Jump to content

Grillaus


Recommended Posts

3 hours ago, JustinCase said:

Arboriota en nyt tällä kertaa ottanut, tulee niin harvoin risottoa tehtyä että oli fiksumpaa ottaa pienempi pakkaus. Aikalailla samalla kaavalla tuon rakentelin mitä oot kirjoittanut. N.1,5L kanalientä kauhallinen kerrallaan, sellaset reilut 20min hauduttelua. Lopuksi parmesaania ja lehtipersiljaa sekaan, ja ääntä kohti. 👍🏻

 

Jos se JustiinaCase ampuu meidän leiriin EBIssä, niin pitäsköhän ottaa mukaan iso muurikan risotto/paella pannu.. Saisit pitää kokkikurssin siellä, Esaa ei viiti laittaa ku ihan työkseen vääntää sapuskaan.. me voitas katella vierestä ja imeä Chimäytä turpaan ja antaa ohjeita.. 

Link to comment
2 hours ago, Urbantoy said:

 

Jos se JustiinaCase ampuu meidän leiriin EBIssä, niin pitäsköhän ottaa mukaan iso muurikan risotto/paella pannu.. Saisit pitää kokkikurssin siellä, Esaa ei viiti laittaa ku ihan työkseen vääntää sapuskaan.. me voitas katella vierestä ja imeä Chimäytä turpaan ja antaa ohjeita.. 

Kyllä mä yhden finskilauman saan ruokittua, jos vaan työkalut tulee talon puolesta. 😄👍🏻

Link to comment
32 minutes ago, Jonescort said:

Pitkästä aikaa ohjelmaton lauantai, niin sai iltapalat smokeriin, Kymen lihatukun piknikkejä, highlandin ribsejä, kasleria ja jalopenot+valkosipulit juuston kera salaattiin. 

 

 

Hyvännäköstä settiä, mikä sulla Jones on noin savustusajat, mittarit näyttää olevan mutta varmaan jo tuntuma tullut mitä se vie aikaa

Link to comment

Possut (ribsit ja kaslerit) 2-3h savu ja 3-4h foliossa, piknicit noin 10h samoin kuin nuo naudan ribsit. Yllättävän paljon heittää ajat kun nykyään lämpöjen mukaan paistelee, noissa naudan ribseissä saattaa olla kolmekin tuntia heittoa paistoajassa, kun lämmöt seilaa 85-95 välillä savustimessa

  • Like 1
Link to comment
8 minutes ago, Jonescort said:

Possut (ribsit ja kaslerit) 2-3h savu ja 3-4h foliossa, piknicit noin 10h samoin kuin nuo naudan ribsit. Yllättävän paljon heittää ajat kun nykyään lämpöjen mukaan paistelee, noissa naudan ribseissä saattaa olla kolmekin tuntia heittoa paistoajassa, kun lämmöt seilaa 85-95 välillä savustimessa

 

Kiitos Jones, pari kysäri vielä lissää.. 
Mistä kaivelet nuo naudan ribsit, ei joka tiskillä ole
Mites tuo juuston savustus onnistuu? Sitä ei varmaan kovin pitkään pidetä.. Jotain kermakiekkoa näytti olevan, oonko väärässä 

Link to comment

Kermajuusto toimii hyvin tonne 90 asteeseen asti, foliovuoka vaan alle, niin ei rasvat karkaa. Kovemmat juustot ei ota makua niin helposti, mutta kestää taas lämpöä paremmin. Nuo ribsit on yhdeltä lähitilalta Keski-Suomesta (Pyyvin tila), mutta löytyy varmaan suhteellisen helposti muualtakin, kun kyselee. Yleensä pilkkovat keittolihoiksi nuo kylkirivit ja ovat samoissa kilohinnoissa sian kanssa. 

 

Link to comment
3 hours ago, wp said:

 

Oktoberfest lähestyy, savustetaanpas bratwurstia kokeeksi.

 

Missä WeePee savustit ja miten onnas? kiinnostaa kuulla, ku sähkösavustin tuossa käyttämättömänä parhaillaan ja ryynäreitä parilta valmistajalta oottelee hellää käsittelyä

Niin vois kokkeilla

Edited by Urbantoy
Link to comment

Ihan sähkö- Muurikalla kokeilin. Vaati pitkähkön ajan ( 30min johto töpseliin ja pelti sisään kylmästä jotta bratwurstin kuori halkeili ) Omaan makuun ainakin tuo Weberin "possuhake" pitää annostella suht pieni määrä ja liottaa kunnolla, pientä kitkeryyttä ehti tulla vahvasta savusta. Suunmyötäinen kokeilu muutoin kaikkiaan, vain pari "käyrää" jäi aamun suolapalaksi

