump to content

Kuplan huoltoa Oulussa


Recommended Posts

Pitkällisen tutustumisen jälkeen uskaltanen kirjoittaa ensimmäisen viestini palstalle uustuoreena v.1972 1300cc kuplan omistajana. Muutamia viikkoja taaksepäin onnistuin ostamaan vuosia sitten myymäni, isoisälleni, isälleni ja minulle kuuluneen kuplan takaisin perheeseen tarkoituksenani luovuttaa se aikanaan omalle pojalleni. Tätä odotellessa auton olisi tarkoitus toimia aurinkoisten päivien fiilistelykuljettimena kesäkelien ajan.

 

Ostohetkellä auto toimi pääpiirteittäin, mitä nyt sammui jokaisiin liikennevaloihin ja paukutteli putkeen. Parkkipaikalla suoritettuun ensiapuhuoltoon kuului mm. sulakkeiden vaihto, lämpöputkien asentaminen ja väärin kiinnitetyn äänenvaimentimen fiksailu sivistyneemmän kuuloiseksi. Kabiiniin tulee nyt lämmintä ja kone kuulostaa paremmalta. Pakoputkiremontin negatiivisina puolina mainittakoon lämpimän koneen tyhjäkäynnin kokonaisvaltainen katoaminen ja kiihdyttäessä täydellinen hyytyminen. Näinen ominaisuuksineen kupla on jotakuin ajokelvoton.

 

Keltanokkaisena kuplan omistajana epäilen ainakin sytytyksen olevan pielessä ja kaasarin kaipaavan säätöä. Kysymys kuuluukin, että missä päin Oulua moisia vaivoja voisi käydä näyttämässä ilman, että tulee kynityksi asiantuntemattomien huoltajien toimesta? Luonnollisesti myös palstalla vaikuttavien harrastajien apu kelpaisi - korvausta vastaan tietysti.

 

-Juha

Link to comment
  • 4 years later...

Tikulla silmään sitä, joka vanhoja muistelee, mutta melkein parin vuoden seisonnan jälkeen pitäisi taas koittaa saada auto tien päälle. Viimeinen katsastus pomppasi jarruista (vetarin stefa), joten remppaa olisi tiedossa. Samalla voisi melkein vaihtaa myös kytkimen ja muutenkin potkia renkaita. Siispä, mikä olisi Oulun alueella järkevä ratkaisu moisten remppojen osalta kun ei itseltä löydy tiloja tai työkaluja? Muutama keväinen jarruremppa tehtiin Välivainion Bensiksellä kun oli lähellä hallipaikkaa, mutta Bensistä ei enää ole, eikä autolla voi nykyisellään tietystikään ajaa. Hyviä ideoita siis kaivataan, jotta saisi kiesin edes loppukesäksi alle.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...