Jump to content

Grillaus


Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Grillailut jäi kuvaamatta.. mutta jälkiruoka ei, laiskanmiehenversio.. häthätää valmispohjan päälle purkista vaniljakastike vatkaimella hellittynä, siihen mansikat päälle ja kohti ääntä.. ja kelpas

Jääkaapista jämämaitosuklaa juustohöylällä koristukseksi.. Taiteellista silmää löytyy

 

 

IMG_20210727_205525.jpg

Edited by Urbantoy
Link to comment
On 7/7/2021 at 10:33 PM, KimmoH said:

Viime perjantaina bussireissulla leirissä askarreltiin pallogrillin kanssa evästä ja jälkkäriksi yhtä tähteä ❤️

 

Hätäsiä ukkoja kun briketit ei ole ehtiny vielä syttyä edes 😄

 

Link to comment
  • 2 weeks later...
On 8/8/2021 at 1:15 PM, Urbantoy said:

Keisarikunnassa laitettiin porukalle Ribsejä ja mukavat pirskeet oli taas:

 

Kyllä oli taas semmoset kinkerit ettei paremmasta väliä. Paskallakin piti sunnuntai - maanantai aamu käydä 4 kertaa kun ei oo tottunu syömään tommosia määriä.
Jätte kivaa oli ja isot kiitokset Kenpeleen Keisarille👊
Tv Security safed man 🤣

Link to comment

Tännään mennään savukalasalaatilla.. 

Nuoret herrat Möhwald oli napannut Kuusamon suunnalta haukea ja säynävää + uutta sipulia pitkään marinoituna.. oli upea yllätys ku maistoin kalaa, aivan loistavia oli.. ei turhaa puhuta että kotimaista kalaa kannattas käyttää.. kiitos poijille ku toivat, mahtavia jätkiä.... 

 

IMG_20210814_174122.jpg

Edited by Urbantoy
  • Like 1
Link to comment
22 minutes ago, Urbantoy said:

Tännään mennään savukalasalaatilla.. 

Nuoret herrat Möhwald oli napannut Kuusamon suunnalta haukea ja säynävää + uutta sipulia pitkään marinoituna.. oli upea yllätys ku maistoin kalaa, aivan loistavia oli.. ei turhaa puhuta että kotimaista kalaa kannattas käyttää.. kiitos poijille ku toivat, mahtavia jätkiä.... 

 

IMG_20210814_174122.jpg

 

Täälä etelässä just taikasienten tekoon 😁

Link to comment
19 hours ago, Kurre said:

Uruguaista lehmää suomalaisen possun halailussa, tatit, kesäkurpitsa, paprika ja tomaatit pitää seuraa.

Vaimon makuun pikkasen liikaa chiliä kasviksissa, mut muuten oikein hyvää.

 

Taitaa tuossa Kurressakin elää pikku kokki sisällä, ei mee pelkillä pähkinöillä.. Hieno homma

Link to comment
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Alkaa ulkona jo pikkusen viileetä.. no otetaan pata käyttöön ja haudutetaan joku oma sotku päästä.. possua nautaa sipulin ja valkopulin kaa ruskistus, päälle lihaliemi.. haudutus.. jossain välissä tuoreet ruskisttt herkkusienet, hillosipulit, kuutioidut paprikat ja suolakurkut kalamataolivien kera perään.. lisää haudutusta, jonkun ajan pääst, loppu maustaminen ja lirauksella kermaa siitä tulee terveellistä.. puikulapottu muusin päälle sitten.. 

IMG_20210925_183054.jpg

Edited by Urbantoy
  • Like 1
Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Kolme pikkupesällistä tammi- ja pyökkipalikkaa hiillokselle. Lohkoperunoita ja papuja, pääaines naudan sisäfile. Sisälämmöksi lihalle tähdätään 55C eli medium ja sitten folioon hetkeksi vetäytymään. Vähän korkeammat lämmöt, noin 220C ollut perunoille, nyt fileelle pudotin pöntön oman mittarin mukaan 180C pintaan ja heitin pari savukalikkaa pesään.

Katsotaan mitä tulee...