 

Link to comment
19 hours ago, wp said:

Ihan sähkö- Muurikalla kokeilin. Vaati pitkähkön ajan ( 30min johto töpseliin ja pelti sisään kylmästä jotta bratwurstin kuori halkeili ) Omaan makuun ainakin tuo Weberin "possuhake" pitää annostella suht pieni määrä ja liottaa kunnolla, pientä kitkeryyttä ehti tulla vahvasta savusta. Suunmyötäinen kokeilu muutoin kaikkiaan, vain pari "käyrää" jäi aamun suolapalaksi

 

 

Kiitti Weepee vinkistä, kokeillaan ,mutta en edes viiti yrittää tavalpurulla, huomenna ajattaa hakeen noita Weperin muruja.. Jos en nyt löydä niitä, niitä on varattu, mutta on omenaa ja kirsikkaa.. Tuota ei.. haetaan

Link to comment
6 minutes ago, KimmoH said:

ja perinteinen lauantain lounas. Possua ja kanaa, tällä kertaa mukana myös pari chiliä kasvihuoneesta.

 

Hyvältä näyttää.. minkälainen savotta on kasvatella noita chilejä ja minkälaisia niistä tulee ggrillissä.. en oo koskaan koittanut

Link to comment

Keväällä yhden pikkutaimen tökkäsin kasvihuoneeseen ja nyt se on tollanen ku kuvassa. Silloin tällöin vähän kastelua, eipä tuosta muuten huolta ole. Siinä olis vielä varmaan litran verran kypsyviä chilejä. Taustalla tomaatti alkaa jo vedellä viimeisiään 😄

 

Eka kertaa kokeilin grillissä, paahdoin vähän ja antaa kivasti potkua possulle.

 

Muutamia vuosia sitten tuli chiliä kasvatettua ihan siemenestä saakka. Autotallissa oli kasvukaapit valoilla talven ajan ja sieltä sitten keväällä kasvihuoneeseen valmiit taimet. Silloin tuli toistakymmentä litraa chiliä kesässä. Totesin ettei sellaista määrää ehdi koskaan itse syömään vaikka paholaisenhilloja sun muita tehtiin. Sittemmin on riittänyt yksi parin euron valmis taimi toukokuussa puutarhalta matkaan ja sillä on aina päästy vuosi eteenpäin.

 

IMG_2620.thumb.jpeg.837b50c5504f915a2830f3861ff1a846.jpeg

  • Like 1
Link to comment

Hyvä pittääpä kokkeilla.. kasvihuonetta ei oo mutta takkahuone luokkaa 40neliöö ja isot ikkunat, eiköhön se siinä ikkunan ääressä varmaan lähe kasvaan.. 

 

Edit: Just oli muuten Liiterissä chiliäpuskaa myynnissä, mutta empä tajunnut eli tuota varmaan voi talvellakin kasvattaa

Edited by Urbantoy
  • Like 1
Link to comment

Chilit on kivoja.

Mikä lajike Kimmolla kasvamassa?

Itsellä yks (n. 6m) ikkunalaudallinen ja kymmenkunta lajiketta. Cayenne, Apache, Hot Loco, Hungarian Black, joku Rocoto, Hot Lemon, California reaper, Yellom Morugo, Habanero Choco, Birds eye ...

Jos chileillä on valoa ja lämpöä, kasvavat läpi vuoden. Talvella en oo lannoittanut ollenkaan.

Link to comment
3 minutes ago, Kurre said:

Chilit on kivoja.

Mikä lajike Kimmolla kasvamassa?

Itsellä yks (n. 6m) ikkunalaudallinen ja kymmenkunta lajiketta. Cayenne, Apache, Hot Loco, Hungarian Black, joku Rocoto, Hot Lemon, California reaper, Yellom Morugo, Habanero Choco, Birds eye ...

Jos chileillä on valoa ja lämpöä, kasvavat läpi vuoden. Talvella en oo lannoittanut ollenkaan.

 

Ookko Kurre askarrellut siemenistä vai ostanut valmista puskaa.. Enpä oo kaivellut mistä siemenisä sais vielä..

Edited by Urbantoy
Link to comment

Nyt täytyy häveten tunnustaa että ei ole mitään varmaa hajua mikä tämä lajike oli. Voisin kyllä väittää että tämä on Cheyenne. Nakkasin laputkin keväällä mäkeen ja iskin vain taimen istutuslaatikkoon 😄 

 

Aiemmin kun enemmän harrastin, niin silloin tuolta tuli Fish Pepperiä ja De Cayenneä. Ne oli punaisia ja molemmista tuli hyvää paholaisenhilloa. Meni myös sellaisenaan sapuskoiden mukana, oli sopivasti makua ja jälkipolttoa.

