Jump to content

Grillaus


Recommended Posts

1 minute ago, wp said:

Jos muilta touhuilta ehtii olisi tarkoitus väsätä isompi kokoinen barbeque smoker terassille...Meadow_Creek_TS120P_5-2.jpg

 

 

 

 

Tuommonen ois ihan ässä.. jos rupeet tekee toivottavasti saadaan ohjeita.. Tai tekaset kaks heti suoraan, vinkvink

Link to comment

No niin,

ribsit uunin kautta grilliin kokeiltu. Ei oikeen onnistunu.

Antakaas ne parhaat vinkit, miten tulee hyvää.

Ei valmiita sooseja eikä suolaa.

 

nimim. syömärajoitteinen 

Edited by Kurre
Link to comment

No mäpäs pukkaan oman ressun, näillä on tullut ihan jees, ainakin minun ja muutaman muun maun mukaan.. 

Eli babyribsejä, isoon paistopussiin Eskimon Isopussi, menee kolmesta neljään riviä niitä maustamisen jälkeen, Tuolla Poppamiehen mausteella viimeks mitä WP:kin käyttänyt ku Makkarakaupan oma mausteseos pääsi loppumaan.. Eli hieron sen mausteen pintaan, yö jääkääpissa.. Sitten uuniin noin 90 astetta, vähintään se kolme tuntia, saa olla pitempääkin.. Pussiin laitan luut ylöspäin että liha lilluu siinä rasvassa eikä kuiva.. sitten jäähdytys ja kun grillauksen aika niin glaseeraus grillissä, olen käyttänyt SantaMarian Original BBQ soosia..

 

Noilla oon pärjännyt.. tuo uunissa pitoaika on maun mukaan, mitä pitempään parempi, ja matala lämpö eli alle satku minusta on soppeli, siellä 80-90

 

Niin joo, en oo laittanut suolaa vaan se tulee mausteseoksessa, ja kylläkin glaseraus tehty valmilla soosilla.. en oo jaksanu ruveta näperteleen omaa soosi,, tai siis lue "en ole opetellut tekemään sitä"

Edited by Urbantoy
Link to comment

Minä en tee ribsejä jos ei ole savustinta käytössä. Minusta turhaa hommaa.

 

1. Kalvot pois. Ohuesti kotisinappia molemmin puolin ja sitten jokin mieluisa mausteseos hieromalla pintaan (runsaasti). Menee joku puolituntia ja näkyy että maustekerros on vettynyt.

2. Ribsit pönttöön luut alaspäin n.100-120C 3h

3. Sitten foliota johon hunajaa, tummaa sokeria ja maustetta, ribsi siihen luu ylöspäin eli niin että on "kuppi". Ja sinne kuppiin samat setit eli hunajat sokerit jne. Voi hulauttaa vielä jotain mehua tai rommia tms joukkoon lirauksen jos haluaa.

4. Folionyytit 2h pöntössä.

5. Foliot pois ja vielä 1h pönttöä niin että sivelee mieli soossillaan pintaa välillä.

6. Veitsellä ribsit paloiksi luiden välistä

7. Syä

8 Nyt olet valmis kuolemaan

 

Kypsyyttä voi lopussa testata niin että nostaa keskeltä ja ettei ihan katkea niin on aika hyvä. Ajat ja lämpötilat toki voi vähän vaihdella.

 

Tässä aika hyvä kastike. Ite laitan vielä yhden silputun habaneron joukkoon. Ohje sanoo 20min mutta mä olen keittäny lähemmäs tunnin että tulee kunnon sakeaa.

https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/442588/BBQ Coca Cola kastike/

Edited by HSuomi
  • Like 1
Link to comment

Tätä youtube kanavaa suosittelen alan harrastajille. AIvan loistavia pöperöitä tekee pääosin savustimella.

 

ps. Ei kannata kattoa nälkäisenä tätä kanavaa

Edited by HSuomi
  • Like 1
Link to comment

Noniin, Neitokainen yllätti Keisarin ihan huolella.. myöhästyneellä synkkärilahjalla..

Kenpeleen Keisarikunnassa voidaan jatkossakin pitää kunnon rillibileitä, ei lopu rillaustila jatkossa.. melkonen puzzle oli mutta niin vaan kasaan sain...

 

IMG_20200508_205628.jpg

IMG_20200508_213746.jpg

  • Like 5
Link to comment
3 hours ago, wp said:

Rapiat kolme kiloo slow foodia matkalla uuniin lepäämään. Poppamiehen Burgers & Ribs vastaa makumaailmasta, tämän voi syödä pillillä kun on valmista.

 

Hyvän näköistä mättöä, ku en oo mikään lihamestari, niin pakko kysyä mitä läskiä.. Paljonko on uunissa.. Onko noita ruskistettu ennen uunia vai pelkkä rub pintaan

Minkä kanssa tuo nautitaan, vai meneekö sen pillin kanssa tuhertaessa..  