IMG_20211023_165155.jpg

  • Like 1
Link to comment

Perunoiden kanssa joutui koville, totutut kypsennysajat eivät osuneet edes lähelle. Pinta oli mukavan näköinen mutta kypsyys al dente kun piti olla kypsiä. Pönttöön lisättävä kolme lämpömittaria, erot päämittarin haarukassa välillä 160-220C sikäli isot että sijainti ritilällä ratkaisee tuliko kypsää vai jäikö vaiheeseen

IMG_20211023_181635.jpg

  • Like 2
Link to comment
25 minutes ago, wp said:

Kokeellista settiä, puikulaperunaa, oliiviöljyä ja suolaa. Laiskuus iski, paahdan potut ja lisäilen eiliseen uunipataan jossa juureksia, sipulia ja ylikypsää porsaan suolalapaa. Katsotaan mitä tulee...

 


WP, villi veikkaus että aivan erinomaista, koska harvemmin sitä pataruokaa pystyy sössimään ku ottaa vaan aikaa ja antaa muhia

Link to comment
42 minutes ago, Urbantoy said:


WP, villi veikkaus että aivan erinomaista, koska harvemmin sitä pataruokaa pystyy sössimään ku ottaa vaan aikaa ja antaa muhia

 

Tämä meni nyt lopulta siten että rouva söi ko. perunoita pannun kautta Atrian juustoisen putkilihan kera mutta itse imaisin tuon padan. Molemmat hyviä, pata parempi. Perunat kuitenkin ihan huippuja, sisus voin ja rasvaisen maidon kanssa muusiksi😍 vois mennä minkä kanssa vaan...

  • Like 1
Link to comment
2 minutes ago, wp said:

 

Tämä meni nyt lopulta siten että rouva söi ko. perunoita pannun kautta Atrian juustoisen putkilihan kera mutta itse imaisin tuon padan. Molemmat hyviä, pata parempi. Perunat kuitenkin ihan huippuja, sisus voin ja rasvaisen maidon kanssa muusiksi😍 vois mennä minkä kanssa vaan...

Huomenna Keisarikunnassa oma sävellys "creaolilaispadasta" eli nauta sekä possufilettä, huikan pippurimetukkaa ruskistukseenn sipulien kera, siihen liemet ja muut höysteet eli suolakurkku, paprika paloina, lopuks hillisipulit ja kalamaoliviit sekaan ja tietty pikkuliraus kermaa lopuks ja haudutus..  siihen puikulamuussi.. Puikulat höyrytetään tällä kertaa ja sitten muussia niistä.. 

Link to comment
25 minutes ago, Urbantoy said:

Huomenna Keisarikunnassa oma sävellys "creaolilaispadasta" eli nauta sekä possufilettä, huikan pippurimetukkaa ruskistukseenn sipulien kera, siihen liemet ja muut höysteet eli suolakurkku, paprika paloina, lopuks hillisipulit ja kalamaoliviit sekaan ja tietty pikkuliraus kermaa lopuks ja haudutus..  siihen puikulamuussi.. Puikulat höyrytetään tällä kertaa ja sitten muussia niistä.. 

 

Paahda uunissa kuorineen, tulee huikea  maku

Link to comment

Ja taas olisi smoker tulilla, tällä kertaa lauteilla on Atrian harmaasuolattu kinkku. Alkulämmöt 145C, katsotaan mihin suuntaan säädetään päivän ja illan mittaan.

Tein veitsellä muutaman viillon läpi nahkasta jotta hiiliuunin aromit pääsevät tasaisesti lihaan. 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Lihakauppias piipahti ja toimitti tilauksen, smokeria odottamaan tuli kolme brisket flattia, 8 kpl ulkofilepihvejä ja jauhelihaa purilaistarpeiksi. Black Angus- nautaa, suoraan tuottajalta. Flattien osalta on reseptejä vertailtu ahkerasti, katsotaan mitä niistä syntyy.

  • Like 1
Link to comment

Kaikilla eri hinta, haarukka 14- 26 €/kg. File kallein, jauheliha ja brisket lähellä toisiaan. Rouva oli bongannut naamakirjasta ilmon, ostin kaikki jäljellä olevat brisketit enkä jättänyt muille 😁 Flatin lisäksi mahdollista saada puolittamaton eli flatti ja pointti yhtenä palana kun tilaa ennakkoon. Pannaan harkintaan vaikka äkkiä tulee 5kg pala....

  • Like 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...