Link to comment
3 hours ago, Kurre said:

Siemenistä oon kasvattanu. Mulla on joitakin siemeniä tallessa. Mitä sais olla?

Siemeniä myydään vaikka mitä. Googlettamalla löytyy mieleiset.

 

aloita vaikka Fatalii sivuilta.

https://www.fataliiseeds.net/

Ja vaarilta neuvot

https://fi-fi.facebook.com/Chilivaari

Kiitti Kurre mäpäs tutustun asiaan, saattaa ruveta kasvatus kohta puolin,,
Tuohon pärstäkirjan linkkiin en taida päästä ku en ole koskaan ollut pärstässä enkä meinaan koskaan mennä, taidan olla poikkeus, harvinainen

Link to comment
2 hours ago, HSuomi said:

Kannattaa alkaa idättämään heti vuoden vaihteen jälkeen ni ehtii kesäksi hyvään kokoon.

 

Tämmönen kaveriksi tuon heijastimen kanssa. Riittää minusta ihan hyvin 2-4 kasville jotka 10l ämpäreissä.

https://pavunvarsi.fi/esl-125-w-kukkimiseen.html

 

 

Kiitti vinkistä, mutta pitää kattoa tota kasvatusastiaa.. en nyt ihan ämpäreissä viittis ruveta askarteleen takkahuoneessa.. Pitää katella josko löytys joku järkevämpi purkkityyli

Link to comment
5 hours ago, Geronimo said:

Grilliä ei ole vielä mulle ilmestyny mutta kaiken maailman viherkasveja kylläkin. Ja perkule näin se sitten menee ilman grilliä.

 

Gero, kasvikset tekkee aina hyvvää, sama missä muodossa niitä vetää.. Saattaa tulla kutsua syysillalliselle jos JustiinaKasen kanssa grillaillaa kuun lopussa.. semmonen suunnitelma.. silloin on läskiä tarjolla erimuodoissa.. ja kamina kuumana saunahuoneessa.. 

  • Like 1
Link to comment

Eilen osui Prisman lihatiskistä silmään maustamattomia luullisia kyljyksiä, pitkästä aikaa. Joten sunnuntain sapuskat oli sillä selvät 🙂 Vähän kanaeläimen sisäfilettä ja skägää kyytipojaksi.

 

 

 

IMG_2633.thumb.jpeg.30230bb06e5421c6f62ae29cefab9c6a.jpeg

Edited by KimmoH
  • Like 1
Link to comment
41 minutes ago, KimmoH said:

Eilen osui Prisman lihatiskistä silmään maustamattomia luullisia kyljyksiä, pitkästä aikaa. Joten sunnuntain sapuskat oli sillä selvät 🙂 Vähän kanaeläimen sisäfilettä ja skägää kyytipojaksi. 

 

Loistavaa.. vanhan liiton kyljykset on aivan liian aliarvostettuja tänäpäivänä.. ja niitä ei tosiaan joka paikasta saa maustamattomana, kaikki on nykyään muuta kiisselilihhoo

Link to comment

Tännään ei grillailua.. syystoimia pihalla eli syyskuntoon paikkoja, haravointi suosiosta jäi taas tänä syksynä väliin, ruohonleikkurilla lehdet silpuks ravitsemaan ruohopohjaa.. ku puuhat puuhailtu ulkona, sohva kutsu ja Band of Brothers saada päälle, neljännen jakson jälkeen vaati jo huikopalaa.. perinteistä pikkusen uudella twistillä, eli tulisia wingsejä santamaria original bbq soosilla marinoituna uuniin, uunista ulos ja vajaa desi tulista TexasPeteä niskaan.. ja avot.. mukavasti tulisuutta ja bbq:sta makeutta ku karamellisoitu wingseihin.. jaaha tulipa taas tarina.. no kuva perrään.. 

 

 

 

 

IMG_20201004_193538.jpg

Edited by Urbantoy
  • Like 1
Link to comment

Chilit menossa kiertoilmauuniin kuivumaan. Lajikkeesta ei tietoa, potkua tuntui piisaavan. Keväällä laitettiin valmis taimi kasvihuoneeseen jossa sai olla tähän päivään saakka. Pitäisiköhän nämä vielä savustaa kevyesti, texmex- tyylisiä lastuja olisi vielä kipollinen jäljellä.

 

 

 

IMG_20201010_115024_1.jpg

  • Like 3
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...