Tästähän tuli kyselytunti näköjään

Edited by Urbantoy
Link to comment
23 minutes ago, Urbantoy said:

 

Hyvän näköistä mättöä, ku en oo mikään lihamestari, niin pakko kysyä mitä läskiä.. Paljonko on uunissa.. Onko noita ruskistettu ennen uunia vai pelkkä rub pintaan

Minkä kanssa tuo nautitaan, vai meneekö sen pillin kanssa tuhertaessa..  

Tästähän tuli kyselytunti näköjään

 

Porsaan kassleria tai niskaa, pinta ruskistettu paistokasarissa ja sen jälkeen rub ja mahdollinen lisäsuola pintaan. Uunissa 125C viisi tuntia, vuoka tiivistetty leivinpaperilla jottei höyry karkaa kannen välistä. Burgerin täytettä tai lohkoperunoiden kera, coleslaw yleensä kylkeen. Käy hyvin myös lämmittää uudelleen, uuniin/grilliin ja voimakasta cheddaria päälle sulamaan ja mieleinen barbecue- kastike päälle. Omat suosikit hickory smoke ja honey-chipotle, kruunaa tuon mätön.

Link to comment

Coleslaw jo yksistään riittää ku on sen edelisenä päivänä tehnyt maustumaan hyvän lihan kylkeen.. eipä muuta juuri tarte.. Tai sitten väkertään LosPotatos a'la Lasse grillissä

Kiitos ohjeistuksesta, tuokin setti laitetaan to-do-listalle.. 

Link to comment
8 minutes ago, Urbantoy said:

Coleslaw jo yksistään riittää ku on sen edelisenä päivänä tehnyt maustumaan hyvän lihan kylkeen.. eipä muuta juuri tarte.. Tai sitten väkertään LosPotatos a'la Lasse grillissä

Kiitos ohjeistuksesta, tuokin setti laitetaan to-do-listalle.. 

 

Kun ulkogrillausta varten alkaa tulla säällisemmät kelit niin ajattelin testata saman setin lyhyemmällä ajalla uunissa jolloin liha on vähän kiinteämpää ja viimeistellä sen grillissä savustuslastujen ja moppauskastikkeen kera. Lihoista irtoaa uunissa runsaasti nestettä josta saa hyvän kastikepohjan.

Link to comment
25 minutes ago, HSuomi said:

Liekö savu tarttuu enää käristyksen jälkeen? Miksi et tekesi kokonaan savustamalla?

 

Ei ole käytössä kuin kaasugrilli ja Landmannin savustusrasia, lämpö nousee tuossa kaasugrillissä turhan korkeaksi.

Pitää testata josko lämmön saisi pysymään hallinnassa niin voisi koettaa savustaa kaasulla.

Link to comment
4 minutes ago, wp said:

 

Ei ole käytössä kuin kaasugrilli ja Landmannin savustusrasia, lämpö nousee tuossa kaasugrillissä turhan korkeaksi.

Pitää testata josko lämmön saisi pysymään hallinnassa niin voisi koettaa savustaa kaasulla.

 

Minä meinaan kkeilla nyt ku neito mahdollisti ton ison grillausalan, epäsuoraa grillausta savustus lastujen kera tuossa juuden polttimen grillissä.. Eli toisen laidan poltin tai kaks päälle ja lihat toiseen reunaan savustumaan.. Kokeilemallahan sitä vain tietää miten se onnistuu.. pitää vaan hommata kori niille lastuille, ei tullut mukana.. 

Tuolla jotain horinaa siitä:

https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005177677.html

https://www.weber.com/FI/fi/savustus/tee-näin/weber-154530.html

Edited by Urbantoy
Link to comment
26 minutes ago, Urbantoy said:

 

Minä meinaan kkeilla nyt ku neito mahdollisti ton ison grillausalan, epäsuoraa grillausta savustus lastujen kera tuossa juuden polttimen grillissä.. Eli toisen laidan poltin tai kaks päälle ja lihat toiseen reunaan savustumaan.. Kokeilemallahan sitä vain tietää miten se onnistuu.. pitää vaan hommata kori niille lastuille, ei tullut mukana.. 

Tuolla jotain horinaa siitä:

https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005177677.html

https://www.weber.com/FI/fi/savustus/tee-näin/weber-154530.html

 

Kaupan rasiat on hieman pieniä, savu loppuu aika nopeasti jos on pidemmän kypsytysajan vaativaa evästä.

Landmannin rasian kanssa omassa grillissä huomasin että sen joutui laittamaan lähes polttimen päälle jotta

sai aikaan sopivan savun ja sitten loppuikin jo "haiku"  rasiasta. Pitänee hankkia pari lisää ja kokeilla myös eri karkeuksia lastuissa

Link to comment
16 minutes ago, Jonescort said:

Aihio jenkkimallin savustimeen haettu, muutama hitsi ja leikkaus, niin pääsee kokeilemaan pysyykö lämmöt tasaisempana kuin saaristolaismallissa

 

Hieno löyty, onko tuo joku vanha vesibroileri vai mikä lie.. Lähtikö kumarruksella

Tuosta saa hyvän..

Link to comment

Valmetin valmistama paisuntasäiliö 60-luvulta, eräältä savustuksen nimeen vannovalta tuttavalta. Muutaman naudan ribsirivin joutuu vielä toimittamaan kunhan laitos on valmis. Hyvänä yksityiskohtana kyseisessä pöntössä on, että alkuperäinen valmistuspaikka on ilmeisesti noin kilometrin päässä loppusijoituspaikasta.

  • Like 1
Link to comment

Vanha hyvä ystävä Lucifer teurastettu, neljätoista vuotta se jakso sekopäistä tuohua ihan kunnolla pöhisten.. Rauha hänelle.. nyt matka johtaa Keisarikunnan kaatikselle.. muistelot santtu kädessä pidin.. elämä jatkuu nuoremman Luciferin kanssa.. 

 

IMG_20200509_185227.jpg

Link to comment
2 hours ago, wp said:

 

Kaupan rasiat on hieman pieniä, savu loppuu aika nopeasti jos on pidemmän kypsytysajan vaativaa evästä.

Landmannin rasian kanssa omassa grillissä huomasin että sen joutui laittamaan lähes polttimen päälle jotta

sai aikaan sopivan savun ja sitten loppuikin jo "haiku"  rasiasta. Pitänee hankkia pari lisää ja kokeilla myös eri karkeuksia lastuissa

Hyvä olisi olla ihan kunnon palasia. Itse käytän teippirullasta lätkäkiekkoon kokoa olevia pätkiä suoraan briekttien seassa. Luulisi että ne voisi heittää suoraan polttimen yläpuolelle.

Link to comment
11 minutes ago, HSuomi said:

Hyvä olisi olla ihan kunnon palasia. Itse käytän teippirullasta lätkäkiekkoon kokoa olevia pätkiä suoraan briekttien seassa. Luulisi että ne voisi heittää suoraan polttimen yläpuolelle.

 

Näin minäkin teen UDSän kanssa, on vaikka minkälaista kiekkoa hommattu, ei sitä mustaa kumista.. Omppua, kirsikkaa, jotain wiskipönttöä, jne,. 

Mulla vaan on hakusessa tuon UDSän käyttö, pitäs useammin askerralla sen kanss.. vallan mainio laite ku oppii käyttään.. Laiskamato ku kaasarilla selvinnyt tuon nälän siirto..

Mutta kyllä mä opin sen ja ProAkilta Keisarikunnassa aina kyselen ohjeistusta ja reseptejä ku nähdään.. Se o päällikkö tuossa leikissä

Link to comment

Tännään testataa vihdoin viimein Hoolin siivet.. ollut jo pitempään suunnitelmissa.. siipiveikkoja hottina päälle ja viherpiiperryssalad.. eiköhän iltapalasta mee..

Jos huomenna kerkeis hakee uuteen kaasariin letkun, vanha kolmessa vuodessa pykiny hyvin.. 

 

IMG_20200509_205937.jpg

Link to comment

Hookkeja ei Keisarikunnasa tehdä enää.. Pysytään vanha liiton alkuperäisissä eli Atrian tulisesti marinoituja Hornetteja..

Hookit tulee nopeammin mutta makumaailma ei hyvä, kerran tehtyjä uudestaa lämmittämällä ei ollut makuun, kerralla sitten tuoreesta kerralla valmiiks.. tullloo parempia..

Link to comment
42 minutes ago, Urbantoy said:

 

 minkä kokoinen kimpale oli ja paljonko oli grillausaika?

 

1,2 kg

yön yli vakuumissa mausteissa, 4 tuntia vesihauteessa, 1/2 tuntia grillausta. 20 min lepoo, mut ois saanu levätä viä hetken.

Link to comment

Ku täällä on näitä rillimiehiä ja ruuasta tykkääviä.. oispa aika makia järkätä vaikka "BBQ's & VW's" häppeninki vaikka Kenpeleen Keisarikunnassa..

Kaikki raijais rojut mukana, laitettas läskin tuoksu leijaileen öljyä vuotavien ilmavatkaimien tuoksun kera.. Oispa makiaa 

  • Like 1
Link to comment

 

2 minutes ago, Jonescort said:

Jos viikonloppuna saisi jo savut ulos, ritilät vielä työstymässä ja pohdinta raaskisiko ostaa rosteritankoja ja tehdä ikuiset. 

Tee rosteriset, pääset paljon helpommalla, vidduttaa sitten ruosteisien tilalle tehdä uusia jossain välissä ja rosteriset helpompi pitää puhtaana.. 

Link to comment
29 minutes ago, Jonescort said:

Jos viikonloppuna saisi jo savut ulos, ritilät vielä työstymässä ja pohdinta raaskisiko ostaa rosteritankoja ja tehdä ikuiset. 

20200512_193640.jpg

Onko toi säiliö hiekkapuhallettu? Näyttää huonolla silmällä katsottuna sinkityltä, hyvä mauste kyllä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...